Точкова диета 11

• 108 424
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Здравей, миличка,

Много се радвам, че ще има още някой да ни прави компания. 

Правилото е просто, за да се намаляват килограми не трябва да надвишаваш 40-45гр. въглехидрат на ден.
1 точка = 1 гр.въглехидрат.

От първата страница на тази тема можеш да си запишеш точките на повечето храни за всеки 100 гр продукт
http://www.bg-mamma.com/?topic=416600
Аз лично влизам в сайта на ББ тийм и гледам за всеки продукт колко грама въглехидрат се падат на всеки 100 гр. Там ми се виждат най-точно измерени, но това вече е въпрос на избор, няма кой знае каква разлика в резултатите, за това не мисля, че има значение кой източник на информация за точките ще избереш

Ще дам пример по таблицата от темата, която ти дадох:

В 100 гр домат имаш 4гр въглехидрат, сиреч 4т. ... Имаш 200-грамов домат това означава 4х2 = 8т. Добавяш и едно сварено яйце - заради жълтъка добавяш 0,5 т. ( половин точка), ако имаш само белтъци, то няма въглехидрати и е 0т (това с яйцето го няма в таблицата, но толкова съм разучавала храната, че мога да напиша друга книга  . За всяко яйчице, което хапваш с жълтък си пишеш по половин точица. Гледайки таблицата трябва така да направиш, че да се вместиш в ограничение от 40 гр. въглехидрат за ден.

Следователно пиленце, пържолки, джоланчета и всякакви меса нямат нито един грам въглехидрат и може да си ги хапваш, също така рибата и гъбите, но все пак е редно да си набавяш и 40-те грама въглехидрат, не се опитвай да ги правиш минимални на брой. Организмът си има нужда от въглехидрати, но хубавото на тази диета е, че ни показва кои са правилните източници на въглехидрати за нашия организъм, от които той може да поема освен това и други полезни вещества, витамини и минерали.

В моментът, в който искаш да задържиш постигнатите килограми, то вдигаш храненето на 70-75т. за ден или иначе казано до 70-75 гр въглехидрати за ден. Качат ли се пак над тази норма пълнеето започва отново.

Дано съм успяла да ти разясня нещата и при въпрос винаги можеш да попиташ и аз на драго сърце ще ти дам своята подкрепа и съвет. 
Много благодаря за топлото посрещане!:bouquetf:
И сега да попитам ако си направя омлет от 4 яйца в олио-колко точки са?От яйцата са 2,а олиото колко точки е,че не видях...И разгледах точките от таблицата в седма тема,те за 100 грама продукт ли се отнасят?
Аз съм 82 кг-трябва да сваля 20 кг:flushed:FlushedFlushed

# 631
  • София, България
Цитат
И сега да попитам ако си направя омлет от 4 яйца в олио-колко точки са?От яйцата са 2,а олиото колко точки е,че не видях...И разгледах точките от таблицата в седма тема,те за 100 грама продукт ли се отнасят?

Спокойно, аз съм с 30кг отгоре... Не е хубаво, че сме на това дередже, важното е, че сме предприели нещо, за да променим това, нали така?
Би следвало на бутилката да имаш таблица с информация какви са стойностите за 100 гр или мл продукт.

Подсказка: Олиото няма въглехидрати и белтъчини, защото е чиста мазнина ..., т.е 0т.

http://vitaline-bg.com/images/masla/kedrovo/013__.jpg - Виж тук как са написани стойностите на въглехидрати, белтъчини и мазнини за 100 мл/ гр продукт... Така можеш да се ориентираш в магазина, когато пазаруваш. И да, точките са за 100 гр продукт. Така по лесно се смята... Имаш 300 гр продукт, значи умножаваш точките по 3... имаш 250 гр продукт, умножаваш по 2,5, много е лесно и се надявам този режим да ти допадне. Все едно работиш с пари. 100 стотинки са равни на 1 лв... както тук 100 гр са равни на 1 точка...Имаш 250 стотинки, това са 2, 50 лв... което ще рече, че тези 2,50лв ги умножаваш по 4 за домат например и така ми излиза = 10 лв... сиреч 10 точки... хахахах, а ти трябва да харчиш до таван 45 

# 632
Цитат

Спокойно, аз съм с 30кг отгоре... Не е хубаво, че сме на това дередже, важното е, че сме предприели нещо, за да променим това, нали така?
Би следвало на бутилката да имаш таблица с информация какви са стойностите за 100 гр или мл продукт.

Подсказка: Олиото няма въглехидрати и белтъчини, защото е чиста мазнина ..., т.е 0т.

http://vitaline-bg.com/images/masla/kedrovo/013__.jpg - Виж тук как са написани стойностите на въглехидрати, белтъчини и мазнини за 100 мл/ гр продукт... Така можеш да се ориентираш в магазина, когато пазаруваш. И да, точките са за 100 гр продукт. Така по лесно се смята... Имаш 300 гр продукт, значи умножаваш точките по 3... имаш 250 гр продукт, умножаваш по 2,5, много е лесно и се надявам този режим да ти допадне. Все едно работиш с пари. 100 стотинки са равни на 1 лв... както тук 100 гр са равни на 1 точка...Имаш 250 стотинки, това са 2, 50 лв... което ще рече, че тези 2,50лв ги умножаваш по 4 за домат например и така ми излиза = 10 лв... сиреч 10 точки... хахахах, а ти трябва да харчиш до таван 45 
SatisfiedSatisfiedSatisfied Супер си!
Тогава съм на линия и аз!:)

# 633
  • София, България
eleaa, считам , че се присъединяваш към нас от утре! 

А, сега мили мои, вдигам си четирибуквието и отивам на среща с една приятелка... разбрали сме се, че ако излизаме ще трябва да е на място със салата капрезе или салата от краставици, че да мога да не си изневерявам на режима. Преди малко хапнах въпросната консервичка с риба тон...130гр.... 1,30 х 1 = 1,30т. , с предходните чушки на пара 13,52т. общо 14,82т.... остават още 25,18т. движа се добре!

Успешен ден, точици мои!

# 634
eleaa Добре дошла в групата! Grinning

Да споделя за палачинките с кокосово брашно...ами не съм очарована. Вярно, че са евтини на точки, но не ми се получиха добре. За обяд си хапнах 2 от тях+ малко сиренце- за палачинките мисля, че трябва да сложа 6т. +сиренцето 1т. Кафе с мляко -6т. (кафетата до тук са 2 с по малко мляко). Черен шоколад 13т. и тиквени семки 6т.
До тук 32т. А отивам на имен ден. Rolling Eyes Ще се старая да устоя на изкушенията, но с тези 8т. не знам как ще се получи хахах.

Чака ме натоварена седмица с много работа, а съм и в сесия. Надявам се, че следващата седмица ще бъда по-стриктна.

Успех момичета!

# 635
Добре заварила!:blue_heart:
Как 2 кафета с малко мляко ще са 6 т. Захар ли слагаш?В таблицата пише,че кафето е 0 т.

# 636
Заради млякото. 100мл. са 5т. а в тези двете кафета сложих повечко мляко от обикновено. Не проверих на везната колко точно и затова си сложих 6т, за всеки случай. Grinning 100мл. не е много...

# 637
Зравейте. Нова съм във форума. Чела съм тук доста, но до момента не съм писала.Преди около 10 години с точковата диета бях свалила 30 килограма, после няколко години без особени лишения успах да задържа постигнатото. Обаче преди близо 2 години нещо стана, не знам точно какво и започнах пак да качвам. Обаче имах други грижи, не обърнах особено внимание и сега имам да свалям 20 килограма. Бях решила след празниците да започна да точкувам, но празниците се проточиха....Blush Утре съм 12 часова смяна на работа, та ще прескоча и утрешният ден като старт за начинанието, но сряда мисля, че е добър ден и смятам тогава да стартирам Blush . Пожелавам успех на всички, които вече смятат точици. Присъединявам се към вас и по нататък ще споделям как върви при мен.

# 638
  • София, България
Хей, колко се радвам, че се разрастваме! Добре сте дошли, точици!

Иначе аз си се държах подобаващо. Отидох на ресторант с приятелката ми и си поръчах зеленчуци на барбекю и 1,5л мин.вода... Та оставащите си 25-30 гр за деня да кажем, че са били в тази порция...Чувствам се добре! А утре е денят за водната аеробика и ми е много вълнуващо! 

# 639
Благодаря за приема Simple Smile А иначе от опит знам, че това става начин ма хранене. Изобщо спираме да го възприемаме като диета. В началото е малко трудно, поне за мен. Страшно обичам тестени неща. Мога само с това да се храня, обаче веднага ми се залепват. Та точни тия тестените най-много ми липсват в началото. Затова правя плавен преход - една седмица заменям всичко тестяно с филийка хляб Вита, на следващата седмица заменям Вита-та с оризови кръгчета, а те са толкова безвкусни, че с радост се отървавам от тях Blush после вече нищо не ми липсва .  Ще се радвам да напишете, момичета, вие как навлязахте в режима. Трудно ли ви беше в началото?

# 640
И извинявайте за невежеството, но каква точно е тази водна аеробика Blush

# 641
  • София, България
Така, значи... Аз директно като стана 2 януари започнах диетата, хич не съм се церемоняла. Да, тежко ми беше, че не консумирам тестеняци. До скоро работих и аз по 12 часа на каса, в работата главно баници, пици, сандвичи... , ако ям манджа по 4-5 филии на хранене..., а супа ...на всяка лъжица по залък хляб. Очевидно направо прекалявах с тестеняците. Ако нямах хляб по време на храненето си, то аз не усещах никаква ситост. Пържени картофи с хляб, свинско с ориз и хляб..., но си дадох сметка, че трябва да започна диета. И щом диетата казва без хляб, значи без хляб. И така почнах...пия вода, чай, нещо да не ме кара да мисля много за това... също така хапвам месце, защото няма въглехидрати, също така и яйчица... и така по-лесно игнорирам факта, че нямам хляб.. На мен ми липсва и това, че нямам сокче или нещо газиранко да ми дава вкус, ама нъцки... Пия си чая без захар, кафето чисто..., ако пия изобщо... нищо, че до скоро съм пила с 2 захарчета и мляко. Гледам да се науча на някакви навици, колкото се може по-бързо, за да ми стане по-лесно в бъдеще.

Иначе водната аеробика са упражнения, които се изпълняват под вода. Има си инструктор, музика и ти повтаряш. Хубавото е, че във водата ти си лек и можеш да правиш упражнения без да чувстваш някаква мускулна треска и прочие, когато си под вода..., но излезнеш ли от басейна те стоварва умората..., което е прекрасно, защото означава, че тялото ти реагира на физическото натоварване. Понеже аз съм в кв. Бъкстон, аз съм си намерила един фитнес и спа в Борово. От утре се почва.

# 642
Привет нови точици! Smiley

Аз изобщо не се справих с навлизането в режима. Седмицата я пиша за провал. Grinning Продължавам да точкувам и се надявам тази седмица да е по-успешна.

Хубавото е, че въпреки всичко, не съм качила и грам. Преди режима бях започнала да качвам много сериозно. Теглих се често и винаги имаше много плюсове. Сега, когато намалих въглехидратите и спях пакетираните боклуци, трупането на килограми се стопира.
Нова седмица, нов късмет! Simple Smile

По-късно ще пиша какво е менюто за днес.

# 643
Привет, точици! Simple Smile
Хей, ама много ставаме, браво на нас! Simple Smile
Аз също пиша предната седмица провал... Сега с детето сме при маминка, а тя така готви, че....
От днес СЕРИОЗНО и вече ще си меря всичко, че иначе не става... Само едно ме гложде... Най-лесно ми е да си взема от пазара кюфте на скара... Проблема е, че чета из форумите, че каймата е с много въглехидрати... Ама как ще е така, като за едно кюфте е 70 грама... чета по 15-19 точки :O ... Ама нали е мляно месо? Когато е на скара не се слагат хляб, яйце (което дори е режимно) и нещо друго... Чисто мляно месо с подправки... Да, има сол и задържам вода принципно, но все пак е по-добре от баници (които днес са в изобилие заради 6-ти и 7-ми) Simple Smile ПОМОЩ Simple Smile

# 644
  • София, България
NovoMamche, миличка, здравей! Загуби се на хоризонта и мислех, че чужда диета те е отвлякла от нас! 

Ако е чиста кайма - 0т. ако има подправки, за всяка щипка подправка по 1т, а някои са даже по 1,5т. Лук, ако има също има точки, ако има яйце - 0,5т - ако е било цялото. Ако е само белтък- 0т. Ако има магданоз - също има точки...
За пържени кюфтенца на тиганче ви препоръчвам, за да не овалвате в брашно (което е високо въглехидратно), да овалвате в един разбит белтък, така си спестявате точици за по-смислени неща.
Пожелавам ти да влезеш в режима, както ти искаш и да видиш желаните резултати!

Neva_D,радвам се, че нямаш плюсове, но моят съвет за новата седмица е да се опиташ да извадиш от менюто си всичко, което напомня на нещо тестено, т.е направи малко почивка от кокосовото брашно и опитите за вкусни режимни неща. Мисля, че те ще са страхотен вариант за момента, в който постигнем желаните килограми и вече можем да консумираме по 70-75т., но на този етап си мисля, че 1 път седмично е окей да правим такова нещо, но до 1 път. Но това е само моето лично мнение. Наблегни на яйца, пиле, риба, зеленчуци и ще видиш, че минусите ще започнат.

Да ви се похваля! Вече съм 4,2кг надолу от 2 януари насам. Много се гордея със себе си и ще продължавам в същия дух!

Давайте, момичета, ние можем и това е нашата година!

Общи условия

Активация на акаунт