Нашите кухни - тема 52

• 112 927
  • 790
  •   1
Отговори
# 390
  • София
В събота посетихме шоурума на Еуролукс - добре изглеждат като цяло нещата и на Еуролукс и на Лино, но не знам защо ключовете на фурните и на двете марки са много афиф - една такава  кофти пластмаса и закрепени така че, като мине малкото бедствие покрай тях и ще ги разгоби само с поглед newsm78. На майка ми АЕГ-то седи доста по-солидно, Аристон и Горение също. Тъкмо си бях харесала нещата и сега пак съм в изходна позиция Sad

# 391
Три цвята ,но за какво?
Само кухненските шкафове и плота или цветът на стените в стаята се гледа?
Момичета кухня не се прави за месец- два и после хоп нова(освен ако имате финансови възможности за това)Така,че без компромис за всяко едно нещо-това си е мое мнение разбира се,може по-бавно да се случват нещата ,но после пък резултата да е зашеметяващ или най-малкото Вие да бъдете доволни(особено когато влагате толкова средства в една кухня)

# 392
Здравейте, не знам въпросът дали е подходящ за вашата тема. Искам да сменя кухненските шкафове или поне вратичките на кухнята, но ми предлагат варианти за непосилни за бюджета ни цени.
Намирам страхотни кухни в Продавалник за 400-500 лв с шкафовете, абсорбера, мивката и плота, но шкафовете са по-малки, нашите са от старите, по 90 см. Та, ако познавате майстор или фирма, която на приемливи цени да предложи вариант за смяна на вратички или кухня, ще се радвам да споделите.

# 393
  • Стара Загора
Здравейте записвам се да следя темата , има доста изписано, ще се постарая да поизчета темата преди да задавам въпроси. В общи линии ще обзавеждаме нов апартамент, който обаче е наполовината на този,в който живеем сега и ще трябва доста компактно да си направя кухнята, защото сегашната ми е 5 - 6 метра и не ми стига..... а сега ще трябва да се вместя в 3 метра.
И цветово съм много неориентирана все още.

# 394
  • Някъде на път....
.... Та, ако познавате майстор или фирма, която на приемливи цени да предложи вариант за смяна на вратички или кухня, ще се радвам да споделите.
За кой град?

Здравейте записвам се да следя темата , има доста изписано, ще се постарая да поизчета темата преди да задавам въпроси. В общи линии ще обзавеждаме нов апартамент, който обаче е наполовината на този,в който живеем сега и ще трябва доста компактно да си направя кухнята, защото сегашната ми е 5 - 6 метра и не ми стига..... а сега ще трябва да се вместя в 3 метра.
И цветово съм много неориентирана все още.
Е, ще е малко некомфортно първоначално, но се свиква.... Wink

Ето варианти на кухни в малки жилища:

# 395
За София.

# 396
  • ГОре на черешата...
Пак аз. Днес ходих до фирмата, която смятам да ми изработи кухнята, за да разгледам мострите с цветовете.
Гледах и МДФ-профилите. Има обаче два вида - за пълнеж ПДЧ 18 мм и други, при които пълнежът е 8 мм - това пак ли е ПДЧ? Каква е разликата откъм здравина и качество?
Утре ще отида, за да ми дадат цена и с МДФ-профил+термоплот за гръб и ще решавам...ох, много труден избор, много въпроси, много нещо Tired. МДФ-профилите много бедни откъм цвят, на първо четене ми хареса крем+вложка бреза и нещо по-кафяво за плот и гръб, ама знам ли колко пъти ще си сменя мнението newsm78...нещо такова е цвета, без плота:
Скрит текст:

Ако има значение профилите били на някаква турска фирма АGT

# 397
  • В градината...
Аз не знам масово да се предлагат други профили, освен на AGT  Thinking

# 398
  • Русе
Аз имах кухня в апартамента с такива профили и 8 мм пълнеж. Супер си беше, не беше мръднала. Само малко трудно се чисти, ако профилите имат ръбчета навътре. Не знам дали ме разбра. После в коридора избегнах това.

# 399
И аз се бях насочила към тази комбинация -мдф профил и пдч пълнеж,  но има разлика в цветовете, стоеше като съшито и се отказах. Погледни мдф  фурнир,  но и при него са 6-7 цвята.

# 400
  • Раковски
Има и други производители като косчан. При тия профили, ако има много чекмеджета или повече врати цената може да догони модекс от по евтините модели (няма да е същото, но смятам, че ако има 200 лв разлика модекс е по-добрия вариант). Инак ако рамовите врати са добре направени не би трябвало да има проблем, според мен тук трябва да се изберат хубави панти понеже напрежението в лепените ъгли е по-голямо и ако пантата е някаква лили например която е с много силна пружина може да направи проблем във времето.

# 401
  • ГОре на черешата...
Не разбрах - вложката 8 мм какъв материал е и може ли да направя вратите с нея  Rolling Eyes- надеждна ли е? Разбира се, че няма да ритаме и блъскаме по тях.

# 402
  • В градината...
Мариета, има такъв пдч пълнеж за мдф профили
Скрит текст:
Стои много красиво, рустик, но май бяха от по-скъпите.
Аз също мислех да си правя кухнята с МДФ профили, или въобще с профили. Но ме отказаха тези, които ще ги режат. Трудно щяло да стане напасването и те трябвало на място да идват да сглобяват.

# 403
  • Русе
Не бих казала, че е сложно изобщо. Старата ми кухня беше правена преди 12 г, даже смяна само на вратички и плот. С обикновени панти, нямаше разни екстри тогава. Перфектно се получи и си я ползвах 10 г. докато се преместим.

# 404
  • В градината...
Щом не сте се затруднили да си я сглобите, добре  Peace

Общи условия

Активация на акаунт