Кои са кърмещите майки?

• 241 209
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 2 955
И аз да се разпиша с година и половина кърмене. Само една седмица след раждането не съм кърмила, защото Марти имаше проблем. Но благодарение на форума кърмя досега  bouquet

# 2 956
Съвсем нова съм във форума, но да се разпиша и аз - след едно много лошо начало (захранване с АМ, слагане на гърда за пръв път на 12тия час, 2 седмици кърмене+АМ+подсладена вода) и голяма борба вече от има няма 3 месеца сме само и единствено на кърма на поискване.
Ще се кърмим до откат - колкото повече, толкова повече Simple Smile

# 2 957
  • Варна
ето ни пак  Mr. Green устискахме година и месец Sunglasses той вече суче колкото да не е без хич де  Mr. Green ама вече нещата отиват на отбиване - разболях се и кърмата ми спря съвсем пък и на есен ми предстои операция от херния и така...но съм много горда че стигнахме до тук с малък мечо  Heart Eyes успех на всички кърмачки  Hug

# 2 958
ето ни малко отново тук,привет на вси4ки,сас сияна минахме на малко проби,Щото голямо каране с докиъОтбиваиъНямаъОтбиваиъаz пак неЩа ама кандисах и каzах Ще пробвам та наобяд и давах само пиуре а след обяд неЩе и неЩе да яде тия плодовите та голям zор бах стигнала до 2 курменета ъсутрин и ве4ер,zа няколко дни ама по едно време си викам(тя не иска нито вода нито 4аи) Щто да си тормоzя ас дzвера и сега си и давам 2 пъти преди обяд,на обяд иzяйда 200 гр Crazy zелен4уково пиуре,в 16.30ч оЩте 160 гр Shocked круШа с артиШок (Щтото Чисто плодово оЩте неЩте да яде) след него су4е и ве4ер в 20ч пак zа последно и после zяла ноЩт сън  Peace
Сияна е на 6 месеца,да питам поопитните мами малко ли и е 4 пъти на ден сукане и какво мислите zа таzи система

Благодарим и весели бебоци ви желая

# 2 959
ето ни малко отново тук,привет на вси4ки,сас сияна минахме на малко проби,Щото голямо каране с докиъОтбиваиъНямаъОтбиваиъаz пак неЩа ама кандисах и каzах Ще пробвам та наобяд и давах само пиуре а след обяд неЩе и неЩе да яде тия плодовите та голям zор бах стигнала до 2 курменета ъсутрин и ве4ер,zа няколко дни ама по едно време си викам(тя не иска нито вода нито 4аи) Щто да си тормоzя ас дzвера и сега си и давам 2 пъти преди обяд,на обяд иzяйда 200 гр Crazy zелен4уково пиуре,в 16.30ч оЩте 160 гр Shocked круШа с артиШок (Щтото Чисто плодово оЩте неЩте да яде) след него су4е и ве4ер в 20ч пак zа последно и после zяла ноЩт сън  Peace
Сияна е на 6 месеца,да питам поопитните мами малко ли и е 4 пъти на ден сукане и какво мислите zа таzи система

Благодарим и весели бебоци ви желая

Аййй, голям зор да ти прочете човек поста!
По принцип млечно хранене се замества след годинката-т.е. в пюрето бива да има мляко, или да кърмиш преди него Peace

# 2 960
Щото голямо каране с докиъОтбиваиъНямаъОтбиваиъаz пак неЩа ама кандисах и каzах Ще пробвам
Кой пък е тоз доки, дето още на 6 месеца те юрка да отбиваш? Ние се кърмим вече година и 5 месеца и нашата доки дори веднъж не е казала, че е дълго. Само се изненада, че още не сме махнали нощното хранене. Иначе количествата, които споделяш са си даже много за тази възраст (повечето кърмени започват на 5-6 месеца захранването и още са на по няколко лъжички пюре)

# 2 961
сажалявам zа трудния постинг ама много сложно с Швеицарска клавиатура.Ние сме вав франция и тук такава им е практиката,с която аz не сам съгласна.Иначе zахраних на навърШени 5 месеца,но тя много добре го прие и на втората седмица си ядеШе по 130 гр на обяд и от една седмица предлагам следобяд пиуре от плодове.Само след обедното zеленчуково и давам 4аи.Но тя си е характер не я тъпча,ако не иска спираме и дохранваме с кърма или чаи.Интересното е че се справя много добре с ядене с лъжица,биберона с чаи и кърмене.Благодаря zа отговорите

# 2 962
  • Варна
хич не се тормози да се отбивате! кажи му на доктора че работиш по въпроса, да спре да ти опява  Mr. Green много сте малки още, до годинката основното хранене на детето е мляко, а особено в тея жеги децата хич не им е до ядене и наблягат на течностите. щом си хапва така добре - хич недей да се впрягаш Peace

# 2 963
благодаря Virginity,ами освен да лъжа доки zа да ми е спокоина главата а пък аz да си продължавам по моему

# 2 964
  • София
  Решението дали да кърмиш или не и колко дълго детето си е абсолютно и единствено твое и на твоето семейтво. Спомени на доки, че Световната Здравна Организация препоръчва кърмене, забележи минимум 2 години! - http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/
Цитат
Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond.

# 2 965
 bye И ние се кърмим все още, но с последни сили и вече я отбивам. Мъчно ми е, но колкото и да се заблуждавам вече почти нямам кърма и само се лигави на циците. Sad Радвам се все пак, че издържахме и двете толкова време, макар че ми се искаше поне още няколко месеца, но природата си каза своето.

# 2 966
Бърборанка, не е нужно да отбиваш, ако не го искате и двете. Природата не може да каже нищо, по-скоро може,че имате още време да се кърмите.
Синът ми е на година и 8 месеца,кърма има често пъти в повече. Но това не е ,защото природата е по-благосклонна към мен. Всичко зависи от организацията и броя на кърменията ви. Ако си убедена в смисъла и ползите от кърменето за детето ти,направи усилие и продължете. Успех,каквото и да решиш

# 2 967
Здравейте, аз съм мамче, което кърми от 20 дни. Опитвам се да свикна, въпреки че в първите дни много плаках от болка. Сега съм по-добре. Има доста мляко за бебчо. Искам да попитам по-опитните мами, какво трябва да избягвам да ям по време на кърменето, освен вредните храни, алкохол, кафе и т.н.

# 2 968
ani 47, избягвай газообразуващи храни и сладкиши (заради коликите). Иначе, ако всичко е наред с теб и бебчо, няма причина да се ограничаваш. Аз избягвах зелен лук, бобови и пикантни, не се сещам за друго.

# 2 969
  • Варна
газообразуващи, пикантни, алергизиращи храни
газирани напитки,алкохол, виж кафето (с риск да ме порицаят публично  Mr. Green) не мисля че е фатално ако изпиеш едно с мляко сутринта  Wink
общо взето проба-грешка Peace каката имаше ужасни колики въпреки строгата ми диета ooooh! а дребния почти не го усетих и си хапвах доволно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт