МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 460
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
СГГ няма никой изгубиха се тези Майчета.Хайде да идват да се отчитат,аз малко по-късно ще се отчета,ча Светли беснее и не ме оставя да пиша.

# 646
Ехооо къде се изгубихте никакви Ви няма.Кание как е Симонка справя ли се с изучаването на английския.Мики маус Криси как е.Съншайн и твоя Криско как е.Мон,Росанче,Ел Ем,Илиева, Ста ди Вие как сте как са вашите Майчета.минавайте от време на време,че се забравихме.Светли е станал голям инат,винаги иска да е на неговото,много е упорит.Още не сме го пуснали на ясла,все още е с памперс и биба,бибата я ползва само за спане.С яденето няма промяна, много е капризен подбира си храната.От два месеца ходи на логопед и има голям напредък с говоренето,по препоръка на логопеда пие Ескимо Кидс с рибени масла.Хйде лек и усмихнат ден,и пишете по-честичко.  bouquet

# 647
Здравейте момичета Hug Наистина се забравихме, никой нищо не пише.
Ние сме добре, Криси говори постоянно, страшен бърборко е Mr. Green Бибата я махнахме, но памперса - не. Иначе е много палав, но това за него не е нищо ново. Залепен е за мен, секунда не ме оставя. На този етап не мисля да го давам на ясна, ще ходи направо на градина чак другия септември. Хапва си горе-долу, но освен основната храна яде и боклуци от сорта на пръчки,солети и т.н ... но каквото такова.

Хубави летни дни ви пожелавам и се отбивайте от време на време!  Hug

# 648
Ехе ,Никанка забравих вие как сте.Жос и вие как сте.

# 649
  • у дома
привет майчета на Майчета Simple Smile
Радвам се, че сте добре (поне тези, които се разписват). Ние също ок, аз работя, малчо вкъщи се гледат. От септември сме на ясла, т.е. групата е някаква вариант с преход към градина. Мъчим се да махаме памперса, голяма гонитба е. Като цяло сме супер ок, само дето не говорим в момента ама нищо, хах Simple Smile И думите, които казвахме, сега ги няма. Явно е някаква фаза, гледам да не се тревожа.
Това е общо взето покрай нас. Хубаво лято и дано по-честичко да наминаваме през хубавата ни темичка  Hug

# 650
Здравейте!  Simple Smile
 Деси говори много. Все още я кърмя. Махнахме памперса, преди малко повече от месец. Стана по-лесно, отколкото съм очаквала. Другия месец тръгва на ясла. Трябваше да тръгне през юли, но открихме бактерии в урината и сега пие антибиотик.
Искам да попитам вашите малчовци лапат ли още боклуци от земята? Деси беше престанала, но преди няколко дни си игра с едно детенце, което ядеше семки, паднали на земята и от вчера е опитала - маджун, пясък и течност за сапунени мехури!   ooooh! Опитвам се да обяснявам, но за сега няма ефект.
Целувки на всички мъници.  Hug

# 651
Здравейте!  Simple Smile
 Деси говори много. Все още я кърмя. Махнахме памперса, преди малко повече от месец. Стана по-лесно, отколкото съм очаквала. Другия месец тръгва на ясла. Трябваше да тръгне през юли, но открихме бактерии в урината и сега пие антибиотик.
Искам да попитам вашите малчовци лапат ли още боклуци от земята? Деси беше престанала, но преди няколко дни си игра с едно детенце, което ядеше семки, паднали на земята и от вчера е опитала - маджун, пясък и течност за сапунени мехури!   ooooh! Опитвам се да обяснявам, но за сега няма ефект.
Целувки на всички мъници.  Hug
Твоята принцеса поне е спирала да яде боклуци,а Светли не се спира да ги яде,дори го прави демонстративно и нарочно,когато намери боклук идва и ми го показва и в момента в който се опитам да му го взема го слага в устата.Даже къса тапети да яде,та затова сме ги махнали вече,и аз му обяснявам,че тъка не се прави,а той ми се хили и веднага ми носи  нов боклук  Laughing.Мисля,че е период,но кога ще отмине не знам.

# 652
МАЙчетааа...  wavey

# 653
Къде са тези Майчета,никой няма.Време е да се разпишат.

# 654
Тук сме ... Днес ни е последен ден от морето и ни е криво, че утре си тръгваме ... И като се приберем започваме с махането на памперса ooooh!

# 655
Здравейте  Hug
Имам въпрос към мамите, махнали памперса. Как процедирахте? Плавно или изведнъж го махнахте и преминахте към пликчета? Как подканвате мъниците да използват гърнето, съпротивляват ли се? А навън как се справяте, казват ли си сами или ги приканвате?
Много голям зор ни е този памперс, трябва да го махаме, че много запарва в това топло време, но не знам как ще е... ooooh!

# 656
  animal037Светли ходи на ясла и ми е много трудно махането на памперса, но сега понеделник и вторник е у дома и продължаваме борбата. Сутрин става, махаме памперса и започвам през 5 мин. да казвам "В банята да пишкаме." - Светли отваря вратата на банята и се опитва да сваля пликчетата и аз му допомагам  и пишка /той пишка прав от  6м./. От време на време не иска в банята и казва "Гърне." и пишка на гърнето /пак прав/. Ние живеем в къща с малко дворче /Šunšhine ако добре си спомням и ти си в къща/ и когато сме навън припикаваме цветя, лози, камъни и др. /той си избира какво да напишка/ и му е интересно.
Sad Ако го изпусна и се напикае казва "Мамо пиш.", и с едната ръка си държи мокрите гащи гледайки невинно. Казва от зимата "Мамо ако." и си държи дупето и тази работа я върши в гърнето.
Вчера е изпил 3л. вода  #Crazy /много време не съм го засичала, колко вода пие на ден/ - той пишка ужасно много и много често.
Опитвала съм да огранича водата, но без успеех. Šunšhine дано с нещо съм ти помогнала, ще чакам и аз отговор на въпросите, които си задала към мамите с махнат памперс. Успех и на теб.
svetli2013 Светли, а вие махнахте ли памперса /спомням си, че зимата беше с него/?
Събуди се ... отиваме в банята... Чаооо ...
Лек ден!

newsm44 Памперса е сух и то след 3 часа сън.

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 17:18 от СГГ

# 657
Ехе,Светли още е с памперс не иска да пишка без него,по три часа стиска без да пишка,и когато много му се до пикае плаче и ми носи памперс.Когато му ги сложа веднага го напикава,и биба цака още.

# 658
  • Северозапада
При нас се получи изключително лесно махането на памперса. Малката беше болна и трябваше да стоим вкъщи. Беше около рождения и ден. Реших да я пробвам и и обух гащички. Първоначално я питах през 30 мин. - 1 час, имахме и няколко инцидента. Но като цяло, за около седмица си казваше вече, когато сме вкъщи. Навън излизаше с памперс, защото не искаше да пишка в тревата. После имахме период, през който ходеше на ясла, там я водех с памперс, вкъщи си беше по гащи. Тъкмо се бях уговорила да я водя по гащи и на ясла и пак се разболя. От тогава памперса го ползваме само за сън, като на обяд почти винаги е сух. Сега, като и се ходи до тоалетна, или отива сама и си сяда на гърнето, или ме вика да и сложа седалката и да ползва тоалетната. За акането не пиша, защото ака извън памперса от 5-6 месечна. В началото я издържах над леген, а откакто седи, сутрин е на гърнето и върши "голямата" работа, ако се е случвало през деня, то ясно и е личало какво се случва и пак я слагах на гърнето.
Не съм и прилагала никакъв натиск, не съм се карала и т.н., просто мисля, че уцелих момента. Защото миналата година пак я пробвах, но тя ревеше и се теглеше, за да не седне на гърнето.
На наши приятели детето махна памперса на около 3 г. по собствено желание, преди това нямаха никакъв успех.

# 659
И ние махаме в момента памперса, но е много трудно. Не иска нито на гърне, нито в тоалетната. Препикава като кученце. С много усилие и нерви от моя страна все ще стане. Няма ненаучени деца.

Общи условия

Активация на акаунт