Кои са кърмещите майки?

• 241 137
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 480
Privet az sam maika na dve momi4eta ednoto e rodeno na 3-02-04 ,a drugata na 24-01-06 .
Parvata ja karmih do 15 mesetza posle re6ih da spra i da po4na dieta ,no dokato otidoh do ginekologa mi i se okaza 4e pak sam hvanala.Kakata po4nah da ia zahranvam v kraia na 8miat mestz tai kato predi tova samo prigotviah i hvarliah iadeneto tia dori i da go pomiri6e6e ne iska6e.
Novata ni pediatarka kaza 4e vtorata sam mojela da po4na da ia zahranvam o6te ot drugiat mesetz.
Moga da vi kaja 4e na Sameto po4ti ne sam i davala spetzialno priasno mliako ami minah napravo na takova za dalga konservatzia v kutiite.
Kiseli mliako iademe ot 8-mi mesetz bez problemi ot markata vajnoto e v na4aloto da ne e iagodi nai dobre c kru6a,iabalka,biskviti i banan kato postepeno moje da se obogati asortimenta .
I dvete gi karmia na poiskvane bez nikakvi 4asove te sami si se orientirat koga da iadat ,ako sa dobre sa spokoini bez nikakvi po4ti koliki i tem podobni.
S parvoto dete mi se biaha zapu6ili kanal4etata na tzialata garda i se be6e podula i k'va bolka be ne e za razpraviane ,no mi kazaha da sloja vriala voda v botilka kato ostavia 2-3 prasta svobodno ot tapata.Pri koeto se slaga zarnoto na gardata v garloto na 6i6eto kadeto se polu4ava vakum i taka se osvobojdavat kanal4etata i mliakoto poti4a samo otdelno topli kompresi i masadji.
S vtorata pak mi se be6e zapu6ilo samo edno kanal4e i pak sas sa6tite metodi se opravih.
Dano ste maiki s kuraj 4e to tui se izka nai mnogo za da si karmi6 deteto,otdelno da ste izdarjlivi na bolkata osobeno v na4aloto!!!
Tolkoz leka ve4er i vesel Velik den !!!

# 481
Здравейте!Ами да се запиша и аз в отбора на кърмещите мами.Засега се справяме добре.Дано поне до годинка да е така.От скоро разбрахме и вкуса на плодовите пюрета.

# 482

Privet mami,
imam problem za razre6avane!
Kak da se predpazia ot zabremeniavane osven s prezervativ?Karmia i mi kazaha 4e povreme na karmene ne moga da vzimam protivoza4ata4ni?Viarno li e ili e plod na izmi6liotini!!!
Mersi za otgovorite!

# 483
  • София, Младост 2
Тъй като си гост и не може да получаваш ЛС,отговарям тук. По време на кърмене не могат да се взимат обикновените комбинирани противозачатъчни таблетки, тъй като намаляват кърмата заради съдържащия се в тях естроген, който не е полезен и за детето. Съществуват и само прогестеронови таблетки, т.нар. минихапчета - но в БГ не са много известни. По време на кърмене (обикновено след 6-тата седмица или според както каже лекаря, ако има някаква особеност във възстановяването от раждането) може да се ползва спирала (както обикновена, така и Мирена, която е само с прогестини), вагинални глобули с противозачатъчно действие (има ги по аптеките), презервативи.

# 484
Здравейте, мами!
И аз сам от клуба 'кърмещи майки'. Вече 6 месеца се справяме успешно с кърменето.
От 3 дена започнах  да давам плодово пюре (ябълка). Кога да започна зеленчуковото? Колко пъти на ден може да се дава пюре?
Може да ви звучат тъпо тези въпроси, но  педито не ми обяснява подробно.  Thinking Който може да ми отговори, моля.Благодаря предварително. Laughing

# 485
  • София
И аз да се включа. Кърмим се от бутилка  - изцеждам с помпичка и храня от бутилка, защото бебка я мързи да суче и заспива почти веднага. Докато открия този начин се бях видяла в чудо - прекарвахме си дните в едно постоянно кърмене или по-скоро опити за такова. Но сега всичко е наред, бебка наддава много добре - преди 10 дни тежеше 5.500 кг, 57 см (подена 3.500 кг, 50 см). Кърма имам достатъчно, дори успявам да заделя по малко и замразявам.
А иначе когато е  нервна (обикновено вечер), мрънка и нищо не може да я утеши и давам да суче от мен - действа безотказно, веднага се успокоява и заспива. smile3504

# 486
И аз съм тук. Кърмих каката 8 месеца, после започна да не и стига. С бебо се кърмим и той се чувства много добре, яде около 20 мин от едната гърда. През нощта яде 2 пъти, но както дойде, не непременно през 3 часа. Около 3 през нощта, като се събуди, го храня по-малко, например 10  мин, защото си мисля че като намалявам, по-лесно ще махна нощното хранене.

# 487
Е, време беше и аз да се разпиша тук. Кърмим се вече 6 месец. От няколко дни се и захранихме. Надявам се до годинка поне да нямам проблеми с кърменето и това да си ни остане любимата храна. Simple Smile

# 488
Здравейте!
Аз съм Таня, а дъщеричката ми се казва Полина. Тя се роди на 18. 01. 06г, 2600кг,50см. Кърмим се 3-ти месец и вече е 6.200кг, 60см. Не съм захранвала, сок не давам, вода отказва.Мисля, че има време за тези неща.

# 489
  • Sofia
ето ни и нас!!!
моята малка дъщеричка се роди на 4.4.06
кърмим се и се надявам да продължаваме възможно най-дълго
ще чета редовно този форум като се надявам да получа съвети как да се опазя и аз, и бебо да получи всичко необходимо...

# 490
Да се представим и ние - мама Ади и бебе Ванко, вече на 25 дена, сучещ лакомо и наддал 500 грама за 20 дена  Laughing   Вярвам, че ще имам възможност да сме на изключително кърмене до 6 месец, още повече, че и моето педи е "за" по този въпрос  Grinning Благодарна съм, че ви има, изключително ценна информация намирам в библиотеката. Целувки от нас на всички кърмещи мами  Heart Eyes

# 491
Приятно ни е и ние да се присъединим към вас.  Simple Smile
Аз съм мама Роси с бебе Мартин, който е роден на 31.03.2006г. в 21.50 часа.Кърмим се от 6-тия час на деня на раждането/така ни бяха инструктирали акушерките/. Млякото в началото ми беше адски много и трябваше постоянно да се цедя. Сега като че ли се регулира.Големия син го кърмих до годинката/сега е на 11 години/.дано и Мартин да мога да го кърмя толкова.
Поздрави на всички!!! Simple Smile

# 492
Аз съм Руми с бебе Кристиан (16.04.2006г. / 14:05ч.)! Mr. Green
Кърмим се от родилното, не пие вода, мъчих го първите дни само да плакне устичката, но после се отказах. Имах много кърма в болницата, но вкъщи на 2-я ден вече не ми бяха така напрегнати гърдите. Все пак успявах да изцедя след кърмене до 50мл. Като резултат наддаде бързо - роди се 3.200, а само 10 дни по-късно беше 3.900!
Уви сега след две седмици гърдите ми изглеждат празни. Тече там нещо, но не знам стига ли му и предлагам и двете. Не знам защо така, пия по 3л. вода на ден, сокове, боза, чая на Хип си взех, овесени ядки ям... Нищо не се променя.  Sad Много съм притеснена и се надявам нещата да се подобрят Praynig, защото скоро няма да му стига...

# 493
Мисти, честито ти бебче!
И относно притесненията ти - въобще не е задължително въобще да чувстваш гърдите си напрегнати, за да имаш кърма.
А иначе как се храните - на поискване или сте под някакъв режим. И следвай блинкито в подписа си - Мисли позитивно за нещата - за кърменето в дадения случай. Simple Smile

# 494
  • Варна, морето и сините вълни!
Може ли и аз да се присъединя?
Вче 5 месеца малкото Кате - Пате е само на крма! Тук искам да изкажа огромни благодарности на модеаторите - Бу и Йосарин! Благодаря и на Хедра!   bouquet  bouquet Без вас момичета едва ли щях да успея в кърмаческите стачки!
 От известно време започнах да къмя и баткото(с изцедена кърма) с цел повишаване на имунитета Mr. Green

Целта ми е да кърмя поне година!

Общи условия

Активация на акаунт