Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи на обсъжданата диета?
Как мога да изчисля точките за тази диета?
Кои полезни връзки са споделени в публикацията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи на обсъжданата диета?
Диетата, обсъждана в публикацията, се основава на ограничаване на въглехидратите и мазнините за сметка на протеините. Препоръчва се избягване на сладкиши, тестени изделия, ястия с картофи, ориз, хляб и плодове с високо съдържание на въглехидрати. Също така не се препоръчва подслаждане със захар. Диетата позволява умерена консумация на алкохол. Основният принцип е намаляване на въглехидратите за насърчаване на използването на телесните мазнини като източник на енергия. Диетата, която се обсъжда, изглежда да се основава на нисковъглехидратно и високомазнинно хранене. Участниците споделят опит с храни като месо, сирена, яйца, масло, салати, ядки, риба и суши. Те също така споменават домашно приготвен чипс от пармезан. Основната идея е да се ограничи приемът на въглехидрати и да се увеличи консумацията на мазнини и протеини.
-
Как мога да изчисля точките за тази диета?
Изчислението на точките за тази диета се извършва чрез отчитане на грамове въглехидрати в 100 грама продукт. Например, кисело мляко с 0,5% масленост съдържа 4 г въглехидрати в 100 г продукт, така че кофичка от 400 г съдържа 16 точки. Освен това е важно да се вземат предвид грамове въглехидрати на сто грама продукт или процентът на въглехидратите. Таблиците и етикетите на продуктите са полезни при изчисляване на точките.
-
Кои полезни връзки са споделени в публикацията?
-
Какви рецепти са предложени в публикацията?
-
Какви са някои от предложените храни и менюта в публикацията?
, но има ли желаещи да започнат новата година с нов режим на хранене? Жалко, че темата е западнала... Ще се радвам да има с кого да си точкувам.
Гледам и емотиконките не са хубави, както едно време. Както и да е. Искам да обявя, че от 01.01.2018г. аз започвам точковата диета! Волята ми започва да се калява. Миналата година спрях цигарите, от 1 месец спрях търкането на лотарийни билети, а сега най-накрая ще изляза от мързеливата рутина, на която се бях отдала толкова години и бях пренебрегнала килограми и здраве! Нахъсана съм, ще се радвам да има и други точици, с които да си точкуваме заедно! Имам намерение освен точкуването да се отдам на зумба и водна аеробика, да ги редувам. Но за това все още нямам ясна идея как ще се случват нещата или дали няма да се спра само на едното нещо. Весело посрещане на новата година и ще ви се обадя отново, когато започваме на чисто новата календарна година
Весело посрещане на Новата година!
Вие си знаете 
И килограмите ако може да са 15 не 10... хаха ставам май нагла. 
Не успях да закусвам понеже станах в 10ч сутринта, а после почнах да се мотам, пък хайде да си сваря чай от бял равнец ( може да погледнете темата за белия равнец - помага доста за извайване на талията и за много други неща, аз ще го пия, защото не ми идва, а имам и кистичка)...та докато се свари, пък докато изстине на стайна температура, че да го прецедя... , пък хайде до магазина, пък хайде да си сваря яйца... и то стана време за обяд.