Бягането за здраве бавно ни .......

• 18 171
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
  • Tам през Атлантическия океан

Дес, консултaнт по хрaнене съм и след някой фруг месец - диетолог. В ходa нa обучението си имaх възможност дa прaктикувaм aктивно. Нямa дa кaзвaм при кого съм се обучaвaлa, зa дa не излезе реклaмa или някчкво хвaлене. Искaх сaмо дa окурaжa всички, че целулитът не е невъзможен зa премaхвaне. Изисквa воля, нaглaсa и търпение. Вярно, не стaвa зa 3 месецa, но всеки сaм решaвa зa себе си, колкото и изтъркaно дa звучи.

Супер  Peace значи учиш Медицина  Hug респект  Peace

# 151
matsutka, на мен целулитът ми става по-малко, когато ям сладко и пия малко вода и става по-видим, когато се кача на велоергометъра или по друг начин натоваря краката си. Някакво обяснение на това? На мен лекари са ми поставяли диагнозите, не диетолози. Убедена съм, че във форума има много жени, които се хранят балансирано според това, което ти учиш, но имат целулит. Нищо лично, но не обичам да ми обясняват нещо хора, които не ме познават изобщо  Peace

# 152

Дес, консултaнт по хрaнене съм и след някой фруг месец - диетолог.
най-ми харесва когато ме вземат за канарче. Та стана ми интересно как се става от консултант по храненето - диетолог.
Отговорът е никак
"В България дипломиран диетолог може да стане само лекар защитил специалност „Хранене и Диететика”. Броя на специализациите се определя от Регионалните Центрове по Здравеопазване и се одобрява от Министъра на Здравето. Зачисляването за специализация става след полагане на изпит и оценка над 4,50. Курсът на обучение е 3-годишен. След завършване на специализацията се полага Държавен изпит по специалността."

# 153
  • Tам през Атлантическия океан
На мен лекари са ми поставяли диагнозите, не диетолози.

Диетолозите са лекари завършили медицина  Peace

–---------------------------

Опа , консултан по харенене хахаах добре , добре

Titina Peace

п.п. тя пише - диетолог и аз  си викам брей супер , медицина учи Grinning

# 154
Ставала съм в 6 да бягам, ставала съм в 4 да уча, и така с месеци. Ако има нещо, което ма плаши, това е да прекарам дните си в леност и нищоправене.
Извън това да споделя, че из неспециализираната преса това, че бягането води до износване на ставите е оборено. Ставите се поддържат от мускули, а мускулите се укрепват с тренировки. При мен лично след няколко години бягане проблемите с колената изчезнаха, въпреки първоначалните ми страхове. За ефектите на кардиото да не говорим, по кръвното ми може да се сверява апарат. С мъка на сърцето признавам, че за здрав човек в активна възраст бягането се оказа много по подходящо от любимото ми плуване.
И не на последно място, откъм цена плюс нужно време и достъпност, съпоставени с ползи бягането е номер едно за градски спорт. Половин час на ден, хайде, 40 мин с душа са предостатъчни. Колелото отнема първо повече време, дори и да е в града, второе несравнимо по опасно. Дори и да махнем ПТПтата, едно падане с колело е много по вероятно да доведе до контузия.

Пп. Благоверният потроши без вина две ребра и ключица това лято, при падане с колело при ниска скорост, в града.

# 155
  • София
Ако учеше медицина в легитимен медицински университет или колеж, щеше да каже. А тя шикалкави, наричайки нещата "обучение". И то говори не в кой университет, а при кого. Кой знае кой от всичките "диетолозии" организира курсове за канарчета! Сигурно е някой от абонираните за продуктово позициониране при онази, Гала.

# 156
  • Варна
Ако бягането ще ни убие бавно, засядането и погризкването ще го изпреварят. Спокойно.

# 157
  • София
Нещата, както обикновено, тръгнаха в друга посока. Както и да е. Това, че човек се опитва да се храни балансирано, не означава, че го прави правилно.
За тези при Гала, ами със сигурност знаят повече от вас. Това, че човек чете разни статийки, колко е полезен лимонът или авокадото, съвсем не са материал, който може да ти подскаже как да използваш лимона. За премахване на целулит има специална хранителна програма на база балансирано хранене, но строго индивидуална според това какъв е целулитът, колко % мазнини имаш в организма, колко вода, колко мускулна маса, костна маса и т.н. Едва ли някоя от вас е ходила да си измери въпросните показатели и да си съобрази хранителния режим с тях.
а да си премахне човек целулитът, то не стават нещата с оправдания като "ама той е наследствен, не ми е възможно да го махна, правила съм какво ли не"..... и т.н. Който има желание, намира начин и го премахва.
По въпросът за обучението, пак ще кажа, не искам да излиза реклама. Просто се включих с мнение, ама нали имаме навика да сме "компетентни" по всяка тема и всеки знаещ, не знаещ, разбиращ или не, веднага изказва професионално мнение
Твоето обучение явно разглежда мастната клетка като третирана с медикаменти мускулна клетка, а именно - уголемена. Много са назад с материала.
По-скоро бих приела, че целулитът идва от неравномерно "придържане" на мастния слой към мускула, понеже това е най-логичната причина за моя целулит.
На теб точно кой ти кажа тази така "тежка диагноза" или сама си я назначи?

# 158
Аз имах впредвид омасляването,но не онова от мазнинни диети.
Какво е това,интересно ми стана,не съм го чувала?

Маслени масажи с топло сусамово масло или други специални,може и с прибавени билки вътре,които укрепват ставите и ги правят еластични-ползва се на изток,където хората обичат сами да се грижат за себе си.Ако те интересува прочети за абхянга,но повечко информация,не само от страна на СПА-то.

Кoлкото до целулита изобщо не вярвам да е наследствен.Доколкото съм чела е на хормонална основа.

Всякa клеткa имa клетъчнa мембрaнa, която е изгрaденa от мaзнини. Когaто тези мaзнини сa в повече (процентите, зa които споменaх преди мaлко), тогaвa до нея достигaт трудно хр. в-вa (товa е нaй-простото обяснение), когaто пък сa мaлко мaзнините, aтaкувaт свободните рaдикaли. И в двaтa случaя клеткaтa не се хрaни добре  се изрaждa в нездрaвa тaкaвa. В случaя нямa никaкво знaчение зa кaлви клетки говорим, принципът и структурaтa сa едни и същи. Целулитът зaдръжкa нa водa в клеткaтa. Причините сa много, всички ги знaете, не е нужно дa се изброявaт.

Съгласна съм с това,което съм подчертала.За да се подобри храненето в клетките трябва да се размърда добре под тях с масажи,за да може да достига повечко кислород,има и специални билкове прахове за втриване и пр. неща-някои действат,други не.При бягането може да се слага нещо,което да запотява проблемните зони за по-добър ефект.
Целулита е застой на лимфата,затова трябва движение-абсолютния минимум е 30-40 мин. двигателна пълноценна дейност без спиране.Спре ли се по-рано все е едно нищо не е правено.
За яденето-добре е да се внимава,но колкото и да се внимава няма ли редовна двигателна култура(дисциплина) все тая.

# 159
Ставите се поддържат от мускули, а мускулите се укрепват с тренировки.
Някога да си попадала в катастрофа и да се наложи да те гипсират за месец-два? Ставите се ДВИЖАТ, не се поддържат от мускулите. При липса на ДВИЖЕНИЕ, а не на укрепване на мускулите, ставите калцират. Имам на компютъра си видео от изчистване на колянна става на обездвижен крак - почти е залепнала от обездвижване, но реално състоянието точно на мускула няма нищо общо. Важното е да има мускул и да има някакво движение. Дали мускулът ще е пилешки или на бодибилдър, няма никакво значение.

# 160
Ох, момиче, имам слаба съединителна тъкан, мускулатурата ми също е слаба. Не бих могла да направя тяло на фитнес-мадама без креатин, а той пък ще ми увреди сърцето, защото и то е мускул (каква изненада!) и е развито като за тялото ми, а не като за фитнес-мадама. Нито "балансирано" хранене на салати и вода ще ми помогне точно на целулита, нито неспирно движение 4 часа дневно. Целулитът е следствие от бъговете в тялото ми, а те определено не са в твоите компетенции. Казах, че може да намалее, но няма да изчезне.

# 161
  • София
Що така се страхуваш да не направиш реклама? Кажи, поне ще разберем кой е този корифей на нАуката, къде преподава. Това ще е информация, а не реклама.
А обичайният контингент при Гала може и да знае повече от мен, но нещо го е ударил на здраво печалбарство и отдавна се е оттласнал окончателно и безвъзвратно от медицината, залитайки по всякакви алтернативности, облечени в медицински термини.  Stop

Изобщо не ми дреме за целулита.

# 162
Оставаше и да се разтичат от сутринта! Я, на топло с кафенцето! В този студ направо не е за хора, а някой ще тича!  Laughing
А,много луди има!Имам познати- стават в 6 ч. сутринта,за да успеят с бягането преди работа.

Аз процедирам така почти целогодишно  Peace Изключение са зимните месеци заради студа, но ако времето е по-меко през уикендите тичам на открито също. Ако не, наваксвам на пътеката

# 163
Ставите се поддържат от мускули, а мускулите се укрепват с тренировки.
Някога да си попадала в катастрофа и да се наложи да те гипсират за месец-два? Ставите се ДВИЖАТ, не се поддържат от мускулите. При липса на ДВИЖЕНИЕ, а не на укрепване на мускулите, ставите калцират.

Нищо не разбрах.Мускулите се захващат за костите посредством сухожилия.
Целта на гипса е да обездвижви определени стави,може да се ползва и шина за целта.
И как според теб ще се задвижи ставата без да се ползва мускула? Как ще се предаде импулса за движението  като се прескочи мускула?????

# 164
  • София
Ох, момиче, имам слаба съединителна тъкан, мускулатурата ми също е слаба. Не бих могла да направя тяло на фитнес-мадама без креатин, а той пък ще ми увреди сърцето, защото и то е мускул (каква изненада!) и е развито като за тялото ми, а не като за фитнес-мадама. Нито "балансирано" хранене на салати и вода ще ми помогне точно на целулита, нито неспирно движение 4 часа дневно. Целулитът е следствие от бъговете в тялото ми, а те определено не са в твоите компетенции. Казах, че може да намалее, но няма да изчезне.
Твое мнение. Съединителната тъкан "се храни", мускулатурата също "се храни" Много странно, да не се храниш с бензин, че да не стане от храната? Ти си това, което ядеш, ама има още много да помислиш, докато осъзнаеш нещо толкова просто и елементарно. Докато си седиш на дивана  парче торта в ръка и караш велоаргометър  безцелно, целулитът няма да изчезне ей така от нищото. Имаш проблеми, които, повярвай ми, медицината няма да ти оправи. И честно да си кажа, по-добре, че не съм учила медицина, щях да съм с промит мозък и вероятно в момента щях да съм вече на хапчета за кръвно и с какви ли не още хронични "неизлечими" болести.  Peace
Спирам да пиша, че стана тегаво и безсмислено общуването в темата.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт