Кои са кърмещите майки?

• 241 126
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 495
Аз кърмих първото си дете до 1 годинка, а второто го кърмя вече седми месец, мисля да продължа до годинка, ако мога. Обаче захраних в петия месец с плодово пюре, в шестия със зеленчуково и сега в седмия с каша. Просто бебка не наддаваше достатъчно и сега, след като и хемоглобинът и е 100, от 2 дена давам месно пюре, без още да съм захранила с жълтък.

# 496
  • Димитровград
Мен ме е срам да се запиша Embarassed.Ами 5 месеца цедя и давам(изключение-първите 20 дни в болницата,защото там нестерилни неща не допускали).Така.Дано още дълго да издържа с помпата...

# 497
  • Карлово
Вече 6 месеца успешно кърмене!А какъв ад беше в началото?Но се преборих с всички и смятам да кърмя още дълго. Днес бяхме на консултация и пак ни се караха, че сме наддали много-тежи 9100, а е 70,5 см. И това, защото в началото кърмата ми беше "нехранителна".

# 498
Здравейте!Казвам се Елица.Моето слънчице се роди на 10.04.2006г.Много искам да кърмя успешно,но засега незнам дали е така,защото детенцето заспива на петата минута и като го сложа да спинка започва да реве,че е гладно и това все се повтаря.Може би защото е още мъничко.Засега редувам -кърмя,после дохранвам с шише с изцедена кърма.Наддава добре засега,но много ще се радвам ако суче повече време от гърда и да не се налага да дохранвам с шише.

# 499
Здравейте, аз съм сщо сред кърмещите майки. Александър е роден на 07.09.2005 и се кърмим вече 8 месеца и продължаваме с идеята поне още месец да се кърмим.Ще видим. Преживяхме няколко кърмачески стачки Laughing и нежелание на бебо в началото да засуче . Бяхме изключително на кърма до 6 месец.

# 500
Здравейте, аз съм Томи и с моето малко Кати се кърмиме вече седем месеца и половина. От около месец давам и по малко зеленчукови пюрета.
Засега расте добре и е здрава ( да чукнем на дърво), тъй че продължаваме в същия дух. Laughing

# 501
  • Варна
С баткото едва изкарахме 1 месец само на кърма и още месец и половина с дохранване.Сега бебчо е на 3 месеца и малко и продължавам да го кърмя. Понякога иска добавка, понякога не. Е, защо той да си няма настроения!  Laughing

# 502
Габриела е родена на 20.04.2006г и днес не на 3 седмици,засега се кърмим по4ти постоянно или поне така ми се струва но да ни е жива и здрава в4ера бяхме на консултация и е наддала 600 гр,което ме успокоява,зна4и добре се справяме двете,малко трудно беше в на4алото ,кърмата май не стигаше,но от тук разбрах за овесените ядки и сега горе-долу има за нейните потребности.

20.04.2006-2950  50 см
23.04.2006-2860  50 см
10.05.2006-3460  51 см

# 503
Здравейте и аз съм сред кърмещите майки, макар че на моя лакомник (Християн е роден на 15.04.2006) въобще не му стига и от вчера сме на НАН ( 30 мл на хранене)!
Много тежко приех мисълта че трябва да го дохранвам, но каквото и да опитвах, изцеждах от гърда най- много по 50 мл, а вчера едва 50 мл от двете Cry( а педиатърката каза че вече трябва да яде поне по 100 мл), така че няма как!

# 504
  • Стара Загора
Много тежко приех мисълта че трябва да го дохранвам, но каквото и да опитвах, изцеждах от гърда най- много по 50 мл, а вчера едва 50 мл от двете Cry( а педиатърката каза че вече трябва да яде поне по 100 мл), така че няма как!

За съжаление много често след педиатърски съвети се стига до дохранване, а наистина няма нужда от него. Сигурна съм, че и във вашия случай е така. Виждам че си нова и едва ли си запозната с нашия форум, но ако се зачетеш в библиотеката ще намериш много полезни неща и ще се увериш, че има как Wink

Ако имаш желание е напълно възможно да премахнеш добаваката и да минете изцяло на кърма, все пак бебето ти няма и месец. Ще ти коства съвсем малко услиlя, които си заслужават. Ако решиш да го направиш и не намериш цялата информация, която те интересува в Библиотеката или старите теми, спокойно можеш да си пуснеш и нова.
Успех! Grinning

# 505
  • Карлово
Подкрепям Jade!И аз в началото си мислех, че на беба не й стига и давах една седмица АМ, но бързо влезнах "в правия път" и спрях дохранването, напук на лекари, баби и познати. И засега се справям успешно. Прочети библиотеката, питай и ще успееш.

# 506
Здравейте и от нас GrinningКърмя Паолина на поискване-тя си знае кога и по колко WinkИзцяло сме на кърма, опитвала е единствено чайче против колики(по настояване на свеки ooooh!).
Имахме и някои трудности-като запушен канал и кърмаческа стачка.Благодарение на прочетеното в Библиотеката и не на последно място на съветите на hedra, се справихме Grinning

# 507
Здравейте от мен и мойто слънчице Виктор.Още кърмя и това ме прави много щастлива и горда. Преживяхме две кърмачески стачки през 3-тия и 7-мия месец. Кърмя по 3-4 пъти на ден и така ще е и за напред,защото в противен случай кранчето ще спре Wink .       Praynig да имам още мляко. Нищо не може да се сравни със папкащото ми детенце в скута. Усещането е невероятно.   

# 508
И аз кърмя. Обожавам когато моето тигърче търси да захапе зърното ми!

# 509
  • София
Здравейте,аз съм нова кърмеща мама.Бебчо е на 14 дена и засега свикваме да папкаме.Роди се 3300,още не са ни мерили;малко се притеснявам дали му стига яденето,но се надявам да е така и да се храним дълго

Общи условия

Активация на акаунт