Кои са кърмещите майки?

• 241 099
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, регистрирах се току що и още не мога да се ориентирам добре из форума, но нямам търпение и аз да се похваля. Кърмя моята Поли успешно вече 7 месеца. За мен е голямо постижение, при условие, че работя откакто тя навърши 3 месеца. Щастливка съм, че работя на 5 минути от дома. Засега се развиваме много добре. Така съм свикнала с кърменето, че ми се иска да не спираме скоро. След като минахме първоначалния труден период, установих, че това, което се пише относно кърменето е самата истина - то е наистина лесно и  много приятно. Радвам се, че в началото бях упорита и през ум не ми мина да се откажа при първите трудности, както правят почти всички мои познати. И както ме съветваха баби и лели, и аз не знам защо. Успешното ми кърмене е благодарение и на информацията, която срещам в Internet, включително и от този форум, който често преглеждах, когато ми ставаше по-трудно. Така че ви благодаря, кърмещи мами! Simple Smile

# 196
Здравейте на всички кърмещи мамита от бебе Никол и мама Натали!Ровя се из форума от доста време,намирам го за много полезен....  престраших се най-накрая да се регистрирам и аз Wink)). Кърмя дъщеря си вече четири месеца изключително и само на поискване.На няколко пъти в началото бях готова да се откажа,мислейки че нямам достатъчно кърма,но благодарение на Таня Русева не го направих! Използвам ефира да й благодаря за което! Сега съм убедена, че няма по-прекрасно нещо от кърменето (едва ли казвам нещо ново за останалите от форума Simple Smile) ) Желая на всички здраве и кърма Simple Smile)

# 197
  • София
Здравейте и от нас - мама Вили и бебе София!

Вече 4 месеца се кърмим успешно, с малки проблеми, но имаме амбицията да продължим възможно най-дълго. Възхищавам се на всички майчета от форума, които според мен правят най-доброто за техните дечица.

# 198
  • Sofia
Здравейте, и аз съм от кърмещите майки.
Първото ми дете го кърмих 4 месеца. Понякога дохранвах с НАН. То се отби само когато започнахме захранването - кърмата ми спря и то загуби интерес. Спомням си, че надебелях по време на кърменето. Обаче сина ми е здрав, с нормално тегло и жизнен.
Сега кърмя вторият си син. Водя си дневник за храненията му - в колко часа и от къде суче - ляво или дясно. Записвам и други неща - кога му давам капки против колики, кога е изцапал памперса Grinning. Пиша си и аз какво ям - но вече почти престанах.
В първите дни ядеше 'на повикване' - имаме ден в който съм го кърмила 14 пъти. Сега се опитвам да въведа ред - на 3 часа. Понякога едва устисква до 2ч30мин. Вечерно време изадържа и по 4ч. От 3 дни съм спряла капките против колики и имам чуството, че сега има по-малко болки и присвивания.
Надявам се да се кърмим поне 4 месеца.
Проблема ми е, че искам да вляза във форма и като ям по-малко имам чуството, че кърмата ми намалява и бебчо остава гладен. За сега се спасявам с ядки - по 50гр на ден - фъстъци или кашу за разкош  Laughing.
Четох по форумите, че упръжненията също не са препоръчителни за кърмещи, а имам да смъквам 5-6 кила.
Все пак най-важно е здравето на децата ми, затова ще се жертвам още малко Laughing.
Ако накой знае как да отслабват кърмачките - моля да сподели.

# 199
  • София
Здравейте,кърмещи мами. Grinning Grinning Grinning
Вече мога и аз да се причисля към вас.С моя малък бонбон се кърмим вече 4-та седмица и мога смело да кажа,че се надявам да продължи възможно най-дълго.
Закърмихме се още на 3-ят час след раждането и от тогава за мен и за бебо кърменето е голямо удоволствие.Никакви болки не съм имала,нито някакви нерзположение и дискомфорт,свързани с кърменето.И това благодарение на вас и инфото,което намерих тук,както и на вълшебното кремче Гармастан/мажех се с него от началото на 8 месец/.
В началото започнах да кърмя бебо на прибилзително 3 часа,после той сам започна да се буди да яде през 3 часа.Но от 3 дена се кърмим вече на поискване и бебо е по-спокоен и по-доволен.С мъжа ми стигнахме до извода,че като имам толкова много кърма,по-добре да дам на детето каквото мога,а не да го държа гладен докато му дойде часа за хранене.И ако ми спре кърмата/не дай си боже/да се обвинявам цял живот,че съм го лишила от това най-важно в момента  нещо за него.
Кърмата ми вече се регулира,гърдите не се препълват и дори нямам нужда от изцеждане.Бебо си се справя отлично с тази работа.
Надявам се с ваша помощ да успея дълго време да съм кърмеща мама Grinning Grinning Grinning

# 200
  • До хладилника, който обичам
Момичета, тази тема е за представяне, не за обсъждане на проблеми!
Ако имате въпроси, пуснете ги с отделна тема; ако искате да коментирате нечие мнение - също, или пък на ЛС!

# 201
ЗДРАВЕЙТЕ и от нас мама Семра и бебе Есер.
Кьрмя го от 4 месеца и засега сме доволни и двамата.Ве4ер спим и 4ак сутрин се сьбуждаме.

# 202
Аз все още.

# 203
Ние също се кърмим вече четвърти месец. Понякога вечер даваме добавка. Предполагам, че ако имам кърма, ще давам на дъщеря си, докато й се иска. Wink

# 204
И аз съм такава

# 205
Аз май не съм се представила, щото съм шемет и чак сега видях темата ...
Синът ми Димитър е на кърма от 6-я час от раждането си /тогава ни дават бебетата/. Имах доста проблеми - рагади, запушени канали, предмаститно състояние, но благодарение на мамите от форума и особено на Valka   Heart Eyes /тогава нямах нет вкъщи/ кърмя до днес. В началото имах много кърма и се цедях допълнително, вече не. Но бебо от ден на ден суче по-често  newsm78 вместо да разрежда интервалите. Давах сок няколко дни, но после по съвет на мамите спрях.

# 206
Аз Laughing

Кърмя я с радост и удоволствие. Не мога да разбера майки, които доброволно отказват на детето си здраве и щастие (защото ги мързи или други такива)

Последна редакция: чт, 01 сеп 2005, 23:17 от Dari_Cat

# 207
Здравейте и от нас с бебе Натали Джоел, родена на 17ти Юни 2005.
За пръв път съм мама, кърмя от 3 дни, живот и здраве мисля да продължа поне няколко месеца.
Благодарности на Бу за полезния форум!!

# 208
  • София
Здравейте и от нас - мама Мария и бебе Лъчезар. Ние също сме само на кърма вече повече от 4 месеца и се надявам да е още дълго време. Цели 27 години съм си ги отглеждала тези гърди, сега е времето да видя каво съм създала  Wink, да влязат в употреба. Пред мен не е стоял въпросът да кърмя или не, тя припродата го е решила. В началото и аз имах проблеми с препълнени гарди и ..., но ги преодоляхме. Сега истински се наслаждавам на кърменето, въпреки че някои дни е на всеки час . Тук е моментът да се похваля, че имам и подкрепата на таткото, и бабите.

# 209
Здравейте и от нас - мама Петя и бебе Галя.
Вече 6 месеца и един ден се кърмим успешно. Откакто преминахме на свободен режим на поискване всичко върви спокойно и приятно и е голям кеф  Grinning Имам желание да кърмя малката сладурана докато тя сама се откаже.
Когато сме у дома предпочитаме да сме легнали. Благодарение на вас се престрашихме и се кърмим без проблеми и когато сме навън.
Обичаме ви мили майчета  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт