Кои са кърмещите майки?

• 241 146
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 2 970
Здравейте, аз съм мамче, което кърми от 20 дни. Опитвам се да свикна, въпреки че в първите дни много плаках от болка. Сега съм по-добре. Има доста мляко за бебчо. Искам да попитам по-опитните мами, какво трябва да избягвам да ям по време на кърменето, освен вредните храни, алкохол, кафе и т.н.

Ако  е излишна в момента-замразявай я в по-малки разфасовки за захранването по-натам Wink
Има стрерилни пликчета за замразяване на кърма-съветвам те разфасовките да са 50-80мл (за захранването-правят се пюрета, каши..), може да имаш и такива от по 200мл (ако се наложи хранене от друг човек, при твое отсъствие) Peace

# 2 971
Здравейте, аз съм мамче, което кърми от 20 дни. Опитвам се да свикна, въпреки че в първите дни много плаках от болка. Сега съм по-добре. Има доста мляко за бебчо. Искам да попитам по-опитните мами, какво трябва да избягвам да ям по време на кърменето, освен вредните храни, алкохол, кафе и т.н.

Здравей, ani 47!
Честито бебче! Радвам се, че сте преодолели първите трудности и нещата вече вървят добре!
По време на кърмене не е забранена никоя храна, не е установено еднозначно, че някоя храна предизвиква в здрави бебчетата дисконфорт. Единствената храна, която е добре да ограничаваш е прясното мляко, като под ограничаваш, имам в предвид да не изпиваш повече от половин литър дневно. Разбира се, наблюдавайки бебето, ако установиш  че някоя храна го дразни, все пак всяко бебе е уникално,  можеш временно да преустановиш приема и докато потвърдиш или отхвърлиш вероятността, че тя предизвиква дисконфорта.
Чашка -  две кафе на ден също не би трябвало да е проблем, особено ако докато си била бременна си пила по малко кафе. Ако забележиш, че бебето става неспокойно след като ти си пила кафе, разбира се е разумно да го ограничиш. С порастването на бебето, чувствителността към кофеина, ако е имало такава докато бебето е било по-малко,  намалява.
Ако ползваш английски ето хубава статия за влиянието на храните, които майката приема, върху бебето по време на кърмене http://www.kellymom.com/nutrition/mom/mom-foods.html
Добре е, за твоето здраве, да се храниш здравословно и балансирано, така както е добре да се прави и докато не си бременна или кърмиш.

Ако имаш допълнителни въпроси, не се колебай да питаш
Поздрави и успешно кърмене!  bouquet

# 2 972
Здравейте мами и ние ще се впишем  в редиците с кърмените бебета!Моят Косьо го кърмих до 1 год,но се разболях и минах на антибиотици и отогава не му давам да суче,изцеждам кърмата и я изхвърлям!Моля ако някой знае да ми каже как да  спра кърмата без медикаменти ,но и същевременно да не стане някоя беля-Мастит!!Предстои ни почивка и на море и искам окончателно да я спра,защото и много ми намаля едва 20 гр събирам и няма смисъл...
 Rolling Eyes Rolling Eyes

# 2 973
Здравей, panteryx86!
Поздравления за дългото и успешно кърмене на момченцето ти!  bouquet
Наистина най-безопасно и щадящо за организмът ти е кърмата да спре естествено, без лекарства. Казваш, че в момента кърмата ти е намаляла доста, така че най-вероятно не би имала никакви проблеми. Можеш да изцеждаш гърдите, ако усещаш напрежение, но съвсем малко, колкото да ти олекне, не до край. Можеш да си вземеш да пиеш Лецетин от 1200 мг (това е безвредна хранителна добавка, продава се без рецепта, която предпазва от образуване на запушвания), по 2 хапчета на ден, да пиеш чай от салвия или мента, да слагаш намачкани листа от зеле, без дебелата жилка, в сутиена си като не покриваш зърната. Не е добра идея да пристягаш гърдите си, това е остарял и отречен вече метод

От поста ти оставам с впечатление, че си решила да сложиш край на кърменето, но ако имаш желание да продължите, има доста антибиотици съвместими с кърменето, така че ако все още се налага да приемаш от тях, може да обсъдиш с лекуващия си лекар какво би било съвместимо, а намалялата кърма ще се увеличи отново след като детенцето ти започне да суче.
Успех, каквото и да решиш!

# 2 974
благодаря за бързият отговор и за изчерпателната информация Grinning Предпочитам вече да спра да го кърмя ,защото колкото и да е хубаво за детенце взе да ми омръзва вече ,а и той взе да свиква без да суче!!Смятам ,че това е достатъчно 1 год е добре!!Ще пробвам да видим дали ще се справя с отбиването!!
Поздрави!!

# 2 975
  • София
Хайде и аз да се впиша - мама Криси, кърмачка от малко повече от половин година, както се вижда от лентичките. Родих секцио, в болницата ми дадоха бебчо 24 часа след раждането - в реанимацията бебета не пускат, и така ми го носеха през интервал от 3 часа, за по един час, а нощем си спинкаше в неонатологията. Макар и във ВИП стая, не ми го оставяха за постоянно в "Шейново". Бях силно мотивирана да кърмя, независимо че в болницата никой не ти съдейства и трябва да се оправяш сам. Предварително бях изчела и изслушала нееднократно основното и на теория бях отлично подготвена. Явно това, плюс убедеността, че ще се справим, доведе до успех. Бликнах от третия ден след раждането, а със Симеончо междувременно се бяхме приучили на действието, още "на сухо". Все си беше на гърдите ми по време на посещенията му при мен в болницата, независимо че в началото, естествено за след секцио, нямаше още нищо... Та си се кърмим до ден-днешен на поискване, а захранването го започнах чак, след като навърши 6 месеца, т.е. преди две седмици. Мони вече папка по едно зеленчуково пюре на обяд, но без да се лишава и от майчино млекце - преди и след нововъведената храна. Засега не мисля да прескачам кърмене заради немлечно похапване. Нито пък му давам вода. Планирам да си се цокаме активно, докато стане на 1 г., а след това постепенно да ги намаляваме кърменията, докато остане само вечерно, евентуално и нощно, и сутрешно. Защото, като стане на годинка и 4 месеца, трябва да се връщам на работа, та постепенно да ги свиваме след февруари. Какво мислите?

# 2 976
Здравейте и от нас  Hug
И ние сме от кърмещите се - аз съм мама Алекс а бебка се казва Андреа.
Още докао се роди,преди да я измият ми я дадоха да засуче и ето че и до днес сме си само на кърма - без вода и каквито и да е други добавки.Искам до 6 месец да сме си изцяло и само така,дано само има млекце,а след това ще започна със захранването,като не мисля да замествам едно хранене до навършване на годинка.
Кърма за сега има - фризера и той е пълен - складирала съм почти 10 литра и продължавам да заделям за по-натам за пюретата и кашите  Peace

# 2 977
....Засега не мисля да прескачам кърмене заради немлечно похапване. Нито пък му давам вода. ....Какво мислите?

Че е погрешно за водата.Трябва да почнеш да предлагаш щом захранването е факт. Без захар обаче.

# 2 978
  • Видин
И ние сме си още тук, макар и бременна  Crazy Дано не се отбие ако намалее кърмата след някой и друг месец  Praynig

# 2 979
  • София
....Засега не мисля да прескачам кърмене заради немлечно похапване. Нито пък му давам вода. ....Какво мислите?

Че е погрешно за водата.Трябва да почнеш да предлагаш щом захранването е факт. Без захар обаче.

Окей, мерси за съвета! Почнах да давам вода. Минаха няколко лъжички, че с шише не ще.

# 2 980
  • Варна
Детето ти само ще си покаже. Моята не искаше вода. Започна да пие на година и нещо и то защото и беше забавно (дадох и едно шише с цепнат връх на биберона и пуска различно количество вода в зависимост от това от къде се притиска), а когато беше жадна си търсеше амамчетата Simple Smile

# 2 981
  • София
Здравейте и от мен!
Аз съм zlatna_g мама на Габриела (в момента на 3 месеца и 15 дни). Изцяло на кърма сме и се надявам да имам достатъчно, за да я кърмя и след навършване на 1 годинка. Кърменето и за мен и за Габриелка е голямо удоволствие, а и улеснение. Кърмим се на поискване и на всяко място.

# 2 982
привет и от мен Спаик,на Сияна и раzте zъбче и второ е на път въпреки че е на почти 7 месеца,но си се кърмим и нямаме намерение да спираме,въпреки доки,и ни харесва и е много удобно,само се надявам да не ме хапе,но молим по опитните мами да кажат някои тънкости как да процедирам ако все пак се случи,zаЩтото не искам да я травмирам с лоШи реакции
Благодаря и дълго кърмене  bouquet

# 2 983
Спаик,може да се случи да захапе в края на сукането, пробва за какво и служат тези израстъци -зъбите.Слагаш пръст в ъгълчето на устата и и я отдръпваш от гърдата. Кажи и с по-строг тон ,че те боли.

# 2 984
Благодаря  Peace надявам се че няма да ни се случва, а и предпочитам да си пробва иzрастъците върху лъжицата а не на zърното  Crazy надявам се да не боли много че да не я стресна,и да се откаже от доzата си млекце,че така хубаво спинка след това голямо блаженство Simple Smile весело кърмене и Щастливи бебоци

Общи условия

Активация на акаунт