Къде в София има млекомати?

• 27 506
  • 82
  •   1
Отговори
# 15
Млекомат има и в Люлин3. Доволна съм от млякото
И аз съм доволна.

Да ми дадете адрес?
На кооперативния пазар, в една от новите сгради, успоредна на щандовете със зеленчуци. Тази, която е изнесена най-напред. На партера са само магазини, има 2 млечни, машина има само в единия. Там пордават и кисело мляко "от Манастира", много е хубаво 1.30 кофичката.
Прясното по спомен 1.65лв без бутилката, с тяхна бутилка 1.80 и нещо.

Кооперацията на ул. 301 и бул. Панчо Владигеров или
някоя от кооперациите на ул. Георги Дражев?

Погледнах имената в Гугъл мапс, че не ги знаех.

# 16
  • FR
Леле, много скъпо ми се струва това прясно мляко  Shocked А наистина ли е като издоено от кравата  Mr. Green че вече не мога да ги понасям тези изкуствени сухи млека. Ако е истинско лятото задължително ще взимам от кооперативния. Стига да я има още тази машина там  Peace

# 17

В тази сграда, най в дясно, почти до завоя.

До сивата кола.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 16:11 от dobra

# 18
Кажи ми как се правеше скрийн принт и ще ти го покажа от гугъл мапс.

Mr. Green

Ctrl+PrtSc

# 19

Ами накрая на улицата от дясно до един магазин в една нова кооперация.

Алекс ходих там тази вечер специално да търся млекомата, но млекомат там няма.  Ти от там ли си купуваш мляко или просто си го видяла преди време? Може би са го махнали.

# 20
Млекомат има и в "Красна поляна 3", преди време си купих мляко и струваше 1.50лв, с тяхна бутилка 1.70 лв.
Според мен не е нещо особено, честно казано предпочитам мляко "Верея"

# 21
В Метро също има.

# 22
  • Калифорния
В кое Метро има? Онзи ден проверявах на Цариградско и нямаше...  newsm78

# 23
И аз съм доволна от млекомата в Люлин 3. 1,70 лв е литъра.

Най-просто обяснено - заставате с лице към пощата, където минава 108. Заобикаляте я /тя ви се пада от дясно/, минавате по пътечката и излизате на сергиите със зеленчуци. Гледате първата сграда /блок/ вдясно /зад пощата и улицата зад нея/. Има кафе с масичка на ъгъла, магазин за обувки по 10 лв  и два-три млечни магазина. В средния май се пада.
Носете си ваша чиста бутилка!  Wink

# 24
И аз съм доволна от млекомата в Люлин 3. 1,70 лв е литъра.

Най-просто обяснено - заставате с лице към пощата, където минава 108. Заобикаляте я /тя ви се пада от дясно/, минавате по пътечката и излизате на сергиите със зеленчуци. Гледате първата сграда /блок/ вдясно /зад пощата и улицата зад нея/. Има кафе с масичка на ъгъла, магазин за обувки по 10 лв  и два-три млечни магазина. В средния май се пада.
Носете си ваша чиста бутилка!  Wink

bouquet

# 25
На Екзарх Йосиф бях лично и ми казаха, че там е имало млекомат, но вече няма.

Моля кажете ми къде другаде в София има, близо до метро или до/в центъра.

# 26
Зад пазара на Кр. село има, ама и това май не ти е близо.
На мен лично млякото не ми хареса особено.

може ли подробности къде точно се намира?   bouquet

# 27
  • София
http://babh.government.bg/uploads/File/Registri/Foods-OH/List-of-PP.pdf
Здравейте,
копнала съм линка към списъка на всички регистрирани от Агенцията по безопасност на храните първични производители на мед, месо, мляко и др. Там също е и списъка на регистрираните в цялата страна млекомати. Може да сте сигурни, че купувайки си мляко от млекомат, то е добито и доставено от ферма, но също не забравяйте, че то не е пастьоризирано, т.е. не е подлагано на никаква термична обработка.
Успешен ден!

# 28
  • София
Вчера случайно видях,че има млекомат срещу пазара на Красна поляна, точно преди офиса на Еконт.

# 29
Тайна, много полезна ми беше твоята информация, тъй като живея в Красна поляна. В петък отидох, намерих магазинчето (то е фирмено на мандра от гр. Дупница) и си купих 1л. мляко пробно. Излезна ми 1.80лв. ( с тяхна пластмасова бутилка - 0.30лв.). Направи ми впечатление, че млякото беше силно охладено. Сварих го веднага и го заквасих с една лъжичка Верея 3.6% по БДС (оранжевата капачка). Бях много приятно изненадана, когато видях, че се е сгъстило и е готово (след необходимото време, разбира се). Още по-приятно изненадана бях когато го опитах. Много ми хареса вкусът и смятам да купувам занапред. Ако не бях прочела случайно тази тема, кой знае кога щях да разбера за млекоматите... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт