Кои са кърмещите майки?

• 241 172
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 450
Привет и от мен!  bouquet

# 451
За сега се справяме чудесно  Hug

# 452
  • Sofia
Включвам се и аз.Вече 5 месеца само го кърмя.Шишe изобщо не иска да помирише,дори с кърма;-))

Последна редакция: пн, 10 апр 2006, 11:22 от esprit

# 453
  • Плевен
Много поздрави на мама Жана и бебетата Мария и София. Браво на Вас - и по възможност по-дълго да се кърмите.
Поздравите изпраща мама Валя и едно пребозало теленце Виктор (кърмила съм го до 1г. и 3м. - можеше и повече, но започнах работа....).

# 454
Здравейте и от мене! И аз с радост ще се похваля с кърменето на нашата вече 9-дневна дъщеря Станислава. Много се надявам това да продължи колкото е възможно повече време.
Исках да ви питам кога се появяват въпросните рагади и каква е причината да ги има.
Поздрави на всички кърмещи мами и успех!

# 455
И моето слънчице още си цоцка с удоволствие Peace

Последна редакция: нд, 23 апр 2006, 11:50 от pinktanya

# 456
Да се представя и аз - мама-кърмачка съм.
Първоначално (преди да родя) планирах да кърмя 6 месеца и да отбивам. Един ден открих този форум и започнах да преосмислям тази идея. После разбрах, че майка ми ме е кърмила 1 година и 4 месеца и се засрамих от плановете си. Ще кърмя и аз толкова поне, така е справедливо!
Доста неща прочетох тук и вече съм привърженик на късното захранване. Мини стана изключително кърмено бебе. И щастливо, защото нейната мама няма срама - кърми я и навън.
Похвално е, че най-после и в Бг ще има ЛЛЛ! Защото освен от този форум, отникъде  не съм получавала адекватна информация и съвет за кърменето (че то откъде? от бабите?!?, от педиатърката? или пък в родилния дом? от курсовете за бъдещи родители, където се съсипват да ни рекламират шишета против колики???).

Благодарности за съветите от мен и Мини!

# 457
Тук мога да се присъединя и аз. Кърмя бебе Васко вече почти 3 месеца. Имах малки проблеми  напоследък, но упорито продължавам и се боря със "стачките" на бебо. Дано да продължим с кърменето колкото е нужно, защото смятам, че това е най-доброто за него.

# 458
Здравейте, ние сме мама Вера и малката красива Виктория. Вики е на 5 месеца и половина, изцяло на кърма сме, почти не пие и вода.Скоро ще започваме захранването, досега съм и давала само да си близва от ябълка и е много сладка- харесва и.От първият ден се кърмим успешно/ в началото със сапътстващите проблеми- разранени зърна, болки, хранене по 1 ч./, яде средно през 2 ч., нощем се буди често да се храни. Бих искала да я кърмя колкото  може по дълго.
Желая здраве на всички мами и бебчовци и бибинки. Heart Eyes

# 459
Здравейте и от нас -мама Цвети и бебе Росен.От третия ден на бебока сме на кърма.Той изобщо не иска и да погледне шише.Притеснява ме и това че не иска да пие вода.зЗапочнах да му правя и по малко сокче от ябълка или морков , но и тях не иска да ги погледне. Поздравявам всички кърмещи майки за тяхната упоритост Laughing

# 460
cinka, добре дошла във форума!
Само да те "поканя" да прочетеш статиите в Библиотека, а и темите относно късното захранване и соковете. Не мъчи бебето с вода и други течности, освен мляко - бебето няма нужда изобщо от тях.  Wink

# 461
Здравейте всички,
да се запишем и ние - аз съм Хриси, а бебчето - Александра. Кърмим се от първия ден, сега сме на 1м и 2 дни.
  Надявам се да продължим да се кърмим, независимо от натиска на педито да минаваме на АМ - наддали сме само 500гр...
 Сега се краним почти непрекъснато, за да увеличим кърмата, въпреки че според мен тя си е достатъчна, просто щерката я мързи да суче и заспива....
Стискайте палци да се преборим

# 462
Здравейте,
Казвам се Таня. А бебчо - Христо. Кърмим се от скоро. Първите няколко дни нямах кърма, после потече една коластра и тук от два три дена има и млякце вече  Simple Smile.

Имам няколко въпроса относно кърменето, ако някой се навие да отговори ще съм благодарна.
1. Дясната ми гърда е по-малка и почти не пуща  Confused - по 15мл, по 30 и някви такива. Дали с времето ще се оправи? Иначе от лявата цедя по около 60-100мл. В момента му давам да сучи и от двете, защото явно не му стига и все зяпа да търси още   chef
2. Дойде ми на ум една идея - да цедя с помпата и после да му давам от шишенцето. Струва ми се, че така цялата процедура става по-кратка (защото той седи по половин час да цока, а и се дохранваме после по някое време), а и докато кърмя ме заболява гърба, кръста да седя в едно такова положение. И че въпроса ми е - Какво мислите за тази идея? Да не си докарам допълнително главоболия  newsm78 ? Има ли вероятност детето да се откаже да суче после?

А сега сядам да ви почета малко, то се е видяло, че няма да се спи повече за днес  Whistling

# 463
 Simple SmileЗдравейте и от мен мама Ели с бебе Тини,което е на 1г. и 4 м. Sunglasses  и все още се кърмим сутрин,вечер а понякога и през деня. Но идва лято и може би е време да се отбием,защото от октомври-ноември тръгвам на работа ,а и рискът да се отбием през лятотот е много голям. Приемам съвети и предварително благодаря за тях.  bouquet

# 464
Танина, ето малко опит от прекарани "главоболия":
1. Гърдата ще се оправи, но е нужно време - можеш да я изцеждаш след кърмене. Така ще я стимулираш. Но принципно, както и в цялото тяло, двете половини са различни, така е и с гърдите.
2. Практикувах тази процедура 2 месеца - имах рани, болки, бучки и пр. и не можех да го кърмя. Аууууу, това е тежък физически труд и губене на време. Така, както Ицето може да те изцеди, никоя помпа не може. В началото бебенце е по-слабичко и затова имай малко търпение, дори ако трябва да се храните по-често. Аз, за щастие, не успях да отбия моят син и сега го кърмя мноооого успешно, дори ми е кеффф. А за месторазположението - стол с възглавница за гърба, табуретка или по - нисък стол за краката и готово. Аз използвам таблата на леглото - сядам, облягам се, краката са върху леглото и ... блажени минути  Hands Clap
Единствената благинка на хрумката ти е, че от шише виждаш точно колко е изяло детенце, но то така или иначе си взима своето - нали е спокойно и спинка...
Сутрин кърмата е повече и то може да изяде дори до 300гр. Crazy, привечер намалява, което е естествен процес, тогава яде малко по-малко. Важно е да наддава.
Бих ти казала - щом нямаш болки и други неприятности, давай, дерзай, не се отказвай, кърмата сама ще се регулира. Добре правиш, че го храниш и от двете гърди thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт