МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Привет момичета!
Преси - споко и при нас положението е същото, ще започнат когато решат сами.
Сега като се замисля и при каката ми беше направило впечатление че колкото и да я занимавах и учех на дадено нещо не го правеше докато самата тя не се почувства готова да го направи , когато тя си реши.
Иначе напоследък се заиграва повечко сам. Но сравнително бързо му омръзва. През по голямата част от времето иска някои да го държи и да се занимава с него. Обожава да му пея докато той подскача в ръцете ми, просто си умира от кеф. Започна да показва какво иска, например като иска да го подхвърлям на горе вдига ръчичките и започва да друса дупето. А като иска да му пея за часовничето започва да се клати на ляво на дясно както  го правим докато му пея. От известно време показва колко голям ще стане, и прави браво. А от няколко дни като огладнее започва да премлясква с устни. Много се радва на постиженията си, аз пък два пъти Grinning
Иние ходихме до ЛЛ и аз да се оплача, отказа да ни претегли въпреки че са пуснати вече консултациите те щели от другата седмица да ги пускат. Поисках направление за ортопед. че нещо ми се струва че като стои прав някак крачетата му ми изглеждат криви и не стъпва хубаво. Пък той ми вика " ааа няма му нищо той бил мъж..." не разбрах каква беше тая простотия и какво общо имаше. След като настоях че въпреки всичко искам да го заведа да му види крачетата стойката гръбнака, се изцепи "а те толкова и ще го прегледат..."В крайна сметка уж другата седмица като идем щял да ни даде. Да се пооправил първо.
Колкото до сокчетата аз му давам отдавна. Не виждам какво точно ви притеснява да давате прясно изцеден сок. Каква е разликата дали е настърган плод или сок, все витамини. Аз на Криси не мога да му давам парченца плод защото се дави, Но сокчето си го пие с удоволствие. Попара също давам, и я харесва.

# 226
  • Бургас
Eто от една друга тема нещо полезно за соковете: http://natureinsider.com/bg/2014/02/the-truth-about-fruit-juices … on_types=og.likes

Дано всички сте ок  Hug

Друг път ще ви чета, че сега бързам, хубава вечер ви желая  Hug

# 227
Здравейте момичета Hug

Като чета , че дечицата ви се заиграват с играчки повечко време , направо завиждам. И Криси до скоро играеше с тях , като играта му всъщност се състоеше в това да ги налапа една по една и да ги хвърли , но все пак доста време му отнемаше. Сега обаче откакто откри , че може да се изправя само това прави. На кошарата му е най - лесно защото се хваща за пръчките , проблема е обаче , че след като се изправи вече си е повярвал , че може да ходи Mr. Green пуска се и тръгва в някоя посока , пада естествено , но не се предава и пак опитва Laughing
Иначе всички плюшени играчки ги боцка в очите , мен също Grinning , казва "чао" с ръчичка и дава целувка и ми дава "боц" , това са му уменията за сега , а и ако някой кихне или се закашля , той го имитира.

# 228
привет, мадами Simple Smile
Мон, да сте добре, и другите също.
радвам се, че писа, и аз като теб сега нямам време да чета,
бързам, после ще дочитам.
бяхме на мерки и теглилки днес,
за очето - запушен слъзен канал, от хремичката, изписа лечение,
леко му забели пишлето, Насе малко ревна и сега ми е криво,
постепенно каза, другия месец пак.
направо ми стана криво, исках по-постепенно.... ама залепнало било, да не стане фимоза.. та такива "мъки"

браво, presi, на юнака.

за соковете - друг път ще добавя - не са само витамините, а целулоза и тн

лек ден

# 229
Да ви се оплача и на Вас. Излязохме с малката и по средата на пътя количката ни просто се "скърши" на две. Една метална тръба се откъсна. Сега трябва спешно да си купя лятна количка Мислех за Продавалник, но това ще ми е трета количка, та не ми се рискува да ми трябва и четвърта. Оплаках се

# 230
Здравейте мацки!  Hug
Jos - олее горкото детенце... Дано нямате проблеми  с забелването за напред. Ти забелваш ли я по време на баня или при смяна на памперса? Защо се е получило това залепване?
Ние слава бого успяхме да я забелим цялата още преди два три месеца. Лл го видя и каза че е мн. добре. Аз най много от това насилствено забелване от ЛЛ се страхувах и се постарах да го направя сама лека полека че... до колкото съм чела по темата така е много по лошо и опасно че  се получавали по големи сраствания... А и на сухо...
Presi - Мн. неприятно.
У нас така се случи че в момента има три колички. Двете са стари и почти не ги използвам, едната само в къщи като нервничи го люлея. Но и аз се чудих дали да не си взема една лятна от продавалника че, моята е доста голяма и тежка (Пиколино) а често ми се налага да я качвам в автобуса и си е направо цяло изпитание качването и свалянето и. Но пък е мн удобна и мн. си я харесвам. Обаче все още не съм решила какво да правя... Тя ще ни трябва само няколко месеца.
Мон - интересна статия... Но въпреки това не мисля че е проблем да се дава по малко сок... Както казват всичко с което се прекали е вредно. Майката му е в мярката. Аз на Криси му правя около стотина грама, но не винаги ги изпива.

# 231
каква марка е количката, как така?
еее... ползваме от Милица количката, иначе да съм ти я дала, тя е здрава.
виж от някоя позната здрава количка, ако има да ти даде.
иначе са си скъпи.

за забелването -
Скрит текст:
не съм написала точно - няма срастване, а да не се получи такова и фимоза, тя не насили, обаче като придръпна да види и все пак го заболя, защото тя забели, усети и спря, не е забелена цялата главичка, донякъде само. каза да не пипам.
а аз и не съм забелвала, придръпвам да изчистя само, но главичката никога не се е показвала,
леко се забели един път само, но не е цялата главичка, а малко. аз и затова не насилвах.
обаче ми стана криво от цялата ситуация, защото все пак го боли. и тя педе спря.
иначе й вярвам на педи, тя каза как да оправим пъпчето на каката като бебе и тн, но му е червено сега където е забелено и е гадно...
та дано мине, оплаках се и аз...

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 17:47 от jos

# 232
Hauck Malibu е количката. Проблема е, че не е моя. Първата, която си купих сдаде багажа на края на първия месец. След като  я оправихме я продадох да не бера ядове. Моя приятелка ми даде да ползвам тази. Сега ще трябва и на нея да върна здрава количка и на мен да си купя. Винаги съм знаела, че като реша да спестя и ми се връща. Никога повече.

# 233
кофти много,
дано не трябва да я връщаш все пак.
техника е, чупи се като й дойде времето Wink
неприятно е, а не може сега без количка, само с кенгуру или слинг е трудно.

дано всички да сте добре и здрави!

# 234
Jos- Ясно, а защо да не го бараш ти? Според мен наи добре лека полека по време на баня, под водичката ти да я подръпваш лека полека от колкото тя там на сухо. Успех с забелването да мине безпроблемно. Simple Smile
Преси - ама какъв е тоя лош късмет. Дано не се наложи да я връщаш . А ма и какви са тези ментета дето продават сега, да се чупят толкова лесно. :o
Едната старата количка ми я бяха дали когато се роди каката. Беше ползвана, аз я ползвах, след това я дадох на една приятелка. И сега тя ми я върна, че нямало къде да я държи. Сега я ползвам понякога както казах да люлея криси в нея. Та четвърто дете гледа, и все още не е за хвърляне. Направо кучи марка излезе! Grinning

# 235
jos, притесни ме с последния си пост. Нашата педиатърка твърди във връзка със забелването , че е най-добре да не се пипа. И аз така съм направила , до сега никога не съм се и опитвала , просто вечер го измивам с вода и това е. Сега не знам дали постъпвам правилно. Моля и други мами на момченца да се включат по темата ...

# 236
тук при нас също не се забелва. Питала съм още в болницата, като се роди, по настояване на майка ми, после нашата педиатърка, в следствие на изчетеното в бг статии и форуми. После съм чела и чужди такива и стигнахме до решението да не се пипа.

Šunšhine, ето ти една темичка, която четох, да се позабавляваш. Има за и против.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=744295.0

# 237
  • София
Перси ама настина, какъв е този ваш лош късмет. На мен ми предлагаха другата седмица да ми дадат такава марка, че е доста по лека от нашата ( 12 кг) , по-лесно се сгъва и т.н, но сега като те прочетох, май се отказах. Ние и без това доста рядко използваме количка.

Жос дано Наско бързо да се оправи. за каналчето какво ви изписаха, масажи?

да се похваля, днес за първи път на обяд ядохме само пюре+ коричка хляб , без шише . Голямо постижение  Laughing за нас.
Да попитам, какви подправки слагате в пюретата, аз още нищо, но мисля вече да започна . И да похваля Лидълските памперси , втори пакет ползвам ( само през деня , през нощта сме на Памп. Премиум кеър) и съм доста по-доволна от Пуфис и особено от Молфикс  Naughty.

как сте със спането през деня. според педи от оня ден, вече трябвало да минава на режим за ясла, което на мен ми се видя безумно .

# 238
привет,
Kanye, то всяка педиатърка .. с номера си.
аз затова се доверявам на съветите й, когато и аз съм убедена в това, че е най-доброто. като майка се доверявам на инстинктите си.

Наско става с кака си за градина сутрин  Joy
затова си поспива преди обяд, следобяд малко, ако му се спи или преди обяд не е спал, спи и повече следобяд, особено навън.
така че детето само ще ти подскаже кога да промениш режима й, да изместиш хранене и тн.

Sunshine, аз не забелвам, то кожичката сама се отдръпна надолу като миех.
предпоитам да не е насилствено, но в слуая малко така се получи. тя си мислеше май, е е забелена, щото азй викам добре е, като ме пита, вика чакай да видя. та спря, ако искаше да го забели цялото съм сигурна, че щеше да дръпне докрая.
и ми обяснява, е се получавало страстване и опасно било и тн.
има и такива случаи, и онакива.
rosan4e, благодаря за статията. и аз съм чела много.
по-добре да не се пипа.
мики-маос, да, под вода е най-добре.
ти си забелила така ли?

за соковете - давам намачкана с вилица ябълка - сурова, круша така.
морков настърган по малко.
намачкани авокадо и банан.

за подправки - аз не пасирам вече, а мачкам, слагам различно - риган, червен пипер, босилек, лимон, чубрица, целина глава и зелено - замразила съм си, магданоз, копър, малко дафинов лист - бързо го махам, сол хималая, градински сминдух, в хлебчетата маково семе и сусам белен, зехтин екстра върджин. друго май не съм.

лек и усмихнат ден

# 239
Като се поразрових, видях че това е една от най-оплюваните колички. Съдба. Баща ми я взе. Може и да успеят да я направят така, че да не си личи и да е използваема разбира се. За спането - спи два или три пъти дневно. Ако сме с ивкъщи 3, ако сме навън 2. След годинката мисля да правя режим за ясла, че тя ще тръгва на година и 3 месаца. Проблем ни е сънят през ноща. Чудя се какво да правя. Буди се през 30 минути найй-много. Направо не издържам вече

Общи условия

Активация на акаунт