Въпрос за осигуровки и майчинство 2

• 30 956
  • 179
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте. Искам да ви попитам какво точно значи фиктивен договор.
С моя приятел обмисляме идеята за бебе, но аз не работя. Има възможност да ми се направи такъв договор, но как стоят нещата? Какво точно трябва да се направи и как? нормален трудов договор.като със собственика си знаете,че е фиктивен и поемате всички разходи И ако искам например да се осигурявам на 1500лв. какъв % от сумата трябва да се внася? 591 лв месечно А също така могат ли да се внасят осигуровки със задна дата? не
Тоест, пак трябва да внасям година и половина. Ок, мерси.

# 76
даже май се обмисля да го направят от година и половина на две години Sad

# 77
то не се обмисля, ами си го приеха от догодина да се гледат доходите 24 мес назад

# 78
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
то не се обмисля, ами си го приеха от догодина да се гледат доходите 24 мес назад

Може ли линк къде го пише?

# 79
  • Пловдив
Може ли линк къде го пише?

Айде,и аз да се наредя на опашката

Явно боравите с кристални топки

# 80
ами нямам линк, ама мисля предните седмици като казваха по новините за промените в социалните плащания, че са го приели както и за промените в мрз, както и това че втората година майчинство ще е 340 лв и това няма да се променя следващите 3 години май

# 81
Сори, но глупостите по тИлИвизора не са нормативен документ и няма нищо черно на бяло още.Освен това не всичко, което казват по новините е вярно.
Та не заблуждавайте останалите, докато го няма официално отпечатано в Държавен вестник и останалите нормативни документи.

# 82
Написах, че се обмисля, а не, че вече е прието. Мисля, че никои не съм заблудила с поста си, но ако все пак някои се е заблудил моля да ме извини.

# 83
  • Пловдив
RosMar ,не ти

# 84
  • София
В началото на месеца мина на комисия, остава в пленарна зала да се гласува, но най-вероятно ще си го приемат.

# 85
А аз вчера четох, че ще искат да го отхвърлят.Кое е вярното?  Wink
Така че, докато не мине в парламента, не виждам защо да се спекулира...

# 86
  • София
Дано тогава го отхвърлят - достатъчно е и 18 месеца...

# 87
Здравейте отново,мами! Имам едно питане към вас. Има възможност в най-скоро време да ме назначат фиктивно на работа,та се чудя нещо-ако отработя няколко дни или само един ,после излизам в болничен,нали?За колко време и от кого се взима? След това каква е процедурата-продължавам да си взимам болнични до термина или изобщо до 2 години на детето? Още от първия ден,в който изляза в болничен, от НОИ ще имам ли право на някаква парична сума от там,която ще ми се преведе по банков път и ако да,колко време ще се изплаща? След като съм в болничен трябва да давам на работодателя по 20,16 лв всеки месец ако не се бъркам,понеже ми беше казано ,че трябва да изплащам повече за осигуровки-около 140 лв,(което явно не са само здравните),което за мен е невъзможно,ако съм на минималната заплата.Има ли нещо общо това със здравните осигуровки 18 м назад относно майчинството след това- аз не съм плащала здравни осигуровки около 4 години? Благодаря много предварително на всички и се извинявам за многото въпроси,но всичко ми  объркано и се притеснявам много какво ще стане с това майчинство!  Embarassed

# 88
  • Пловдив
Здравейте отново,мами! Имам едно питане към вас. Има възможност в най-скоро време да ме назначат фиктивно на работа,та се чудя нещо-ако отработя няколко дни или само един ,после излизам в болничен,нали? може така,да За колко време и от кого се взима? от АГ то-първо до 14 дни,след това по 30 дни с комисия След това каква е процедурата-продължавам да си взимам болнични до термина или изобщо до 2 години на детето? взимаш болнични до 45 дневния болничен преди термин,след това него,след това от болницата,от педиатъра и след това декларация.от работата ще ти казват  Още от първия ден,в който изляза в болничен, от НОИ ще имам ли право на някаква парична сума от там,която ще ми се преведе по банков път зависи.колко осигурителен стаж имаш през живота си и ако да,колко време ще се изплаща? ако имаш право на платен болничен,ще ти изплатят всичките ти болнични След като съм в болничен трябва да давам на работодателя по 20,16 лв всеки месец ако не се бъркам да,понеже ми беше казано ,че трябва да изплащам повече за осигуровки-около 140 лв,(което явно не са само здравните),което за мен е невъзможно,ако съм на минималната заплата. да,това са осигуровките за минималната заплата /130 лв/,ако се водиш,че работиш.ако си в болничен-само здравните Има ли нещо общо това със здравните осигуровки 18 м назад относно майчинството след това- аз не съм плащала здравни осигуровки около 4 години? това,че ни си плащала здравни преди това няма отношение към майчинството и предстоящите болнични  Благодаря много предварително на всички и се извинявам за многото въпроси,но всичко ми  объркано и се притеснявам много какво ще стане с това майчинство!  Embarassed

# 89
Благодаря много за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт