ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 505
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
zuzi_79,благодаря че споделяш! Дано и при нас да е това!

Хубава вечер момичета!

# 631
Здравейте мами,...Ние бяхме на преглед вчера и се оказа ,че нащо повръщане Рефлукс е причинен от възпален ( оф как е на български незнам Езофаго ) .Горната клапа на стомаха..предписаха ни сироп които започнах да го давам и веднага спря да повръща,а аз се наспах снощи..Дава се веднага след ядене всеки път..Казва се Gastrotuss baby- pediatric anti-reflux syrup....

# 632

Да се олача,

След като се наяде и се почва-нервничене и рев...ми не прилича като да са колики.Като има колики се пъне и червенее целия и пак реве де,но поне може да се каже че са колики, а сега...изяжда между 105 и 110 АМ,не е преял да речеш...и  гладен не е,понеже и малкото кърма дето я имам, не я изсмуква,като го сложа на гърда....толкова пък да му е криво....и памперса не е...не знам!
Не ми се искаше да го къпя,че сама ми е трудно,а ММ ще си дойде мн късно,но втълпявам ли си не знам,но сякаш банята гопоуспокоява някак, при вас каке?

# 633

Да се олача,

След като се наяде и се почва-нервничене и рев...ми не прилича като да са колики.Като има колики се пъне и червенее целия и пак реве де,но поне може да се каже че са колики, а сега...изяжда между 105 и 110 АМ,не е преял да речеш...и  гладен не е,понеже и малкото кърма дето я имам, не я изсмуква,като го сложа на гърда....толкова пък да му е криво....и памперса не е...не знам!
Не ми се искаше да го къпя,че сама ми е трудно,а ММ ще си дойде мн късно,но втълпявам ли си не знам,но сякаш банята гопоуспокоява някак, при вас каке?

Същата работа сме  #Crazy сега почна и да вика.офф

# 634
  • Пловдив
Добра вечер!

Тонини, много неприятно, че твойта беба не е щастливо повръщаща. Дано нещата се регулират със сиропа.

За хъркането на носа и аз съм в филм.

Ние имаме инхалатор - Омрон, но не е животинче.

Някой пита за овлажнител - нашият е Lanaform Vapolux.

Ротарикс сложихме на баткото. Плануваме и за бебето.

Имам въпрос към ЛЛЛ и към майките на кърмените бебета - моето от време на време ака много течно. Жълта консистенция, но не е каша или крем. Прилича на разтройство. Но пък честотата на изхожданията си е нормална. Понякога пък е течно и леко мазно, и лепкаво (сякаш) така ми изглежда на око.
Дали има връзка с нещо което съм яла?!
Тия дни си слагам кокосово масло в кафето, може ли да е от него.

# 635
Здравейте Simple Smile
Ние бяхме днес на консултация, доволни сме от наддаването като за кърмено бебе, макар че постиженията са по-добри в см, отколкото в килата Simple Smile Продължаваме в същия дух. Сложихме хепатитната ваксина и говорихме за разделянето на следващите, като просто ще свършим всичките към 8-мия месец. Не съм решила оше дали да ги разделям.
Тони, дано тоя месец нещата с повръщането се овладеят и наредят. Дори и да почнеш ам, както някой каза, не е отрова.
Не съм ви чела много подробно..и не мога да се включа по темите. И аз нещо съм кът с времето и организацията ми куца. Лека и спокойна нощ на всички.

# 636
  • София
Привет! Нашето добро прасенце си има негов режим. Вчера пропусна храненето в 21 и по този повод хапна в 23.30 и в 3 се събуди пак да яде, а иначе ако яде в 21 спи до 6. Явно си иска 7 хранения човека. По този повод, Елг, как само 4 хранения имате? И от 5 сутринта до 14 часа не е ли прекалено дълго време???? Нашия веднъж направи пауза от 7 часа и това е било. Относно вашата бивша - за какви писма става дума? Нещо не схванах. А за бившата на ММ - то поне да си струваше загубата на време... Външно уж била хубава - ама била през 2000-та. То си е за тогава. А за другото - може ли да си заклет любител на рок музиката и да ходиш 7 години с чалгаджийка, касиерка в квартално магазинче (да не казвам и в кой квартал). Не че се имам за голямата работа, ама като някаква такава ти се изправя на пътя и се чудиш аджеба какво толкова намира в нея???

Тонини, ние пък си спим заедно, понеже ММ не обръща внимание на ръмженето на Точко, по-скоро мен ме дразни. Колкото до бившата - не бих го нарекла ревност, няма от какво. Опира до елементарно уважение. Все пак вече и дете имаме, какво има да си говори с тая newsm78. Пък и нея не я разбирам - зарязва го зад гърба му и той едва ли не последен разбира, а тя вече живее с друг. Като не я кефи, какво му се обажда?? А и днес го питах какъв пол са децата й - не знаел  #Crazy Ми за какво си говорят, не знам. Иначе нито закъснява от работа, нито ходи някъде. Само на футбол ходеше преди, а там трудно мога да имам съмнения, предвид вида, в който се прибираше Simple Smile
За ваксината срещу ротавирус, тя ли струваше 100 лева? Уф ами аз не кърмя, ама всеки ден давам по малко да суче, колкото имам. Ама вече май нищо не остана Sad Не знам дали да не я сложим.

Ивичка, ами ние 3-та нощ вече го слагаме в леглото и той си заспива. Вече не плаче. Ако изпусне бибата помрънква малко, но ако не му я дадем, така си заспива. Изобщо някаква промяна настъпи и престана с непрекъснатия рев, който беше от преди време. Чудя се коликите ли намаляха? Може по 1 час да си кротува и да не плаче, а преди нямаше минута да е буден и да не реве ( с изключение на тогава, когато хапва). А дано да е така вече - пу-пу!

Мишле, като спомена ДМ, някой има ли отзив за адаптираното им мляко babylove? Днес ходих и го гледах - 10 и нещо е за 600 мл и в нета гледах положителни коментари, ама знам ли кой ги е писал. Ние сме на милумил, ама много ми идва това 18 лева - за 4-5 дни го изяжда. Ако бabylove наистина е добро, бих пробвала да минем на него.

Кайлис, на мен 5-6 часа също не ми стигат и почнах вече да разпределям задачите. През седмицата майка ми идва сутрин да ме отменя да поспя, а през уикенда ММ се събужда и го грабва хубостника в хола - там се гледат, а аз пак спя. При мен е по-различно - аз не кърмя.  Но иначе нощем аз си ставам и си поемам грижите.

Liubka_Dacheva , много добре те разбирам и ако ти кажа, че и на мен ми минаваха същите мисли през главата. Изобщо така се чувствах, както и ти, а понякога и сега ми е така, но просто вече разпределих задачите - съжалявам, но от желязо не съм. Та си направете и вие някакъв график с ТМ, ако имаш майка да помага - още по-добре. Бях ентусиаст с всичко сама да се оправя, ама не се получи. Чак от психолог едва ли имаш нужда. Аз не бих нарекла това депресия, а крайно изтощение. Просто имаш нужда от помощ. И както ти е написала Котката - улесни се максимално. Гладенето, стерилизацията и къпането всяка вечер и аз си ги спестих.  Peace Майка ми глади и готви за нас. Още не мога да кажа че майчинството ми е наслада, но имам мигове на радост и поне не ми е гадно, както преди.

ell_83 , пиша, ето ме Simple Smile Ама не винаги остава време. Това вашето плачкане с напъването и почервеняването точно на колики прилича. Като са по-слаби е само това, като почне големия рев след наяждане - значи са се усилили. Какво даваш за коликите? Ние сме на абоколикен и съм доволна.
Нашия хърка от носле ли, от гърло ли - не знам. Но само когато го държа и главата му е на рамото ми. В креватчето - не.

Никито -  Hug

Оф и аз се оправям и ще лягам, да го видим хубостника кога ще иска да яде....

# 637
  • София
ПС: И още един въпрос - кога трябва да минем на памперс 3?
И забравих - честити месечинки на Панди и останалите (не помня всички)!
Лека Heart Eyes

# 638
Здравейте, 
Хайде да се присъединя и аз към вашата весела дружинка. Чета ви от началото на Отчетната, но се реших чак сега просто, защото никога не съм писала по форуми Simple Smile
Та по същество, прекрасната ми дъщеричка - Гери, се роди на 21.01.2014, 3.300 и 50 см. със спешно секцио. Сега вече е 4.400 и 54.5 см., изцяло кърмене бебе е.
И един съвет към мамите с малко кърма - аз намерих рецепта за увеличаване на кърмата от лечителя Петър Димков (не знам от нея ли е, но имам много кърма). Рецептата е следната: по 30 гр. счукани семена от анасон и копър (аз ги меля с пасатора) се смесват с 250 гр. мед. Хапва се по една лъжичка 3 пъти на ден Simple Smile При мен определено има резултат.

Това е за сега, дано не съм досадила Simple Smile

# 639
  • София
Добро утро! Hug
Да ме пита човек защо станах толкова рано, при условие, че цялата къща спи, ама като й се вързах на акъла на беба, че е гладна.....и аз сънена- отидох, направих й млякото, а тя само цокна малко и започна да си пее нещо си бебешко....и сега пълното шише с АМ стои и чака....хич не обичам да хвърлям мляко, ама.... Crossing Arms Tired бебешка му работа и сънен и недоспал майчин мозък Joy
В този ред на мисли - някой питаше за останалото АМ - аз се старая да й приготвя точното количество, а каквото остане - изливам в мивката. Някъде бях чела, че можело да се съхранява до няколко часа в хладилник, но като че ли не смея да го давам след това.....Вие какво правите с останалото мляко? newsm78

Ние имаме инхалатор - Омрон, но не е животинче.
Някой пита за овлажнител - нашият е Lanaform Vapolux.
Миралюба, благодаря, че сподели.  bouquet Аз съм тази, която питаше и за овлажнителя Blush Ще споделиш ли как е- доволна ли си? Аз си мисля дали да взимам единствено заради похръкването на нослето, но ето че втора седмица не ползваме отопление, а нослето продължава да "хърка"

Иначе още снощи се вдигнах и отидох до нашата си аптека, т.к таткото на път за вкъщи минал и проверил за инхалатор- в момента има промо на Пик и цената е с почти 20% надолу от редовната. Взехме Господин Пингвин и още вчера направих първата инхалация на каката. Хареса й, макара че е трудно да се задържи на едно място няколко минути и да не мърда много-много  Laughing

Някой запознат ще сподели ли колко често се правят инхалациите?  newsm78 Док ми каза само да слагам по 2-3-4 мл физиолог. разтвор ( сложих натриев хлорид), но не попитах на какви интервали  newsm78 Thinking

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 08:37 от Мишле_

# 640
Здравейте! Набързо се разписвам, докато бебето спи. Да се пооплача... Аз урочасах нещата, казвайки, че май са й свършили коликите. Sad Отново няколко сутрини (рано) е с колики, а снощи като никога явно имаше и между 19-23ч и беше много неспокойна. На всичкото отгоре може би от упойката онзи ден, от вчера имам зверско главоболие, за което умишлено не пия арацетамол, че и без друго не ми помага особено. Та снощи скръцнах със зъби на ММ и аз само хранех, а той дундурка, че да опитам да поспя. Главоболието ми обаче продължава и не знам какво да правя.

Здравейте мами,...Ние бяхме на преглед вчера и се оказа ,че нащо повръщане Рефлукс е причинен от възпален ( оф как е на български незнам Езофаго ) .Горната клапа на стомаха..предписаха ни сироп които започнах да го давам и веднага спря да повръща,а аз се наспах снощи..Дава се веднага след ядене всеки път..Казва се Gastrotuss baby- pediatric anti-reflux syrup....

Много съжалявам. Но как разбрахте, че има проблем? На гастроентеролог ли я водиха? Да не са й вкарвали тръба да гледат???? Sad

Бейбифейс, мерси, мила!  Hug За 3-ката - ами когато усетиш, че 2-ката му е малка. Simple Smile То имаше няква "схема" за ориентри. Бебето навършва килата за 3-ка + 1-2кг. Тоест ако тройката я дават за 4-9кг, ги почваш като е някъде 5-6кг. Не знам дали го обясних добре. Лизи е вероятно наближава 5кг и 2-ката едва й става. Дори доста често акото пропуска. Ще ги доизхабя още 1-2 седмици и от следващия път сме на 3-ка.

Никито, еее много се ерадвам за резултатите ви!!  Hug

Mmateeva, добре дошла!   bouquet

Ell_83, гушки за теб, дръж се!  Hug

Хубав ден!  Hug

# 641
Добро утро и от мен!
Отново съм недоспала  Tired беба се дра тази нощ като луда.. Тези колики направо ще ме побъркат #Crazy Вече нищо не помага срещу тия гадове, даже и на ръце се гърчи и реве!  Sad
Да ви се похваля.. ММ вече започна да ми помага повече. Даже тази нощ стана да ме отмени в друсането,за да поспя малко. Laughing Можело значи! След като на няколко пъти изпадах в едни истерии,тръшках се и плаках като малко дете  Blush и повтарях, че не мога повече и ми идва да се метна от балкона, май се постресна човека. Ами аз наистина бях изперкала тотално.. Не си го искам, но умората си каза думата  ooooh! Все пак с 2 малки деца и куп домакинска работа + безсънни нощи, не мибе никак лесно сама да се справям. Майка ми и тя се включи в помагането и снощи взеха каката за уикенда и сега съм само с беба. Днес е Задушница и не смятам да чистя, за това само ще почивам (когато дребното разреши де  Grinning). А по въпроса за АМ - държа го макс 1 час след приготвянето в хладилник и ако след това не го изяде-изливам в мивката. Не ми се рискува да го държа до следващото хранене. То рядко остава мляко де  Grinning Дунда си папка по 100 мл. без проблем.
Това е от мен за сега, дами, ще поспя малко докато ревла не е писнала пак  #Crazy
Много  Hug на всички!

# 642
Ето ме и мен!!!! След малко ще излизаме на разходка, но по-кратичка.

ПандиHug дано скоро да минат на Лизи коликите, ужас направо!!!!!

Бейбифейс, аз точно това исках да кажа - че едва ли има реални поводи за ревност, но си е достатъчно изнервящо и само наличието на такива разговори.

А за притесненията ми за това, че моят е наддал само половин кило за 1 месец, се поуспокоих малко благодарение на линковете от първа страница - там има едни теглилки и според тях изключително кърмените деца наддават първите 4 месеца средно 500-600 грама. Така че при условие, че повръща половината храна, си се справя отлично. Поне по този показател се успокоих.

Имам питане към мамите с едно детенце - кога е разумно да се запишем за чакане за ясла? И как става изобщо това записване? Ако може да ми обясните стъпка по стъпка, ще съм много благодарна, защото съм и много боса в темата. Знам само, че е добре да се запишем в ясла, която има детска градина към нея, за да стане по-лесно влизането в детската, обаче ако не ни приемат за точно исканата от нас ясла, после как става - пишат се имена на ясли по степенуване на желанията ли  newsm78 Аз смятам да не го пускам дори и да ни приемат, обаче ако нещо изникне и се окаже, че трябва да съм на работа втората година, не е много умно тепърва да търсим варианти за ясла, просто защото няма да ни огрее.

А пък ние с ММ снощи направихме страшна схема, по която и двамата откарахме по 7-8 часов сън. Реших 2 дни да се цедя, за да видя при кои количества моя повръща и при кои не - ако изобщо има такива, при които не повръща. Та като се изцедих дадох на ММ да го нахрани след 3 часа, а за легнах и спах и така от 9 до 2 ч., когато дойде време за следващото хранене. ММ ме събуди, а той си легна да спи. Аз нахраних малкия и легнах до него в хола, каквато ни е по принцип схемата и си поех останалите хранения, като спях помежду тях и ми се събра доста дълъг сън. Много съм доволна. Гърдите ми не се бяха пренадули, защото пропуснаха само 1 хранене от бебето, а аз преди това се бях доста източила и те си се напълниха колкото трябва.

# 643
Привет и от мен, леле много сте изписали. Аз май открих за моите бебоци формула за успокояване вечер, когато ги мори неспокойствието и коликите.
Има едни хапченца Colic Tablets - те са хомеопатични дават се по 2-3 в лъжичка вода или кърма разтварят се мигновено и им се дават. Моите лично ги успокояват, а също така вечер ги увивам добре в пеленка или олекотено одеалце, да са плътно увити да се затоплят и да се чувстват гушнати. Така заспиват и се успокояват, това го бях чела някъде и вярно при нас действа иначе като мяткат ръчички и ритат с краченца и се изнервят допълнително, затова ги увивам и ги гушкам докато се поукротят и ги връщам в креватчето и те се чувстват гушнати.
Неприятното е, че от 2-3 вечери хапват в 20,30-21 часа и после като се укротят и успят и се оспиват и пропускат храненето в 12-12,30. Събуждат се посредата на нощта към 2,30-3 хапват и после спят до 7,30-8. Обаче този режим на мен нещо не ми се нрави, вярно и ние поспиваме с тях, като заспим към 10 спим до средата на нощта, но пък рано сутринт докато ги оправя и ми остава 1 час и трябва към 7 да ставам да оправям каката и ми се разбива така сънят. Но какво да направя децата си правят сами режима на хранене и спане и за мен е важно да са спокойни и кротки. През деня се будят само да хапнат и си спинкат да чукам на дърво, пък те нещата се променят.
Определено съм много спокойна и се наслаждавам на всеки момент с бебоците, защото знам, че няма да имам други такива моменти и това майчинство е доста по-различно от това с каката, когато бях изнервена, изплашена, депресирана и тн.
Пожелавам прекрасен и усмихнат ден на всички  Hug

# 644
Тони, нашата педиатърка каза, че за кърмените бебета всяко наддаване над 400 грама е ок и не налага дохранване.  Относно яслите, одз-тата, и цдг-тата, за София вече всичко минава през системата и се кандидатства през нета. До колкото помня, поправете ме, ако бъркам, за да кандидатстваш трябва бебето да е на 10 месеца т.е. за да почне да участва в класиранията и пр. т.е. мисля, че от сега нищо не може да се направи. Едно време в сам. ясли се кандидатстваше с молба на място и аз още каката нямаше и месец отидох да подам молба и тамън като стана на 1.5 г я приеха, но сега вече това отпадна.

Общи условия

Активация на акаунт