Точкова диета 11

• 108 421
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
NovoMamche за съжаление кюфтетата и кебапчетата от готовите витрини са тъпкани със соя. Най-добрият вариант е кайма от месарницата и то смляна на момента. Ако е нещо от готова витрина, по-добре пилешка пържола или свинска...да се вижда цяло месо. Grinning

tissi не мисля, че проблемът е в едната лъжица кокосово брашно, по-скоро е в алкохола. Той е много калоричен, задържа се вода, а и виното си има въглехидрати. На този етап, ще  огранича алкохола, но няма да се откажа да готвя здравословни, нисковъглехидратни ястия. Не бързам да свалям, предпочитам вкусната и пълноценна храна. Знам, че яденето предимно на месо дава реултати, Дюкан е пример. Но също така знам и че това е много вредно за организма, а преди всичко държа на здравето си. Това е мое лично мнение не искам да го налагам на никого. Тази седмица -0,5, дори с това темпо съм доволна. До лятото има много време. Grinning

# 646
  • София, България
Абсолютно съм съгласна с теб! Правилно си решила и половин килограм на седмица си е здравословно отслабване! Аз се радвам, че не чувствам глад. Това нещо нямаше как да стане преди седмица. В момента е 13:25 и аз все още не съм хапнала нищо, не защото няма какво да ям или се опитвам да си пазя точки, а по простата причина, че просто не чувствам глад. Когато до преди седмица си хапвах всякакви тестеняци, които ми бяха вкусни, не беше важно дали съм гладна или не, аз просто ядях, защото знам, че е вкусно! Но сега естествено да ям сварени яйца не ми доставя чак такова удоволствие, както да изям една пица от Доминос и понеже удоволствието от храната ми е по-снижено спрямо преди, гледам да хапвам, когато съм гладна.

P.S Купих си кокосово масло...Заболя ме сърцето на касата, но в името на сполучливите палачинки за края на тази седмица 9,69лв ми се откъснаха от сърцето. Аз си казах, че веднъж седмично ще консумирам кокосовото брашно, но не и по-често. Това за мен влиза в категорията на ограничете тестеняците! 

P.P.S. Реших преди обяд да пия този чай!
http://actalife.bg/images/category/uploads/2016/06/cfde85233759f … b6a29c33f7ea2.jpg

След обяд си пия бял равнец, а за вечеря мисля да вкарам ябълков пектин. Ще видим!

# 647
И аз пия бял равнец, но в съчетание с невен и турта. Доста ми е неприятно, но е с лечебна цел и трая. Simple Smile

Да споделя обядът: 2 яйца, бекон, 1/2 тиквичка, гауда и малко масло. - 8,5т.
Вечерята ще е пилешко и задушен зелен боб. Още не съм сметнала точките.

Следобедна закуска може и да нямам този път, защото обяда ме засити и ми се струва, че няма да огладнея.

Кокосовото масло наистина е много скъпо, изобщо всичко в Био магазините излиза солено за бюджета... Sad

# 648
  • София, България
Моят обяд: 4 сварени яйца - 2т.
                      100 гр моцарела - 0,4т.
                      48гр. Майонеза - 1,15т.

Общо: 3,55т. Това не е нищо... Трябва да измисля каква ще е вечерята, за да мога да наваксам.. явно ще трябва и някаква следобедна закуска, ако огладнея. Явно ще ида до магазина и ще си взема някой плод за всеки случай. Аз така се изхвърлих с покупките на нисковъглехидратни продукти, че сега се чудя как да се правя точките.

# 649
tissi и Neva_D - благодаря Ви, точици :-* Ставаше дума за тези кюфтета от пазара... Но се сдържах и не си взех... Вместо това се разходих в обедната почивка и така неусетно си останах без обяд... Цял ден съм на вода (принудителен фаст Grinning ) ха ха ха Както и да е... Като се върнах от работа си хапнах хапка осолена сланина и розичка карфиол от туршия (идея нямам колко точки да сложа Wink ) и 1 малка кисела краставичка... Като знам каква е вечерята ми ... смело слагам на тази прехапка 20 точки хи хи хи Simple Smile
А вечерята е риба скумрия филе на скара със салата от бейби спанак и рукула със сос (за всички соса ще е мед, черен пипер, сол и лимонов сок), а за мен соса ще е кисело мляко, сол и олио Wink
Интересно... Навремето ме учеха, че риба и млечни не се смесват, а сега чета, че се съчетава месо+салата, риба+млечни.... Какво нещо е живота - всеки ден ново 20 Wink
Лека вечер, точици и утре многоооо минуси Stuck Out Tongue

# 650
NovoMamche вечерята ти е за отличници! Браво!  Grinning

Момичета, темата е 44 страници, не е ли време за нова? Мисля че темите се заключват на 50стр. Ако някой има желание, защо не направи нова тема? Аз никога не съм отваряла нова тема и не знам как. Blush

Иии малка промяна във вечерята ми, направих си домашна майонеза! Получи се много добре, бързо и лесно. chef

# 651
  • София, България
Ако кажете ще направя нова тема или да изчакаме да се заключи тази и тогава! Аз ще имам грижата да направя новата страница в случай, че тази се заключи! Simple Smile

И понеже все още съм на онези точки от обяд и нямам никаква идея какво да ям, за да набавя 34т., реших да пробвам въпросната рецепта за палачинките.

# 652
  • София, България
Ама палачинките били доста, ама доста ниско въглехидратни! Не знаех... Значи определено не е от брашното, а от винцето. Само с 1 супена лъжица, която е що-годе 20гр..., ами то цялата ми вечеря с все чедъра и катъка и палачинките ( с 2 яйца и 20 гр кокосово брашно) ми излезнаха 8т. Колкото до кокосовото масло - доволна съм. Ще си взема пак, но в една друга тема тук прочетох, че е по-изгодно да се взима цял литър от био магазините, а аз си напазарувах от Фантастико.

Само да вметна за палачинките... Допаднаха ми, но не ми приличаха грам на тези от снимката, моите, като ги завивах и се чупеха. Но за здравословен вариант на палачинки тази рецепта държи първенството и ще я ползвам и друг път.

NovoMamche, наистина чудесно меню си си спретнала. Давай и други идеи, че аз си записвам ще знаете 

Neva_D, чудесна идея за домашната майонеза, наистина става бързо, а и е доста вкусна. Давашми чудесна идея! Моят приятел само ме пита кога ще направя домашна, ето, че вече съм навита!

Лека нощ, дами! С пожелание да се събудим още по-лекички Simple Smile

# 653
 Домашната майонеза ми се получи много добре. Аз лично я правя с 1 яйце, и доста олио, сол и малко сок от лимон. В канната на пасатора изсипвам всичко и разбивам. Каната ми е тясна и продълговата, а олиото е около 3 пръста от дъното. Ако е малко олиото, майонезата стои течна.

Както казах вчера, планът за вечерята ми се промени в последния момент. Направих нещо мнооого вкусно! Днес съм даже с 0,300кг. надолу. Laughing

Направих пилешки хапки с панировка от кокосови стърготини. Нарязах пилешките паържолки на хапки (не много малки), обърках ги с 2-3 лъжици майонеза, малко подправки и ги оставих за 30мин. След това овалях всяко парче в кокосови стърготини (ех този кокос  Joy), и сложих в тава с хартия за печене. Пекат се на 180 градуса докато полчат приятен загар. Аз гарнирах със зелен боб с чесън и масло.
В точки това е пиле- 0т., кокосови стърготини (моите са със 7гр. въглехидрати на 100гр.) в случаяза всички хапки използвах около 60гр. кокос приблизително 5т. майонеза около 2т., аз сложих и малко вегета (доста точкова подправка) за 1/2 лъжичка слагам 2т. = 9т. за цялото количество! Зеления боб с масло и чеън е около 14т. за 0,450гр. (гледам от опаковката).

tissi ако не те затруднява наистина, когато станат 50 страници ще ни спретнеш ли нова темичка? Praynig
Иии да, палачинките са мноого евтини на точки. Моите обаче също се счупиха. Но пак си ги хапнах с удоволствие. Laughing

Ами успешно точкуване точици!  Hug Аз още не съм решила какво ще е менюто за днес, но когато измисля нещо ще пиша.

# 654
  • София, България
Вкусноуууу! 

Аз какво - освен да се похваля с още 200 гр надолу. Вече съм 75,5кг. Сега си варя водичка, за да си направя чайчето (слабителното). Храна не ми се яде, може би по-късно. Въх, не мож се позна!

Имам въпрос: Вие какъв кантар използвате? Аз имам електронен, който уж може да измерва колкото ми тежат костите, мазнините, водата в организма и колко калории дневно е това, в случай, че има някой, който брои калории да яде по по-малко. Направило ми е впечатление, че ми запаметява предишните килограми и първите 3 пъти ми показва старото тегло. Чак след това започва да показва ново число. Пробвам поне по още 3-4 пъти и ако пак показва едно и също, значи е това.

# 655
Ти си нашата гордост и стимул! Продължавай все така! Hug

Иначе моят кантар е електронен, но няма такива екстри. Тегля се сутрин, ако се кача вечер има разлика, четох, че това е съвсем нормално. Ако съм хапнала нещо по-солено или съм пила по-малко вода, цифрите скачат нагоре. Затова предпочитам да се тегля веднъж седмично за да има по обобщаващ резултат.

Моят обяд е остатъци от вчеращната вечеря. А днес за вечеря не се знае още какво ще забъркам, чакам да ми дойде кулинарна муза.  chef

Вие готвите ли отделно за себе си или каквото за вас, такова и за останалите членове на семейството?

# 656
  • София, България
Аз съм само с моя приятел и да, правя ни различни неща. Имам рафт от хладилника, който знам, че е само с мои продукти, на другите знам, че няма какво да ям. При нас до момента винаги сме въртяли сравнително едни и същи неща за ядене: спагети болонезе, пълнени чушки с кайма и ориз, мусака, свинско с ориз или картофи и скара и това се върти отново и отново. Но има неща, които ми влизат в режима и знам, че той би ги хапнал : Имам предвид пилешка пеперуда (филе от гърдите) с гъби и сметанов сос... това е наистина евтино откъм въглехидрати или същото, но със свински пържоли на фурна, а в допълнение слагам и топено сиренце и той тези неща ги харесва. Също така ме помоли за домашна майонеза, защото е много вкусна, а за мен също така е и режимна. Като цяло доста често се случва да се храним и по различно време. Ако аз съм гладна, а той не е.. няма да се мъчи човекът, я! Пък и не е полезно! За тази вечер ще му направя картофи с наденица на фурна, а за мен - ще видим, но когато му правя пълнени чушки имам план - аз ще си направя моите с яйца и сирене... и така и двамата ще можем да хапнем чушки с едно готвене.

Аз пък хапнах едно сурово нарязано авокадо, овкусено с олийце и оцетец, 3 маслинки и остатъка от катъка на Бор- Чвор, сега ще трябва да ходя да купя пак, а пък и мъжото го хареса и помоли и за него да съм взела една кутийка, че да не подяждал от моето. Та общо като направя математиката обядът ми е 12,59т., а закуска не съм имала.

# 657
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
След 3 години отново да се запиша при вас Simple Smile!
Имам около 5-6 килограма за сваляне и се надявам този път да се справя!

И вече  имам питанка - 100 мл. домашно червено вино без захар за колко точки да го броя?

Благодаря!

# 658
  • София, България
Здравей, много се радвам, че се присъединяваш към нас! Мисля, че винцето можеш да го драснеш на 5-6т., но мисля, че е редно да прочетеш това преди това:

https://www.woman.bg/dieti-i-fitnes/kaloriite-vuv-vinoto.20964.html

Ох, мале, като все още нямам работа и що-годе по цял ден си вися тук Grinning Но утре съм на интервю, малко извън темата, ама да си оправдая защо съм толкова дейна.., а то от скука Grinning

# 659
Хахах и аз съм дейна, спокойно!  Mr. Green А аз работя от вкъщи и уча. Нооо все се отплесвам да видя какво става из нета. Embarassed

Да си кажа и аз мнението за виното. Според диетата е 1т. за 100мл. Според съдържанието на въглехидрати 2,6т. за 100мл.  Лично аз слагам закръглено 3т., като съм си решила през седмицата да се огранича до 200мл. Защото алкохола забавя слабеенето. Но аз без винце не мога!  Wine Glass

tissi успех на интервюто! Ще стискаме палци! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт