Нашите кухни - тема 52

• 112 348
  • 790
  •   2
Отговори
# 150
  • София
На мен консултантка ми обясни, че Franke и Schock са към една и съща фирма, вторите били по- нисък клас на първите, но пак с отлично качество.

Хаха интересно защо в Германия е точно обратното  :ooooh

Нищо необичайно, консултант да не е добре информиран. Wink

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 14:20 от Иля

# 151
  • Някъде на път....
Ще ви следя ,че от половин година мъдря кухня и незнам какво искам newsm78

Давай, споделяй, ще помагаме.  Wink

# 152
  • София
....
Освен това ми казаха, че на стоманена мивка не мога да сложа мелница за отпадъци??!!? Така и не разбрах защо.
Та питането ми е някой знае ли по-подробно за разликата между материалите за мивките? Оказа се, че на консултантите не може да се вярва, препоръчват това, от което печелят повече Sad

Е това вече не го разбрах.
И защо според "консултанта" да неможе да се сложи мелница на стоманена мивка ако сифона и е 92мм?

Пълни глупости са това...няма никакъв проблем за монтаж на мелница на стоманена мивка.
Даже според мен е много по-проблемно по принцип за композитните мивки.
При попадане на нещо което неможе да се смели от мелницата се получават доста силни вибрации и вероятността да счупи композитната мивка е голям за разлика от стоманената.

# 153
На мен консултантка ми обясни, че Franke и Schock са към една и съща фирма, вторите били по- нисък клас на първите, но пак с отлично качество.

Хаха интересно защо в Германия е точно обратното  :ooooh
Аз се усъмних в продавача, защото ми обясняваше как няколко марки мивки (Teka, Franke и Пирамис) от стомана се правели на едно и също място, което си е пълен абсурд
 ММ хареса материала на мивката Schock. Общо взето и двете мивки са на еднакви цени и ще да са качествени. Чудя се обаче защо на Teka са толкова евтини (разлика 200 лв).
По принцип има разлика в кухненските мивки като дебелина на материала, вид на материала, дълбочина, ниво на шум. Ако видите долната част на една китайска мивка на Interceramic и такава на Franke/Pyramis ще разберете. Това за стоманените. За композитните - нямам идея.

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 12:44 от ~iddi~

# 154
Здравейте, препоръчайте ми добър майстор за кухня от София.
Предварително благодаря!

# 155
Беше доста отдавна когато коментирахме на кое място да си монтирам котлоните.Посъветвахте ме да не са в нишата която се образуваше до високата колона.Сега вече мога да кажа ,че не съжалявам ,че приех съвета ви.Относно оранжевия цвят, за който някой се изказа доста скептично - въпрос на вкус ,мога да кажа че съм много доволна.
https://www.facebook.com/radka.baleva.5/media_set?set=a.61268441 … 537190&type=3

# 156
Здравейте момичета,  искам да попитам за кухненските плотовете от масив. Някой от вас ползват ли такъв, от къде сте си го поръчали и какво мислите за неговото поддържане?

# 157
  • София
Беше доста отдавна когато коментирахме на кое място да си монтирам котлоните.Посъветвахте ме да не са в нишата която се образуваше до високата колона.Сега вече мога да кажа ,че не съжалявам ,че приех съвета ви.Относно оранжевия цвят, за който някой се изказа доста скептично - въпрос на вкус ,мога да кажа че съм много доволна.
https://www.facebook.com/radka.baleva.5/media_set?set=a.61268441 … 537190&type=3

Прекрасна слънчева кухня!

# 158
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
pisana306 кухнята е страхотна -много слънчева и красива  Peace. На мен цвета страшно ми харесва -да готвиш мила все вкусотийки в тази кухня

# 159
  • Балчи-Варна
pisana306 ще ми кажеш ли за аспиратора.На коя марка е,колко струва,доволна ли си,за колко кв.м. е, тегли ли  добре, колко е мощен,колко е широк и колко струва и от къде?

# 160
http://www.evroset.bg/absorbatori/sinfonia.htm    -  От тук може да добиете представа за моя аспиратор.Помещението е 46м2.Кухня и хол заедно.Много е мощен .Не съжалявам  за похарчените пари.

# 161
Здравейте!
Чета темата редовн, но вече е време като че ли и не само визуално да се включа в нея. Предстои ми ремонт на цяло жилище - трудна задача. Хубавото е, че за повечето стаи зная точно какво искам да постигна. Проблемите са в детайлите. Харесват ми много класическите кухни - бели шкафове, дървен плот. Засега единственото, което съм направила е, че съм си избрала визията, но дотам. Как точно да наредя шкафовете, кое къде да предвидя да държа, къде да сложа масата за хранене, така че да е най-удобно - все въпроси, които засега стоят без отговор.
Съжалявам, че стана толкова дълго, идеята ми е, че се вмъквам и аз тук - къде за да помогна с каквото мога, къде на мен да се помогне!

# 162
Ma4o, и аз бях така и направих следното: представих си се вече в бъдещата кухня, ама съвсем реално - кое от къде вземам, кое къде слагам, къде ми е удобно да се врътна за това и онова ... всеки си преценя сам според себе си, ако не ползва готова кухня, а тепърва ще се прави проект. Това му е хубавото на проекта, че става индивидуално, според стопаните на дома.  Шкафовете ги замених с чекмеджета, много по-удобно, всичко се вижда и е пред очите ти. Действай в тази насока като начало  Peace

# 163
Да, бибиту, до този извод относно чекмеджетата и аз стигнах. Всичко на долния ред, освен под мивката, ще е чекмеджета.
Все още се чудя какъв да е плотът. Искахме с мъжа ми мивката да е вградена в плота, но ни казаха, че това е най-добре да се направи с гранитен плот. Обаче ценатааааааа. И сега съм в чуденка.

# 164

Писана, честита кухня, да попитам за проОреца-това външна Щора ли е или друго?

Общи условия

Активация на акаунт