МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
От вчера до днес ни се случиха толкова много нови неща. За пръв път яде пилешко. След него изтрещя напълно.  Joy
За пръв път имаше някакъв успешен опит да лази, започна да си мести и ръцете. Вчера се закача с хората, които минават покрай количката. За пръв път спа по корем. Ииииииии тази сутрин за пръв път падна от спалнята  Sad
Беше в краката ми, гледах я и изведнъж се озова на пода. Не знам как стана. Удари си леко устната и се поду, но бързо й мина. Тогава да пръв път плака със сълзи.
Та това при нас.

Хайде болните да се оправят.

# 211
  • у дома
Fifi, sta_di, браво за мерките на юнаците Simple Smile
silvia_sim, бравооо и на вас за прохождането - значи скоро прощъпулник ще имате Simple Smile
Sunshine - давам много домашни неща, давай смело маслото. А с изправянето в кошарата в чудо съм се видяла, прави го дори и насън - станах сомнамбул направо.
presi_vt, споко за падането, наблюдавайте се 48 часа  Peace
При нас е весело - детето щъка по цял ден - комбинирано ходене с подпиране по секции, врати, столове и маси и лазене по коридора Simple Smile Имаме бая увеличен апетит, дали нещо не обърках с това 4-кратно хранене?! newsm78 Но пък на 5-кратното упорито не ми ядеше наобед, както и следобед беше трудно. Сега няма проблеми, дори правим една междинна "закуска" с плодче малко след следобедното пюренце/каша.

# 212
Fifi, sta_di, браво за мерките на юнаците Simple Smile
silvia_sim, бравооо и на вас за прохождането - значи скоро прощъпулник ще имате Simple Smile
Sunshine - давам много домашни неща, давай смело маслото. А с изправянето в кошарата в чудо съм се видяла, прави го дори и насън - станах сомнамбул направо.
presi_vt, споко за падането, наблюдавайте се 48 часа  Peace
Присъединявам се към написаното! : Да не те повтарям. Wink)
щом детето се чувства добре на този режим не виждам проблем, не се притеснява не си направила грешка. Децата си показват сами.

При нас положението е същото, Криси упорито не иска да яде пюрета. Но пък за сметка на това умира за каша, направо не може да свари да гълта. Grinning  Та в връзка с кашите да ви питам от кога може да се даде какао? В магазина ми предлагаха някаква "млечна каша с какао" пише над 8м. на нея но не я взех, струва ми се че още е рано да му давам какао! Но  ми стана любопитно от кога може да се даде, щом на кашата пише 8м.
Иначе Криси не се опитва изобщо да се изправя сам, ако го сложа прав да се държи някъде стои стабилно, даже друса дупето да подскача. Като го държа под мишничките от няколко дни престъпва няколко пъти и пак започва да подскача, няма изгледи да проходи скоро май! В общи линий мързеланчо, предпочита на готово да получи всичко и да не се мъчи сам. Като ви слушам вашите какви неща правят почвам да се притеснявам вече. Sad

# 213
Здравейте, момичета  Peace Peace Hug ,

мики-маос, не се тревожи излишно, просто детето не е готово още да се изправя. При всички е различно, едни по-рано, други по-късно, ще му дойде и на Криси времето newsm47.

ЕлЕм, вие си имате и междинна закуска, така че пак сте си почти на 5- кратно хранене. А сега като казваш, че постоянно сте в движение изразходва повече енергия и затова сигурно има доста апетит. Да сте живи и здрави  Hug

presi_vt, както сама казваш бързо й е минало и дано всичко да е наред. Сигурно си се стреснала, но важното  е, че няма нищо сериозно  Simple Smile

# 214
silvia, честито за прохождането. Нека малкият да стъпва с уверени стъпки в живота Simple Smile
Sta_di, браво и на вас за мерките. Голям юнак Simple Smile

kanye, при нас проблема с корема е още от периода на коликите, затова и аз си мисля, че още са колики. Иначе на 5 месеца като беше малкият го водихме на гастро, но тя ни каза, че е "тих рефлукс" (той не е повръщал,само понякога му се връщаше малко) и ни изписа лекарства, които не дадох и говорих с педото и й казах, че не искам да ги давам и тя ми предписа хомеопатия. Така или иначе всичко продължава по същия начин и сега ни каза да спираме всички хомеопатии и капки за колики, защото явно не помагат. Даде ни двата пробиотика и изследване на акито и ще видим какво става и ако трябва ще ни праща пак на гастро, но този път ще ходим при друга. Ако няма никаква бактерия, значи просто трябва да чакам да си ги израсте тези колики или рефлукс. Надявам се да е по-бързо Simple Smile

Приятна и спокойна вечер на всички  Hug Hug Hug

# 215
Здравейте,Силве браво на мъника.При нас новото е,че малкият пак отказва да пие АМ и този път май е категоричен в решението си Mr. Greenкак ли не пробвах да му го давам и не става.От два дни не е пил мляко само на пюрета и каши е друго не иска.Лека вечер ви желая.

# 216
fifi - много неприятно е това с коремчето на малкия, сигурно и мъчително  и за него и за теб. Дано скоро да отмине че да си отдъхнете вече.
svetli - опита ли да смениш млякото, може да се залъже?
При нас не помогна онзи ден бях писала и аз че Криси не иска Ам от известно време...Започнах да му давам кисело мляко.

# 217
  • у дома
момичета, прочетохте ли?
http://www.blitz.bg/news/article/252291 Родилка се нуждае от кръв, за да оживее и да види бебето си
ако някой има познат/и, който може да дари кръв..., да разпространим поне!

# 218
Много тъжно, дано се оправи и скоро да си гушне бебчето!

Да се подсладим малко
Пожелавам на всички една усмихната и сладка седмица  Hug

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 17:49 от мики-маос

# 219
Здравейте, малката пак започна да се буди по 100 пъти на нощ  Sad Имаше 2-3 дни затишие и се започна от начало. Зъби още няма нови, но венците й са много подути. Баща й е болен за втори път за 2 седмици, иде ми да го убия. Надявам се да не хване.

Дайте идея как да привличам вниманието й. Не се интересува от нищо, което й показвам. Говоря за съвсем обикновени неща. Опитвам се да я науча как да седне сама, да се изправи. В момента, в който започна да се занимавам с нея и сякаш изключва. Разсейва се. Иска да стой права, а не прави грам опит да се изправи сама и само нервничи и пищи.  ooooh!

Уча я да ми дава предмети. Абсолютно не поема.  ooooh!

И с играчки не се заиграва, само ги лапа!

Не знам какво да правя. Идеи? Съвети?

# 220
  • у дома
presi_vt, и ние се будим по 3-4 пъти на нощ - по-скоро не е будене, в сънно състояние се изправя прав на кошарата и почва да хленчи. Ако го сложа обратно в леглото, пак става. Номерът е да го гушна, да го полюлям минутка и да го оставя - и пак е дълбоко заспал. Каквото такова, не ми е проблем това.
За другото, което пишеш - аз съм оставила детето на самотек. Единственото, за което бях опитала да го уча, беше обръщането от гръб по корем, толкова се бях притеснила, че не се обръща - та дори и на невролог го водих. И точно, когато навърши 5 месеца си се обърна сам на земята. Оттогава съм си казала - не го мъча за нищо. Нито играя с него, както и да звучи. Оставям си го до играчките (е, разбира се, създавам му условия - постилам му килимчето, курдисвам му играчките) и той с каквото иска да се занимава и както иска. Така започна сам и да се изправя и оттогава нямам мира всъщност. Само гледа да се хване някъде и да стои прав. Обикаля прав по каквото може да се изправи, включително се изправя по краката ми, хванат за анцуга. Но това си го прави сам, категорично не се занимавам с него да го зоря. Реших, че когато той си е готов, ще си го направи. До към 3ти месе му закачах едни играчки на шезлонга, щото ги сваляше и пак така - та това ми е най-голямото занимание с него. Не му ги подавам, не си играя с него. Но пък много му говоря, ама много. Така и така съм сама вкъщи и си говоря с него като с голям човек и само му казвам - така си играй, това прави, онова вземи, внимавай тук, внимавай там, разказвам му кой къде е и така минава денят.
Та съветът ми е - остави детето да прави каквото си му харесва и както го иска. Все ще се изправи, но тя трябва да реши кога Simple Smile
Ох, сега спим, та имах време да се изпиша малко.
Да се похваля, вдигнали сме хемоглобина от 102 на 114 само с яденето. Много съм доволна. Така или иначе бях решена да не му давам железните препарати.  Peace

# 221
  • София
presi_vt и аз като ЕЛЕМ съм я оставила на самотек, на пода съм послала едно килимче, над него чаршаф и там има една камара с играчки. сама почна да се изпеавя и да се фваща за диван, а аз съм й катерушка  Laughing Откакто  почнах да я оставям на пода , започна и да се зайграва, купих сортери и рингове , доста време прекарва с тях. Проблема при нас е , че иска да съм седнала до нея, иначе иска или да ходи или да ми е в ръцете. не я насилвай, когато е готова , ще сяда става, ще се върти и един памперс няма да можеш да й сложиш ooooh!

сега да се оплача. Днес най-накрая бяхме на консултация( предишната беше на 21.11) . порасанли сме с 1,100, сега е 9 кг и 75 см. Подхванахме темата за захранването и естествено се наслушах на бисери. Трябвало задалжително да почвам с попарата, нямало нужда да се въвежда, направо порция 100-200мл, нищо че не съм въвела мляко и маслло, тя вече била голяма. В попарат да добавя 1 лъжичка захар , за да не стане блудкава ooooh!. Сокчета 2-3 пъти на ден м/у храненията или плод да давам. И да махаме нощното хранене( за последното и аз си го мислех , че ни е време вече), но другите неща ме разбиха.

При нас друго ново няма, малко съм изнервена, че миналата седмица 5 дни бях на работа, тази също ще съм така. вчера излезнаха местата за ДЯ и в нашия район ми се струват безкрайно малко, като едната ДГ въобще не е обявила свободни места за набор 2013, а в другата не са приели никакви допълнителни критерий , иначе имахме по-голям шанс за влизане .
И Симона падна вчера сутринта от шезлонга с главата надолу  Tired, има и малка цицина. А днес след консултацията е много зардразнителна и нерван.

Здраве на всички засега и мамите дето не са писали отдавна да се отчетът, че се притеснявам така, дали всичко е наред

# 222
при нас буденето е просто без коментар, от 3 до 5 пъти, че иска и да цокне малко, не че е гладен.
Аз се занимавам с него, до колкото времето ми го позволява. Седя на килимчето с него, подавам му играчки, натискам пеещите и светещите, а той се поклаща в ритъма на музиката. Подава ми, като му викам дай,дай. Пляска за браво, правим боц, духаме лампи, миришем цветя, пея му много детски песнички.  Ако каката е в къщи се занимава (дразни) с него, а аз домакинствам. Гонят се, търкаля му топки, влачи го по земята и др. Лудница голяма #Crazy

presi, не се притеснявай за развитието и. Всяко дете си има собствен ритъм.
ЕлЕм,kanye не се сърдете, но аз мисля, че детето трябва да се стимулира, в рамките на разумното. Никой не очаква от него да стане вундеркинд, но все пак е добре да отделиш време за игра с него. Peace

silvia_sim, честито прохождане! Представям си, каква гледка е  Hug

ЕлЕм, браво за хемоглобина. Затова трябва да се дава разнообразна храна, богата на желязо. При нас никой не прави профилактични прегледи за анемия. Даже не знам дали му е в нормите. То май никакви изследвания не се правят, освен ако няма видим проблем.

kanye, винаги съм се чудила за какво толкоз е полезна тази попара, че чак и със захар newsm78. Може би за да разнообрази закуската. А за соковете Naughty. По-добре си и дай плода, тъкмо да се учи да дъвче и гълта.

# 223
Тя си играе на земята от месеци. Още преди коледа й направихме детски кът. Купихме от тия килимчета-пъзели. Сигурно са 4-5 квадратни метра. Има доста играчки. Ако иска обаче някоя, която е по-далеч започва да се тръшка. Не опитва да пълзи и да я стигне. За изправяне същата работа. Обича права, но не прави опит да се изправя. Опитах да я оставя да се тръшка и да реве, белким от инат направи нещо, ама НЕ! Само се сдира от рев. То е ясно, че ще се научи, ама така и така няма какво да правя, поне да се занимавам с нея в лошото време, когато не сме навън.

Говоря й страшно много, показвам й кое какво е, но въобще не ме отразява. Само пищи като се отдалеча и не съм до нея  ooooh!

А за въртенето и смяната на памперса, отдавна е факт. Задължително давам нещо в ръцете й, иначе не мога да я накарам да стой по гръб  Grinning

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 16:58 от presi_vt

# 224
  • София
rosan4e и аз се чудех същото за ппопарат , но много се настоява за това тук  Laughing. И за соковете ми е същото мнението , накрая просто кимах с глава и казвах да, да ще го направим. Не ми се искаше да влизаме в излишни спорове. За оставянето имах предвид , че я оставям сама да се катери, да пробва да лази , да пада и става, т.е двигателните умения. За пеене , четене на книжки и игра заедно , така или иначе сме заедно  на пода и го правя. Показва боц, прави браво ( даже като си види гърнето го  прави дори без да е свършила работа  Laughing) Не ми подава обаче играчки като й кажа " дай на мама", но има достътъчно време. От две седмици се учим на всяка плюшена играчка къде са ушички, къде очички и т.н, но не ги показва още, просто мисля, че трябва да й се затвърди и след месец- 2 ще показва  Laughing.

Перси, просто още не е готова според мен

Общи условия

Активация на акаунт