Нашите кухни - тема 52

• 112 339
  • 790
  •   1
Отговори
# 675
  • Раковски
HANSA не е от големите марки (Бош, АЕГ и т.н), но смятам, че ще си върши добре работата, има и метален кант и за тази цена по-добро мисля няма да се намери.

# 676
  • София
А какво ще кажете за мивките от ИКЕА? Тази например: http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=80308

Дали ще се върже с гранитен плот?

# 677
  • Раковски
Този размер мивки са за техните плотове които са на 62 см, в плот 60 см остава по-малко място за водобран, гръб, а също така отслабва плота понеже остава много малко материал при изрязване на отвора. Мивките които се предлагат тук са 50/51 см а на икеа е 55 (ако не се лъжа). Точно същата мивка ще се опитвам да монтирам в плот от 60 см пък да видим какво ще стане.

# 678
  • София
На нас това ни хареса, че е по-голяма мивката и няма отцедници и прочие, които мен ме дразнят.

В гранитен плот ли ще я монтираш? Да не е за нашата кухня Wink

# 679
  • Раковски
Щом плота ще е гранитен може да се направи повече и притесненията с 60см плот отпадат понеже камъка може да се направи колкото искате (и според камъка), но нека се има това предвид за да се направят и по-дълбоки шкафове.

пп: мое и за вашата да е  Wink

# 680
Нашата кухня вече е поръчана. При нас дотук етапите бяха следните - 1. изчистване на визията на кухнята в нашите представи, чисто като стил, цветове и изисквания 2. Дизайнер ни направи проект
3. Обиколихме доста фирми с проекта, за да съберем оферти и накрая в понеделник майстор дойде да вземе окончателните размери на помещението след ремонта и започва работа.
Пред мен обаче стои въпросът с мивката и смесителя. Искам мивката да е без отцедник и евентуално с две корита - едно голямо и едно малко, а смесителят да е с издърпващ се душ. Молбата ми към вас е да ме насочите към магазин във Варна, където да мога да видя мивки и смесители!
Благодаря предварително!

# 681
  • Някъде на път....
Здравейте,
наближава времето да си поръчваме кухнята. Може ли да ме ориентирате как се процедира, с какво трябва да сме се подготвили ние, колко време горе-долу е необходимо за изработка? Ние не сме нито дизайнери нито всеки ден правим кухни с моя мъж, очакваме някой да дойде, да вземе размерите и да направи проект, искам само цветовете да си изберем. Или разсъждавам неправилно? ММ повика един мебелист миналата седмица, той взе размерите, но не ми се видя сериозен, толкова бързаше да си тръгне, забрави си папката, където беше записал размерите и според мен изобщо не му се занимава с нашата кухня. Някакъв познат на ММ го препоръчал, но на мен не ми хареса как работи. Ние да сме си направели дизайна, той щял да я изработи. Пак казвам, че не сме наясно с новостите и изобщо с принципите в дизайна на кухни. Как да си направя дизайна и да си я начертая? Аз ли грешно разсъждавам или така се процедира по принцип?  newsm78

Явно човекът е гаражен майстор и не разбира особено от естетика и дизайн.
Моето мнение е, че не е нужно вие да си правите дизайна - просто се обърнете към фирма-производител, която работи с дизайнери. Те ще ви консултират професионално според вашия вкус.  Peace

# 682
Алмара (Ma4o) в магазина на Горене на ул. Битоля има смесители с издърпващ се душ в разцветка на гранитните мивки на Шок, аз натам съм се ориентирала, хванаха ми окото и не съм търсила другаде

# 683
  • ГОре на черешата...
Здравейте! Поръчах си аз вече кухнята и в края на месеца я чакам. Тя ще е в зелено и африкански орех . Избрах си и плот с мраморен ефект в сивкаво и зеленикаво (бял) - ама, че го обясних.  И сега ме гризе нещо отвътре,че този мраморен плот няма да се връзва добре- много ще е светъл. Взех да си мисля дали да не взема нещо пръскано на точки( стои по-равномерен цвета)  напр. мръсно бяло и сиво. Смятам да си взема полимермраморна мивка на ФАТ  евентуално в цвят +капучино гранит http://www.fat-bg.com/ .  Та помагайте- КАКЪВ ЦВЯТ ПЛОТ ЩЕ ПОДХОЖДА НА МОЯТА КУХНЯV

Ако те притеснява светъл плот, защо не избереш дървесна шарка, нещо близо до ореха на шкафчетата? А гръбчето като плота ли ще е?

# 684
Мен много не ме отразявате в темата, но ще опитам още веднъж! Wink

Какво трябва да е разстоянието между хладилника и стената, за да може той да се отваря нормално и да се вадят и рафтовете за почистване?  Мястото ни е малко и искам да оползотворя всеки сантиметър, затова ми трябва минималното допустимо отстояние!
Мерси предварително, ако някой ми отговори! Simple Smile

5 см е при мен, и нямам проблем с отварянето. Но пак си зависи май от хладилника. Виж долните чекмеджета като ги изтеглиш, вратата колко ти се отваря и си измери.

http://elikelli.snimka.bg/architecture/kuhnya.612369
Разгледах снимките и ми хареса кухнята,само ми стана интересно до индукционните котлони видях реотанчета - за какво ги ползвате?

# 685
Според мен това е скара.За печене на меса и т.н.

# 686
  • София
здравейте , някакви отзиви за EUROLUX от Лекс груп? Побърках се да избирам вече, майстора ми ги препоръчва newsm78
интересува ме най вече фурната-с нормална големина ли е, защото обявен е полезен обем и дават около 53л, другите явно обявават общ обем каквото и да значи и бях се ориентирала към по големички 67-74. ще бъда много благодарна, ако някой който има фурната положи усилия да я премери-благодаря предварително!!!!
интересува ме и микровълновата-http://mebelclick.com/products/984-mwhr-25-x-kit-mwhr-25.aspx ако някой я ползва-има ли този бърз старт 30 сек, някой ми каза че има за 60 сек което за мен е по неудобно...евентуално ако има някаква запеметяваща програма така че да си я наглася на 30? уф, много се обърках
като цяло се колебая между Eurolux, BOSH ,Electrolux, AEG.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 19:21 от DesiKom

# 687
  • малко градче
Кой термоплот препоръчвате мат или гланц?

# 688
  • Раковски
Гланца се чисти по-лесно за разлика от мата.

# 689
  • ГОре на черешата...
А не се ли драска лесно гланца - аз много меся, разточвам, изрязвам с метални формички сладки - ако продължа да го правя няма ли съвсем да съсипя плот-гланц?
А сега де Rolling Eyes? Нека дамите с различни видове плот, ползвани вече, да дадат мнение Praynig.

Последно се спрях на дървесна шарка плот-мат, има ли такава гланц? За Акритас говоря.
Ето това май последно избрах:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт