Нашите кухни - тема 52

• 112 355
  • 790
  •   1
Отговори
# 135
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако се направи от изкуствен материал, тоест не е гранит мивката може да е едно цяло с плота.

Да, изглежда страхотно, обаче ми казаха, че материалът не е толкова издръжлив и не понася надраскване и удари, така както другите материали. А с плот от почти 5 метра на едната стена, не ми се иска да се налага да го сменям в някакъв момент.

# 136
  • Раковски
Плота ще е на части, няма да е едно цяло.

# 137
  • София, България
Здравейте, момичета! Предстои ни ремонт и открих темата. Изготвиха ни проект за кухнята и я поръчахме - цветовете са черно и червено. За плочки сме избрали италиански, размер 50х50 в цвят "графит". Тъй като ще се кърти доста за около месец се изнасяме от вкъщи и се надявам скоро да мога да покажа тук новата кухня. Остава да се избере само миялна, маса, столове и врати.  Simple Smile Обожавам да готвя и нямам търпение да стане.  Simple Smile

# 138
Момичета дадох размерите на място което проектират кухни и вчера си го взех. На пръв поглед изглеждше много добре но като погленах размерите н горните шкафове ми се видяха много нефункционални. Исках да се отварят нагоре. Размера ми е  206 см дължина на 80 см височина. Проектирано е 4 еднакви шкафа с размер 103 - 40. Като измерих 40 см височина ми е много високо. Искаше ми се за тези 80 см да има три поставки. На равчета ще стане, но с отварне нагоре не се сещам как да стне. Дайте идей за този размер. Все пак за да запълня шкаф 40 см висок' не мога да слагам нещата едно врху друго. Размера не е малък ими се иска да е удобно

# 139
  • Раковски
При шкаф с височина 80 см спокойно може да се монтират два рафта (шкафа се разделя на три деления). От поста ви не мога да разбера обаче как ще се вдигат нагоре, с хубав механизъм или нещо по-обикновено.

# 140
  • sofia
То отваряне нагоре хубаво, но си прецени дали ще стигаш дръжката, за да я дръпнеш надолу (при вече отворен шкаф).  80 см ми се вижда много за отваряне нагоре.

# 141
При шкаф с височина 80 см спокойно може да се монтират два рафта (шкафа се разделя на три деления). От поста ви не мога да разбера обаче как ще се вдигат нагоре, с хубав механизъм или нещо по-обикновено.
Вратичките са предвидени да са с механизми с амортисьори. При три рафта колко вратички трябва да се предвидат една над друга за да не идва вратичката много високо и да не мога да я стигна да я затворя. Не знам дали обяснявам правилно но днес ще гледам да пусна снимка на чертежа, че в горния ред нищо не харесвам. Имам и предвиден шкаф с дължина на вратичката 1,20 височина 40 и дълбочина 50. Дълбочината ок няма как ама врата вдигаща се нагоре 1,20 ми е огромна. Все си мислех, че горния ред е по-лесен, защото не изисква кой знае какво.

# 142
  • Раковски
Покажи снимка, че нещо не схващам.

# 143
  • София
Аз приключих с издирването на мивка и смесител, спрях се на Бланко.

Разгледах шоурума на Бланко и се влюбих в един смесител, оказа се, че го имат в бяло, с душ е, висок и на Г- форма, абсолютно перфектен.  Heart Eyes

Скрит текст:

Мивката остана модела, на който се бях спряла.
Имаха я в наличност и е вече в къщи, смесителя го чакам с поръчка.

# 144
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честито, изглеждат много красиви. Да пуснеш снимки на готовата кухня  Peace

# 145
Здравейте,
от няколко месеца се опитвам да избера кухненска мивка и стигнах до огромно объркване. Преди да започна да ходя по магазини всичко беше лесно - исках стоманена на Франке. Оказа се, че във варна не мога да намеря мостра на Франке, за да я видя и пипна. Предлагат ми мивки от композитни материали, които са все различни - FAT (драскали се), някакви на Schock.de (хубав материал, но неубедителен продавач). Основно ме навиваха за стоманена Тека, която и без това си е евтина в сравнение с останалите.
Освен това ми казаха, че на стоманена мивка не мога да сложа мелница за отпадъци??!!? Така и не разбрах защо.
Та питането ми е някой знае ли по-подробно за разликата между материалите за мивките? Оказа се, че на консултантите не може да се вярва, препоръчват това, от което печелят повече Sad

# 146
~iddi~ Schock са доста добра и известна марка в Германия. Водят се по качество по-добри от мивките на Бланко. Нямам идея какви модели има в България. АЗ си взех след много мислене и гледане точно на Сцхоцк мивка и за сега съм доволна. Но тя ми е от 2 месеца само. Ама и честно не знам от мивка какво може да е недоволен човек. Моята сравнение със старата е по-дълбока, може влезе тавата от печката спокойно.

# 147
  • София
На мен консултантка ми обясни, че Franke и Schock са към една и съща фирма, вторите били по- нисък клас на първите, но пак с отлично качество.

# 148
Ще ви следя ,че от половин година мъдря кухня и незнам какво искам newsm78

# 149
На мен консултантка ми обясни, че Franke и Schock са към една и съща фирма, вторите били по- нисък клас на първите, но пак с отлично качество.

Хаха интересно защо в Германия е точно обратното  :ooooh

Общи условия

Активация на акаунт