МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 528
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
JOS, благодаря ти за съветите, Hug задължително ще идем и при друг хематолог, въпреки че нямаме голям избор тук има само 4-рима и то не са детски. За жълтия кантарион  ще  опитам дано помогне. Иначе и нашите витамини за апетита са такива"Апетон" казаха ми че  са добри, и до колкото разбрах доста от познатите ми са доволни от него. Колкото до храненето там нещата а са малко по сложни, защото той блъска и плюе всичко което му се доближи до устата.  Опитвала съм да го оставя  да си взима сам но беше пълен провал, той го взе за игра, и всичко което беше в купичката отиде по земята дори една хапка не изяде. Да си призная стигнах до там да му пасирам и подслаждам всичко  и да му го давам с шише само и само да хапне поне малко. надявам се че лека полека ще се оправят нещата. За сега храненето ни е на сила и с рев, но трябва да хапне нещо все пак.

За урината с малкия нямахме никакъв проблем, сутринта го събух сложих го да легне на една  еднократна пелина и му сложих контеинерчето, след няколко минути се изпиша и  така. За момиченцата е по сложно наистина аз не съм използвала такива колектори, но принципа е същия. Каката я дебнах с бурканче отдолу че ревеше от гърнето. Май наистина за вас е най добрия вариант да сложиш колектора по рано сутринта за да си свърши работата докато спинка.

Честито прохождане на Митко, да стъпва уверено и смело. Hug

# 481
  • у дома
Привет момичета! Hug
Радвам се, че всички сте добре!
Ние откак тръгнахме на ясла - първо ларингит, сега някакви секрети от очичките. Направо да полудее човек.
Мики-маос, колко ви е хемоглобинът? Нашият е 100, и аз съм притеснена леко, но ще го вдигаме само с разнообразно меню. Не ща да му давам железни препарати, щото самата аз взимам такива  и знам колко са гадни.
Хайде, пишете като имате време. Почнах работа аз и затова време не ми остава да вляза тук дори.

# 482
Елем, на Криси е доста нисък хемоглобина 82 беше преди около две седмици, надявам се че не е паднал още а и желязото му беше доста по ниско от нормалното и няма как да се разминем ние без железни препарати, но и аз гледам да наблягаме на разнообразната храна че все пак си е друго да си  набавя необходимото по естествен начин. Вашия не е толкова нисък така че нямаш повод за притеснение, с  подходяща храна ще го нормализирате. Лекарката на нас ни каза да му даваме повече пилешко месо, особено пилешки дроб, спанак лапад магданоз коприва червено цвекло  и тн.
Между другото аз се отказах от детската кухня, нещо не ми хареса как готвят, а и въртяха едни и същи манджи и супи и то доста бедни на месо че предпочетох да си му готвя в къщи особено сега, поне знам какво слагам а и забелязвам че манджите в къщи по му харесват.

# 483
Момичета, минавам виртуално да ви почерпя , че днес ставам на 22г.   baloni

# 484
Sunshine, честит рожден ден  newsm59. Бъди жива и здрава, много щастлива и всички покрай теб, цялото семейство много да те радват. Simple Smile

# 485
  • у дома
Sunshine, честит рожден ден и от мен на патерички Simple Smile Здраве и много щастие и любов Simple Smile  newsm51

# 486
  • насън...
днес моите дечица имат имен ден и ви черпя с моето първо триетажно произведение...малко по-момичешко стана, като за каката, но той малкия сега не може да се сърди...Simple Smile) днес щяхме и кръщене да правим, но се поразболяхме и го отложихме...
надявам се, че всички сте добре...от нас мнг цунки ххххххххххх

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 14:43 от Amen

# 487
  • у дома
Честит ви двоен имен ден на дечицата, Амен! Здрави и щастливи да растат Simple Smile Прекрасна торта!!!
Момичета, да попитам-вие каква вода давате на децата? И друго, заместихте ли вече вечерното АМ и с какво?

# 488
  • Бургас
Amen,  честито, да са ти живи и здрави!  Heart Eyes Тортата е върхът, браво на теб!  Hug
Какво се разболяхте, бързо да минава!

*ЕлЕм, отдавна съм заместила вечерното, поне няколко месеца са сигурно вече, вечеря около 19-20ч зеленчуци с масло, понякога и сирене, друг път месо със зеленчуци, много рядко ако е супа слагам по 1 сухар вътре. После около 22ч я кърмя все още и пие малко АМ, че кърмата ми намаля и после си ляга. Но тя заспива късно, ако детето си ляга около 20-21ч не знам как ще е най-удобно да се подредят нещата. Не смятам да махам млякото скоро.

Дано всички сте ок!  Hug Поздрави от мен  Mr. Green

# 489
  • Лудогорието
Да се разпиша и аз, че гледам замира темата  Grinning
Димитър е в комбинация вирус+болезнено никнене на зъби  Rolling Eyes Хемоглобин-89, но това го е взел от мен предполагам. Когато забременях с него си пуснах изследвания за таласемия-оказах се носител на гена. С педиатърката се разбрахме да ми даде направление за хематолог, за да разберем със сигурност. До тогава никакви железни препарати.

# 490
Бърз отчет, че отдавна не съм писала: Лъчо проходи преди 9 дни - на 1г и 40 дни. Аз от 1 седмица съм на работа, с баба се гледат много добре, от 3 седмици е на детска кухня - яде по 2 бурканчета от ядене, щото прабаба носи повече (работи там). Вчера му биха онази гадната ваксина - МПР, няма проблем засега, даже и т-ра не е вдигнал.

# 491
  • Бургас
Вчера му биха онази гадната ваксина - МПР, няма проблем засега, даже и т-ра не е вдигнал.

Peaкциите от Приорикс /паротит, морбили и рубеола/ се появяват /ако изобщо се появят/ между 5-ия и 20-ия ден от апликацията. Изразяват се в Т, обриви, по-рядко хрема, кашлица и т.н. Преминават за ден-два, ако детето се задържи по-дълго с Т е по-вероятно да е пипнало вирус, отколкото друго. Веднага след поставянето няма реакции, няма Т.

Много опустя темата, жалко ... а преди време какво беше тук  Laughing Mr. Green

Поздрави на всички  Hug

# 492
За ваксината- отвратителна е.точно на 7ия ден ния вдигна 38, на другиу ден над 39 и на третия обрив по цялото коремче и личната вика аа няма как да е от ваксината. Няма ава има,нищо друго нямаше та си изкарах акъла 39 и нагоре и то след нурофена час по късно. Сега борим пъпките

# 493
Здравейте и от мен. От мнооооого отдавна не съм влизала в бг мама, нямам никакво време.
Вико си ходи на градинката, все повече започва да разбира, много се заиграва със сестра си, ама не ги изпускаме от очи. Не ходи, а тича, все бърза за някъде, бърника по шкафове, контакти, дърпа кабели, катери се по дивани и легла. Обича да се плацика в басейна, на пръскалките, но във ваната не мога да го накарам да седи. С едната ръка го поливам и търкам, а с другата го придържам да не се подхлъзне.

И ние минахме тази ваксина, но без странични ефекти. Зъбите никнат, също без много зор.

На всички майски мами и дечковци, много горещи, канадски  Hug

# 494
  • у дома
Ех, момичета. Наистина опустя темичката, но така е през лятото. Някои от нас все още се гледат и сигурно са навън с децата, други работят... време не остава.
Ние последните 3 дни сме със стомашно-чревен вирус, висока Т...отмаля ми детенцето. Добре че имаше кой да го гледа тия дни, че ние на работа, ужас. Нормално ли е да

Общи условия

Активация на акаунт