Нашите кухни - тема 52

• 112 320
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
  • на Мелмак
здравейте , някакви отзиви за EUROLUX от Лекс груп? Побърках се да избирам вече, майстора ми ги препоръчва newsm78
интересува ме най вече фурната-с нормална големина ли е, защото обявен е полезен обем и дават около 53л, другите явно обявават общ обем каквото и да значи и бях се ориентирала към по големички 67-74. ще бъда много благодарна, ако някой който има фурната положи усилия да я премери-благодаря предварително!!!!
интересува ме и микровълновата-http://mebelclick.com/products/984-mwhr-25-x-kit-mwhr-25.aspx ако някой я ползва-има ли този бърз старт 30 сек, някой ми каза че има за 60 сек което за мен е по неудобно...евентуално ако има някаква запеметяваща програма така че да си я наглася на 30? уф, много се обърках
като цяло се колебая между Eurolux, BOSH ,Electrolux, AEG.

Снаха ми си взе всичко от Лекс груп , но Нарди- повече от 7г- няма забележки.
Аз имах на Фабер- доволна съм , още си работят-фурна , плот, абсорбатор.
Поддръжката им е добра. в сайта им има размери-може да се ориентираш.
От АЕГ се оплакват момичета в други теми - но от тези с полски произход, не немските.
Аз съм предубедена към електролукс- не ми харесват , но това е лично мнение Peace
А не се ли драска лесно гланца - аз много меся, разточвам, изрязвам с метални формички сладки - ако продължа да го правя няма ли съвсем да съсипя плот-гланц?
А сега де Rolling Eyes? Нека дамите с различни видове плот, ползвани вече, да дадат мнение Praynig.

Последно се спрях на дървесна шарка плот-мат, има ли такава гланц? За Акритас говоря.
Ето това май последно избрах:
Скрит текст:

Ако този плот е с вдлъбнатини - резки/черти - как ще го почистваш?
Ще има да търкаш .....
За гланц - има резон питането ти , но имам опит само с камък и не мога да дам мнение.
Имам и плот мат , но гладък , за да не задържа остъци от приготвени в/у него неща - чистенето му е без проблем.
За резките казвам , защото бях взела една мушама с шарки на резки- децата се капят все още доста Laughing е , няма такова търкане , след меденки/месене и точене в/у масата/ например я чистих поне 30мин Twisted Evil
Децата като закусват/ обядват и нещо не се почисти веднага - после пак се търка доста ooooh!

# 691
  • ГОре на черешата...
Ами те мат плотовете май всички имат някакви резки, в смисъл не са идеално гладки?
А какво означава "шагре"?

# 692
Нашият плот е бял мат, гладък е, чисти се много лесно. Бях се засилила към бял гланц, но като видях мострата как беше надрана, се отказах много бързо.

# 693
  • ГОре на черешата...
Може ли снимка или линк към плота?

# 694
  • Отвъд алеята зад шкафа
За какъв материал плот мат и гланц говорите?

# 695
  • ГОре на черешата...
 newsm78
Стандартните плотове, които предлагат фирмите - ЛПДЧ са май

# 696
  • на Мелмак
ПДЧ беше показала на снимка
А какво точно ПДЧ - не знам Grinning.
И не всички плотове мат са с резки, затово и обърнах внимание Peace

# 697
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ааа, ясно. Аз защото съм на вълна гранит и технически камък и се зачудих за какъв мат и гланц говорите.

# 698
  • Някъде на път....
Стандартните плотове са с гетинаксово покритие и са 28 или 38мм, не са ламинирани, т.е. не са ЛПДЧ.

# 699
  • ГОре на черешата...
Да, на снимката мострата плот е на Акритас, а за шкафовете ми казаха, че били за вратички Модекс. Оообаче - отзад пишеше на турски и беше изписано Modesk - веднага ми се наби в очи, ще разпитам пак подробно. Ако не ме изгонят вече де  Whistling

Танче, благодаря за поправката Praynig!

Колкото повече мисля, толкова повече се спирам на избраните от мен цветове - много светло, почти бяло за двата реда шакфове, а и за корпуса, с дървесен фладер, и плот и гръб - отново в дървесна шарка, но по-тъмен, но не прекалено тъмен нюанс.
ще съм ви безкрайно благодарна да ми помогнете в избора - къде да гледам за плотове?

# 700
  • на североизток от Рая
 Ето ме и мен в тази тема. Дано да не досаждам с въпросите си, но имам какво да питам. Въпроси - в изобилие, колебания - пак в изобилие.
 Ние се спряхме на плот от гранит. И за гръб решихме да е  гранит, но нещо доста скъпо се получава. И сега умуваме какъв гръб да изберем.  Thinking Търся из нета снимки за гръб на кухня от плочи с размер 60/60. Ще стои ли добре? И фугите ще са малко в този случай. Но такива снимки не намерих, всичко е цял гръб, или пък от малки плочки.
 Всякакви съвети  и насоки приемам. Според това какъв ще е плотът, ще изберем и подовото покритие. На гранитогрес се спряхме, отхвърлихме ламината.

Благодаря предварително!  Hug

# 701
  • Раковски
Става добре и с малки плочки или пък може да се сложи стъкло.
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1397403934f.jpg

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 18:52 от shadowman

# 702
  • на североизток от Рая
 shadowman , благодаря, че се включи. Гледахме малки плочки, но не искаме такива. С големите ще избегнем многото фуги. А за стъкло дори не сме говорили. Сякаш не искам да минаваме на този вариант. Плочите, които гледахме са доста големи, мисля 60/60, по поръчка ги доставят, че са и скъпи. 46 лв по спомен говоря. Искам от снимка да си представя как стои визуално, но не намирам.

# 703
  • Раковски
Виж линка който сложих в предишното ми мнение, кухнята е същата, но на линка е по-голяма снимката и се виждат големите плочки. Инак съм виждал черни плочки 10/20 с черен фугин бяха станали много добре.

# 704
  • на североизток от Рая
 Благодаря, хареса ми как изглежда, но приемам още снимки  и още мнения.
 Иначе четох доста назад и в тази тема, и в другите теми, но по моето питане не открих нищо.

Общи условия

Активация на акаунт