Точкова диета 11

• 108 423
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София, България
Аз ягледам от тема 7, там я има качена по групи храни.  http://www.bg-mamma.com/?topic=416600 -след описанието има линкове към таблиците от книгата.

Въх, а аз съм образ от тема 7 Grinning Отивам там да надзърна, понеже аз нямам спомен.

# 616
  • София, България
Закуска:
Краставичка с оцет, и олио и сол - 3т.
Детско кренвиршче - 1т.

Обяд:
 Пиле на грил без кожа - 0т.., а може и някоя точка да се е просмукала от марината на пилето.

Следобедна закуска:
 Домат - 12,72т.
Моцарела - 0,5т.
Сол - 0т.

А сега си приготвям вечеря: Гнездо от кайма с яйце в средата и половин кофичка кис. мляко.

Кайма 250гр. - 5,75т.
Яйце - 0,5т.
Кис. мляко - 200 гр - 8,7т.

Общо 32,17 точки..., ако ми е още гладно след като си хапна 200 гр млекце ще си хапна още малко, за да запълня точките или ще хапна малко краставичка Simple Smile

# 617
tissi много добре изглежда менюто ти.

Днес ще правя нисковъглехидратни "хлебчета". Рецептата е : 2бр. яйца, 2с.л. чия, 2с.л. кокосово брашно, 4с.л. настърган пармезан/чедар, сол, сминдух 100мл. вода и 1с.л. зехтин.  Всичко се забърква и се оставя за 15-20мин. престои, заради чията. Пече се в тава 20 на 30см. върху хартия за печене.
Точките за това хлебче не съм ги смятала. Взех рецептата от една група. Момичето си ги беше направила на принцеси, аз мисля също да си направя такива- изглеждаха много апетитно!

Ще трябва да намаля виното, независимо, че пише 1т. в книгата. За тези дни имам 0,5кг. резултат (престраших се да се кача). Имам чувството, че нищо не правя Sad

# 618
  • София, България
По принцип най-доброто е да не пиеш калории, ами да използваш тези въглехидрати за храна. Но както казах не мисля, че до 1 чашка (100мл) на вечер би ти навредила!
Без да ми се обиждаш само ще ти споделя моето предположение, а то е именно, че ако ограничиш храната, използвайки кокосово брашно временно резултатът би бил по-добър, но сега се сещам, че ти казваш, че си половин килограм надолу за 4 дни, което никак не е малко. Предполагам ти имаш да сваляш доста по-малко килограми от мен.
Аз имам да свалям 30 кг и следователно при мен прогресът ще е по-очевиден в началото... 79.9кг на 2 януари... днес съм 76.8 кг, това са 3, 1 кг надолу, което мен лично ме мотивира, че вървя в правилната насока, днес ще ходя до някой мол да си купя плувна шапка и ще проверя от кога почват занятия по водна аеробика след празнично. Стискам си палци да се окажа сериозна в това си начинание Simple Smile Зумбата ми звучи по-приятна, но може би бих я съчетала малко по-натам, искам натоварването да стане постепенно. Хубав ден, точици!

# 619
Аз съм висока 170 и тежа 75кг. Искам да сваля до 62-63кг (така се чувствам най-добре). Можеби наистина ми трябва повече търпение, все пак не съм качила тези килограми за 3 дни, че да очаквам да ги сваля за толкова. Grinning
С кокосовото брашно, пак се побирам в точките, засища ме. Но ако не върви свалянето ще го огранича. Засега ще се въоръжа с търпение и ще видим какво ще се получи.

Водна аеробика звучи интересно! Аз съм тренирала и зумба, но не съм много спортен тип и все си намирам оправдания да пропускам тренировки. Grinning

tissi май сме си само ние двете с теб, благодаря ти за споделянето, друго си е да има на кого да се оплачеш! Grinning Дано и други точици да се включат!

Хубав ден!

# 620
  • София, България
Правилото си гласи,че колкото по-малко килограми ти остават за сваляне, толкова повече време отнема да ги свалиш. Подхлъзна ме ти и днес си взех кокосово брашно 2 бройки по 200 грама, едната опаковка беше 2,55лв и си викам, ако беше 500гр, щеше да излезе по-евтино, ама айде. Но като видях 26т. за 100 гр си викам да си взема и да си направя някой път няколко палачинки или мъфинчета. Днес търсих степче да мога да смеся с кис.мляко да стане като кремче, ама разбрах, че са ги спряли, защото били доста вредни. Също така си поръчах от Елемаг уред за готвене на пара, много ми беше мерак и ето, че най-накрая се наканих да си взема. Сега ще мога да си готвя здравословно риба и зеленчуци. Купих си и авокадо, пак взех идеята от теб понеже беше казала как си си направила на фурна с едно яйце. Взех си и майонеза на Краси, на 100гр били само 2,4т, което си е супер икономично за режима. Също така си купих и соево мляко. Никога не съм пила, дано ми хареса. Просто исках да експериментирам и да си направя палачинки от т.нар полезни продукти и дали ще ми се отрази.

Другото нещо, което забелязах е, че днес грам не ми се яде... яла съм за последно преди 12ч и до сега още не ми се яде...Сложих си все пак остатъкът от пилето на грил да поври във вода... така ще си направя пиленце и пилешко бульонче за 0т. Simple Smile Но ще хапна и още нещо, че от сутринта съм на 7,25т, а до 40 има още... може би в крайна сметка ще се пробвам с някоя палачинка тази вечер

# 621
  • София, България
За хвалене - още 200 грама надолу. Вече съм 76,6кг.

За оплакване - Пробвах се вчера да направя палачинки с кокосово мляко - провал...Четох някъде, че само с кокосово брашно не ставали. Изядох 3 разкашкани мини палачинки... получи се нещо като кокосови бъркани палачинки, което в интерес на истината си беше вкусно и понеже ми остана доста смес си мисля дали да не си направя бъркани сутрешни палачинки от тази смес... все едно си правя бъркани яйца, ама с тази смес. Има един загадъчен привкус на кокос, който задоволява малко липсата на сладко и също така малко или много тази консистенция напомня за тестените изделия, към които аз си имах такава зависимост.

Нямам търпение да дойде понеделник и да почна с водната аеробика!

# 622
Ееее tissi, вчера щях да ти пиша точно за кокосовите палачинки, но излизах и не ми остана време! И аз като теб се прецаках да се пробвам да направя. Приличаха на нещо между омлет и пихтия Grinning Нооо на скоро в една от групите, бяха публикували кокосови палачинки, които приличаха на истински! Отново се надъхах да пробвам и записах рецептата. Та рецептата е:
2яйца,100мл.вода,1с.л.кокос брашно.Всичко се смесва и се оставя да набъбне кокоса.На тиган с кокос масло.Вътре маскарпоне и настърган74%какао черен шоколад.
Копирах я направо от групата. Жената е качила и снимка: https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26195501_203752320 … c&oe=5AFAA6F2

Какъв уред за готвене на пара си поръча? После да споделиш впечатления, че и аз се замислям за нещо такова.

Нямам с какво да се хваля, само мога да се оплача, че вчера си хапнах доста, уж режимно, но...
 В магазина до вкъщи открих черен шоколад, ето този: https://product-images.metro.ca/images/h14/hb6/8898738651166.jpg но 85%. Въглехидратите му са 24% за 100гр. Калориите 250! Много е вкусен, разбира се ггорчив.

# 623
  • София, България
Пароварката, както я наричат е тази.
https://www.emag.bg/ured-za-gotvene-na-para-heinner-master-colle … xmc/pd/DTKP6MBBM/
Гледам днес е 93 лв, а аз я поръчах преди 2 дни за 59,99лв. Чувствам, че съм хванала прИмоцията. До сега все се спирах да си купя, защото ми идваха много скъпи, но тази година е годината на моята промяна и нямам намерение да отлагам за нещо, което смятам, че е в мой интерес.

Иначе ще трябва да си запиша рецептата за палачинките. Явно си с добри месъчни постъпления, защото тези БИО продукти, които закупих ми се виждат толкова солени. За малко щях да купя кокосово масло, но си рекох... 9 лв и отгоре за някакво си малко бурканче.... , но може би то ще е само за готвене, а да си взема и един зехтин за сурово овкусяване (чувала съм, че е вреден, когато се ползва за готвене).

В крайна сметка останах с една порция кокосова каша, замесена с 2 яйца, към 100-на грама брашно... , но по-малко  соево мляко. Миришеше доста апетитно, бая се наканих, че ще ям вкусни палачинки.
Но уви, накрая си направих едни "бъркани яйца" с тази консистенция и си боцках катък. Дори пробвах да го сложа във форми за мъфини, като мъфинчета белким се опече..., стана, но доооста ронливо и безвкусно като каша във формичка за мъфин, използвах само 4 формички.

Останалата част  мисля да използвам утре пак на "бъркани яйца".

Когато имам впечатления ще ти кажа. Имам намерение утре да си направя някакви зеленчуци на пара. А това кокосово брашно ще остане за малко на заден план, поне докато не си купя кокосово масло.

# 624
Аз мисля по-скоро да пробвам тази рецепта с палачинките, но вместо кокосово масло ще използвам краве масло. Това кокосово масло наистина излиза златно. Grinning
Гледах много рецепти с бадемово брашно, но когато му проверих цената ми стана лошо Grinning за 100гр. 8лв.- да си го ползват със здраве.Kissing Smiling Eyes

Ще съм благодарна да споделиш впечатления, когато си получиш уреда за готвене на пара. Замислям се дали и аз да не го следя и на някоя промоция да си го взема.

# 625
  • София, България
Хихи, ама аз вече съм си го получила. Направо се чудя на себе си как още не съм го пробвала, хаха. Но искам първо да изчета инструкциите едно хубаво преди да предприема, каквото и да е било.

Ще чакам ти първа да направиш палачинките и ако станат , тогава и аз... Та ти ще си опитният заек! Grinning

# 626
  • София, България
Вече съм 76,1кг 

Чудя се дали да не пробвам една чушка и една тиквичка на парата 

# 627
  • София, България
Хич не се замисляй, ами взимай, когато е на изгодна цена някой уред за готвене на пара. 255 гр чушка - 13,52т. (аз все пак си смятам от сайта на ББ тийм), това ми беше обядът , капнах капка оцетче и ръснах малко солчица, боцнах си и 3-4 вилички катъче. После ожаднях и му пийнах една чаша вода и тумбака ми се изпълни.

Купих си една консервичка риба тон в растително масло, но усещам, че трябва да вкарам рибата по-сериозно в менюто си. Ям риба 1 път годишно сигурно, а рибата е добър източник на Омега 3 по мои спомени...или беше Омега 6, абе трябва си там да има 

# 628
Момичета,здравейте!Разгледах диетата-интересна ми се видя-само нея не бях я опитвала:)И атмосферата в темата е много хубава и позитивна.Само не разбрах-как да сметна колко точки общо за деня трябва да приема?

# 629
  • София, България
Здравей, миличка,

Много се радвам, че ще има още някой да ни прави компания. 

Правилото е просто, за да се намаляват килограми не трябва да надвишаваш 40-45гр. въглехидрат на ден.
1 точка = 1 гр.въглехидрат.

От първата страница на тази тема можеш да си запишеш точките на повечето храни за всеки 100 гр продукт
http://www.bg-mamma.com/?topic=416600
Аз лично влизам в сайта на ББ тийм и гледам за всеки продукт колко грама въглехидрат се падат на всеки 100 гр. Там ми се виждат най-точно измерени, но това вече е въпрос на избор, няма кой знае каква разлика в резултатите, за това не мисля, че има значение кой източник на информация за точките ще избереш

Ще дам пример по таблицата от темата, която ти дадох:

В 100 гр домат имаш 4гр въглехидрат, сиреч 4т. ... Имаш 200-грамов домат това означава 4х2 = 8т. Добавяш и едно сварено яйце - заради жълтъка добавяш 0,5 т. ( половин точка), ако имаш само белтъци, то няма въглехидрати и е 0т (това с яйцето го няма в таблицата, но толкова съм разучавала храната, че мога да напиша друга книга  . За всяко яйчице, което хапваш с жълтък си пишеш по половин точица. Гледайки таблицата трябва така да направиш, че да се вместиш в ограничение от 40 гр. въглехидрат за ден.

Следователно пиленце, пържолки, джоланчета и всякакви меса нямат нито един грам въглехидрат и може да си ги хапваш, също така рибата и гъбите, но все пак е редно да си набавяш и 40-те грама въглехидрат, не се опитвай да ги правиш минимални на брой. Организмът си има нужда от въглехидрати, но хубавото на тази диета е, че ни показва кои са правилните източници на въглехидрати за нашия организъм, от които той може да поема освен това и други полезни вещества, витамини и минерали.

В моментът, в който искаш да задържиш постигнатите килограми, то вдигаш храненето на 70-75т. за ден или иначе казано до 70-75 гр въглехидрати за ден. Качат ли се пак над тази норма пълнеето започва отново.

Дано съм успяла да ти разясня нещата и при въпрос винаги можеш да попиташ и аз на драго сърце ще ти дам своята подкрепа и съвет. 

Общи условия

Активация на акаунт