ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 623
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Първо да благодаря на Панди и Зеленкото за хубавата тема! Момичета   bouquet  bouquet  bouquet Гледам, че повечето са тръгнали по разходки и благородно завиждам Simple Smile Ние до скоро имахме доста сняг около блока, пък и ме е страх да не прихване някой вирус малката и си седим в къщи (полудяваааааааааааааам  smile3511) Във вторник сме на консултация и мисля да открия сезона на разходките след това Simple Smile Поздрави на всички и  Heart Eyes на бебоците!  Hug
smile3532Минка,колко познато и ние сме се психясали с тея глупави вируси.И на 18 сме на консултация и вече след товаааа нищо няма да ме спрееее #2gunfireда овършея парка.Днес се бяхме решили с ММ да се разходим ама уви Cry-мрачно и мъгливо,а предните два дни хубаво слънчево smile3511
За вигантола не е възможно по 25 капки,това е Еспумизан.
Някой пита за Вишневски-по аптеките се продава в тубички,но питайте дали не могат да ви приготвят,преди се правеше ,нямаше готова.

# 166
мама Тодорова, ние с теб продължаваме да вървим заедно Joy, и ние на 18-ти сме на консултация Laughing

Приготвихме се за първа разходка, сега остава да ни хареса навън и да спим Praynig Mr. Green Покрай тези снегове и грипове станахме затворници Close Всеки ден излизаме на терасата, но не е същото.

# 167
Привет мами  Hug. Ние вчера направихме първата си разходка, беше голямо приключение. Да си призная ме хвана страх как ще излизам, когато го няма таткото.
То е едно приготовление, вкъщи се товарим в двете кошници за кола, аз трябва да ги сваля до долу, където да измъкна шасито на количката или от багажника на колата или евентуално от мазето, после да монтирам отгоре кошниците, след разходка да ги откача, да прибера шасито или в мазето или в багажника и да кача двете кошници за кола с двете бебета до 8я етаж  Crazy Crazy Crazy. Едвам влизаме в асансьора едната трябва да е на пода, другата в ръцете ми - не знам как ще се оправяме и като си представя, че при този режим на хранене трябва да излезем за час, час и половина и после да се приберем, че да се накърмим напраавоооо ми се дорева, че ще си седим вкъщи като го няма таткото  ooooh!.
Иначе има нещо, което ме тревожи - на едното бебе му сълзи оченцето и прави жълти гурелчета. Педиатърката ни изписа Фузиталмик, обаче го слагах повече от седмица и подобрение почти никакво. Притесних се, че доста дълго време го слагам - някой имал ли е такива проблеми. Мия оченцето с памуче с физиологичен разтвор и после слагам в ъгълчето от това кремче-капчица. Слагам и в двете очички, но то веднъж е добре, после като се наспи пак е гурелясало. Ще ходим на консултация след седмица, до тогава не ми се ходи в поликлиниката заради грипа, че са и мънички - дали трябва да се тревожа или да продължавам да го слагам. Ще се чуя и с педиатърката разбира се, но вашият опит тук е безценен  Hug
Другото, което ме разтревожи днес е едното бебе преди да заспи дишаше учестено, и телцето му мърдаше. Другото спеше и не си личеше как диша, обаче едното така се мърдаше нагоре и надолу, че се притесних дали пък нещо не е наред, че диша така учестено и трябва ли да се тревожа и да звъня на педиатърката. Като заспа се успокои  newsm78 - някоя мама виждала ли е нещо такова  Hug
Пожелавам прекрасен ден, дано да изгрее слънчице и следобед ще излезем пак на разходка  Hug

# 168
мама Тодорова, ние с теб продължаваме да вървим заедно Joy, и ние на 18-ти сме на консултация Laughing

Приготвихме се за първа разходка, сега остава да ни хареса навън и да спим Praynig Mr. Green Покрай тези снегове и грипове станахме затворници Close Всеки ден излизаме на терасата, но не е същото.

Ахахахах,Зузи,верно ли?Ами късмет то и ние днеска уж щяхме да излизаме на първа разходка,ама сега пък няма-на терасата вече не ми е интересно,макар че има слънце вече и при нас.

# 169
Другото, което ме разтревожи днес е едното бебе преди да заспи дишаше учестено, и телцето му мърдаше. Другото спеше и не си личеше как диша, обаче едното така се мърдаше нагоре и надолу, че се притесних дали пък нещо не е наред, че диша така учестено и трябва ли да се тревожа и да звъня на педиатърката. Като заспа се успокои  newsm78

Нормално е, случва се понякога. Ако не посинява, не кашля и нямаш чувството, че не й достига въздух, няма нищо притеснително.

# 170
Maggie_m,нашето момче беше още в болницата така и идва очен лекар там и му изписа Флоксал капки и Гентамицин маз,мина му за два дни,обаче после пак почна да сълзи и му капах кърма,много бързо се чисти, а с памук го почиствах с преварена лайка.

# 171

Нормално е, случва се понякога. Ако не посинява, не кашля и нямаш чувството, че не й достига въздух, няма нищо притеснително.

Много ти благодаря за отговора и вниманието, успокои ме. Не посинява спи спокойно, за първи път и се случи докато сучеше и после я забелязах, като заспиваше, че цялот телце се мърдаше в ритъма на дишането, дори я понаместих да не би да е неправилно легнала. Като заспа дишането се успокои, но я наблюдавам непрекъснато. Не кашля и не посинява.
Много ти благодаря отново.

mama_Todorova благодаря и на теб за отговора - и аз си мислех за кърма да и капя в оченцето, но се притеснявах да не го замърся нещо. Може и да опитам щом казваш. Притеснявам се, че с това кремче доста дълго и го слагам в оченцето, дали дългият прием няма да и навреди, но като я гледам че не минава, не смея да го спра. Ще се консултирам отново с педиатъра и ако каже ще отида и на очен лекар, че четох за запушени слъзни канали и какво ли още не и съвсем се ошашках дали всичко е наред с оченцето.

# 172
Привет, мами   bouquet

Ето ни и нас , по-скоро - мен - отново във форума. След раждането пишех само в фб тъй като само там можех да влизам от телефона.
Жоузи се роди след спешно секцио, което се опитвах да избегна до последно тъй като след 20 часово раждане тоновете паднаха. Учудена бях от бързината на лекарите - за 10 мин главната лекарка дойде от дома си и след още няколко минути бях в операционната. Мога да се похваля отново с операция, която сме малцина притежателите й. До такава степен, че ми забраниха чистене, готвене и всякакви физически усилия. От здравната каса успях да си уредя домашна помощница, която  10 дни работи за нас по 4 часа дневно.
Скрит текст:
чистене, готвене, гледане на бебе или на баткото, пазаруване
Това е доста скъпа услуга, но аз ще платя само 60 евро за целия период. Също така имаме баба помощница в къщи - моя приятелка, която отменя свекърва ми дефакто.

Независимо как звучи, все пак аз трудно мога да не върша нищо и обикновено следобед съм се развъртяла в кухнята, но с чистенето не знам как ще се оправям.

Фитнеса ми го разрешиха от 3 месец нататък.

Беба е един малък разкош - спокойна и красива. Напоследък има колики и ги борим като повечето от вас. Също така успях да намаля АМ, който в началото беше на всяко хранене след кърмене, а вече сме само на 3 шишета на 24 часа!!!

Чудя се ще успея ли да се оттърва съвсем, тъй като струйката  на млякото е слаба, но определено вече има мляко, беба суче, оригва се. Нощем се кърмим задължително и без АМ. Започна, обаче да удължава престоя си на цица - от 40 мин на 2,30 ч днес  newsm78 Crazy Не я спирам. Има хора около мен оставям ги да ми помагат, да ми носят чайчета, кафето, шоколада и другите лакомства тъй като голяма част от времето сме или в кревата или пред компа, ама все папащи. Не помпя от деня в който не изкарах и капка и мисълта в главата ми бе, че нямам и няма да имам кърма. Тогава, обаче прочетох някои ваши постове и взех решение да  не помпя, а да дам тази роля на бебка. И..точно тогава тръгнаха нещата.

Страдам от безсъние. Снощи се отрязах и заспах с дрехите. Събуди ме тя , тикнах цицата и пак заспах. Ми това е. ММ спи в детската и пита до кога hahaha Ми до кога  - до пубертата , до кога  Mr. Green...

Маги за разходките те разбирам перфектно макар и да не съм с близнаци. Имаш ли възможност за някой помощник? Например по-млада приятелка със свободно време /без ангажимент с мъж и деца имам предвид/?

На мен също ще ми е много трудно на самотните разходки. Парка е на близо, надявам се все пак на повече сила и кураж да ми дойдат. За разлика от вас Роси, Панди и Яни - тук си нямам компания за разходките. А съм много социална личност, обаче когато нещата не са свързани с бебета.

За бебковци ми е важно и някак достатъчно да си говоря с вас. Не мога да си представя, че всеки ден с някакви квартални мами ще обменям опит и до там ще ни свършва комуникацията.  Naughty А приятелите ми работят и съответно с тях се виждаме семейно. Та някак си се приготвям за самотните разходки и си планувам, кое как бих могла да свърша в парка - време за непрочетени книжки, слънчеви бани и безплатен фитнес какъвто открихме там. Нашата баба вече и тракат кокалите, щото баткото ни я тренирал няколко поредни дни  Flutter

Миралюба не съм чувала за такава публична статистика, а и би било странно. За тези неща не се говори май открито. Даже аз не смятам да го правя от дадени съображения. Мога, обаче да отговоря на лични.

Панди и Човече - респект за темата и уникалното заглавие  Hug Hug

Фейс, най - сетне душата , да те чуя да звучиш така.  Peace Много се радвам наистина.

Маги сетих се нещо - бабата дето ми е помощница всъщност е известен методист по метода Бутейко за лекуване от астма. Обучавана е от самият Бутейко и е взела дипломата си в Москва, голяма рядкост. Този метод е добре познат в Ук , също и Де навлезе и тук се обучават методисти.
Та тя ни учи всички как да дишаме и прави упражнения всеки ден със сина ни и с таткото /те са здрави, но им е полезно/ и тя ме научи, че всъщност здравото бебе е това, което майка му се безпокои час по час живо ли е понеже не го чува да диша. И Бонбона ми, сега и Приказчица малка спят по този начин. Щом Котката ти казва обаче, че другото бебче е ок най верояно е така. Провери само инцидентно ли е, дали не му е запушено нослето и други причини безобидни може да има...

Еуфория с нашия батко и твоя сме набори. И той до 4 год възраст излизаше от очертанията и за финната му меторика препоръчваха ерготерапевти. Някак си го възрасти това, обаче. Не съм прочела назад как приема твойто дете бебето извини ме ако си писала, но може ли на кратко да споменеш? Нашия хем непекъснато говори за неговата принцеса и ми се жалва как ще е млад мъж когато тя е на 12 и, че искал да живее още с нас тогава за да си я гледа  Heart Eyes, хем първите дни не смееше да я доближи и разигра едни сценки, които не приличаха на ревност, но си бяха вик за внимание.
От постовете до тук видях, само че каката на Шени се е вързала за мама и не помня как реагираха останалите ни каки и батковци, особено във възрастта - 6-7 годишни...

Спирам до тук. Ще ви навестявам по-често и ще пиша по-кратко надявам се.

[/color]

# 173
Привет на всички от една много щастлива мама и бебе! Днес бяхме навън 1,30 ч. -  тати гордо буташе количката!!! Бебо си спеше щастлив - то си бяха плюсови температури, но го бях увила доста, де! На мен не ми стигна, но малко по малко ще увеличаваме времето. А иначе и има още един повод за радост - падна му пъпчето снощи!!! Спирт и Неомицит по съвет на Котката Марта и всичко приключи много бързо.

Завис за разходката на Панди, Яни Ди и Росичка - много скоро и аз ще се присъединя.

искам и да си похваля педиатърката, която дойде безплатно втори път в нас без да съм я търсила - сама се обади и мина. То е и лесно, защото сме на 2 крачки от поликлиниката, обаче можеше и да не го направи. След 2 седмици на преглед и ваксина при нея в кабинета.

за коремчето аз не се притеснявам - даже си се възползвам от това, че ме мислят за бременна  Mr. Green какво ще се обяснявам ама аз такова, ама аз онакова. Кг-те още не са ми проблем защото с палтото много не си личи. Виж пролетта ще наддам вой. А аз нали се мъча отново да се нагодя към обувки на ток - макар и малък, та вече няколко дни ходя по 1-2 часа с тях навън като имам работа и не мога да ви опиша какви са болки в пръстите. Дори някак си успях да си разтегна нещо. Мани, мани - зор да сме джиджани!

Ронкис, наистина дано да не си объркала дозировките на лекарствата  Praynig и да е само грешка в писането. А това, че хапваш грейпфрут - ако кърмиш, не е препоръчително да ядеш цитруси Peace Идеята за погача в сладкарницата на мен ми харесва - по-малко хамалуване за мама  Hug

Звезден прах, правилно разсъждаваш - защо трябва да се стресира излишно детето, това питам аз??? Да се къса от рев като че ли умира само защото е гладно? Твърдо съм против. То само ще си удължи съня и ще ти освободи нощите. Насилственото приучаване към каквото и да било е изключително погрешен метод за мен. А за майка ти - много тъжно, дано всичко да мине по най-безболезнения начин и да има щастлива развръзка.

Мишле, благодаря ти за отзивчивостта - ако наистина ножът опре до кокала, ще прибягна до този бабешки номер. Ние сме на кърма, та първо ще се пробва с уискито хаххаа Дано да не се стига до отчаяни мерки, де! Но принципно ми е интересно как се сдобива човек с тази борина - сам ли трябва да си я направиш в гората??? Или се купува от някой? Просто любопитство защото за първи път чувам за такова нещо. А иначе тя за какво се ползва?

Нури, ама защо се въздържаш да кометираш - то затова е този форум, всеки да си споделя каквото му е на душата и да си коментира на воля - я ме виж мен, на всяка манджа мерудия  Mr. Green

Десита-Бонита, не съм чувала за такава помощ от Столична община, но това не значи, че няма. Знам, че в някои малки градчета дават на жителите си, но тук дали е така...

Алиан, защо мислиш, че сте малки за извеждане??? Само ден разлика имаме, а виж - ние вече скиторим!!! Следващата седмица ще бъде 15 градуса - посред зима не може да очакваш по-добри условия!

Зузи79, МагиМ, честита разходка и на вас! И аз сега бях с ММ, но не знам как ще се оправям сама. Количката е в колата, но до там трябва да нося кошницата с малкия, плюс чантата с багажа, когато вече ще се преповиваме навън - а те мноооого тежат. Уф...

Възкресителницата с перо, тъкмо щях да пиша, че нещо забрави дружките от форума май май и се появи Hug Чудесно е, че всичко е минало добре по раждането, въпреки трудностите и спешното секцио! Това с помощниците също звучи много добре. Страхотно си постъпила в ситуацията с кърмата. На мен също ми беше слаба - сега извира с литри. Според мен благодарение на статията на Бу и на лактогонния чай. И ние така спим с ММ, но той не протестира - знае си, че е на втора линия  Mr. Green

# 174
Възкресителница с Перо за съжаление нямам никой наоколо, всичките ми приятелки ходят на работа, не познавам млади момичета или съседки, които да могат през деня да помагат, така че ще се боря сама някак си. Просто с кърменето и качването до вкъщи през час два ще видя зор, но ще оставям всичко в колата - шасито и кошчетата и ще качвам само бебетата на ръце до вкъщи колкото да ги нахраня и после пак долу, това като се запролети и дните станах прекрасни за разходки. С каката прекарвах по цели дни навън, кърмих я навън и не съм го мислила, ама сега малко ще се озоря, но ще го мисля  Hug Hug Hug

# 175
Възкресителнице, точно за теб се сетих вчера - че се губиш от как роди  Peace

Прочетох ви, преди бебка да реши че е гладна и след хранене, половината ми изскочи от главата.
Браво на мамите които ходят по разходки. Днес и ние направихме 1 макар никак да не бях добре. Хем че си седя у дома и пак се грипосах  Shocked Вчера не можех да стана даже и до тоалетна. Т 38,9 - не съм вдигала Т от детските си години  ooooh! 2 пъти пих парацетамол, изпих чай колкото не съм пила последните 5 години назад. ММ ми носеше попарка и чай в леглото, че нишо друго не можех да правя.
Добре че бебка ми е кротушка - ядеше и после кротуваше или заспиваше с мен през целия ден  Heart Eyes
Дано не заразим и нея, че всички се изпонатръшкахме болни. ММ хремав, каката пак на АБ  ooooh!
Аз днес съм малко по-добре. Сложила съм до нощното шкафче 2 пакета носни кърпи и пълня кошчето за боклук  ooooh!
И понеже пекна слънце реших да излезем на разходка. Хем и кака да се разходи, че от месец е лишена от контакт с други деца и изобщо лица освен нашите  Peace Подивява в къщи, побеснява - кашля върху Йоана, гъделичка я, запушва и носа. Колко пъти и стиска ръцете, добре че още не е пробвала да я хапе  ooooh! На нас с баща и ни отговаря и понякога такива бисери  си съчетава, че ни навира не знам къде  Shocked ooooh! Общо взето третира Йоана като част от нейния кукленски отбор - тя щяла да решава с какво да я облечем, тя щяла да и откопчее бодито, Тя  #Crazy

За обличането на вън - отгоре дрешките с които е у дома (ританки и боди или боди к.р. и комплектче отгоре) слагам космонавт, портбебе, слагам покривалото. Ако има вятър мятам и дъждобрана  Peace
Капките вигантол педиатърката ни каза да ги даваме от 20 ден по 2 капки. Но тъй като все забравяме ги купихме като направи месец и от тогава само веднъж съм забравила да и ги дам  Peace

Хубав и слънчев ден.
Аз ще използвам да дремна с бебка докато голямата хала я няма  Mr. Green

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

Ще чета после, че времето ми за сън намалява  Crazy

# 176
  • Пловдив
Момичета,
Въпрос към тези, чиито беби имат бебешко акне - обрива минава ли към главата/ косата и деколтето?

Моето бебе мното се опъпчи, мисля утре да я водя да я види лекар.

# 177
Момичета,
Въпрос към тези, чиито беби имат бебешко акне - обрива минава ли към главата/ косата и деколтето?

Да.
Защо непрекъснато ги мъкнете по лекари тези бебета  newsm78

# 178
  • Пловдив
Момичета,

Да.
Защо непрекъснато ги мъкнете по лекари тези бебета  newsm78
Коте, много е опъпчена. Едната буза повече от другата и от там назад до тила/ врата. Малки, ситни, бели с червена основа.

# 179
Момичета,

И при нас е така Sad Вече започвам да се притеснявам  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт