Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 967
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен.
За името аз много исках момиченце и съм мислила само женски имена, ако е бяло и синеоко като мен ще е Рада, ако е мургаво като татко си ще е Калина. Двете са чисто български имена, поетични и романтични са ми, също така са лесно произносими и няма да им казвам на галено, не харесвам галени имена, Рада празнува имен ден на Архангелов ден а Калина на Цветница.
За ваксините и чиповете Ваксини няма да слагаме. Това за чиповете е в сферата на пожеланията все още и никъде в ЕС не се обсъжда и не е на дневен ред- проучила съм.
За количките аз не мисля че е рано, поне за мен. Никога не съм бутала количка, затова искам да разгледам всякакви за да си изградя мнение и да харесам нещо, пък после може да го поръчам от нета когато си поискам, затова питах къде може да се видят на живо повече колички. Някой беше писал, благодаря за инфото. Слинг ще си купя, няма да го ползвам редовно, но ми се струва че за някои ситуации е много удобен.

# 106
  • Варна
Извинете ме за глупавия въпрос, но ваксините не са ли задължителни? Не съм много наясно с темата.

# 107
За спането - моето момче е на 5 години и си спим заедно всяка вечер. Само когато тоткото си е в къщи от време на време спи в свое легло , но пак лягаме заедно да се приспим. Много ми е хубаво да си го гушкам. Много съм го държала на ръце , защото той не спеше изобщо и , по два часа сме се приспивали. Единствения страничен ефект е , че ме боли гърба от тогава и не знам сега как ще се справим. Имам племенница на 2 месеца я държах 15 минути и после ме боля гърба 3 дни.

За ваксините - мисля , че са задължителни , ако искаме детето да ходи на дом.

# 108
  • Варна
Извинете ме за глупавия въпрос, но ваксините не са ли задължителни? Не съм много наясно с темата.

За съжаление са. Друг е въпроса, че е крайно време да ги направят препоръчителни, както са в почти цяла Европа. И все пак в БГ много неща са задължителни, много закони има и не толкова много се спазват, нали? Та тук е момента всеки да прецени евентуалната полза срещу евентуалните вреди.

# 109
  • Варна
Марбела, ако откажеш да поставяш ваксини, нямаш право да кандидатстваш за държавна детска градина, а вероятно и в лицензираните частни, както и нямаш право на детски надбавки, дори и да докарваш необходимия доход за това. Друга "санкция" не се сещам в момента. Вчера питах приятелка, която живее в Англия как стои въпроса там. Каза, че са препоръчителни, но не и задължителни. Но другите майки се възмущавали много ако не ваксинираш детето си. В смисъл не гледат с добро око на това. Просто за пример го давам.

Lilac, приятно изкарване в Англия. Сигурна съм, че малчо ще се оправи с татко си. Мислиш ли да си пазаруваш от хубавите им и евтини бебешки дрешки? Аз бих се възползвала, още повече ако знам и пола като теб.  Peace

# 110
Здравейте и от мен.
За името аз много исках момиченце и съм мислила само женски имена, ако е бяло и синеоко като мен ще е Рада, ако е мургаво като татко си ще е Калина. Двете са чисто български имена, поетични и романтични са ми, също така са лесно произносими и няма да им казвам на галено, не харесвам галени имена, Рада празнува имен ден на Архангелов ден а Калина на Цветница.
За ваксините и чиповете Ваксини няма да слагаме. Това за чиповете е в сферата на пожеланията все още и никъде в ЕС не се обсъжда и не е на дневен ред- проучила съм.
За количките аз не мисля че е рано, поне за мен. Никога не съм бутала количка, затова искам да разгледам всякакви за да си изградя мнение и да харесам нещо, пък после може да го поръчам от нета когато си поискам, затова питах къде може да се видят на живо повече колички. Някой беше писал, благодаря за инфото. Слинг ще си купя, няма да го ползвам редовно, но ми се струва че за някои ситуации е много удобен.

Благодаря за инфото за тези чипове, че и аз се разрових и питах къде ли не...
Та относно дамите, които искат да ползват слинг. Срещнах една идея в нета, как да си направим сами слинг. Хем ще Ви излезе по-евтино   Party, хем и ще можете да имате няколко в различни десени Simple Smile
 и
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 13:36 от delizabeth

# 111
Момичета а за фонтанелата на бебето какви грижи трябват, понеже нямам никакъв опит с бебета и след като изчетох за коликите стигнах до фонтанелата,  но има много малко информация и все еднотипна.
За ваксините може ли някой да пусне камендар на задължителните, тъй като не намирам. Благодаря.  bouquet

# 112
Lilac, приятен път и много хубаво да си изкарате!

# 113
  • Бургас
 Lady April, ще купя нещо сто процента, няма да се сдържа. Hug

# 114
Lady April, ще купя нещо сто процента, няма да се сдържа. Hug

Прозвуча ми като онова сладко момиченце от една реклама... "отлеееепяш" и накрая.... "не мога да се сдържа!" Simple Smile))
Весело изкарване!

# 115
  • София
mi_ivanova, къде е този подфорум с имена за бебета? Не се ориентирам много, а и ползвам бг-мама основно, за да следя нашата групичка Simple Smile

Ние още не знаем пола, но ако е момче, ще ни е много трудно с името. Изобщо не можем да харесаме. Не искаме да е кръстено на никой. В същото време ни се иска да е звучно, да върви с фамилията, да има галено, да звучи добре и на английски (лесно за произнасяне)...  Blush Някой беше споменал, че гледа имена на български царе - и ние правим същото - царе, ханове и т.н.   Laughing Като че ли ми се струва много по-лесно да измисля женско име -  има такова разнообразие от хубави имена...

bebe2, ако си правиш handmade слинг, може да изпратиш снимки после или да споделиш технологията..Определено не изглежда голяма философия, пък да струва 100 лв и нагоре...

Аз също четох статии и гледах филмче, в което обясняват колко е важно малкото бебе да се държи, да му се обръща внимание и т.н. И изобщо било много погрешно разбирането, че като плачат или мрънкат децата не трябва да се гушкат, защото се разглезвали. Напротив, ако не им обръщаме внимание, те на подсъзнателно ниво възприемат света като враждебен, студен, чувстват отчуждение и т.н. Така че теории много. Всеки ще си преценява как ще си гледа детето Simple Smile

Честно да ви кажа, следя темите за покупките с интерес и си запазвам всичко, което пращате, но аз самата не мога да се отпусна да гледам сайтове или магазини и да мисля за това. Все още имам притеснения дали всичко ще е наред и мисля да се отдам на покупки последните месец-два.

# 116
sweetpie: И аз не съм много запозната къде има колички, затова се сещам само за 3 места(това за София):
- Хиполенд
- Детски супермаркет КОМСЕД
- Raya toys (имат огромен избор от колички(повече от на другите места според мен и бяха много любезни. Виж адресите в сайта им - http://rayatoys.com/contacts.php )

# 117
За мен за момента най важното е бебчо да расте живо и здраво ,но вече ми се иска да разбера пола на мъничето ми Wink,ако е момче ще е Иван ,а ако е момиче Ива или Ивиана !През другата седмица ще ходя на преглед два пъти ,дано се покаже пишленце  Grinning
На два пъти го усещам като пърхане в корема ми ,отстрани под пъпа все на едно и също място  !Много е приятно да го усещам Grinning

# 118
  • Пловдив
Здравейте и от мен относно количките аз се спрях на тези двете,но нямам никаква идея дали са подходящи,защото ми е за първи път и не знам какво ми трябва  Simple Smile Много ми е полезно като чета постовете,научавам много неща.Благодаря ви

http://rayatoys.com/baby/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0 … -2013%D0%B3-11422

http://rayatoys.com/baby/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0 … Toast/Black-14230

# 119
  • Бургас
Здравейте!

Убедена съм, че чиповете ще се окажат поредната медийна бомба. Не е прецедент да ни поднесат непроверена и скандална информация - сензация на всяка цена. Самият факт, че след това темата не се дискутира повече е показателен.
Lady April, ползвала съм чанта за бебе (така се наричаше тогава) като тази на снимките с дъщеря ми. В първите дни след раждането успявах да я напъхам и да излезем на разходка. Но когато поотрасна не можеше да се движи свободно вътре и се съпротивляваше упорито. На нея й беше по-удобно в кенгуруто. Изобщо не стигнахме дотам, да изпробваме страничното носене за големи деца. По принцип съм привърженик на гушкането и свободните ръце и за това бебе смятам да си взема слинг (или този с усукването, или с халка). Имам приятелка, която в момента ползва слинг с халка и ще ми бъде консултант Simple Smile
Ученето на ръце - децата толкова бързо израстват! Ще ви се иска да ги гушкате и носите, а няма да можете. Моят син е торба с кокали. Дава ми да го гушкам, но имам чувството, че съм прегърнала купчина колене и лакти  Joy Щерката е по-пухкавка, но пак е голяма вече. Не мога да си я взема в скута и намачкам както преди. Нямам търпение да си разнасям едно сладко и обичливо бебче, така се бях затъжила! Колко е то - година -две. После цял живот ще се възпитаваме.
На мен приятели ми предлагат старата си количка (дори не знам марката) и може би ще я ползвам за бебешките месеци. След това възможно най-бързо ще инвестирам в нещо леко и маневрено. Не обичам да бутам танкове. Старите си колички отдавна съм раздала, като съм казала да се предават нататък. Не беше много далновидно, но кой да знае каква муха ще ми влезе в главата.
Имената - много нерви изхабих предните два пъти. Сега не бързам, а и не ме юркат. Все още не зная и пола на бебето. През юли има доста именни дни и може да оставя детето само да си избере име.
От ваксините поставям само задължителните. По принцип се страхувам. Слава богу, здрави са ми децата, но пък за толкова случаи знам на осакатени деца, че... Ако в някакъв момент ми бъде дадено право на избор, бих се възползвала от него.
Фонтанелата не изисква специални грижи. По време на консултациите лекарят ще наблюдава размера й и при нужда може да изпише Витамин Д. Той така или иначе обикновено се предписва на кърмачетата през зимните месеци.

Общи условия

Активация на акаунт