Кои са кърмещите майки?

• 241 161
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
...........
Имам няколко въпроса относно кърменето, ако някой се навие да отговори ще съм благодарна.
1. Дясната ми гърда е по-малка и почти не пуща  Confused ............
2. Дойде ми на ум една идея - да цедя с помпата и после да му давам от шишенцето. .............. Има ли вероятност детето да се откаже да суче после?
.......

Здравей.  Simple Smile
1. Защо се цедиш?
Цедене се налага в три случая:
- при препълнени гърди и запушени каналчета, когато "помощта" от бебето не е достатъчна;
- за стимулиране на лактацията;
- за да си направиш запаси от кърма във фризера например.

Изцеденото количество не е показател колко кърма имаш и колко изсуква бебето. Не се налага, ако слагаш детето на гърдата при поискване - колкото често се наложи и колкото дълго също.

Нормално е едната гърда да е по-малка от другата, и да има по-малко вместимост. Не е повод за притеснение.
Слагай бебето на гърдата дасуче колкото иска - докато се пусне, вдигаш го, уригвав и го слагаш на другата гърда. Ако иска - ОК, ако не желае - пак ОК - напапкало се е.  Wink

2. Не му давай никакво шише!!!
Бебето е много малко, рискът да се отбие от гърдата е огромен. Защо без нужда да си докарваш проблеми?
Нормално е да се храни дълго - още е много мъничко. А може и просто да му е приятно да е гушнато в мама и да си дреме там.
Виж дали суче активно - при активно сучене слепоочията се движат, ушенцата също, чува се преглъщане.
С времето детето ще се усъвършенства в сукането и ще се наяжда по-бързо.

За да не те боли кръстът, виж в БИБЛИОТЕКА - има статии за позите за кърмене. Подлагай си възглавници, а също и пробвай да кърмиш легнала на една страна - много улеснява. Почивай и спи заедно с детето.

Успех!

# 466
Simple SmileЗдравейте и от мен мама Ели с бебе Тини,което е на 1г. и 4 м. Sunglasses  и все още се кърмим сутрин,вечер а понякога и през деня. Но идва лято и може би е време да се отбием,защото от октомври-ноември тръгвам на работа ,а и рискът да се отбием през лятотот е много голям. Приемам съвети и предварително благодаря за тях.  bouquet

Привет и на вас.  Simple Smile
Ако си решила по принцип да отбиваш - да, направи го преди лятото.
А ако смяташ, че трябва да отбиеш заради работата - ами не се налага. Аз работя от 8 месеца, а кърмя още дъщеря си. След годинката минахме на сутрешно, вечерно и нощно кърмене. През деня си яде другата храна. В събота и неделя също се кърмим, когато поиска.

При повече въпроси - можеш да ме питаш на ЛС, или да пуснеш тема във форума.

# 467
Привет и от нас с бебе Ивайло (роден на трети април). Кърмим се успешно още от деня след раждането и засега нямаме никакви проблеми като рагади, запушени канали, болезнени гърди. При изписването ме посъветваха да се цедя с помпа, за да увелича кърмата, но след няколко опита, при които процедих едва-едва няколко капки, напъхах помпата в дъното на гардероба и сега си ползвам бебо да ме изцежда  Mr. Green . Иво не пие вода, само от време на време по няколко глътки чай от копър заради силните газове. Кърмим се, когато огладнее - денем през 3 часа, а нощем на 4-5 (когато се събуди сам, а ако не успее - мама или тати го будят на петия час да не прегладнее детето).

# 468
Приветски и от нас с малкия Жоро Hug
Изчаквах да се включав кърмещите майки, за да мине малко повече време, а и ни предстояха перипетии - като очните на мама. Слава богу, всичко мина, Жоро не се отби (имаше само няколко дни "стачка" срещу гърдата и съответното намаляване на кърмата).
Сега продължаваме с удоволствието 6-7- пъти на денонищието. Още не сме захранени.

# 469
Здравейте от мен и бебе Симона!
Кърмим се успешно от раждането. Напоследък поради неволна диета кърмата доста намаля и дохранвам. Кърмя 2 пъти дневно. Кърмата от едната гърда почти секна. Не се вманиачавам да правя невъзможното за стимулиране, колкото - токова. Може и да й стига кърмата, но щом изпива и още 100-150мл АМ, предпочитам да й го давам, да е сита и доволна беба  Wink.
Не съм имала рагади, само веднъж бучка, която успях да изцедя, ползвах помпата при отпадане на 1 кърмене, за регулиране на кърмата. Започнах кърменето със силиконови зърна, докато беба се научи как да дърпа.
Сега толкова ми е мило като суче, и ми е тъжно, че скоро може да нямам кърма.

# 470
Здравейте и от нас - бебка Гергана и мама Любомира. Кърмя от деня след раждането, та досега. През деня си яде пюрета, каши, кисели, но сутрин и вечер си хапва с охота кърма. Така засуква, че имам чувството че ще ме погълне.

# 471
Zdraveite mami ,i nie s kristian e na 6 m. i o6te se kurmim.mnogo obi4a da coca ,no na posleduk ne6to mn.se razseiva.prez no6ta pie po niakoga voda.na obet hapvame zel.pure +kurma i sled obet ka6a +kurma.dano da izdurja pone do godinka.radvam se 4e ima tolkova mn. kurme6ti mami.za6toto ot tezi koito poznavam vsi4ki sa na  am.BRAVO NA NAS

# 472
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Кърмя Елито от втория ден след раждането и /сега е почти на 2 мес./. За мое огромно съжаление Ани не искаше да засуче от мен и 5 месеца се цедих, за да я храня. За това съм особено горда, че сега се справям с тази задача. Така оцених, колко по-лесно е за майката да хрни детето си кърмейки и колко несравнимо по-приятно е.  Wink Храним се на поискване, понякога през 2 часа, понякога през 4-5 часа. Имахме период, през който почти непрекъснато седеше на гърдата ми. Разхождахме се като скачени съдове из къщата  Joy

# 473
Здравейте ние също ще се запишем,при кърмещите.Надявам се да продалжаваме все в този дух още дълго време Hug

# 474
Здравейте,
Ние също се кърмим за сега успешно.За  2седмици Ицето наддаде 1 кг newsm78.Хапва средно през 2 часа като няма никакви нощни или дневни паузи...Той е на мама гладника Hug

# 475
Здравейте и от мен!
Бебе Сара е на 10 месеца и 5 дни и все още се кърмим. newsm32Тя си хапва пюрета,каши и попара.Смятам да продалжаваме така поне до годинка,пък после ще видим.С кака и се кърмехме 1 година и 8 месеца.
Аз работя и цедя 2 пъти на ден мляко за да има когато ме няма,а и жсичко правя с кърама,защото бебчо има непоносимост към лактозата.Така беше и с каката.Малко е сложно,но си заслужава труда.Децата се развиват много добре и почти не боледуват!
На всички майки успех и не се предаваййте.Всяko начало е трудно,но си заслужава! newsm30

Последна редакция: ср, 19 апр 2006, 16:41 от Komodeno

# 476
И аз се присъединявам към кърмещите мами. Кърмя от 6.01, защото съм със секцио. И досега сме още на кърма, но почваме да се захранваме с пюрета

# 477
Тъй като бебе Криси днес стана на 4 месеца и едно изключително кърмено бебе реших и аз да се запиша в тази тема. Казвам се Галина и имам трима сина - Петър на почти 12 г, Матей на 2г и 4м и Кристиан на 4м.
Криси е закърмен от самото раждане обаче поради глупостта на докторите в Шейново заради малко по-висок билирубин беше 5 дена на фототерапия и на изкуствено хранене. Не ми го дадоха да го кърмя, дори след като го бяха извадили от кувьоза в деня, в който ни изписваха. Калпазанки(акушерките) #2gunfire, по лесно им беше да му тикнат шишето в устата отколкото да го докарат на горния етаж с количката.
През това време аз се изцеждах редовно и след като се прибрахме вкъщи си засука почти веднага и безпроблемно.
Сега се кърмим по 6-7 пъти на ден, в зависимост от неговото желание. Има си почти изграден режим, също по негово желание. След първия месец почти не се събужда за нощно хранене. Още не съм решила кога ще захранвам и с какво.

Последна редакция: ср, 19 апр 2006, 23:59 от gal4e

# 478
Здравейте и от мен Hug!
Радвам се, 4е има толкова много кърмачки, защото всичките ми приятелки не мойеха да кърмят след вторият месец и аз правя всичко възможно да имам кърма.
Кърмим се от първият ден когато Джаки пожелае,вечер яде поне два пъти, пие понякога сокче но не и харесва много:)

# 479
Пишете ни и нас - мама Поли и бебе Хриси (сега на 4 месеца).

Общи условия

Активация на акаунт