ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 498
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Добро утро момичета  Hug Честит празник на всички  Hug Днес моя Кико става на един месец  Simple Smile Момичета какво да правя...от вчера Константин не е акал  ooooh! започвам да се притеснявам.Дали има някакъв медикамент за бебета или какво незнам  newsm78

# 436
Сладурки, привет!

За малко се включвам, че още не съм успяла да ви изчета назад, ама то сигурно няма да има смисъл да се коментирам  обсъжданите въпроси...., но да поздравя поводошлите мами, тези с новите бебоци и всички останали Hug

Мисля,че Денислава беше питала за превод на акта за раждане. Доколкото ми е известно това е допълнителна услуга и струва около 18 лв и се заявява в общината. Това, което знам е, че изписват на латиница името на детето по някакви си техни норми за транслитерация, което на мен лично не ми харесва...Например нашето дете се казва Александър и аз искам да се изписва с "X",  а те ще го изпишат с "KS". Ако ти трябва на чужд език - може да ползваш и агенция за превод и легализация Wink На теб за нещо конкретно ли ти трябва преведения акт

Мама Тодорова, честита месечинка  bouquet

Деси89, хайде леко раждане и скоро да се похвалиш с  newsm30 . А за еднократната помощ - за първо дете тя е 250 лв Wink

Отивам да breastfeeding, че Малчо изгладня

Hug на всички и весел ден Heart Eyes

# 437
Добро утро и от мен! При нас нищо ново - от снощи си спи добре, само дето памперса не пълни - вероятно се е запекъл от Биогаята или Еспумизана, затова ще ги спра днес, че много се мъчи горкия. В тази връзка, Lilo0, може това да е причината и при твоето момче.

за биберонките - аз знам, че силиконовите издържат повече, но навсякъде пише, че каучуковите са по-добри за бебето /ако може един биберон да е добър/. Иначе аз прибягвам до нея едва когато всички други методи са изчерпани и не мога да го успокоя моя. Гледам да не прекалявам защото знам какво е биберонена зависимост.

aneli_7, мерси за изчерпателните отговори

ronkis, зъб  Shocked #Crazy

За LPG, Алиан, е обяснила какво е. Принципно е за премахване на целулит, но е и за опъване на коремчето след раждане. Обаче ми е много скъпо това нещо и много се чудя и мая. Мерси за мненията ви по темата. А сега и друг въпрос - имате ли инфо за опитен терапевт? Това, което и аз изчетох по темата, е, че си трябва да си в опитни ръце, иначе нямало смисъл.

sevi_to, аз бях писала за ЕГН-то, че супер ме учуди като си го получих, дори помислих, че има грешка. Това било защото имало още много живи от 1900 година и да не се обърквали датите - или поне на мен така ми обясниха.

barboran4e, страхотна снимка на тринките ви - наистина сте като сестрички  Wink

Мама Тодорова, Lilo0 честита месечинка на на беборанчовците!

Iv Min^smile, браво за успешната проверка на социалните - помня какво каза за тия английски гадове  Mr. Green

Деси_89, хайде дано скоро да се случи и на теб тази радост като при нас - наистина чакането е убийствено!  Hug А социалната помощ не е 150 лв, а 200 - малка разлика, но все пак...

# 438
Добро утро Simple Smile
Вчера бяхме на ортопед, не  мога да препоръчам смело, макар че мясото ми беше супер удобно-на 7-ми км, и центъра е нов, частен, а отидох с направление. Нямаше хора, всичко мина бързо, не мога да сравнявам с хамалогията от преди 6 г в Горна Баня. Лекарят е от работещите в горна баня, проблема е, че ни прегледа за 5 минути, и макар че сигурно на ехограф толкова стига, да се види има ли, няма ли проблем, малко се издразних, много претупано ми се видя. Иначе каза, че сме ок, и на 6 месеца пак ни иска. Да уточня, че направлението е за прегледа, а за уз се плаща отделно Simple Smile) После бяхме с беба да подадем документи на каката за кандидатрстване в едно школо. После на пазари то пак дойде време за паапне. Днес преговарям с една мама за един слинг да взема, 2ри финален опит, ако пак не стане , после не знам какво ще ги правя тея слингове хаха, пазар ще отворя. За носенето, само да уточня, и ние сме сами, нямаме помагачи често на разположение, и сме с кака, ама сега, като усещам напрежение в раната, трябва да съм луда да се пъна да вдигам 20 кила. Иначе до 10 нося и сега. С коша я нося и я карам с колата, ама ми тежи пак. Хубав ден, момичета ! Simple Smile

# 439
  • София
Добро утро! Честит Св, Валентин за тези които празнуват
Аз тази сутрин не съм в настроение. И пак заради бебчо. Снощи яде в 22,00 часа 100мл.,после яде в 3,00 часа 90мл. и в 7,00 часа реших,че ще е зверски гладен и ,че ще си хапне подобаващо,но уви-хапна само 50мл. и то без кеф...Не знам какво му става-иначе е спокоен като цяло-е, гушкаме си се,но не е да реве неистово и да не мога да го успокоя. Сега ще се пробвам да му дам да хапне,дано яде. По този повод не мога да си намеря място и от 7,00 часа до сега, измих,изчистих,изгладих ...Сега ще украся къщата по повод деня и ще наготвя нещо вкусно за вечеря. Ох момичета.....така ми е тежко...От друга страна пък си мисля,че ако беше на кърма съвсем нямаше да знам колко изяжда....После пак ще пиша. Сега ще се лъжем...

# 440
никитто, 5 мин. за точно този преглед са напълно достатъчни, то и с просто око се вижда има ли проблем  Peace

ронкис, ти също не ядеш всеки път еднакво количество. Ако се притесняваш, заведи го да го претеглят дали наддава.

# 441
 Хиляди благодарности на Мария Кънева и ЛЛЛ за навременните и компетентни отговори!

Добро утро момичета  Hug Честит празник на всички  Hug Днес моя Кико става на един месец  Simple Smile Момичета какво да правя...от вчера Константин не е акал  ooooh! започвам да се притеснявам.Дали има някакъв медикамент за бебета или какво незнам  newsm78

Въобще не се притеснявай, при нас най-много веднъж на ден и дори понякога през ден, но като количество е доста и е рядко. Дано и при теб да е така и да не е запек.

ронкис пак ще ти кажа и ние трябва по принцип да ядем по 100мл, но никога не яде повече от 70-80мл максимум и то винаги поне на два пъти. Първо обикновенно изпие 50мл после си почина около 10-20 мин после ревне ММ я вземе да се уригне и чак тогава може да изпие още 20-30мл, понякога храненето продължава час и половина!

деси_89 Надявам се скоро да се сдобиеш с рожба и да си сред нас.

Честита месечинка на Dessita82,Lilo0,violetka_86 и irchick

И много  Hug Hug Hug на всички!

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 10:56 от Q_A

# 442
Здравейте, мамчета!  Нова съм тук, но бих искала да се присъединя към вашата темичка   Blush ако може, разбира се!   Simple Smile И аз съм от януарските мами - на 31 се роди втората ми дъщеричка. Казва се Изабела. Имам и още едно бебе на 1г. и 10м.  Grinning и лудницата е пълна!   Grinning Малката я мъчат колики, ако пък се успи случайно, събуждането и после е придружено с яко дране, било то, че пак са я натиснали коликите или пък е озверяла от глад  Grinning На АМ сме, че кърмата хич ми я няма  Sad

# 443
  • София
Добро утро и от мен!
Вчера минахме на преглед понеже ме притесняваше кашлицата на малката. Оказа се, че е от запушеният нос. Изписаха ни капки, които се правят и сега действаме с тях. Коликите й са много силни, до сега изкарвахме до 2 през нощта, но вече втора нощ сме до 4ч.. Като парцал съм. Еспумизана и действа горе-долу добре, но пък я запича и аз не го давам. Адски много съм изнервена. Съпруга ми заминава в чужбина за месец и половина и тези колики направо ще ме довършат. За запичането какво мога да давам?
Лек ден на всички и весел празник на празнуващите!
Добре дошла Vilinka__!

# 444
  • София
vilinka_ Добре дошла  Hug
Lilo0 Итън е нон стоп със запек...всяка сутрин сме с термометърчето в дупето. И докато не изкара всичко,а то е доста за 24 часа...голямо акане пада.Иначе се мъчи и коремчето на камък му става. Аз слагам на върха на термометъра чиста мас и лекичко стимулирам анусчето (на върха на термометър)-веднага излизат "камъните".Но пък след това толкова хубаво му става на Итън,че се отпуска милия с ръчички на горе.
Котката Марта знам,че това е така. Даже няколко стр. преди това бях го казала същото една мама. Ама то вече 3-ти ден ми прави номера с това ядене. Интересното е,че като хапне малко и си заспива блаженно...
Ето сега изяде 90мл.-пак не цялото като се има в предвид,че преди 3 часа е изял 50мл.  ooooh! Усмихна ми се два пъти и заспа сладко....
milensky1980 мислиш ли,че се запича от Еспумизана? newsm78 Аз също давам на Итън тези капки и си е все със запек....

# 445
Привет и от мен, снощи за поредна вечер будувахме между 10 и 12, реваха и не се успокояваха освен с гушкане, но пак проплакваха от време на време и така не заспаха. в 12 вече реших да ги нахраня и така се кротнаха и заспаха и така до 6,30 сутринта. Това ми харесва нощното спане, преди това дондуркането до 12 е доста изтощително, но после си почиваме и поспиваме, а и буденето в 6,30 ми е точно за кърмене и после приготвяне на каката за училище. Дано така да си напаснат вече графика, че ако се събудят в 4 и после за мен няма сън и спокойствие, докато ги оправя и трябва да ставам за каката. Сега похапнаха, аз се изцеждам и пиша едновременно, с електрическата помпа и ще закусвам.
Времето е гадно, но дано се оправи следобед за разходка.
Пожелавам прекрасен празник на всички, които обичат, а тук всички сме влюбени, така че обичайте се и се наслаждавайте на прекрасните мигове заедно  Hug Hug Hug

# 446
  • София
ronkis сигурна съм, че на нея Еспумизана действа запичащо, защото минахме преди него през още 4 вида капки и само тези така й действат. Като го заменя с други капки още на следващият ден се оправя положението. За сметка на това само при него виждам подобрение на положението.

# 447
всички капки със симетикон могат да запекат детето. Аз давам пробиотик задължително всеки ден, за да избегна тази прелест и до сега не сме се запичали,. Давах в началото Еспумизан през хранене, а преди седмица го замених с Лефакс.

# 448
  • София
всички капки със симетикон могат да запекат детето. Аз давам пробиотик задължително всеки ден, за да избегна тази прелест и до сега не сме се запичали,. Давах в началото Еспумизан през хранене, а преди седмица го замених с Лефакс.
ronkis сигурна съм, че на нея Еспумизана действа запичащо, защото минахме преди него през още 4 вида капки и само тези така й действат. Като го заменя с други капки още на следващият ден се оправя положението. За сметка на това само при него виждам подобрение на положението.

newsm09 И на нас само това ни действа за коликите... Какъв пробиотик даваш zuzi_79 ?

# 449
Благодаря за посрещането, момичета и весел празник на всички!  Hug На нас за коликите много ни помага чай от анасон! Бабешко, но ефикасно. Пък и на нея доста и харесва и си го пийва с кеф. Капки не съм давала, защото чая и помага.  Simple Smile Каката пък нямаше проблем с коликите и на нея пък нищо не съм давала. Изабела много се буди през ноща да яде и на сутринта се чувствам смазана #Crazy Вампирясах вече! Ама предполагам ще свикна  Grinning А колкото до акането-1 път на ден, максимум два, но предполагам е от АМ. В началото докъто давах кърма(от шише, че не искаше да суче)  нямаше празен памперс. Но за жалост все повече ми намаля кърмата, а от два дни няма и капка..

Общи условия

Активация на акаунт