МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • у дома
kanye, и ние точно такива чорапки имаме, ама май са му малко големи и му се изхлузват. Отделно забелязвам, че някак си подгъва пръстчетата на ходилото, не усеща добре земята под него ли, не зная... Нищо де, нали се учи.
иначе за АМ - аз слагам допълнително в кашата, но на безмлечните. Млечни май не съм ползвала, щото каши не тачим много.
мики-маос, всичко ще е наред при ортопеда  Peace.

# 256
Както и да му го предлагам АМ не иска и това е ooooh!какво ли не опитах,но без успех иначе му слагам АМ в пюретата,но от шише не иска,даже и с чаша пробвах и пак бута та бута маймуната.А за ремонта сменяхме дограмата и боядисвахме.Мен ме тревожи,че малкият стъпва малко на вътре с едното краче,ходихме на ортопед и каза,че му няма нищо и,че след време малкият сам ще си нагоди походката.А за окото сега му е добре не го криви и се е като другото дано да се е оправило от само.

# 257
svetli и ние кривим едното краче навътре, но мисля, че с възрастта ще се оправи
ЕлЕм и ние така сме със свити пръсти, предполагам, че така се чувства някак по-сигурен, по-стегнат

# 258
Svetli,
честито ви прохождане, само така и напред!

а за забелването, не мисля, че има конкретна възраст, то си личи от пишлето кога.
дано всичко е наред и мине безпроблемно за всички момченца, когато и да е Simple Smile
вчера бяхме на контрола при педи - забели се цялата главичка, без дърпане и болка. само червенкото да мине по-бързо,  Praynig  преди малко го киснах в смрадлика в един голям леген, чак не искаше да става, като подръпвам под водата не го боли. дано всичко мине гладко, де.
наистина.
днес бяхме пак при педи, Наско е от снощи с температура, леко е червено гърло, зъби са се наточили да излизат и въобще е лудница...
дано сте здрави и бебоците,
Naninka?
reniboro?
Мон?

как сте вие и бебоците?
ЕлЕм, стъпалото ли криви навътре? повечето деца го правят докато стабилизират походката, дори до към 3-4 годинки.
Мики-Маос, какво стана при ортопеда?
някоя от кърмещите мисли ли да отбива?
и за яслите да ви питам, забелязвате ли че май и със 7 точки ще се влиза някъде, малко деца са се писали за класирането май за набор 2013, май верно най-ниската раждаемост от 97ма е?
при Милица бяха по 180 деца за място някъде, на опашката над 300.
някой мисли ли за детегледачка, от тези, които ще се връщате на работа или ще разчитате на родата?

# 259
jos, за отбиването съм мислила, или по-точно за максимално намаляване. Започвам да работя от април, така,че искам не искам ще оставя само сутрин и вечер. Гледам Виктор почва все по-често да се разсейва и само вечер е по-нервен и си го чака. През денят, а и на градината хич не се сеща. Щерка ми сама се отби на 11 м, и аз направо и дадох пр. мляко 3,25%.

В къщи и на градина  e с такива:
http://i2.cdscdn.com/pdt2/5/3/7/1/700x700/mp00063537/rw/chaussur … ebe-lion-d-or.jpg

Много са ми удобни, стига да им хванеш начина на слагане Thinking

# 260
Тук сме,ама нямам време да пиша мн мн.Ния вече ходи, ене супер много ама си иска и ходи,взех и за вън буйки на беко,  вкъщи е боса,не я оставям с обувки.Даох тия дни прясно мляко, остана рибата и мисля да я пускам на кухня.Да видим ще и хареса ли.
Чакам някой зъб да излезе ама на няма

# 261
Здравейте  Hug
Честито на проходилите!  bouquet Леки стъпки и само напред! 

Ние вече сме с 8 зъба, проби и последния резец отдолу. Simple Smile Кътниците много я мъчат. Sad
Ние ходим като се държи за мебелите, страх я да се пусне още.
jos, ние се кърмим само вечер и сутрин и през ноща. Мисля до годинката да се отбием, като почана да и давам кисело мляко.
Приятен ден  Hug

# 262
Здравейте момичета Hug

svetli, naninka, честити за прохождането на  малчуганите Simple Smile Да стъпват смело и уверено.

Jos, дано бързо да се оправите с оченцето, а температурата сега. Ако е зъбче да избива бързо  Hug

Да ви споделя - днес ни излязоха резултатите от изследването на акито. Изолирана е Клебсиела  Cry Доколкото четох и после като говорих с педито не е толкова страшно, ще трябва да се регулира с пробиотиците, които пием. Нормално си я има в червата на човек, но при нарушен баланс създава неразположение.Поне сега знам от какво са му проблемите с коремчето. Опасно е ако е на друго място - в белите дробове, в уринарния тракт. Някой ако знае нещо нека сподели, че все пак ми е притеснено.

Относно забелването и аз нищо не забелвам само мия и това е.  И на нас педито ни каза до годинката нищо да не пипаме. А и сега с тази бактерия, която ни откриха по-добре, че не съм пипала да не разнеса някоя зараза и на пишлето, че там вече е опасна.

Хубав ден на всички.

# 263
Аз още кърмя, но имаме проблем. Преди всеки цикъл кърмата ми намаля все повече и все по-трудно се възвръща в старите количества. Според мен още най-много цикъл-два и ще приключа с кърменето. Интересното е, че проблема е само вечер когато заспива. Суче-суче, но кърмата не слиза. Минават няколко минути, в които страшно се изнервя, дърпа, блъска ме. На нощното кърмене и на това след обед кърмата слиза веднага и нямаме никакъв проблем. Не мога да си обесня на какво се дължи това. Някой идеи? Пия чайове разни, ама сега е много по-трудно от колкото в началото да се възстанови количеството. Лошото е, че тя не може да приема други млечни още поне месец-два та кърменето ми е наистина важно.

# 264
Привет! Simple Smile
Jos – браво на вас, ще мине зачервяването няма страшно. Ти продължавай да си го подръпваш при баня за да не залепне отново.  Hug
Браво на Ния, честито прохождане, леко и безаварийно! Hug
За кашите и аз се чудих да ли мога да слагам АМ Confused И ние най много кашите харесваме и ги яде без да протестира. А АМ не ще и да види, та ако поне в кашата мога да слагам супер.
Еий супер чорапки Kanye! Трябва да вида дали ще намеря тук такива. Не бях се сещала,  каката имаше подобни но ни бяха подарък от кръстницата и.
Та като казах кръстница, че се сетих да ви питам вие кога и как възнамерявате да кръщавате дребосъците? На мен ми се върти от известно време една идея, но не знам да ли ще успея да я осъществя. Иска ми се да го кръстим на кръстов ден (тогава има и имен ден Криси) и да го направим в „Кръстова Гора. Но ме притеснява че точно тогава има голям наплив там, и не знам да ли изобщо правят кръщенета! Но ще видя ще трябва да проуча предварително как стоят нещата. А вие имате ли пред вит нещо по специално за вашите кръщенета?  

Сега за ортопеда. Благодарвя че се интересувате какво е станало! Hug
Скрит текст:
Да започна с това че тук няма кои знае какъв избор на детски ортопеди .  Все пак мисля че лучих добър специалист по препоръка на леля ми. 
Като цяло съм доволна от прегледа, обърна ни нужното внимание, обеснява и дори не ни взе пари за ехографския преглед.  Даде ни снимки на двете тазобедрени стави, и каза че няма никакъв проблем с крачетата.  Хвана го за ръчичките да седне, изправи го и прав да види как стои и как са му крачетата. (защото му казах че му се кривят малко крачетата и каточили не стъпва добре). Каза че било нормално това кривене на вътре, и че с времето може и на вън да криви докато  напълно се регулира вървежа и наеме правилния начин. Дори ми демонстрира позите на краката. Малко го притесни факта че все още не може да се изправя сам нито да се задържа прав сам. Но каза че го отдава на факта че е по пълничък, но ни пред опреди все пак че ако до края на другия месец не успява да се изправя или стои сам да вземем направление и да го заведем на невролог.Каза че до 10 м. е срока в които би трябвало да успява да прави тези неща.  Та като гледам колко от вашите мъници вече ходят и се изправят, наистина започвам да се притеснявам вече. Всеки случай ще гледам да го занимавам и стимулирам да се движи повече, пък дано започне да го прави скоро…Леля ми ми показа няколко упражнения за раздвижване и стимулиране(тя е физе
Скрит текст:
отерапевтка)  та ще се упражняваме повечко този месец и дано притесненията ми се окажат не нужни.
Иначе ми каза да го държа по чорапки и да не му слагам обувки докато се учи да стои и върви. друго не се сещам в момента.

Друг
svetli и ние кривим едното краче навътре, но мисля, че с възрастта ще се оправи
ЕлЕм и ние така сме със свити пръсти, предполагам, че така се чувства някак по-сигурен,о по-стегнат
И ние сме така.  И не само по сигурен, а на мен ми се струва че се страхува Криси и затова свива пръстите и се стяга... Нормално е ми каза доктора.
Лека вечер от нас.

# 265
Здравейте и от нас. Имам известни съмнения, че малката нощем освен заради зъбите, се буди тъй като не се наяжда достатъчно денем. Четох една книга, в която авторката твърди, че нощните хранения са поради тази причина. До днес й давах около 190-200 гр на едно ядене, като след него не е давала признаци да е гладна. Реших да пробвам да увелича храната. За закуска изяде 230 гр каша, толкова бях направила, до последно отваря уста  Crazy. За обяд месно пюре 230 гр. Толкова е бурканчето  Shocked. За следобедната изяде поне 250 гр. кремче домашно. Не съм 100% сигурна за него, че не знам бурканчето колко събира. Та се чудя какво е нормалното количество за една порция на тази възраст. Вие по колко давате?
Детето расте и е нормално да се увеличава и количеството на храната, а Ивка стой на този грамаж от доста време. Ще видим тая нощ как ще е.
Предната направо ми спря тока. Дано избие още някой зъб, че имам чувството, че половината й венци отдолу и отгоре са подути, бели и болезнени. Като я пипна на места много пищи  Sad
Жал ми е, че толкова много я боли, а не мога да я облекча. Днес купих два гела - пансорал и бочко. Знам, че е ефекта е доста кратък, но все ще има някакво облекчение.

# 266
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА,БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ.

# 267
  • Бургас
Честита Баба Марта и от мен! Бъдете здрави!

# 268
Добро утро , мами и мъничета  Hug

# 269
  • у дома
Честита Баба Марта!
Здрави и щастливи, румени и засмени всички мами и бебоци Simple Smile

Нанинка, честито ви прохождане.
Преси, мисля че ви е ок храната. И ние ядем такива грамажи 4 пъти на ден, че и още си иска. Но е нормално, вече са много активни и изразходват енергия.
Мики-маос, значи спокойно след ортопеда. А за кръщене - определено на Кръстовден не е за Кръстова гора, там става митинг. Ние сме решили на рождения му ден да кръщаваме, сега ще уточнявам подробности и формат на събитието 2 в 1 Simple Smile
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт