Нашите кухни - тема 52

• 112 983
  • 790
  •   1
Отговори
# 240
  • Отвъд алеята зад шкафа
За мен е по-добре плотът на барплота да е на едно ниво, да използваш максимално площта като работен плот. Дори е и по-красиво, няма да си затваряш пространството и да се изолираш вътре в бокса.

# 241
  • ГОре на черешата...
Перуника, Гадамер, благодаря  bouquet! Страшно сте ми полезни Peace.
Перуника - за гранитогрес ли говорим?

# 242
  • В градината...
Да. Много е здрав, читав и ... евтин.

# 243

Още въпроси имам - ще сменям чамовото дюшеме, което е сега - само в кухнята, около 5 кв.м.
Tъй като ми предстои да запазя чамово дюшеме в кухня и след като съм изчела темата "Преправи старите мебели с любов", където точно твоето дюшеме ме запали да оставя старото, би ли споделила защо ще го сменяш? И изобщо как се държи омасленото дюшеме в детската и в кухнята? И особено в кухнята? Сега съм хвърлена в размисъл  newsm78

# 244
  • Раковски
Дюшемето и масивния паркет внасят повече уют в дома, но пишейки за чамово дюшеме колкото и да изглежда добре след циклене и лакиране то след известно време (не много) се показват минусите му, чама е мек и при падане на по-твърд предмет винаги се наранява, съхне и поема влага много което му отваря фуги, ако се нареди някоя мебел върху него и то не е добре направено (когато ходите да потъвате) ще окаже влияние на нивелацията след като се натовари кухнята или гардероба от което вече провисват врати и всичко се усуква и няма оправия.

# 245
  • В градината...
Шадоумен, на нас ни направиха стълбище от чам. Но паркетчията го грундира и лакира много стабилно - изобщо не стои като мек чам /не си спомням какви бяха материалите, но здраво се запечата/. Но при Мариета наистина ще има проблем, защото нейното дюшеме е само омаслено.

# 246
  • Раковски
Зависи и от монтажа, в нас цяла къща беше с дюшеме и малко по-малко го махаме, ако го пече слънце лака потъмнява, ако има печка на твърдо гориво фугите ги прави по 1 см от изсъхването на чама, на пролет фугата се позапълваше.

# 247
  • В градината...
Ние заварихме в коридора на къщата 60-годишно дюшеме - беше боядисвано с няколко слоя боя, дъските бяха една надолу, една нагоре. При цикленето, след като падна боята и се изравниха дъските /машината отнема от по-високите дъски/ и видях резултата - беше "уау". Стоеше страхотно, отказах се от ламината, който замислях.

# 248
  • Русе
Не махам дюшеме в никакъв случай  Peace. С паркет сме навсякъде, уж е твърд, със супер устойчив лак,  но пак се наранява доста, няма как с децата, все хвърлят нещо, удрят и така, но не ми пука, не му личи.
Аз лично съм с висок бар-плот, скрива ми част от нещата, но кухнята ми е голяма, а не тип остров на едно ниво. А най-отгоре е лаптопа. Изобщо не се чувствам изолирана.
Щом ти е тясна пералнята бих сложила врата, така или иначе като изсъхне може да я затваряш, не е необходимо постоянно да е отворено.
За осветлението - аз съм с лунички отгоре над шкафовете и барплота и ще сложим и под шкафовете, но все не остава време Simple Smile.
Висящите не ги харесвам, но си имат фенове.
Мивката ми е голямо с малко корито и малък отцедник, не харесвам големите. Много ми е удобен този вариант, преди бях без, не ми харесва. Голям пък много място заема при малка кухня.
Бих сложила миялната мах до мивката, по-удобно е, а пералнята малко по-отдалечена.

Това е мое мнение, разбира се, но много години си избистрях кухнята, знаех предварително в кой шкаф какво ще слагам, до тавана твърдо, но и аз съм висока.

# 249
В кухнята заварихме дъбово дюшеме и паркет във всички останали стаи. Дюшемето, разбира се е "разкошно" боядисано, но като се изцикли и лакира, ще стане мечтаното от мен! Винаги съм искала кухня с дюшеме. В другите стаи паркетът в момента се вади, почиства се всяка ламелка и после ще се налага отново, но няма как.
Имам следния въпрос - има ли проблем, ако пералнята е под котлоните? Бях чела някога си в темата подобно обсъждане, но не си спомням в коя точно от 52-те  Laughing Ще съм благодарна, ако си дадете мнението!
Иначе вкъщи се разбива, кърти, правят се нови стени тук там, изобщо в най-приятния етап сме!

# 250
  • ГОре на черешата...
Благодаря отново на всички  bouquet!
За дюшемето - ще махам само там по две причини - като го изциклиха и го омаслих се появиха гадни големи петна - според мъжа ми навремето като са строили апартамента майсторите са си правили каквото искат, защото не е имало постоянен надзор и това са мазни петна, попили дълбоко в тогава още суровото дърво, ужасно грозно ми стои - все едно аз съм омазала.
И второ - чама е ужакно мек материал, все се случва там да изтървем нещо - особено малкият - я буркан компот  Mr. Green, я нож, я някой капак на тенджера - най-малкия удар го наранява ужасно и дълбоко. Та затова ще го махам, но както казаха - само там.
За миялната - няма как да е първа до мивката, защото как ще стоя на мивката при отворена врата, за да я заредя?

Кърли Сю, иначе - държи си се перфектно, просто го махам заради гадните петна - ако искате ще снимам, за да ви ги покажа  Sick

# 251
Кухнята ми е от Диалог –модел Rafaella Noce, както и секцията за хола.  Изключително съм доволна. Работят много качествено.
Мога ли да помоля за снимка, и ако е удобно - би ли споделила цената? И аз заглеждам кухните им, но всичко, което е показано на сайта, не е реална снимка, а аз получих информация, че май не се припокриват много-много с реалността  newsm78 Но много ми харесват и съм любопитна за цената  Wink
Дами, само аз ли ненавиждам лед-лентите  Blush? Като чета тук - всички май залитате по тях, чак се чудя дали не съм в грешка  Grinning

# 252
Кухнята ми е доста голяма, П образна с барплот. Размерите са приблизително 4 метра Х  2 метра, а барплотът с монтираните шкафове отдолу е 1.8 метра.
Както писах модела е „RAFAELLA NOCE“ с врати от ясенова дървесина, което допълнително оскъпява  кухнята. Цената е 6500 лева. Има и доста по -евтини варианти, но на мен ми харесва този модел. Кафявият цвят на ясена дава усещане за топлина и уют. Подобна на моята кухня (но много по-малка) има в сайта на Диалог. Ако имате възможност да отидете в офиса на Диалог ще я видите на живо. Не виждам много голяма разлика със снимките в сайта.
Ще снимам кухнята и ще пусна снимки утре. За сега само и се радвам и не я ползвам, защото има още неща за оправяне в кухнята – контакти, свързване на електроуредите и т.н.
Трудно е да се прецени дали една кухня е скъпа или евтина – всичко зависи от материала за изработка на шкафовете, аксесоарите и механизмите, които ще бъдат монтирани. Най- добре е да можем да направим кухня с малко средства и качествени материали.

# 253
  • Пловдив
За дюшемето -
И второ - чама е ужакно мек материал, все се случва там да изтървем нещо - особено малкият - я буркан компот  Mr. Green, я нож, я някой капак на тенджера - най-малкия удар го наранява ужасно и дълбоко.

Mari_eta, в квартирата, в която живеем в момента сме с гранитогрес на пода и да ти кажа, като изпускаме изброените от теб неща, буркани, капаци и други подобни, гранитогреса също се наранява много.
И да ти кажа доста по-грозно е отколкото наранено дюшеме.

# 254
  • В градината...
Аз както писах, на КАИ ни е гранитогресът - изтървам тежки и метални неща - здрав е, нищо му няма  Peace

Общи условия

Активация на акаунт