МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • у дома
Честит рожден ден, СГГ! Здраве и късмет за теб и семейството ти!   bouquet

# 196
СГГ, честит рожден ден! нека си здрава, щастлива,
и ти и семейството ти да се радвате на много красота и хармония в живота,
нека каквото си си пожелала да се сбъдне!
много целувки от нас   bouquet  bouquet  bouquet

много от вас не са писали скоро.
айде болните да оздравяват  Hug Hug

в това число и Насе със сополки, понастина цял уикенд на планината с нас, ама дано мине бързо.
другата седмица, живот и здраве сме на консултация, ще видим и за оченцето какво ще каже.
то не е всеки ден така, ама да го видят. май като има сополки - тогава.

за спанак - давам от време на време, сега съм направила един био на супа, мисля да дам днес с извара.

за сокове -
Скрит текст:
на Милица дадох след година и 2 месеца някъде, купешки след 2 г и 2 месеца и то я черпиха тогава, реших, че може да опита. Но купувам един-два пъти на 3 месеца, предпочитам да й давам фреш изцеден или сок от компот или домашен нектар или от домашна соковарка и разреждам с вода.
за малките - най-добре настъргани плодове, а не сок.
като цяло предпочитам плодовете, отколкото само сока от тях.
и сега след градинка на Мили гледам да й взимам, че и за братовчедка й, в кутия им слагам нарязан плод с клечки за зъби и сядаме по някое време да хрупат.
като пътуваме също така правя, ако имам възможност.
имаме сокоизтисквачка, моркови, чушки, всичко меля Simple Smile куча-марка е. но си е полезна вещ.
иначе поротокали, лимони цедя на обикновена. а грейпфрути гребем с лъжичка.
сокоизтисквачка е необходимост. дори и да не я ползваш редовно.

за градината - накратко всичко е през системата, първо се джуркахме за най-далечната наистина, но с най-голям шанс.

Sunshine, по колко течности пие на ден? и какво?
давай с чашка вода или шише с мек накрайник с 2-3 дупки, не биберон.
Наско и той не пие вода, давам му чай с чаша или шише, като му давах осцилококцинума с вода - със спринцовка.
ще се оливат, оливат, ще се мръщят, и като сами поискат, ще пропият, те са умни,
ако му се пие, ще пие Wink
лек ден, че гледам племенницата, че й червено гърлото, и с Наско малко ми е лудница
 Hug за всички

# 197
  • София
СГГ  newsm59,

Пожелавам здраве, здраве и здраве .... Laughing, както за малкия, така и за цялото семейство.

Жос  мерси за инфото , питах, т.к за нашия район за момента има една ясла само която е обявила прием за 2013г.  Там сме 7-ми , но ми е много далече и не е ОДЗ , т.е след това трябва пак да кандидатстваме за ДГ( все ги мисля напред нещата  ooooh!). до нас иначе имаме 2 ОДЗ-та, на 200 м от нас , но засега няма инфо дали ще има места за яслени групи.
 Имам сокоизстисквачка , по скоро цитрус преса, сега като се замисля, май имах и една куче марка комбинирана, ако не съм я хвърлила  newsm78. Принудих се с малко сок на обяд, т.к Симона категорично не харесва  зеленчуковите пюрета, пък с месо хич. Първо пробвах с вода , докато яде да си пие, но после отказа. Пик нали не трябва да смесвам месо с мляко и преди няколко дни я пробвах със сок. Трябва да има шише в ръката и се лъжем, тъкмо тръгне да пие от него и аз й набутам  лъжицата с пюрето  ooooh!, трудна работа. Кога ли ще прояде нормално. все още се дави на твърди неща, дори на по-едро пасирани , а не е като да няма зъби

# 198
ССГ чрд, много здраве на теб и цялото то семейство.Малкият е по-добре,но още е на АБ и проспан,доки каза да му давам до събота АБ.Аз сок не съм давала до сега,но мисля да започна да му давам понеже не иска да пие вода.Вчера му дадох малко боза и много му хареса,но имаме малък проблем с яденето на домашна храна,не иска супи и по-точно нищо приготвено от мен,а преди си хапваше по много от моята храна и не искаше купешки пюрета,а сега само тях яде.Да ви попитам до кога може да яде купени пюрета и дали е проблем,че не иска домашна храна.

# 199
Здравейте  Hug
СГГ, Честит рожден ден!   bouquet Не, не искаш много. Всяка майка иска детето и да е здраво и усмихнато. Бъдете много ЗДРАВИ цялото семейство.
kanye, Честит рожден и на теб на патерица и честита кола.   bouquet Леко и безаварийно шофиране Simple Smile

Аз ви чета, когато имам време, тъй като излизахме по разходки, а сега сме болни и зъб тръгна да ни излиза и е малка лудица. Вечер играем, плачем и ....не ми остават сили да пиша Simple Smile
Сок не съм давала и не мисля да давам до годинката поне, а после ще е лято ще има много плодове и мисля сурови да и ги давам. Вода пие добре около 100-150мл за денонощие.
Лек и усмихнат ден ви желая  Hug

# 200
СГГ, Честит рожден ден!  Hug Да си жива , здрава , щастлива и обичана майка и съпруга!

jos , давам му с шише на Авент с 2 дупки , давала съм и с шише на Нук , историята е все една и съща , дръпне и щом усети че не е мляко веднага започва да дъвче биберона и да си играе с него. Мислила съм за чаша с мек накрайник , дори веднъж писах тук какво е мнението ви , но все не мога да харесам подходяща , но ще взема , може пък да се излъже да пропие , знам ли. За количество няма смисъл да говоря , пие няколко капки ooooh!

На всичкото отгоре от няколко дни взе да не иска АМ , а само по-твърди храни и съответно е със запек,  давах круши , сливи, тиква  но за сега няма резултат. no
Не знам какво ще се правим с това дете, сигурно звучи , че само се оплаквам от него , затова спирам.

Хубав петъчен ден на всички Hug Hug Hug

# 201
  • София
Šunšhine за запека може и пробиотик да дадеш, при нас Биогая действа много добре.

# 202
Kanye,
и от мен честит рожден ден със закъснение, и за колата съм пропуснала  Embarassed
само безаварийни км с нея Simple Smile
сетих се защо не опиташ да даваш бул.он или супичка 10-20 мл преди пюрето, както се дава след годинката обикновено, може да се разяде и да изяде после пюрето.
дай й да държи лъжичка с едната ръка, да държи бисквита, така ще участва в процеса на хранене по-активно. пък с времето ще се научи и да дъвче, ще свикне.

Sunshine, да не е от млякото? или да си променила нещо?
давай повече тиква, овесени трици, те разхлабват и оправят стомахчето.
и пробиотик може да питаш педи наистина.

Svetli, да се оправя бързо, а то може и щото болничък да не му се яде така, купешките са по-смляни...
има и за по-големи с парчета, готови има и за над 2 г. поне преди имаше, и сега сигурно има, но са с парченца вътре по-едри.
слагай му от твоята манджа в такова бурканче, може да се залъже от външния вид, знам ли.
те са на моменти, предлагай от домашното, ако не иска, след това давай купешко.

лек ден и от мен

# 203
СГГ, Честит рожден ден. bdbaloni
Бъди здрава, щастлива и обичана. И на малкия пожелавам ЗДРАВЕ, здраве, здраве... и прекрасно детство. Hug

На всички болнички да оздравявате бързо  Wink

Ние ходихме на консултация тази седмица и вече сме 10.5 кг. и 76 см. Grinning
Имаме си 4 зъбчета, с които ме хапва някой път Shocked
Говорихме с педито пак за нашия проблем с корема. Изписа ни два пробиотика - Биобаланс бейби и Лактофлор за 7 дни и после през ден, но ще се чуем да видим дали има подобрение след 7-мия ден. По мое настояване пък ни даде направление за изследване на акото (дано да няма нищо). Ако нямаме подобрение ще ни прати на гастро.

Засега това от нас. Хубава вечер на всички  Hug

# 204
СГГ, честит рожден ден! Много здраве на теб и цялото семейство!  hbday baloni

Hug за всички. Нямам време да пиша. Дребният спи smile3508, а аз плащам фактури smile3516

# 205
мики-маос ама и при вас едно след друго  ooooh!, дано се оправи и ТМ и дечицата бързо.  Криси на АМ ли е? не знам защо мислех , че кърмиш. Ние от 5 месец сме на ХИП и съм доволна.
Да на АМ е. За съжаление е на АМ от 4 месец. А толкова много исках да го кърмя по дълго. Така и не можах да задържа положението, започна да не му стига млякото още 2 месец и се наложи да го дохранвам с АМ и постепенно намаля кърмата съвсем последно като се цедих изкарах само 30 грама и реших че няма смисъл да се мъчим повече. Той много се изнервяше че дръпне дръпне и спре да му пуска и беше мн неприятно и мъчително и за двамата. Иначе опитах всичко което ми казаха но не успяхме. Така и не разбрах защо така се случи, не съм била болна нито съм била притеснена...:o
За сокоизстисквачката, нашата е на CROWN цедя всичко което ми е дошло на ума с нея включително моркови, червено цвекло и тн. и съм доволна.
СГГ - честит Рожден Ден пожелавам ти това което си си пожелала да се сбъдне   bouquet Hug
Да се похваля Криси от няколко дни, от като избиха 2-те горни зъбчета се кротна нещо, започна да спи по цяла нощ, заиграва се през деня и не сме нон-стоп на ръце.

# 206
здравейте момичета
Честито на рожденничките kanye и СГГ - преди всичко здраве ви желая, всичко останало се постига.

Аз ви чета редовно, но нямам време да пиша, защото ние ..... проходихме. И то сериозно. Много е смешен. И много се радва на постижението си.
Лек ден на всички. И бързо оздравяване на болничките.

# 207
  • София
silvia_sim браво на Макси  smile3539 , да стъпва много уверено и без произшествия  Laughing
FiFi… браво нас за мерките. дано пробиотиците помогнат, а от кога се появиха симтомите , че чак сега реагира педито?

# 208
Добро утро!
На патерица честито на празнуващите. Само здраве за вас и целите ви семейства.
И ние бяхме на консултация- Гого е 75 см и тежи 10 кг. Има 2 зъбчета. От вчера започна да се изправя в кошарата и да се катери по мен и по възглавниците на дивана. Много говори, по цял ден не млъква.
Хубави бяха предните дни с разходки,ама днес при нас е мрачно и няма да излизаме. Ще си измисляме занимания вкъщи.

# 209
Здравейте Hug Hug Hug

Силве , браво на момчето. Пожелавам му да стъпва смело и да превзема големи хоризонти.

Ние пък днес се научихме да се изправяме на кошарата 1crib и сега непрекъснато го прави. Искам да попитам нещо. Мисля да въведа маслото вече , дали ще е проблем ако дам домашно?

Общи условия

Активация на акаунт