Точкова диета 11

• 108 422
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Хахаха благодаря за куража. Kissing Heart Ще споделя по-нататък как ми се отразява винцето. Ако няма резултати ще го намаля, засега обаче остава в играта. Blush Иначе днес, заедно с виното, приключих на около 30 точки. Като за първи ден съм доволна.

За "десерт" следобед си направих 100 гр. Кисело мляко и 30гр. Кокосови стърготини... Вкусно е и засища.

# 601
  • София, България
Такава комбинация звучи интересно. Знаеш ли въглехидратите на стърготините? Simple Smile

Аз пък да се похваля.. понеже ходя по голяма нужда по средата на деня и не върви тогава да се меря, то аз се меря сутрин. Вчера като се измерих бях 79,9кг, а тази сутрин 77,6кг... , което ще рече, че вървя в добра насока. Аз завърших деня с 39,3т. Тамън в норма. Иначе да се похваля, че и белият равнец ми се отразява добре, снощи се спуках да ходя да пишкам, сигурно 5 пъти, което за мен означава, че си върши магийките. Много съм гладна, ще видя какво ще хапна, сигурно пак яйца ще са замесени, а имам и домат и краставица. Успешен ден, момичета! Simple Smile

# 602
Стърготините са на 100гр. -7 въглехидрати. Съвсем са режимни. Аз си правя и разни глезотийки с кокосово брашно, то също е подходящо за режима.

Поздравления за страхотния резултат, все в тази посока да вървиш! Simple Smile Аз ще споделя, как се движат нещата при мен след седмица, реших тогава да се проверя.

Сега си забърках обяда, бекон с яйца и кисела краставичка. Вечерята ще е мъфини с тиквичка, шопска салата и разбира се, чашка-две вино. Yum

# 603
  • София, България
Аз открих други стойности на кокосовите стърготини.
https://www.bb-team.org/hrani/id/307047_kokosovi-stargotini-susheni-podsladeni
Но щом на твоята опаковка пише друго значи си 6.
Иначе как правиш мъфините, така че да влизат в режима? Сподели рецептата, на драго сърце ще я експериментирам, тамън смятах да споделя, че до онзи ден си правих много често мъфини с шоколад и тем подобни, но съм гледала толкова оригинални рецепти, изпълнени във форма за мъфини. Даже смятам да потърся такива рецепти и да си ги запиша и да ги изпълня.

Аз намерих една остана пържолка на фурна с гъби и топено сирене, те са си режимни..пържолата няма точки, както и гъбите, следователно само топеното сиренце, я има 3 точки, я не. За гарнитурка си нарязах 100гр краставичка с олио и оцетченце. Свеждам обядът си до 5-6 точки Simple Smile

# 604
https://www.bb-team.org/hrani/id/525831_seeberger-kokosovi-stargotini Явно има различни видове. На моето пакетче пише 7.

Днес ще пробвам рецептата и ако е сполучлива, ще пиша. Има доста рецепти за нисковъглехидратни десерти, мъфини и т.н.т., но аз за сега няма да пробвам десерти.

# 605
  • София, България
Има доста ширко поле за изява. Гледам да чета доста по темите с точкуването и съответно попаднах и на материала за НВД, която е що-годе сходна на тази, но там точките са по 50-100 гр и обясняваха, че рязкото намаляване на приема на въглехидрати води и до загуба на мускулна маса и се зачудих дали това ограничение не е погрешно, което го правя при все, че аз лично съм консумирала по над 500 гр въглехидрат дневно. Четох, че като се почва диетата трябва да приемаш по 1 - 1.5 гр въглехидрат на килограм от твоето тегло, сиреч аз щом тежа 80... 80х1= 80 и 80х1,5 = 120...следователно между 80 и 120 гр въглехидрат дневно и лека полека да се свалят. Дали няма да е така по-добре..., но като се замисля точковата диета я дават по 70-75гр въглехидрат за задържане, а аз по над 100 гр какво отслабване ще видя... Другото, което прочетох за НВД е, че колкото по-добре започваш да изглеждаш, толкова по-често трябва да има разтоварващи дни. Направо да взема да спестя материала, може някой да вземе нещо полезно от него. Simple Smile

http://4fitness.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D … %B0%D1%81%D1%821/

Има и втора част, аз лично намерих четивото за информативно. Обяснява се и какво представляват въглехидратите и мазнините.. и всьо. Simple Smile

# 606
https://divaliciousrecipes.com/keto-zucchini-cheese-muffins/?utm … tm_content=tribes рецептата за мъфините с тиквичка...получиха се, въпреки, че направих рецептата на око. Grinning

Относно количеството въглехидрати, за да влезеш в състояние на кетоза, трябва да консумираш (ако не се лъжа) между 20 и 50 грама въглехидрати на ден. Аз избрах точковата диета, защото тук продуктите са готови, изчислени...на 100гр. продукт въглехидратите отговарят на 1 точка. Така ми е по-лесно да смятам. В нета има много изписано за Кетозата, няма да поствам линк, че не знам коя информация е ок.

Аз съм с поликистоза, доколкото четох, този режим е добър вариант за мен. Simple Smile

# 607
Привет, точици Simple Smile
tissi - благодаря за интересната информация и споделените разсъждения. Наистина е добре да се размишлява "на глас", за да се обменя опит, чрез споделяне Simple Smile
 Neva_D - "...на 100гр. продукт въглехидратите отговарят на 1 точка" това изречение не го разбрах... Моля да не се зачита като вид заяждане! Simple Smile Определено е добре тази диета, защото на опаковките пише въглехидратите и го няма лутането "правилно/неправилно ли правя нещата?" Simple Smile
Аз да си кажа, че наблягам доста на майонезата! Примерно обяда ми вчера беше домат + сирене + майонеза + малко луканка + печени камби и син патладжан от консерва (само със сол и аспирин). Като точки са ми някъде около 25 (заради камбите и патладжана) иначе без тази консерва щеше да е не-повече от 10-12 Wink Вечерята сходна, но по-малко количество Simple Smile Тази седмица съм решила да не меря с точност количеството храна, а просто да си припомня какво е да си на диета Grinning
Желая Ви прекрасен ден, момичета Simple Smile

# 608
NovoMamche имах предвид, че въглехидратите на 100гр. продукт са точките, примерно 5гр-5точки. Не съм се изразила правилно, извинявайте. Исках да кажа, че е лесно да се смята.

# 609
  • София, България
Ето, че вече съм 77,4кг... 300 грама надолу, но пак е нещо Simple Smile Снощи си взех пиленце на грил и ще има цял ден да си глозгам, ако нещо искам да си сложа в устата. Иначе закусих 100гр краставичка с оцет и олийце, както и едно детско кренвиршче, което е дълго 5 см Grinning та си слагам 4т. ей-така, за всеки случай.

Neva_D , да знаеш, че имам намерение да си направя тези мъфинчета, но май това кокосово брашно ще да е доста скъпо. Май ми се мярна в магазина нещо подобно около 5лв ... Специално като отида сега до магазина ще обърна внимание. 7 точки за един мъфин си е страхотно вложение. Запазих си страницата, за да мога да гледам рецептата, когато ми хрумне да я приготвям. Чакам да ти свърши седмицата, че да чуя и твоите резултати

NovoMamche , да ти кажа и аз се оплаквам от сухота на храната. Все търся нещо, с което да си разводня храната. Като си сваря яйца и е сухо, да хапнеш пържола или някакво месо...дали варено, печено или на скара, пак си е сухичко... за това си взех катък, че малко да ми разводнява. Доматът върши добра работа като гарнитурка, както и краставичката..., но трябва да се замисля и за нещо готвено, което да е режимно.

За тази вечер се чудя дали да не направя едни гнезда с кайма и яйце отгоре... Те са доста икономични откъм точки Simple Smile Изнамерих си и кухненската везничка и сега ще мога да съм максимално точка при пресмятането на точките.  Приятно отслабване, дами! Чакам да чуя вашите новини Simple Smile

# 610
Моето кокосово брашно струваше около 6лв. 500гр. Но вече доста неща си приготвих с него. Мъфините ги смятам по около 3т. на мъфин, не са 7. Grinning Много са вкусни! Аз ги смятам така: 10т. за тиквичката (аз сложих една, която беше около 250гр.), 4т. за яйцата, 13т за кокосовото брашно (защото сложих около 50гр.) 0т. за пармезана и чедъра. Общо 27т. за 10 мъфина.

За довечера съм си замислила татарски кюфтета (с бекон и кашкавал вътре) и салата айсберг с малко домати. Червено винце, разбира се. Simple Smile

# 611
  • София, България
Ти знаеш най-добре какво и колко си сложила. На рецептата, която е в сайта пише 7гр въглехидрат, аз от там погледнах Simple Smile Най-ниските въглехидрати, които съм виждала при чедър са 7 гр, но пак не се знае ти какъв чедър си докопала ... Аз лично сега заради диетата не консумирам нищо, което няма етикет с въглехидратите, не искам да гадая кое колко точки трябва да е . Общо взето гледам каквото консумирам да е "евтино" на въглехидрати, да няма повече от 6гр... от 7 нагоре вече ми идва "скъпо".

Помежду другото направих си труда да вляза в ББ тийм и да извадя точките, които са най-точни за някои храни, с които можем да експериментираме с тази диета. И смятам да ви ги споделя, ако някоя от вас реши да си ги препише да си ги има, аз лично така направих. Написах си ги на най-първите страници на хранителния дневник.

ЗЕЛЕНЧУЦИ

Броколи варено със сол - 7,18т.
Сурово броколи - 6,64т.
Гъби печурки - 0,5т.
Домат - 3,89т.
Карфиол варенсъс сол  - 4,11т.
Киселец - 4,9т.
Краставица - 2,16т.
Лапад варен със сол - 2,93т.
Зелен лук с пера - 7,34т.
Маруля - 2,87т.
Издължена зелена маруля - 3,29т.
Морков - 9,58т.
Нахут - 18,30т.
Готвен праз - 7,62т.
Сурови репички - 3,4т.
Сурова рукола - 3,65т.
Спанак суров - 3,90т.
Спанак готвен - 3,75т.
Пържен жълт лук - 9,34т.
Пържени тиквички - 6,70т.
Варени тиквички - 3т.
Червена и зелена чушка - 5,30т.
Чесън суров - 33,06т.
пържени чушки - 4,22т.

ПЛОДОВЕ:

Авокадо - 8,53т.
Банан - 22,84т.
Вишни - 12,18т.
Грейпфрут - 8,41т.
Зелено грозде - 13,93т.
Диня - 7,55т.
Кайсия - 11,12т.
Киви - 14,66т.
Круши - 15,23т.
Къпини - 9,61т.
Малини - 11,94т.
Манго - 14,98т.
Мандарини - 13,34т.
Маслини Джъмбо - 5,61т.
Нар - 18,7т.
Нектарини - 10,55т.
Папая - 10,82т.
Помело - 9,62т.
Праскови - 9,54т.
Пъпеш - 8,16т.
Сини сливи - 11,42 т.
Смокини - 19,18т.
Череши - 16,01т.
Ябълки - 13,81т.
Ягоди - 7,68т.
Горски/диви ягоди - 8,3т.

Подправки : 1 - 1,5т. на щипка
Сол - 0т.

П.С. Фурми не яжте, щом видях космическите въглехидрати веднага махнах страницата! Grinning

# 612
Аз гледам точките от книгата за точковата диета, а продукти, които ги няма там- от етикета. Моят чедар е от Лидл и е с 0,1г. на 100гр.
Виното също е с 2,5гр. въглехидрати но в книгата пише 1т. Предполагам, че това е така защото въглехидратите са 2,5, но от тях 1гр. са захари. https://www.bb-team.org/hrani/id/252278_vino-trapezno-byalo.
Ако се

# 613
  • София, България
В какъв формат имаш книгата за точковата диета? Ако е в електронен ще може ли да ми я пратиш да я имам?

# 614
Аз ягледам от тема 7, там я има качена по групи храни.  http://www.bg-mamma.com/?topic=416600 -след описанието има линкове към таблиците от книгата.

Общи условия

Активация на акаунт