5 ОУ Иван Вазов

• 52 758
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Както и най-вероятно ще се отвори отново 2ра група за шестгодишните, водена от г-жа Вълева Simple Smile

# 121
Пламито, госпожите на предучилищните групи (5 и 6 годишни) са Тодорова и Шопова - и двете много добри, по мое мнение. Тази есен на шестгодишните ще е Тодорова, която сега е с 5годишните.  Доколкото си спомням в група са по 20-22 деца.   За 1ви клас са други учители.

bouquet Благодаря, Morena

Ще помоля ако не те притеснявам и имаш информация ти или друга майка да споделите как е обстановката: добре ли са оборудвани стаите за 6 годишните; има ли агресивни деца; храната на обяд поносима ли е; в колко най-късно часа могат да се взимат децата вечер и преди това подготвят ли домашни или това е работа за у нас; безплатната или платената занималня в двора е за предпочитане; извънкласните занимания на ниво ли са; езиковата подготовка добра ли е; има ли обратна връзка с родителите и др. Предварително благодаря - всяка информация ще ми е полезна да взема информирано решение дали да запиша детето там.

Както и най-вероятно ще се отвори отново 2ра група за шестгодишните, водена от г-жа Вълева Simple Smile

А г-жа Вълева добра учителка ли е?  Peace

Като подавах заявление за кандидатстване за 6-годишната група не ме питаха за избор на учител, нито избор на извънкласни занимания. Така ли трябва да е?

# 122
  • София
На нас ни преподаваше в първи клас - добра е учителката. Стаите са нормални учебни стаи - хубаво, е че тоалетните са ремонтирани и чисти. Храната - моят я яде без проблеми. Аз не съм я виждала, не мога да коментирам.
Вечерно време до 18,00 часа могат да се взимат децата. По изключение може и по-късно, но това е въпрос на разбиране със преподавателя следобяд. Всички домашни се пишат в училище, дори е препоръчително да не учите вкъщи, тъй като натоварвате децата излишно (мое мнение, разбира се)

Извънкласни занимания има много, повечето са много добри.
За езикова подготовка - те са в предучилищна, колко да е добра?

Всичкото по-горе е лично мое мнение, което пък е въпрос на вътрешно усещане. Нека и други отговорят, те може да виждат нещата по друг начин. Simple Smile

# 123
  • Sofia
1. да споделите как е обстановката:
2. добре ли са оборудвани стаите за 6 годишните;
3. има ли агресивни деца;
4. храната на обяд поносима ли е;
5. в колко най-късно часа могат да се взимат децата вечер и преди това подготвят ли домашни или това е работа за у нас;
6. безплатната или платената занималня в двора е за предпочитане;
7. извънкласните занимания на ниво ли са; езиковата подготовка добра ли е;
8. има ли обратна връзка с родителите и др.

Като подавах заявление за кандидатстване за 6-годишната група не ме питаха за избор на учител, нито избор на извънкласни занимания. Така ли трябва да е?
1. добра е базата и обстановката
2. на мен лично не ми харесваше, че са на чинове децата, вместо на масички, но иначе е добре
3. в нашата група тогава нямаше проблем
4 и 5. не мога да коментирам, взимах щерката на обяд, но съм чувала, че храната е хубава. Друг въпрос е, че от година до година може да има разлика.  Сутрин имат закуска към 9.30ч. Три дни е тестена закуска (банички, кифли, филии с нещо), два дни - плод/зеленчук.  Моята дъщеря си носеше храна.
6. занимлнята следобед е платена и в у-щето и в читалището (там е по-скъпа)
7. не ги ползваме
8. при взимането на детето комуникирах с госпожата

За ПГ миналата година бяха само две групи  с двете учителки, които споменах в предния си пост - едната беше на 5годишните, другата на 6годишни - няма място за избор. За допълнителни занимания, ако/като ви приемат, на РС септември ще ви кажат.

# 124
Morena i Mimi75   bouquet  bouquet , чудесни сте. Много благодаря. Получих от вас толкова много и ценна информация. Не познавам на живо нито една майка или дете с някакъв опит от това училище. Мъжът ми ме натиска за частно училище, а аз се замислям за някое от 2, 73, 133,107 или 20-то /които са много далеч и не в района ни/ и написаното от вас ми вдъхва увереност, че дори и да останем в 5-то, което е точно до нас мога да бъда спокойна  Peace

Пропуснах отворените врати, но всякак седмица синът ходи веднъж седмично при логопед Петкова и обстановката ми е долу-горе позната, но нямах вътрешна информация.

# 125
  • Sofia
Пламито, разбирам те за инфото, все е било дефицитно за 5то у-ще.  
   Аз от логопедката Петкова съм много доволна, много ведър човек и добър професионалист.  За 2-3 месеца оправи проблемното "Л" на щерката и не пипна "френско ни Р", по мое желание.  Simple Smile
   На нас 5то не ни е близо, пътуваме до там, но ние искахме спокойно и малко квартално у-ще. И баш нашето квартално не ми допадна, директорката ме отказа, а ни е на 3мин. "по чехли".
За 20то и 41во имахме възможост, но не искахме. В 20то натоварването е много по мое мнение за начална степен.

# 126
  • София
Пламито, винаги можеш да отидеш и да се срещнеш с госпожите на ПГ. г-жа Вълева и тази година преподава на втората паралелка на 6годишните. Всъщност тази година това е първа такава допълнителна паралелка.

20то е завършил големият ми син - беше навремето страхотно училище, но за съжаление директорката го разсипа. И затова не записах малкия там, а предпочетох близостта на 5то училище Simple Smile Иначе, няма нищо страшно в това да товарят децата, стига да е в рамките на нормалното. В 20то не излизаха от тези рамки. Лошото е, че напуснаха много от добрите учители там. Това е, което ме спря всъщност за малкия.

# 127
Имате ли представа защо няма точки по социални критерии? Става въпрос за дете полусираче.

# 128
Благодаря Ви - определено ми помогнахте да взема решение  Peace. Ако има майки тук, които деца от септември ще са в групата на 6-годишните /набор 2009/ ще се радвам да се запознаем и лично  Hug

# 129
  • Sofia
blue_water, аз нямам никаква предства. Никъде не съм срещала такива точки. Иди и разговаряй лично.

# 130
  • София
blue_water, и аз не знам да има точки. Питай на място, но тъй като аз проверявах за едно комшийче през февруари, и тази година най-вероятно ще отворят втора паралелка 6годишни и към тогавашна дата имаше достатъчно места (ако от тази гледна точка ти е въпроса).
Отиди и си подай молбата. Ако вече е подадена, предполагам, че няма да имате проблеми с приема.

Винаги съм твърдяла, че в тази възраст на децата е много важен преподавателя, така че личния разговор с него/нея е задължителен. А хубавото в това училище е точно това - винаги можеш да говориш с тях.

# 131
В съседното 2-ро при социални се полуват 10 точки, но условие е да е първо желание

# 132
Много се извинявам,но информацията ,която по-горе съм дала за 5 ОУ е за 2013г Embarassed.Ще следим за по-нова.
Всички казват,че най-добрата госпожа за този випуск е Костова.То е ясно,обаче че не могат всички да са при нея.Получих добри отзиви и за Мирчева от една майка на четвъртокласник.

Включвам се в темата,защото имам лични наблюдения.Г-жа Костова ксто педагог е точният учител,но до там.Но мнението ми е,че не се обръща вниманиена дисциплината,в този клас при нея има деца с превилегии които мачкат останалите,брз да се обръща внимание на АГРЕСИВНОСТА.В занималнята е един господин,който по лично мнение дори не е педагог-никакъв подход към децата(без да навлизам в подробности,мястото не е тук).Г-жа Мирчева е добър педагог също,но при нея се забелязва,че самият клас е сплотен.Естествено е,че навсякъде има както обичат да казват те(различни деца),проблемни деца,но се обръща внимание и на това,докато при Костова се алансират и си затварят очите.Мирчева е чудесна като човек,педагог и възпитател-обича децата и професията си.Децата и родителите са сплотени и си тръгват с усмивки.Докато в др.клас при Костова не може да се види това-разделение,на групички,все някое плаче...Но и като у-ще аз лично бих избрал 2ро.Аз съм потресен от няколко случая които видях там лично.А темата децата дали се оставят сами и какво става не коментирайте,защото имиджа ще се срине на 5 то у-ще!

# 133
  • Sofia
За Костова, Мирчева и другите две класни на сегашните първокласници вече няма какво да се говори, за тях впечатления се търсеха миналата пролет.
И пълно щастие няма, една има едни плюсове и минуси, другата - други...
Аз например илюзии изобщо нямам за цялата система...

# 134
Записвам се да следя темата - в съседен квартал сме, но има само едно училище тук, което не ми е особено по вкуса, затова проучвам другите училища в околността. Ще съм много благодарна, ако някой сподели мнение за госпожите във втори клас (2014-2015 учебна година) в 5-то ОУ.

Това, на което държа като приоритети, много добре го е описала ето тази мама:

Дано децата ни попаднат при свестна учителка, която обича децата и професията си. Тайничко се надявам да  е човек, който не гони утвърден учебен план, а има личен подход и творческо мислене. Надявам се да накара децата да обикнат ученето, а не да го считат за досадно задължение. Да ги научи да мислят, а не да учат наизуст. Да ги научи да се уважават и помагат.

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 22:11 от da_ra

Общи условия

Активация на акаунт