5 ОУ Иван Вазов

• 52 746
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Ние ще сме първолаци догодина. Интересувам се от всичко за училището и най-вече кои учителки ще бъдат първи клас. Ако тази година 2014-2015 има добри преподаватели в първи клас, веднага ще се запишем, за да не изпуснем учителката. Нашият ред е догодина. Готова съм да чакам и 2016, но само и само да попадна на добър преподавател. Детето ми е родено след 15 септември, така че мога да чакам и да го запиша една година по-късно.
Благодаря ви предварително
dedinkata, Мира вече ти е писала - отлагане само по медицински причини. Вратички може и да има, но ще е много трудно.
В първи клас постъпват деца, навършващи 7 години в същата година.
Та следващата година 2015/2016г. 1 клас ще поемат учителите на сегашните четвърти класове.  Както и горе писах на друга потребителка - сама ще трябва да си направиш проучване за тях.
Освен това и проучи сроковете за подаване на заявление в у-щето и критериите за прием.
И последно, но много важно - за записване в 1 клас, задължително е удостоверението за завършена предуилищна подготовка. Или поне не в желаното у-ще, а където останат места.

# 91
Все още има места в първи клас в това 5-о училище. За фаворит се смята г-жа Костова, но пък нейните колежки си записали децата при госпожа Георгиева. Интересуват ме вече учителките, които ще поемат догодина първи клас, най-късно през 2016 год. А за това как ще си го отложа детето - не ме мислете. Има начини. Ето един от тях: Тази година съм си оставила детето да не ходи на подготвителна група. Ако реша, че си заслужава да учи през 2016 в първи клас, то догодина ще го запиша в подготвителна. Ако има добър учител  през 2015 с декларация ще го запиша още през 2015. Затова ми дайте информация за учителките - останалото оставете на мен.
Желая ви приятна вечер

# 92
Никой не знае какво ще стане утре, ти питаш за след две години...
Настоящите учителки на четвърти клас са две, едната от които работи в училището от 15.09, защото пое класа на госпожа, която е емигрирала.
Каквото и да се напише тук като някаква информация към теб, няма да значи нищо.
Това училище изобщо удобно ли ти е като местоположение?

# 93
  • София
Някой би ли ми казал 1ви клас от колко започват часовете и вечер до колко за заниманията. Искам да направя сметка как ще ни е удобно с работата за другата година. Понеже една колежка ми каза, че в тяхното училище заниманията са до 18ч, което няма да наруши сегашния ни график. Също виждам , че от кварталните две училища 5ОУ е предпочитано и се замислям дали въобще ще ни приемат и кога се разбира горе-долу, за да мисля и резерва.

# 94
  • Sofia
triffy, имай предвид, че другата година може да е малко или много по-различно.
Би трябвало да си подадеш заявление и в друго у-ще, защото класиранията (първото- в първите дни на юни) са след срока за заявленята, разбира се.  Simple Smile
Ако детето е било там ПГ, тази година беше първият критерии за зписване в 1ви клас.
1 клас (моето дете) започват в 8.25ч., а занималнята е до 18ч.

# 95
  • София
Благодаря, Морена. Аз разбира се ще следя и ще подам и другаде. За часовете също ми бе интересно, защото едно време аз започвах от 7,30ч и не знаех сега как са учениците. А за ранни часове от 7,30ч трябва да си направя сметка да ни е близо на отиване Simple Smile

# 96
трия, да не става объркване

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 21:49 от Люлин

# 97
  • София
Първи клас започват в 8,20, дори и при двусменен режим. Промяна имаше обявена за учениците от 5-7 клас. Тоест 2- 4ти клас си започват в 08,00 часа, както и досега.

# 98
   Направиха ли занималня в пети клас, или аз излязох прав?

# 99
  • с трима мъже :)
амиииии  Naughty

това за занималнята е само моята утопия... кво говориш ти? Simple Smile
нали това разправях по-преди..че то това ни е обидата на нас...че дори не ни попитаха дали има желаещи...

# 100
  • София
Все още има места в първи клас в това 5-о училище. За фаворит се смята г-жа Костова, но пък нейните колежки си записали децата при госпожа Георгиева. Интересуват ме вече учителките, които ще поемат догодина първи клас, най-късно през 2016 год. А за това как ще си го отложа детето - не ме мислете. Има начини. Ето един от тях: Тази година съм си оставила детето да не ходи на подготвителна група. Ако реша, че си заслужава да учи през 2016 в първи клас, то догодина ще го запиша в подготвителна. Ако има добър учител  през 2015 с декларация ще го запиша още през 2015. Затова ми дайте информация за учителките - останалото оставете на мен.
Желая ви приятна вечер

dedinkata по мое мнение има една невероятна преподавателка там- Надежда Янева, но трябва да си провериш сега на кой клас ще бъде . Има невероятен усет към децата и наистина си обича работата а и децата, което за мен е много важно особено при първокласниците! Ако попаднете на някои цербер детето може да намрази училище и иди се оправяй после. Поздрави и успех!  Simple Smile

# 101
  • на плажа
 Хайде малко да раздвижим темата.
 2015г синко ще е ученик и вече започва да ме тресе. Дали вече приемат молби в 5ОУ или е рано? Не познавам и учителките. Много ми се иска да подадне при добър педагог и добър ЧОВЕК, защото при малките деца е много важно да се възпитава любов към четенето, а не само болни амбиции и сух материал.

# 102
  • Sofia
Pani Kowalska, още е рано, към февруари иди, виж. Виж и по-нагоре на тази стараница съм писала. 

# 103
  • София
Здравейте,
Малкият ми наесен ще е първокласник. Живеем в Княжево, не е ПГ в училището, няма братя/сестри там. Близо ни е, но не сме "в района", както и не отговаряме явно на нито един критерий /поне от тазгодишните/.
Може ли да ми кажете, в крайна сметка, миналата година приеха ли деца извън района и, които не отговорят на критериите за прием?
Интересува ме също така има ли в училището обявените в сайта занимания по футбол е шахмат.
Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 31 дек 2014, 02:29 от *Ирина*

# 104
  • Sofia
Ирина, само мога да кажа, че в нашия клас има дете от Мърчаево, не зная дали има някакви други точки. Дори това нямаше да знам, ако не беше станала дума в един момент за транспорт от/до училището.
Иначе след първо класиране бяха останали 4 свободни места. Това според обявеното по списъците де, "от кунята" нямам инфо.

Общи условия

Активация на акаунт