МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
здравейте момичета,
благодаря на всички ви за пожеланията за прохождането, вече направихме и прощапулника, като тати ни гледаше по скайпа  Sad, вече едвам издържам така разделени, но това е друга тема....
Иначе Макс върви много смешно, с единия крак набива повече.
Jos за пишлето - и ние имахме така случаи със зачервявяне в началото, но аз почнах от много малък и на 6 месеца вече бяхме готови. Може да минеш малко с риванолче. Обикновено за ден, два минава. И моето мнение е ти сама да подръпваш, а не на консултации. Нали се прави всеки ден все пак. То до другата консултация пак ще е залепнало.
Sunshine темата за забелването е много тежка и дълга, лично аз четох много докато взема решение какво да правя. Всички родители сами преценяват. Само за пример ще дам моите племенници - майка им нищо не е правила с първия и се е отлепила кожичката сама, така е решила и с втория, но ядец, като стана на 2 или 3 годинки му я забелиха на доктор и много тежко го изстрада. Така че, както каза jos има случаи и случаи.
kanye и аз си купих памперси от Лидъл, но още не съм ги отваряла, много евтини, пише на тях Softino, на тях ли им казвате лидълски? Защото имаше и още една марка, пак така неизвестна за мен.
За подправки аз съм слагала само копър и магданоз досега. /отделно сме пробвали пръст, гумичка, салфетка, кесийка .... Mr. Green/
Вече всичко съм въвела, без свинско и телешко. Моля, дайте идеи за обяд. От нашите манджи не давам, че все пак има сол и т.н.
За заиграването, ние си играем, но много блъска беееее. Всичко трябва да се блъска. Набара едни купички тенеке и направо кънти целия блок. Правим браво и си върти главата, ако аз го правя, казва "какаккака", "кекекеке" и нещо като "айди" ама не баш  Laughing Боц с пръстче още не ни се получава. Искам да го науча да ме милва, щото .... ме бие яко през лицето и му е много забавно, ма на мен не ми е  Mr. Green
Все още не пием голямо количество вода, но полека лека свикваме. Опитах няколко пъти да премина постепенно на по-едро пасирано, но се дави. А се притеснявам така, защото съм чувала за деца със зъби, станали вече на над 1 година, които отказват да ядат, ако не е с консистенция на пюре. А ние зъби имаме 6, гризе коричка, ябълка, бисквитка, но пюрето трябва да му е гладко.
За момента друго не се сещам. Малко много писах, но ще ме извините.
На мен ли така ми се стори или Нанинка не е писала отдавна?
Хайде и да няма болни!  Hug

# 241
  • София
silvia_sim взех другите, Тожур се казват, бяха на промоция преди няколко седмици 9.90 за 35 бр  4-ка. за обяд не мога много да ти помогна, при нас е най тегавото  ядене. на няколко пъти давах супички по рецепта на шеф Жос   chef, но и там нямахме много успех , само кашите яде така като трябва, отваря устата , без да се съпротивлява и с апетит.

а тази екстра с биенето и при нас я има, даже се смее като го прави. Преди 4 дни седнахме и почнахме да правим на всички играчки , мило зайче, мило мече, мило бебе ........, сега от време на време го прави , но пак си бие и играчките и мен, но аз съм упорита и всеки ден ги милваме  . все още е на етап да ги удря една в друга играчките, като има едни сортери, тях ги събира в камиончето и после ги вади  Laughing

# 242
Kanye май така се казваха другите, но аз се спрях на тези, че бяха малка опаковка, поне да не ме е яд ако са калпави. За другия път ще знам и аз да пробвам от твойте.

# 243
Момичета да ви попитам нещо за въвеждането на месото. Дотук съм въвела пуешко и пилешко. Сега започвам заешко. След него мисля да въведа жълтък. После кои месеца се въвеждат? Телешкото ще го оставя за последно, че аз съм с алергия. Та остават свинко, агнешко и разни други пернати. А рибата? За нея да чакам за по натам или да я дам преди тези меса.

# 244
  • у дома
момичета, а какъв е режимът за ясла?
и още нещо, свързано с прохождането - как оставяте децата вкъщи - по чорапки/терлички или буйки/обувчици... Че не зная какво да правя - ту му слагам обувчиците, ту го оставям само по терлички. newsm78

# 245
Режима за ясла е само с един дълъг сън след обед. Вкъщи я оставям по чорапи. Мисля докато не проходи стабилно да не използвам обувки, който да я стягат.

# 246
Presi,
заешкото се приема за по-леко, дано и с телешкото няма проблем, но го остави за по-натам,
аз бих въвела този или другия месец само с.омга, на 11 месеца дробчета пилешки, след годинката
друга риба полека-лека, после свинско като кайма към спагети, кюфтенца, ама да ти я правят пред теб и ти да избираш нетлъсто. но ще е след цялото яйце след годинката живот и здраве.
с пилешко и пуешко имаш голям избор, защото може да ги правиш на кайма, домашен пастет с масло или зехтин и тн.
агнешко бих въвела много, много след годинката, струва ми се тлъсто на места, сухо като цяло, че и тежко се смила.  newsm78

ЕлЕм, според мен само боса, по чорапи, терлици, ама се хлъгат, има термочорапки с лепки отдолу да не се хлъзгат. обувки след като проходи стабилно или навън, ако стъпва - буйки. вкъщи категорично босо препоръчват и ортопеди.
само да добавя, че като пуснах Мили на ясла в ОДЗ на 1г4м беше и някой път е заспивала сутрин, както играят към 10 и са я слагали да поспи половин-един час на едно креватче при тях, имат едни оборотни дето сменят пампита. не в спалното, за да я гледат.
иначе наистина нямат сън преди обяд и обикновено малките заспиват на масата на обяд, докато ги хранят, докато се натъкмят с режима.

Kanye, и аз ги гледах тия пампи, ама не взех, може да пробвам.

Silve, честито за прощъпулника!
щом се дави, рано й е още, нека си гризе другите корички, бисквити.
а супи как й даваш, обикновено по-лесно се приемат, че имат вътре цяло фиде, картофче, настъргано морковче?

май така ще правя, ще трябва да забелвам, което е забелено, днес отиваме на контрола да види педи как е, червенко е, да, дано мине бързо. стискайте палци всичко да е ок.

хубав ден на всички, излизаме на разходка, хубавичко е времето тук.

# 247
Привет и  от мен аз нямам много време да пиша,че правим ремонт посред зима Mr. Green,а и малкият вече проходи и е направо за връзване няма мира.Ние спим по два пъти на ден за около 2 часа,за забелването аз не съм забелвала,а педи каза като стане на годинка тогава.малкият вече отказа АМ,а и кисело мляко не иска.За сега му давам от готовите течни каши на нестле понеже съдържат 85% АМ,но са доста скъпи 250мл струват 5лв та му давам по една на ден дали не е малко,а иначе си хапва пюрета и каши,но не иска супи,попара,грис абе с една дума не иска нищо домашно само купени яде newsm78,а иначе аз му ги готвя доста вкусни,но отказва.Хубав ден ви желая.  bouquet

# 248
Светли, честито и на вас за прохождането, леко и безаварийно  nuts

jos супите като видя, че се дави до степен да се зачервява, ги донамачквам или просто избягвам едрите частици. Чувала съм, че има просто деца с по-нежни небца, при които по-трудно става, но и това се преодолява полека лека. Иначе умее да дъвче, но явно не винаги иска да го прави.

ЕлЕм терлиците са най-добрия вариант, но при нас няма как, защото имаме и паркет и там с терлици се разчеква направо.

да ви кажа за едни образователни клипчета в ютуб baby einstein - ползваме ги за ядене, че понякога ни спират бейби тв и с тях се отплесва и така ядем.

# 249
ааа, с baby einstein е отгледана дъщеря ми. Сега пускам и на дребният, но много не се заглежда.

svetli, браво на момчето smile3501. Още един бързанчо Laughing Мляко трябва да пие, не се отказвай, пробвай, сменяй шишета, ако трябва му сложи една идея захар или подсладител в киселото. Питай и педи, ако пък съвсем не иска, дали да не почнеш да му даваш прясно.

На Виктор му слагам или чорапи с гумички отдолу, или едни меки кожени пантофки, които не се плъзгат. Яде почти всичко, даже и риба му дадох. Ами то май и нямам голям избор. Сега,като е на градина не мога да имам пълен контрол. Казала съм и какво съм дала и какво не, но ето вчера следобед му е дала киви  и той си е хапнал мнооого добре. После цяла вечер гледах за алергия.
За спането, и аз през денят не мога да се оплача. Спи сутрин и следобед. Вечер едвам издържа до 19:30. И след 23ч почва едно будене #Crazy

# 250
мики-маос, да, под вода е най-добре.
ти си забелила така ли?

Не не сме я забелвали насилствено. Забели се спонтанно при масашчетата по време на баня. Не съм го дърпала да го боли или нещо друго издърпвах до където позволява за да го измия, и нищо повече но започнах от втория месец,  и както бях написала по горе преди два три месеца се забели напълно. чак тогава го видя ЛЛ.  Мен точно от това което е станало при вас ме беше страх. Да не вземе да реши да проверява и да го дръпне... щях да го убия на място. слава бого се размина. Ама доста се бях шашардисала с това забелване... Иаз четох доста и тази противоречива информация направо бях изпушила... Даже и анкета бях пускала някъде... вече не помня... Но реших така лека полека пък квото стане. То пък за късмет стана лесно и бързо без драми и притеснения... че аз съм една паника... Grinning
Svetli - честито прохождане и на вас. Да стъпва здраво и уверено. Hug

# 251
  • у дома
Svetli, честито ви прохождане Simple Smile Иначе и ние пием по веднъж на ден (вечер) АМ. И тъй като си мисля, че е малко - слагам му в попарата, както и в следобедната каша - но малко..., така че да не е съвсем без АМто.
За забелването - нашто педи ни почна още от много рано и много полека. Сега сме съвсем забелени. И добре че, щото мм като ми казва кви проблеми е имал (тях едно време никой не ги забелвал овреме), та въобще надявам се да не стигаме дотам. Добре че по-рано го направихме, или поне така си мисля Simple Smile
Лека вечер на всички.

# 252
за забелването аз не съм забелвала,а педи каза като стане на годинка тогава.
Какво тогава??? Confused да не ви прати да ви цепят тогава само! Някои така правят! А и за мен няма логика след годинката да го забелва или да се прави каквото и да е било ако няма някакъв проблем на лице. Просто си го подръпваите при баня няма нужда от друго.

Елем - и аз по терлици го оставям. Както са казали другите така се препоръчва от ортопедите да са без обувки докато проходят стабилно, та и след това когато е възможно.
Като стана въпрос за ортопед, утре имаме час при ортопед. Стискайте палци всичко да е наред.

# 253
  • София

Елем - и аз по терлици го оставям. Както са казали другите така се препоръчва от ортопедите да са без обувки докато проходят стабилно, та и след това когато е възможно.

Точно така ни каза и на нас, даже босо най-добре било. Обясни ни ортопеда , че обувките на този момент трябвало да са с възможно най мека подметка, на КиК не били подхофдящи. онзи ден й купих за вкъщи ето такива чорапки, мислех , че ще се пързаля с тях , но се оказаха много удобни.

Ние от 2 дни сме страшно кисели, пак почна да се буди по много пъти и да пие промишлени количества вода, май на път е 7-мия ни зъб.

Светли честито прохождане и на вас, да стъпва леко и безавариино малкия Светослав.  какъв ремонт сте почнали по това време, не че е студено но все пак. какво стана с очичките?, За Ам се сещам, не може ли да ми направиш кашата по-течна, за в шише с АМ и вечер да му даваш така  newsm78

Момичета , на млечните каши ако им сложа АМ, дали е проблем . кашите са единственото което яде с удоволствие, но млечните сякаш усеща , че няма АМ и днес ми се мръщи и стискаше пак устата newsm78

Нанинка  какво става с вас?

# 254
Kanye и ние имахме такива чорапки, аз им казвах цървулки, но при нас отпред беше по-изрязана кожата и му се изхлузваха, а и вече му омаляха. Пак трябва да търся нещо подходящо, защото тези с които сега ходи, се прокъсаха  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт