Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 873
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
mama angel, подкрепям те на милион % за колата - това е възможност да си независим от някой. Ние също сме с една кола, но ММ е такъв човек, че предпочита да не я ползва. Входа на метрото ни е до блока, а една от спирките - близо до работата му. Така му е много по-удобно. Пък и колата си е моя  Mr. Green Бях я купила преди да се запознаем с него, своята той подари на брат си преди 2 години. Решихме, че не ни е нужна втора кола. За консултациите, особено зимата, е просто незаменимо да си автомобилна. Макар че на тези консултации на които ни слагат ваксина ММ винаги идва с нас. Той най-добре и най-бързо успява да успокои плачещото човече.
За шаването на малките - още е рано да ги чувстваме всеки ден, ако не се лъжа след 8 месец трябва да ги усещаме ежедневно и е притеснително, ако не шават повече от 24 часа.

# 481
Аз също мисля, че след като сме милиони хора сме и милиони характери. За това са тези форуми всеки си пише, каквото го касае, който иска чете, а който не иска- не. Не може само за изследвания, грипове, неразположенито при бременните да си говорим. Ето аз чакам понеделник да го пратя малкия на детска и да ходя да си оправям документите за проекта за строежа.

# 482
  • Пловдив
Аз също мисля, че след като сме милиони хора сме и милиони характери. За това са тези форуми всеки си пише, каквото го касае, който иска чете, а който не иска- не. Не може само за изследвания, грипове, неразположенито при бременните да си говорим. Ето аз чакам понеделник да го пратя малкия на детска и да ходя да си оправям документите за проекта за строежа.
Съгласна съм с теб аз също не чета всичко,а само това което ме интересува  Peace

# 483
mama angel-наистина колата си е предимство. На мен пък ММ ми забрани да карам моята, като забременях..само той щял да ме вози  Rolling Eyes Пък аз от 10 години съм много активен шофьор и сега съм като без крайник..да не говорим, че не съм свикнала да стоя на едно място и сега ми е тегаво.
Хубаво е че разрешават упойките за зъб на бременни, обаче разните му там лекарства като арсен дали са позволени? Как ли се лекува примерно пулпит при бременна  newsm78
А това ново аватарче дето имаш , направо му се счупи главата  Laughing чак ми стана жал за него, много е сладко  Laughing
alek_stz хубава идея даде с това за хобитата. Аз каквото и да съм правела преди това, сега ми е забранено, защото пазя кревата, тъй че при мен бременноста направо ги закопа хобитата  Laughing Трябва да си намеря нови, подходящи за легло- медитация примерно или самохипноза  Joy

# 484
Калата чакам с нетърпение да почнете , че и да завършите проекта  Rolling Eyes че да направим една среща при теб
Верими как може да дадеш на мъжо ти така да ти реже крилцата, а като родиш пак ли ще го е шубе да возиш бебе още повече щом си активан шофьор одавна? Я сподели какви са ти хобитата, че ми стана интересно , пък и да тръгне темата Twisted Evil

# 485
Аз пък нямам търпение вече да си остана в болничен, да мързелувам и да си почивам. От вчера вече не ходя на работа (най-накрая)! Hug
То почивка с детето не е кой знае каква почивка, ама все пак.... Със сигурност не ми е скучно.
Иначе е добре, че тази бременност дойде точно сега, че наесен ще си имам ученичка.
Колкото до зодиите - ние сме две водолейки (дъщеря ми е на 30.01, а аз имам РД утре), таткото е рак и бебето е бъде такова. Честно казано, аз не съм очарована от зодия рак.

# 486
Ами преди бременността, даже преди самия инвитро цикъл се занимавах с  йога, спортувах, много се интересувам от здравословното хранене и като цяло здравословния начин на живот. Както вече казах, трудно ме свърта на едно място и обичам да съм в движение, винаги съм готова на нови инициативи - само някой трябва да ми палне клечката  Laughing /типичен Стрелец/  Освен това преди се занимавах с една от фирмите за каталожна козметика /няма да кажа коя от двете големи е, че да не правя сега реклама   Wink /, така си поддържах допълнителни социални контакти пък и аз самата обичам козметиката и да се цапотя с нея. Преди месец-два започнах да се уча да плета на една кука /лежейки естествено/ и в стремежа си да изплета чорапче, изплетох нещо като шапка  Laughing Май плетенето не е мойто амплоа..Ами, това е. Да не се отплесвам, не искам да ставам достадна. Казвайте сега вие  Wink

# 487
Момичета имате ли вече коластра ,аз днес при леко стискане искарах около една кафена лъжичка коластра.С предишните бременности не ми се е случвало толкова рано.

# 488
Да се посмеем малко със суеверията за бременни! Има и смешни коментари към тях http://kenguru.bg/%D0%9C%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D1%88%D1%83%D0 … FirMpWLQtiLcZmbYx

# 489
Titanka и ти си близо до нашите дати със на knick_knack. Дай боже всичко да е наред и да си раждаме дружно в Селена Simple Smile  Hug

Момичета и аз се замислих много за Селена. Бях там на курс за бременни и много ми хареса обстановката. Честно не ми се дават толкова пари ама пък да не раждам всеки ден. Някой знае ли като е по ЗК колко пада сумичката  newsm78 
Освен това ми казаха че ако раждам в държавна няма да искат да ми сложат упойка. АЗ ИСКАМ УПОЙКА. Абе много ме е страх признавам си и знам, че не трябва с такава нагласа ама какво да направя опитвам се. И ако правите Майненска сбирка искам и аз да се включа.

А за зодиите да ви кажа аз смятам че човек се изгражда според средата в която расте и се възпитава. Сигурна съм че има много хора родени в едни и същи дата и час които са супер различни НО не съм анти зодиите. Само ми стана тъпо че така не харесвате раците- аз съм рак и моите приятели ме харесват освен когато съм бременна  Joy 

# 490
Моята най-добра приятелка е рак и много си допадаме. В къщи сме 2 скорпиона на 1 лъв и честно казано ината е почти равностоен! Rolling Eyes
Авенсис, за упойката мога само да кажа, че я слагат при регулярни контракции на определени см. Ако така и не се получат тези контракции никой няма да ти сложи упойка. Това се случва много рядко( за жалост при мен така стана), но пък хич и не съжалявам, че родих без епидурална.
За хобитата - аз с първата бременност си останах вкъщи от 4-ти месец. Гледах си ТВ, четях книги, статии за кърменето, раждането и т.н. Също така глезех ММ, но това се оказва сега проблем , защото нямам време да му готвя вкуснотийки Flutter

# 491

За хобитата - аз с първата бременност си останах вкъщи от 4-ти месец. Гледах си ТВ, четях книги, статии за кърменето, раждането и т.н. Също така глезех ММ, но това се оказва сега проблем , защото нямам време да му готвя вкуснотийки Flutter

И аз така си седя вкъщи още откакто разбрах че съм бременна. Всеки ден излизам мотам се по мола харча пари  Mr. Green  ходя по гости, търся квартира... бгмамствам и сега тръгнах на курс в селена и мисля и йога да захвана. иначе по принцип до скоро се занимавах с танци, но сега ме е страх и затова пропускам

# 492
Момичета и аз се замислих много за Селена. Бях там на курс за бременни и много ми хареса обстановката. Честно не ми се дават толкова пари ама пък да не раждам всеки ден. Някой знае ли като е по ЗК колко пада сумичката  newsm78 
Освен това ми казаха че ако раждам в държавна няма да искат да ми сложат упойка.   

В Селена цената на нормално раждане е 890 лв, а секциото е 1290 лв, като в тази сума влиза и епидуралната упойка.

Иначе аз още си ходя на танци - докторът каза, че мога да ходя до 20-та седмица спокойно.

А колкото до зодиите - аз смятам, че те предопределят някакви по-общи качества, но всички останало е характер, възпитание, среда и прочее.... Например мъжът ми (РАК) е безумно избухлив (което не му харесвам изобщо), а братовчедска ми (също РАК) е най-спокойният човек, когото познавам.

# 493
# 494
Да се посмеем малко със суеверията за бременни! Има и смешни коментари към тях http://kenguru.bg/%D0%9C%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D1%88%D1%83%D0 … FirMpWLQtiLcZmbYx
Ох през сълзи се смях.

Аз тези дни само чета че зареди баткото щяхме да направим белята и два дни лежа инямах настроение за писане,ама почна да разминава

За зодийте вярвам че са доста определящи за характера,заедно с асцендента и личното число. Аз съм теленце,мъжа е водолей а малкия е козирог голям купон е вкъщи все искри хвърчат, но пък е весело:-)малкия ни беби се очертава раче дано устискам,че сестра ми и чичо ми са близнаци и определено ако може бих пропуснала тази зодия(не искам да обидя никого не казвам че всички близнаци са отрицателни натури, напротив вероятно има много стойностни хора просто личният ми опит е лош)
За хобитата аз съм на прибежки и прилягания откакто съм бременна и ми е търсене защото сън много активен човек,спортувам, но някои неща искат жертви затова съм се отдала на четене и готвене.

Общи условия

Активация на акаунт