В момента чета ... 25

• 44 963
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • на североизток от Рая
...след "На изток от рая" обмислях да прочета "Слугинята", мислех че ще имат нещо общо...

Имат ли? Ако имат, въобще да не я почвам...

Въобще я почвай. Нямат.  Peace

# 106
...след "На изток от рая" обмислях да прочета "Слугинята", мислех че ще имат нещо общо...

Joy Спокойно! Нямат общо  Mr. Green Чети смело!
Моите спомени от "На изток от рая" са от преди 15-ина години, от "Слугинята" - отпреди 2. И двете ми харесват по различен начин. 

# 107
Мерси!
Само да си легне домочадието  smile3508

# 108
Имало и други, харесващи Каренина, аз съм останала с впечатление, че не се долюбва особено..
В какъв период я четох- не помня, но така ми легна на сърце тази книга..

От Толстой съм чела и "Възкресение", много скучна и безинтересна ми се стори..

Хм, май нямат общо, подхващай смело, много леко се чете и увлича  Peace

# 109
Киф, аз също харесвам Каренина. Четох я преди 3-4 год. Изненадах се, че и един колега я четеше по същото време и си коментирахме. На него също му беше харесала. Но е толкова мрачна. Дори веселите моменти са някак мрачни, тежки, потискащи. Нищо друго на Толстой не съм чела.

# 110
Аз от "Слугинята" имах малко по-големи очаквания за задълбоченост, главно на образите (темата много ме интересува). Но пък от друга страна не беше лошо с онзи леко шеговит тон. Около 3,3 от 5 според мен, макар че съм позабравила детайлите... (филмът за мен - ужас...)

Хора, когато започнете Хари Потър, ще откриете, че чуденката за обемността й, за това, че трябва много време за прочит, е била напълно излишна Simple Smile
Не съм чела/гледала Хари Потър, но не веднъж съм писала в тези теми: синът ми около 10-11 годишен ги изчете мисля от юни до август всичките, като най-често на плажа вместо да му казвам "Излизай от водата", казвах "Влизай във водата". Четеше с часове, не се сещаше да мръдне и не искаше да влиза в морето, което е необичайно за едно дете. Едната книга май е около 800 стр.? Точно за нея помня, че я прочете за 2 дни (не че е хубаво дете 2 дни само да чете посред лято, но с тази книга така се случи).

После заради него ходих на перон 9 3/4, май и тази снимка съм пускала - хората се снимат там с някакъв чичко от книгата - вие знаете сигурно кой.
Скрит текст:

# 111
  • На планетата Земя
Ехеее, Свет65, благодаря ти за снимката. И ние явно ще ходим на перона след 3 месеца.  Mr. Green

# 112
Аз от "Слугинята" имах малко по-големи очаквания за задълбоченост, главно на образите (темата много ме интересува). Но пък от друга страна не беше лошо с онзи леко шеговит тон. Около 3,3 от 5 според мен, макар че съм позабравила детайлите... (филмът за мен - ужас...)

Защо го определяш като "ужас", Свет?   Simple Smile
Аз го възприех като изключително забавен, свеж и приятен филм.
Дори - казвала съм го  и преди - това е един от малкото случаи, в които филмът на мен ми допадна повече от книгата. Скийтър - прекрасна  Heart Eyes Цялата тази типично-южнашна атмосфера - прекрасна  Heart Eyes
С чудесни спомени съм от този филм  Hug
В крайна сметка все задълбочености ли да търсим?  Wink Може би пък понякога е по-добре просто да се отпуснем и да се забавляваме - било с книга, било с филм  Hug

# 113
Ехеее, Свет65, благодаря ти за снимката. И ние явно ще ходим на перона след 3 месеца.  Mr. Green
Да си купите  бонбонки от магазина Harry Potter - с вкус на почва, на развалено яйце, на ушна кал и много други видове... Доста кутийки от тях взех и падна голям смях при консумирането...  Laughing

Защо го определяш като "ужас", Свет?   Simple Smile
Аз го възприех като изключително забавен, свеж и приятен филм.
Дори - казвала съм го  и преди - това е един от малкото случаи, в които филмът на мен ми допадна повече от книгата. Скийтър - прекрасна  Heart Eyes Цялата тази типично-южнашна атмосфера - прекрасна  Heart Eyes
С чудесни спомени съм от този филм  Hug
В крайна сметка все задълбочености ли да търсим?  Wink Може би пък понякога е по-добре просто да се отпуснем и да се забавляваме - било с книга, било с филм  Hug
Явно имам други критерии за свеж, а и може би след книгата имах друга настройка за филма. Точно Скийтър ми беше най-неубедителна и неочаквана... А като цяло ми дойде в повече типично американското във филма (иначе "мра" за Америка, но във филма това не ми допадна).
Във всеки случай забавлението е основна цел в живота и за мен...  Laughing

# 114
"Особени сезони", Стивън Кинг

# 115
Да си купите  бонбонки от магазина Harry Potter - с вкус на почва, на развалено яйце, на ушна кал и много други видове... Доста кутийки от тях взех и падна голям смях при консумирането...  Laughing
  Shocked Наистина ли ги продават тези бонбонки, брей колко съм незапозната...Супер, ще търся връзки на Острова да ме снабдят  Crazy

Свет, щом си била на перон 9 3/4 , значи си половин Хари Потъров фен  Crazy
Изпробва ли  го  дали работи  Crazy ?

# 116
  • София
Моето скромно мнение за филмите "Хари Потър" - нито една част не е направена достойно за литературния си еквивалент  Naughty .
Поредицата, според мен, не е само "тийн". В нея има толкова мъдрост и дълбочина, които само чакат да бъдат открити и видяни. И това не е просто фентъзи; това е уникално добро фентъзи, подходящо както за деца, така и за възрастни!
Свет, моя приятелка също има снимка на перон 9 3/4. Мечтая си и аз някой ден да имам.

# 117
  • Ямбол
...
Свет, щом си била на перон 9 3/4 , значи си половин Хари Потъров фен  Crazy
Изпробва ли  го  дали работи  Crazy ?
На снимката личи, че доста са го пробвали.
Ох, прииска ми се да ги започна отначало.
Някой ден(след време, че сега са ми много пресни) ще ги мина пак.

# 118
  • София
Исках да напиша сто неща, но се замотах тук и забравих всичко  ooooh!!

Естел, "Вакантен пост" вече се намира в ел.вариант. Ще ти я конвертирам и изпратя, но сигурно утре.

Прочетох "Сянката на чинара" и много ми хареса. Толкова отдавна не бях посягала към Гришам, а той е стара моя любов, наред със съдебните трилъри.

# 119
  • На планетата Земя
Лиляна, и аз съм решила отново да ги чета, но нека мине още малко време. И Властелинът на пръстените така отлежава и си чака второ прочитане.

Общи условия

Активация на акаунт