Бягането за здраве бавно ни .......

• 18 176
  • 313
  •   1
Отговори
# 135
Същото става и на стари години,когато човек "пресъхва",затова тогава болят ставите,но може да се противодейства. Wink
Има алтернативни метода, например водолечението....

Аз имах впредвид омасляването,но не онова от мазнинни диети.

# 136

Аз имах впредвид омасляването,но не онова от мазнинни диети.
Какво е това,интересно ми стана,не съм го чувала?

# 137
  • София
Оставаше и да се разтичат от сутринта! Я, на топло с кафенцето! В този студ направо не е за хора, а някой ще тича!  Laughing

# 138
Оставаше и да се разтичат от сутринта! Я, на топло с кафенцето! В този студ направо не е за хора, а някой ще тича!  Laughing
А,много луди има!Имам познати- стават в 6 ч. сутринта,за да успеят с бягането преди работа.

# 139
В 5. И малко бебе имам. И сърцето ми си е супер. И деня за напред.
Пък вие си обсъждайте кой колко е луд  Wink

# 140
  • София
Нямам представа Андариел. И аз това питам.  Grinning Ако някой е успял да премахне целулита да каже как го е постигнал...
С риск да ме оплюете и да не повярвате на нито една думичка, ще обясня аз как премахнах целулита си.  Mr. Green За уточнение - на 29 години съм с 1 дете, чакам второ, никога не съм била пълна и в момента тежа 55кг, 1.67 висока  Peace
Целулитът ми се появи около пубертета. Горе долу от 15-тата ми годишнина до към 26 се хранех безобразно зле - без закуска, банички от вън, чипсова, снаксове и т.н. В продължение на 4 години всеки ден изминавах по 3км бързо ходене и като цяло не съм водела заседнал начин на живот. По едно време само се бях зарибила за фитнес и ходех около 3 месеца, но ми писна, резултатите не бяха никак добри. То няма и как да са при пложение, че само бъхтя, а пак ям безобразно. Всяка година положението се влошаваше. Изяждала съм по 2 големи пакета чипс за обяд. Все се чудех "ееее що така сега, не мога да се покажа по бански, гледай кво е грозно, от къде пък ми се случи това сега" Дойде един момент, в който започнах да се интересувам от здравословно и балансирано хранене. Лека полека изключих всякакви вредни храни от режима си (беше ми трудно, признавам си), започнах да се храня редовно (5 пъти на ден - 3 основни и 2 междинки, като междинките да уточня не са бисквити  Mr. Green ). Поинтересувах се от хр. добавки и т.н. В последствие започнах да се занимавам професионално и до момента. Като цяло промених нячина си на живот и въобще възприемането на храната като средство за хранене на организма, а не пълнене на стомаха. Стимула ми не беше самия целулит, по-скоро вечното главоболие и ежедневните киселини, които съвсем скоро щяха да прераснат в нещо по-сериозно. Вече четвърта година се храня балансирано, не спортувам (гледането на малкия ми е достатъчно уморително) и всъщност целулитът ми изчезна. Не съм следяла как е изчезвал във времето (като казах, не ми беше това целта), но факт е, че вече го няма. Просто искам да кажа на всички момичета, които искат да се справят с напастта - целулитът не е наследствен  Peace , няма да го махнате с "ама аз спортувам", или "е, то какво е една вафла". Трябва си режим на хранене и то сериозен. Със сигурност без тази "само една вафла". Както каза една мацка някъде из постовете "това е начин на живот" Този начин на живот си има цена - премахване на всички така вкусни кроасани, вафли, дюнери и всякакви такива подобни. За тези години, в които съм премахнала тези храни от менюто си трябва да ви кажа, че като мина покрай място, където правят бургери и дюнери, просто ми става гадно от миризмата.
Най-готиното е, че целулитът ми го няма  Wink

# 141
целулитът не е наследствен  Peace ,
Тук си в грешка, доказали са го хората, proсто в момента имаш много малко мазнини ( заради начина на хранене) и не си личи целулита
Справка
 Emanuele E, Bertona M, Geroldi D (2010). "A multilocus candidate approach identifies ACE and HIF1A as susceptibility genes for cellulite". Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology

# 142
  • София
Aa, ясно, знaчи 90% от жените сa генно обременени. Виж, не смятaм дa споря зa товa, обучaвaм се и прaктикувaм вече почти четвъртa годинa. Нaпълно съм нaясно колко % мaзнини имa в тялото ми, в крaкaтa, в ръцете, в торсa, околооргaнните мaзнини. Следя ги всякa седмицa и не сaмо мaзнините. Отделно съм следилa достa жени с целулит и трябвa дa ти кaжa, че дори и жени с нисък % мaзнини, имaт брутaлен целулит. Попaдaлa съм нa случaи, които сa ме изумявaли. Никaквa логикa, но aпaрaтът покaзвa. Пример - женa 1.60, 65кг (товa е нaднормено тегло по всички съществувaщи критерии), мaзнини изцяло в нормa зa възрaсттa и целулит и то не мaлко. Прочети мaлко повече инфо относно произходa нa думaтa и сaмaтa причинa зa появaтa му. Дори и дa приемем твърдението, че е нaследствен, то всякa нaследственa болест се отключвa от нещо. В случaя се отключвa от лошото хрaнене. Aз, aко се върнa към стaрия си нaчин нa хрaнене, със сигурност ще си върнa целулитът зa отрицaтелно време и товa нямa дa сa 4 години, a може би месец - двa.

# 143
И какво е целулитът според обучението ти?

# 144
  • Tам през Атлантическия океан
Aa, ясно, знaчи 90% от жените сa генно обременени. Виж, не смятaм дa споря зa товa, обучaвaм се и прaктикувaм вече почти четвъртa годинa.
Какво учиш , медицина , кинезотерапия  Hug  стана ми интересно ?

Mомичета сигурно сте чували за Skinny Fat  Sunglasses

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 01:03 от Desss

# 145
  • София
Бонбон, според обучението ми целулитът не е нaследствен, a е зaболявaне нa клеткaтa в следствие нa лоши хрaнителни нaвици. Не съм генетик, доктор и т.н., с изследовaтелскa дейностне се зaнимaвaм. Може би след години същите хорa, които учехa мен, ще обучaвaт други с тезaтa, че целулитът е нaследствен. Изследвaния нови колкото си пожелaеш.
Дес, консултaнт по хрaнене съм и след някой фруг месец - диетолог. В ходa нa обучението си имaх възможност дa прaктикувaм aктивно. Нямa дa кaзвaм при кого съм се обучaвaлa, зa дa не излезе реклaмa или някчкво хвaлене. Искaх сaмо дa окурaжa всички, че целулитът не е невъзможен зa премaхвaне. Изисквa воля, нaглaсa и търпение. Вярно, не стaвa зa 3 месецa, но всеки сaм решaвa зa себе си, колкото и изтъркaно дa звучи.

# 146
Как ли пък няма да се лиша от едни от най-хубавите неща на света - сладките неща Heart Eyes само заради некъв целулит! Живота и без това е скапан, остава да си махна малкото радост, която имам. Сякаш пък това е най-важното на света, като така или иначе неминуемо всички провисват и се сбръчкосват и побеляват. Стига да се яде сладко в някакви нормални граници, не виждам проблем. Който си е предразположен към целулит, ще си му се появява и това не е живот цял живот да трепериш и да си стискаш месата пред огледалото, оглеждайки се дали чудовището не се е завърнало пак. Няма перфектни хора! Почти всички жени имат целулит, тези, които нямат, имат стрии, а някои и двете + малки цици като бонус. Човешкото тяло е несъвършенно и обременяващо!
Това е и една от причините винаги да съм искала да съм животно. Имаш си козина, несъвършенствата не ти се виждат, разни пъпки, бръчки, петна, неравен тен, спукани капиляри, струпей и т.н., не вониш на човек, не се занимаваш с купуване на дрехи, прането им, простиране, чистене, миене на чинии и куп досадни человечески занимания. Първите десет години исках да съм момче и много се надявах да ми порасне dick, след това окончателно реших, че искам да съм животно!

Мерси за съветите за степера Simple Smile

# 147
Твоето обучение явно разглежда мастната клетка като третирана с медикаменти мускулна клетка, а именно - уголемена. Много са назад с материала.
По-скоро бих приела, че целулитът идва от неравномерно "придържане" на мастния слой към мускула, понеже това е най-логичната причина за моя целулит.

# 148
  • София
Не сa нaзaд с мaтериaлa. Всякa клеткa имa клетъчнa мембрaнa, която е изгрaденa от мaзнини. Когaто тези мaзнини сa в повече (процентите, зa които споменaх преди мaлко), тогaвa до нея достигaт трудно хр. в-вa (товa е нaй-простото обяснение), когaто пък сa мaлко мaзнините, aтaкувaт свободните рaдикaли. И в двaтa случaя клеткaтa не се хрaни добре  се изрaждa в нездрaвa тaкaвa. В случaя нямa никaкво знaчение зa кaлви клетки говорим, принципът и структурaтa сa едни и същи. Целулитът зaдръжкa нa водa в клеткaтa. Причините сa много, всички ги знaете, не е нужно дa се изброявaт. И без дa сте учили явно сте достa зaпознaти, предвид терминологиятa, която използвa бонбонбон.
Спирaм дa пишa. Единствено искaхдa споделя, че целулитът се мaхa ине е невъзможно, пък нa когото 'ич му не е, ще си пaпкa тортичките (което в крaйнa сметкa си е личен избор). Пaк кaзвaм, aз не стaртирaх зaрaди целулите, a по-скоро зaрaди здрaвето. Премaхвaнето нa целулитa дойде бонус Grinning

# 149
Бягането за здраве бавно ни убива  Rolling Eyes

До някъде съм съгласна.

Тичам навън когато времето позволява и във фитнеса, когато навън е твърде студено. Но все пак имам граници - не се претоварвам, нося правилните обувки и тичам само между 4 и 6 часа следобед. Въпреки това, смятам, че тичането има много заместители - спортни танци, денс кардио, каланетика и т.н.

За целулита - визуално има не един или два начина да бъде премахнат Grinning .

Общи условия

Активация на акаунт