Къде в София има млекомати?

• 27 514
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
  bouquet
Дано успея да отида скоро до Красно село, нямам търпение да го тествам това мляко.
Може да занеса и при баба ми да сравним на вкус и като качества с това, което тя взема.
Понякога ми праща такова домашно и след като изпия един литър, после купешкото ми струва като размита водица.

# 46
Разбрах, че има млекомат в Овча купел 1, бл 414. Млякото било от мандра в Годеч и всяка вечер се зарежда. Чух много хубави отзиви за млякото.

# 47
Не е по темата, newsm12но как може в София толкова да е скъпо,млякото  newsm78 почти двойно,аз също квася мляко на малкия feeding  и разликата с купешкото огромна.

# 48
  • София
  Не я определяме ние.

# 49
  • FR
Не е по темата, newsm12но как може в София толкова да е скъпо,млякото  newsm78 почти двойно,аз също квася мляко на малкия feeding  и разликата с купешкото огромна.

И аз по-назад в темата се учудих  #Crazy Аз също квася както и сирене  правим, но във Франция. Преди от млекомат взимах 0.65 цента литъра, но го затвориха. Сега взимам от ферма по 0.7 ц/л като ми наливат с маркуча директно от кравата. Все пак юли като се върна задължително ще пробвам това мляко, макар че ми су струва мн скъпо  Shocked

# 50
  • София
  Явно тук ни имат за много богати  newsm78.

# 51
  • София/Варна
Не, просто фермерите в другите държави си получават хубави субсидии за производството на мляко. У нас въпросът с тези субсидии е доста ... болезнен.

# 52
  • Sofia
Там е работата, че
Цитат
У нас въпросът с каквото и да е, е доста ... болезнен.
  Sad  ooooh!

# 53
  Явно тук ни имат за много богати  newsm78.
   newsm17

# 54
  • София
и от мен един запис.
като гледам адресите са им в люлин, овча купе, красна поляна, а по-на изток - слатина, дружба, сухата река, някой да е забелязал? Peace

# 55
В Сухата река няма млекомат.

# 56
Аз да добавя само (за млекомата на Красна поляна) - опитахме и сиренето и кашкавалът. Много ни допаднаха - сиренето е солено, но не е така "отровно" солено, както повечето сирена. Обезсолява се за часове. Кашкавалът е направо безсолен в сравнение с другите марки. Аз лично съм много доволна от този факт, защото все ме гризе съвестта като давам на детето солен кашкавал, пък кашкавалът няма как да се обезсоли (поне аз не знам да има начин). Цена - сирене - 8.50лв./кг, кашкавал - 12.50лв. киселото им мляко не ми допадна особено - много е рядко и е сладко, изобщо няма кисел вкус.

# 57
  • София/Варна
mpettrova, да не би да имаш предвид магазинчето на Красно село? (защото от описанието по-скоро на него ми прилича Simple Smile)

# 58
KayRenn, за Красна поляна става въпрос. Освен да са верига магазини. Този, от който ние взимаме е с мляко от Дупница ако това е жокер. Simple Smile

# 59
  • София/Варна
Може и верига да са Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт