Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 892
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Е, няма място за спор тук. Верния начин е само един и аз ти го казах. Пък вече ти как ще си го смяташ си е твое решение.  Simple Smile Пък и не помня да съм спорила с някого до сега ...аз поне

# 316
Тони_, и аз така си смятам в кой месец влизам примерно термина ми е 07.07 и сега на 07.02 влизам в 5 месец.Това с тези лунарни е много тъпо според мен защото така излизат 10 не 9 месеца! Е иначе и г.с си знам и си чета в коя какво се случва на бебео Simple Smile
Който както му е по-лесно  Mr. Green

# 317
  • Телиш/Плевен
Аз си ги смятам според таблицата в първия пост, много ми е удобна. Peace

# 318
Тони_, и аз така си смятам в кой месец влизам примерно термина ми е 07.07 и сега на 07.02 влизам в 5 месец.Това с тези лунарни е много тъпо според мен защото така излизат 10 не 9 месеца! Е иначе и г.с си знам и си чета в коя какво се случва на бебео Simple Smile
Който както му е по-лесно  Mr. Green
и аз след всички други седмици и изчисления реших така да си ги следя и аз на 7 влизам в 5 месец

# 319
  • Варна
Според мен и двата начина на пресмятане са верни. Просто единият показва лунарни месеци (общо 10), а другият календарни (9).  Peace

# 320
Здравейте, Юлски мами, аз като една такава Юлска мама 2012г, сега отново ще съм Юлска мама 2014г!
Родих сина си в Пловдив в болница Селена, бях усърдно насърчена да кърмя сина си и престоя в болницата беше главно със цел да ни научат как да кърмим, е моя юнак е кърмен 1година и 4 месеца!
Ето малко информация за тези които ги вълнува раждането във Селена и грижите за бебето.
АГ Селена
От месец март 2012 г. е разкрит Интензивен сектор в СБАЛАГ”Селена”-гр.Пловдив ,чиято цел е да се грижи за вашите най - скъпоценни съкровища- новородените ви деца.Ежегодно се обслужват над 1000 новородени.За целта имаме оформени подходящите звена:
1. Интензивен сектор
2. Реанимационна детска зала
3. Зала за деца с повишен риск и забавена
кардиопулмонална адаптация
4. Сектор за здрави новородени деца
на децентрализиран принцип - 22 легла
5. Изолационен сектор
6. Денонощен консултативен
педиатричен кабинет
Интензивният сектор разполага с 8 кувьоза за рискови новородени деца - Дрегер, 2 термолегла, 6 модерни респиратора за провеждане на апаратна вентилация, включително високочестотна и назален СРАР, транспортен инкубатор с респиратор, фотолампи за провеждане на фототерапия, инхалатори, монитори и инфузионни помпи. Разполагаме и с екзогенен сърфактант. Диагностичните възможности на сектора се допълват от микробиологична и клинична лаборатории, модерен рентгенов апарат и ехограф.
Разполагаме със специализирана информационна програма за онлайн комуникация с клинична, имунологична и микробиологична лаборатория.
Залата за деца с повишен риск, недоносени и деца с проблеми в ранната кардиопулмонална адаптация е оборудвана съобразно стандарта по неонатология.
Детска стая е предназначена за бебета, родени чрез Цезарово сечение, вакуум екстрактор, форцепс и неправилно предлежание на плода.
Новородените са настанени в просторна, светла зала с централна климатизация, което осигурява максимален топлинен комфорт на малките пациенти.
Особено внимание отделяме на превенцията на вътреболничните инфекции, като стриктно спазваме съвременните санитарно-хигиенни изисквания. Разполагаме с модерна дезинфекционна програма, антибактериални PVC облицовки и настилки и не отчитаме взривове на вътреболнични инфекции.
Освен висококачествената апаратура , лечението и грижите за новородените се осъществява от висококвалифициран неонатологичен екип от лекари с призната специалност по педиатрия и неонатология ,както и акушерки и сестри. Осигурено е денонощно присъствие на квалифициран неонатолог при всяко раждане. Политиката на нашата болница е насочена към стимулиране на естественото хранене с помощта на правилна информация и подкрепа от сертифицирани консултанти по кърмене, педиатри и акушерки. Децентрализираният принцип на отглеждане на новородените позволява да бъдат в непрекъснат близък контакт с майката, което осигурява възможност за ранно започване на кърменето.
Благодаря за информацията ,също ще раждам в Селена  Hug

# 321
Titanka и ти си близо до нашите дати със на knick_knack. Дай боже всичко да е наред и да си раждаме дружно в Селена Simple Smile  Hug

# 322
  • София
алоууу, математичките, стига с уравненията с месеците  Laughing Laughing Laughing  
я да ви разсея сега - не помня кой вече беше, но писа че иска да си купува кола.
та исках да споделя за нашата, която беше купена с тънката мисъла за уголемяване на фамилията - та купихме рено меган сценик  Heart Eyes бордо металик, с кожен салон в комбинация с плат, климатроник, ербеци не знам си колко си, круз контрол, не знам си какво на волана и гумите, безконтактно запалване (май така се казваше, с карта която не е нужно да се вкарва в ключалката)абе всички екстри, направо самолет.  Mr. Green
с нея имахме абсолютен късмет от една автокъща до хотел хилтън, при ндк - ние с мъжа ми не разбираме нищичко от коли, но се влюбихме в нея от 1 поглед - колата е 2008 г., бензин (държахме да е бензин именно), много много запазена отвътре, отвън без никакви щети, а двигателя според сервиза на рено бил пушка Simple Smile.
висока е, което я прави удобна за по-разбити черни пътища, по които я търкаляхме лятото, понеже ходим на море на юг, и по планините, много сме доволни.
ето snimki как горе-долу изглежда, че не намерих баш като нашата (на снимката лявата е сценик, а друга гранд сценик - има 2 места в повече, ако не се лъжа):

# 323
и колко струва колата ,искам да си купя някаква по малка ,че мъжа ми все по командировки и сега лятото като се появи второто дете ,просто незнам ,как ще се оправям ,не съм карала в софия но ще се престраша

# 324
Момичета,

Аз пък следя най-вече седмиците и дните по един супер готин календар, който ви препоръчвам да видите. Само не забравяйте горе в дясно да въведете датата на последната ви менструация и брой дни на цикъла ви. След като направите това може примерно да видите  на 23 февруари на коя седмица и ден отговаряте. Много е полезно, особено при изчисляване на важни изследвания - като феталната морфология Simple Smile Ето линк: http://www.babymed.com/pregnancy-calendar-and-calculator-week-by-week

Относно хранителния режим, аз гледам да спазвам някакъв, но аз съм свикнала и от преди да забременея, тъй като съм спортистче. Гледам задължително един ден в седмицата да ям риба, друг месо, трети бобени и варива и т.н. Ако хапвам нещо тестено гледам да е на обяд. Сутрин закусвам мляко с овесени ядки и лъжица мед. Общо взето гледам да си набавям от всичко по малко. Е, не винаги успявам да спазя стриктно всичко, но се опитвам.

Elpet: Колата е страхотна ! И ние сме в процес на търсене/купуване на по-голяма семейна кола.

# 325
Здравейте,

помня, че някоя от вас си прави амниоцентеза. Искам да попитам как мина самото изследване, болезнено ли беше, колко продължи, колко време лежа в болница, позволено ли е ставане след като се направи, къде си я направи и каква беше цената по ЗК,  а също и за след колко време ти дадоха час, чака ли се много след записването.

# 326
Аз също трябва да си взема кола, таткото ще кара семейната, а пък аз искам Beetle, ако някой продава- дизелов?

# 327
  • Там някъде
elpet , колата е кукличка, със здраве да си я карате още дълги години и да я пълните, пълните, пълните Grinning
За хранителния режим - док каза ако ще ям хляб и тестени (такива не бях яла 10 год преди да забременея) да е сутрин. За обяд си нося нещичко от вкъщи или обядваме навън с мъжа ми, но това не се случва често. Между основните хранения гледам да ям ябълки (които много обичам) и от време на време соленки. Вечерята е нещо готвено като гледам и супа за има. Пия и фрешчета. Абе гледам да се храня разнообразно, само с варивата не ми се получава особено, но какво да се прави Grinning

# 328
  • София
и колко струва колата ,искам да си купя някаква по малка ,че мъжа ми все по командировки и сега лятото като се появи второто дете ,просто незнам ,как ще се оправям ,не съм карала в софия но ще се престраша
колата я взехме април 2012 г. и ни излезе 16 с пълно каско, ГО, прехвърляне, КАТ, проверка в сервиза и данък.
ами да ти кажа аз тази не я карам, по съображението че скоро не съм карала, а карах и по-малка, имаме една рено клио на сто години  Laughing
между другото, едни наши близки имат рено меган сценик, и жената си я кара, като се справя идеално, въпросът е да й свикнеш с габаритите, иначе макар да е голяма, е доста маневрена.
Monik@, Mrs Raven благодаря, и нашата идея беше за по-голяма и семейна и затова се хвърлихме на тази. а за пълненето - оо разчитай на мен, багажника до дупка успявам да го напълня, а не е малък, питай горкия ми мъж  Laughing Mr. Green Laughing
sweetpie , Beetle-а не е ли с 2 врати само? няма ли да ти е трудно с детенце отзад ако са само 2 врати Thinking

# 329
  • Там някъде
Ех, момичета, искренно се радвам на мамите шофьори.... Аз имам книжка от 10 години, но никога не съм била активен шофьор. Първия семеен автомобил не го карах защото беше с ръчни скорости (по скоро оправдание от моя страна). 2012 взехме по-голяма кола, че първата беше мъничка. Обиколихме половин Германия да търсим конкретната марка с автоматични скорости защото моя светлост с ръчни не може. Е, да на тази имам доста повече навъртени километри, но основно на извънградско или в по-малки населени места - в София не мога да се престраха, а и тази ми е много голяма. Започвам да си мисля, че мен просто ме е страх и все си търся оправдание, а и сега пък съвсем няма да се кача да се уча да карам, та ще видим как точно ще съчетаваме нещата като ММ ходи на работа и не може да е постоянно на разположение с колата. Та мисълта ми беше, че много се радвам на жени - шофьори....то от моята рода май само аз не мога Sad

Общи условия

Активация на акаунт