Кои са кърмещите майки?

• 241 102
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте и от нас - мама Роси и бебе Виктор! Аз също искам да се похваля че вече почти 4 месеца и половина кърмя моето момченце успешно. В началото и аз имах проблеми с кърменето, но пък кой ли не е имал такива проблеми. Засега сме само на кърма, бебо не иска да пие вода, а сокчета още не съм му давала. Не смятам да захранвам Вики скоро, тъй като той си наддава много добре и според педиатъра му /а аз му се доверявам/ няма нужда от нищо друго, освен кърма. Добре че го има този форум, мамите тук дават безценни съвети по въпросите с кърменето и винаги може да се разчита на помоща им.  love001

# 226
Здравейте,ние сме бебе Кирил и мама Надя.Кики утре ще направи 3месеца.Храним се на поискване,долу-горе на 2-3 часа.Обаче е много трудно с тези педиатри,които карат по старата система.Все да му спирам ношните хранения,да не му давам да яде(7.350 кг. на 3мес.)Аз се обарквам,а ми е първо детенце и не знам точно как трябва да е ,но добре че е форума.Когато се притесня за нещо винаги търся помощ от вас,всички мами във форума.БЛАГОДАРЯ

# 227
Здравейте и от мен,

Дъщеря ми я кърмих 8 месеца преди 9 години. Чувствахме се и двете страхотно.  И това има огромно значение, защото за толкова години почти не е боледувала, пила е антибиотиците не повече от 6-7 пъти за всичкото това време. Сега се надявам и много искам отново да кърмя, колкото може по-дълго.
Арма, сама ще можеш да прецениш дали да спреш да кърмиш нощем. Можеш да пробваш да спреш, но ако се буди и плаче, значи все пак е гладен и си има нужда от кърма. Може да пробваш да даваш вода вместо да кърмиш. Не се притеснявай и гледкай детенце. То най-добре ще ти покаже какво иска.  Simple Smile

# 228
Здравейте и от нас !!
Мама Ина и бебе Хрис!!Кърмим се от 3 ден.Имаме си режим през 3 часа и нощно време и двамата спим.За сега нямаме проблеми.Имам предостатъчно кърма и се надаявам да продължава все така.

# 229
  • Варна
Да се добавя и аз при кърмещите майки.
Мама Десислава и бебе Иво на 2м и половина. Засега се кърмим долу-горе успешно с надежда да издържим поне до годинката.
И при мен каката е гледана по книга, а сега бебо го гледам по съвети от форума и съм по-доволна.

# 230
Здравейте и от нас мама Абена и Йоанка (10месеца). Аз вече не кърмя. За съжаление кърмата намаля и Йо почна да си чеши венците на зърната ми .... Много лесно я отбих, нямаше никакъв проблем, нито за мен, нито за нея.
Кърменето ми беше най-леката част от яденето.Беше супер: храната е готова по всяко време, когато поиска, винаги топла и никога не съм я забравяла когато сме на разходка. А сега ..... Иначе моята дъщеря още като се роди, засмука си зърното, все едно го е правила 9месеца в мен. Нямагме режим на хранене, когато поиска - давам й.И през ноща ядеше по 2-3 пъти .... голяма лакомийка, ама като намаля и почна да недоволства  Embarassed
Иначе бих кърмила още, но ..... И на това съм доволна.Има мами, които изобщо нямат кърма, за съжаление на бебоците  Sick

# 231
  • Sofia
И аз кърмя успешно вече 3 месеца. Беба не иска даже да пие вода, така, че сме само на кърма.Роди се много малка-2050 кг. На 2.5 месеца беше 3800. Не е наддала колкото искаше педиатърката, но тя се чувства много добре-много е подвижна и засмяна,ходи си редовно в памперса/понякога ака и по 3-4 пъти в денонощие, а е вече на 3 месеца/.Кърмя само на поискване,така, че нямаме кой знае какъв режим Laughing. Не мисля да я мъча и да я будя за 7-8 кърмения, както ни съветват.Изобщо много ми помага форума, за което благодаря на всички кърмещи майки, споделили опита си!

# 232
  • MERIGNAC, FRANCE
Здравейте и от нас!
Малкия Смърф се казва Тони и се надявам да продължим да се кърмим възможно най-дълго време!
Естествено сме имали малки проблем4ета и спадове, но за това съветите са: много вода, ле6та, безалкохолна или тъмна бира и да се избягва употребата на мерудия(магданоз).  baby_neutral
Наздраве!  Misc Baby Bottle

# 233
Казвам се мама Божана. Здравейте, момичета. Знаете ли, преди да вляза в този форум си мислех, че съм една от малкото ентусиастки, които кърмят децата си толкова дълго време. Сега разбирам, че не съм сама в тази битка и дори вече 11-те месеца откакто се кърмим не ми струват толкова много време. Засега малката Мария суче с най-голямо удоволствие и дори не мисли да спира. А и на мен ми е много приятно, така че ще продължаваме докато можем и най-веч докато тя иска. Naughty

# 234
  • По-близо до звездите
 GrinningБебе Мишо е вече на 5 и половина месеца, обича да суче и го прави винаги, когато може. Вече сме на смесено хранене, но кърмата е единственото нещо, на което не се мръщи Joy
Колкото до ентусиазма, ще го кърмя, докато имам мляко - дай Боже да е поне до 1 година на Мишона! Peace

# 235
И аз да се разпиша при кърмещите мами  Simple Smile Бебе Алекс сега е на 25 седмици и 5 дни. Само на кърма беше до 4тия месец. Тогава започнахме със оризовата каша. След навършването на 6тия месец вече си хапва и зеленчукови пюрета  Simple Smile, следват плодовите, а с кърменето продължаваме......

# 236
  • София
Хайде и ние да се включим!  Grinning
Мама Елена и беба Емма. Засега се кърмим успешно и наддаваме добре, надявам се да е така и занапред  Praynig.
Благодарим за прекрасния форум!  Heart Eyes

# 237
  • Разпиляна във въображението
Здравейте и от мен.
Радвам се, че мога да се присъединя към отбора на кърмещите майки. Искрено се надявам да имам достатъчно кърма за да задоволя нуждите на дъщеричката ми Виктория. Не спазвам режим на хране, давам й когато си поиска, на мен също ми е по-лесно така - слагам на гърдата и тя си хапва сладко-сладко. Не смятам да спирам нощните й хранения, както съветва педиатъра - сигурно ще имаме спор с него, когато отида на консултация - но смятам, че така е най-добре за бебо.
Разчитам на всички ваши съвети, които ще чета с най-голямо внимание.

# 238
Здравейте,
Аз съм мама Светла на бебе Ева. Усърдно я кърмя още от родилния дом, т.като с баткото се изложих и го кърмих само 2 месеца.
Имам огромно желание да кърмя и затова ви моля да ми простите ако задавам глупавички въпроси понякога.
Сега сме на гъвкав режим на кърмене и от двете гърди, сутрин яде през около 3 часа , а следобяд стигаме и през 1.5 часа. Държа я около 20 минути на гърда и добре ме изсмуква. Не на всяко кърмене яде добре , но знам че е нормално.
Храним се и през нощта и рядко давам шишето с вода , че ме е страх да не обърка зърното с биберона.

Е това  е от нас.

# 239
  • Mediterraneo
I nie se karmim.Bebe Siska e mnogo lakoma.Za men karmeneto e mnogo priatno ne6to,4uvstvam se zna4ima za bebeto si,kato me pogledne i mi se usmihne,dokato e zahapala gardata mi.Dano da mi se otdade da ia karmia po-dalgo

Общи условия

Активация на акаунт