В момента чета ... 25

• 44 958
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Момичета, как разбрахте, че не ви влече Хари Потър, като не сте гледали филмите и не сте чели книгите  Sunglasses Hug
Не, че не ме влече твърдо и категорично, в никакъв случай. И по-горе писах, че обикновено книги, от които дълго време съм страняла по една или друга причина, после се оказват най-ценните ми открития.
Просто по някога много се набиват определени заглавия. Цялата Хари Потър мания по-скоро ме накара да се дръпна, нали знаеш как понякога се случва... А пък сега книгите да доста и все си мисля, че трябва да имам време, за да изчета цялата поредица. Ще й дойде времето някой ден, сигурна съм, че не случайно има успех.

# 91
И от мен положителен глас за "Слугинята". Много ми хареса, не съм усетила някаква дразнеща повтаряемост, много силна и човешка история е.

А трябваше ли? Стана ми интересно.

Дали ще ме прочете някоя от вас?! ooooh!

Нели, четем те, не се притеснявай да пишеш дълго и описателно! Нали затова сме тук!  Hug

А коментара ми за "Слугинята" беше провокиран от твоето мнение, че в книгата си усетила доста повторения. Та исках да кажа, че аз пък не съм усетила такова нещо. Ясно е, че всеки различно възприема книгите и различни неща му правят впечатление.

# 92
  • на североизток от Рая
Ели, леко заядливо усетих твоето включване по повод моето, затова и отговорих така. Защото наистина всеки представя книгите през своята призма, а не дали усещанията ви са такива каквито са на neli mar4.

А писах дали ще ме прочетете, защото постът ми стана шарен и  дълъг. Докато се включа по всички засегнати теми.  Laughing

А аз чета всичко, независимо колко сте писали. Поне в лит. теми. Някъде дългите постове ме отегчават, но тук-не.

# 93
  • Ямбол
Ако се притеснявате от обемността на поредицата за Хари Потър, ще ви кажа, че последните книги ги четох през няколко месеца, че даже и година(за да не свършва, да знам, че имам още).Във всяка книга историята е отделна с едни и същи герои.
За мен това е много много велика поредица, много любима, най-най-най-много от всички писатели харесвам Роулинг.
Няма равна просто.

# 94
Нели, не бих си позволила да се заяждам. Но понякога се случва да обидим някого с думите си без да сме искали. Пак казвам, нормално е да възприемаме книгите различно, дори да сме на противоположни мнения. Просто изказах мнение, което може пък да е полезно за някого и да наклони везните в полза на книгата. В крайна сметка докато не прочетеш една книга няма как да знаеш от кой отбор ще си - от тези харесали книгата, или от другите.  Hug

По повод Хари Потър - на мен филмите ми харесват, гледала съм някои, но не съм сигурна, че са всичките. По тази причина мисля, че и книгите биха ми харесали. Но са прекалено много (даже не знам колко точно на брой) и биха отнели доста време, а и финанси, за да ги прочета. Та затова въобще не ги слагам в плановете си за четене. Simple Smile

Само спамя темата, извинете.

# 95
Ооо Нели, четем всичко - бъди сигурна, дори не съм забелязала, че ти е дълъг поста  Heart Eyes

Книгите за Хари Потър  и аз като Лили не съм ги чела една след друга. Най- интересна ми беше последната- седма книга. За филмите - горе- долу го докарват, но все се дразнех, че важни неща са изпуснали ...Нормално за филм по книга...май. Последната серия обаче е изпипана много добре.

# 96
Момичета, как разбрахте, че не ви влече Хари Потър, като не сте гледали филмите и не сте чели книгите  Sunglasses Hug

Просто по някога много се набиват определени заглавия. Цялата Хари Потър мания по-скоро ме накара да се дръпна, нали знаеш как понякога се случва...
И при мен така. Виждала съм все пак промоции и реклами на филмите и не ме развълнуваха. Може би трябва да дам шанс на книгите Thinking Но като цяло тази тематика не ме влече особено Peace

Толкин се опитах да го чета преди време, но прекалено дългото описание в началото ме отказа. Иначе филмите ми харесват, много.

Аз все още се чудя и мая какво да започна. Чете ми се нещо за Париж. Ще ми се да се потопя в атмосферата на града, обгърната от светлините, да се разхождам по Шанз-Елизе и да ми поднесат кафе с кроасан в някое от онези кафенета Heart Eyes
Предложения Flutter

# 97
Аз съм на "Възпламеняване" от Игрите....и все още много ми харесва  Mr. Green Heart Eyes.
Давай и с третата!
Много ми харесват трите книги!  Peace

Аз съм още един Хари Потър фен.
Нели, съвсем правилно си усетила Хари Потър. Аз го обожавам, пристрастна съм, но определено е тийн история.  Simple Smile
За мен не са точно тийн. Имат и по-дълбок смисъл ако ги чете възрастен.
Гледала съм един-два от първите филми, но не ми харесват. Друго си е книгата - с моите представи за героите, с обясненията ...
Вакантен пост не съм чела - няма го в ел. вариант.

По повод Хари Потър - на мен филмите ми харесват, гледала съм някои, но не съм сигурна, че са всичките. По тази причина мисля, че и книгите биха ми харесали. Но са прекалено много (даже не знам колко точно на брой) и биха отнели доста време, а и финанси, за да ги прочета. Та затова въобще не ги слагам в плановете си за четене. Simple Smile
Четец/таблет/телефон с голям екран имаш ли?
Ето ги и седемте http://chitanka.info/person/joanne-rowling

Като ходя на пазар и вляза в някой от хипермаркетите задължително разглеждам книгите - във Фантастико и Кауфланд има. От дълго време се спирам и хващам една, поглеждам цената - 10-15 лв, оставям я и си казвам "другия път ще си я взема". И така много пъти.
Едно, че корицата е много хубава, друго - авторката е сценарист на "Кости". Сериалчето много ми харесва и като го хвана по тв-то, го гледам.
Днес книжката е качена в Читанка http://chitanka.info/book/5580-pepel-ot-kosti
Започнах я  smile3508

# 98
Аз съм Хари Потър-фен. Тотален.
Обожавам цялата поредица, за мен също Роулинг е гениална и уникална.

Обсъждахте "Слугинята". Аз я започнах преди 2-3 седмици.. прочетох стотина страници и спрях. Определено не й е времето сега, ще я оставя да отлежи и след време ще я пробвам пак.

Естелче, "Пепел от кости" е добро трилърче, спомням си, че ми хареса.

# 99
Прочетох "Пеперудата", Анри Шариер, бях я започвала преди време, но сега я дочетох, Лиляна, благодаря и тук, за което! Hug
Четох и "Писма до Гаустин", Г. Господинов, също "Един след полунощ", Керана Ангелова (първа среща с авторката, допадна ми), прочетох и "Където се раждат ангелите" на Людмил Филипова, за да пробвам авторката, но ще опитам и още нещо, за да дам окончателно мнение.

# 100
Благодаря за новата темичка Simple Smile  Hug

Кога изписахте 7 стр.  ooooh!

Аз да си кажа, че продължавам със "Свещената хагада", ама никак не ми харесва. Аз я мъча и тя - мен. Чакам да стане нещо и да усетя ефекта WOW (а дано, ама надали)

# 101
Хора, когато започнете Хари Потър, ще откриете, че чуденката за обемността й, за това, че трябва много време за прочит, е била напълно излишна Simple Smile
Веднъж потопиш ли се в света, който Роулинг създава, няма измъкване. Историята е многопластова- стигнеш до 7мата книга и откриваш неща, за които си чел в първата и чак сега започват да ти се навързват нещата и да разбираш (съвсееем мъничко) целия огромен замисъл зад съдбите на героите.

Настрани от това пък като поставим таланта на Роулинг да обрисува и да се чувстваш така все едно живееш в света, който описва и все едно си познавал героите й цял живот - неописуемо усещане !

Спирам, защото ще стане като реклама  Laughing Но определено препоръчвам на всички, изчакайте си момента и й дайте шанс  Peace  Hug

Естел Бързоход, като я приключиш дай моля те отзив, много интересно звучи  Crazy

Нели, мислех че "Слугинята" е пак нещо семейно. Естествено не с философско-психологическия размах на Стайнбек, но .... явно съм се излъгала. И все пак, от това което чета във форума, твоят вкус доста съвпада с моя и пак ми е едно такова притеснено за "Слугинята" ... но да видим  Peace

Споменахте "Ана Каренина", невероятна книга, беше ми първата руска литература, от там насетне с "Престъпление и наказание" (коренно различна, но все пак брилянтна за времето си) съм изумена и определено следват още руски класици Simple Smile А Толстой ми е и колега по образование, така че няма как да не ме грабне .

Момичета, пишете колкото можете повече, дългите постове са най-яките, особено когато си говорим за общи мании и книги Simple Smile

Аз сега отивам да си самоподаря "Зовът на кукувицата" - не издържам !  Heart Eyes

# 102
Момичета, пишете колкото можете повече, дългите постове са най-яките, особено когато си говорим за общи мании и книги Simple Smile
За мен най-яките са тези с противоположни мнения.
Много ми харесва различни ви поглед върху една книга.

# 103
  • на североизток от Рая
 Кратко включване от мен:   Heart Eyes

# 104
...след "На изток от рая" обмислях да прочета "Слугинята", мислех че ще имат нещо общо...

Имат ли? Ако имат, въобще да не я почвам...

Общи условия

Активация на акаунт