Бягането за здраве бавно ни .......

• 17 498
  • 313
  •   1
Отговори
# 285
Не живея "навън" и не смятам, че някой зяпа хората, излезли да потичат. В Пловдив покрай р.Марица по алеите, на гребаната база и по тепетата има много тичащи. Само един единствен път се загледах по едно момиче, което тичаше по дънки, но след като я засякох още няколко пъти вече не ми прави впечатление. Приятелите ми редовно споделят кросовете си във фейсбук чрез някакво мобилно приложение- runtastic Wink Та изобщо не е рядко срещано явление, защо така решихте?

# 286
преди няколко месеца започнах да тичам редовно на дълги разстояния, дори ходя по съзтезания. Ефектът от това е 1. краката ми определено се стегната и целулитът намаля, изглеждат доста по добре, въпреки, че килограмите ми не са намалели много.
2. за колената наистина е проблем
3. като цяло се чувствам много по тонзиирана и енергизирана.
Това за сърцето не е верно --спортуващите хора имат в спокойно състояние по-бавен пулс и по-бавно дишане, сърцето им е в по-добра форма от на неспортуващите.

По-добре е с целулит, но с мускул и стегнатост, отколкото крака като желе, както е при неспортуващите.

Тренирам и с тежести, от което пък се оформих добре, но ми порасна дупето и сега е с 3 сантиметра по-голямо SadSadSad. Всеки, който има склонност за правене на мускули и иска по-малък задник , не трябва да прави упражнения като клекове, мъртва тяга и тем подобни, защото дупето расте! Може да е само мускул, но то пак изглежда визуално по-голямо. 

В групата ми са бегачи, които тичат от години, тичат маратони и тн, и вички са като глисти --много кльощави и жени и мъже.

# 287
Те всички са много кльощави, които са си маратонци и то редовни.

Я да си питам аз тука, някой пробвал ли е маратонките с марка Сукони? Американски.

# 288
OX'AMAH, според мен бъркаш нещо при храненето Peace Само за няколко месеца +3см. дупе заради мускула ми се вижда странно Thinking

# 289
НиноТино, нямах търпение да прочета цялата тема и коментирах само първите постове и исках да успокоя хората, че не се дебелее от тичането и сърцето не се износва. Има обаче оксиненамсикакъв стрес, както каза Мамасита, и някои изглеждат по-възрастни от годините си. Но те тичат маратони, което си е вредно, според мен при умерено тичане , не се състарява оганизмът.
wild poppy, килограмите ми са с два надолу. Може да не се меря правилно... Rolling Eyes Rolling Eyes но за мен има уголемяване със сигурност.

# 290
  • Насред хаоса
OX'AMAH, според мен бъркаш нещо при храненето Peace Само за няколко месеца +3см. дупе заради мускула ми се вижда странно Thinking
Не бърка. Тези упражнения, които е описала, ги препоръчват често за изпъкване и уголемяване на дупето.

# 291

Може и да не бърка.  Simple Smile
При усилени тренировки, режимно хранене поради заболяване, но все пак с ограничения, не просто избягване на храни, качих килограм и половина, и по сантиметър в обиколката на бедро, в дупето два. Но ако си бях мерила разстоянието от задника до петите, щеше ясно да се види, че всичкото е трансформирана мръвка в муксул, и макар и слаба, не си ритам задника с пети.  Sunglasses Е, ламбада няма да затанцувам, но дъската, която се твърдеше, че ми е задник, е видимо поизпъкнала и, е заела формата, за която се смята, че трябва да заема един задник.

# 292
OX'AMAH  и на мен повечето ми изглеждат жилави.

# 293
А някой знае ли как се смалява дупе? На мен ми препоръчаха именно тези упражнения за намаляване и оформяне. Да, оформи се, но стана още по-огромно. Сланината си  е там, но допълнително качих и мускул. Касита, ти си си много добре, и си супер слаба. Аз ти говоря за нещо, което влиза в стаята 15 минути след мен.

Да добавя за тичането, хубаво е да не се тича на асфалтирано, а само на земя , трева и тн, за да не се натоварват толкова ставите.
Също и тичането по надолнище вреди на ставите. И на пътечка във фитнеса не е полесно, ноне знам защо. Карането на колело е много-по щадящо за колената, но от него също расте задник.

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 16:40 от OX'AMAH

# 294
  • Насред хаоса
А някой знае ли как се смалява дупе? На мен ми препоръчаха именно тези упражнения за намаляване и оформяне. Да, оформи се, но стана още по-огромно. Сланината си  е там, но допълнително качих и мускул. Аз ти говоря за нещо, което влиза в стаята 15 минути след мен.
Laughing Хората пари дават за бразилско дупе, ти се оплакваш.
Не знам дали след като се е натрупал мускул, нещата могат да се оправят лесно. Можеш да премахнеш тия упражнения, които натоварват дупето. Вероятно фитнес-инструктор ще знае какво трябва да се направи.

# 295
  • Tам през Атлантическия океан
Карането на колело е много-по щадящо за колената, но от него също расте задник.

Що моя не расте  Rolling Eyes

Миналата година лятото  когато бях много по активна на колелото не само че не порасна а и че се стегна и цеулита намаля  Wink

Говоря за mountain bike и карането по неравни месности  Wink парк , горичка , в планината  Wink

Скрит текст:

# 296
  • Linz
Тук виждам много повече бягащи хора, отколкото в България. И велосипеди много карат... Аз правя и двете.
Четох една книжка- "Бягайте за здраве", там пише колко е важно какви са обувките, какъв е терена, как точно се стъпва, как се бяга... всичко е от значение! Та бягането може да е полезно, може и да е вредно. Мисля, че към целулита няма отношение. Но лекоатлетите са с дълги и стройни крака (нямат бричове) и физически издържливи, не ми приличат на бавно умиращи.

# 297
  • Tам през Атлантическия океан
Но лекоатлетите са с дълги и стройни крака (нямат бричове) и физически издържливи, не ми приличат на бавно умиращи.

Като си млад много неща не те ловят  Laughing
то ства с натрупване , с годините .....  Wink

# 298
Те всички са много кльощави, които са си маратонци и то редовни.

Имам приятели маратонци ( всеки ден тичат, все се подготвят за някой маратон). Хич не са кльощави. даже ми прави впечатление че мускулатурата им на краката и таза е много развита. Да не кажа, че откак правят това на жените им се увеличи обиколката на таза. На краката се подразбира.

Десс не ти расте, щото си още млада

# 299
Четох една книжка- "Бягайте за здраве", там пише колко е важно какви са обувките, какъв е терена, как точно се стъпва, как се бяга... всичко е от значение! Та бягането може да е полезно, може и да е вредно.

Sarania, наясно съм, че терена за бягане трябва да е с по-мека настилка, но можеш ли да споделиш нещо повече за стъпването при бягане. Преди години, когато известно време бягах по-редовно (разбирай почти всеки ден) ми се появиха едни болки на стъпалото отгоре, под глезенната става. Дали е било от претоварване или от неправилно стъпване при бягане, не знам.

Би ли споделила, ако си научила нещо по този въпрос от книгата?

Общи условия

Активация на акаунт