Ще ме посъветвате ли - дерматолог или ендокринолог? Май и двете.

• 2 818
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте. Дълго време се чудих дали да пускам тази тема с въпроса си, но ето че се реших.
На 22 години съм и от тийнеджърка имам проблем с пъпките . Посещавам вече 4 години редовно козметичка, която смея да твърдя, че е много добра и определено външно имам подобрение. Тя обаче се възмущава, че при мен проблема е вътрешен и че не е нормално толкова много години да не спират да ми избиват пъпки. Тя ми почиства лицето, но имам и по гърба, деколтето, а понякога и в областта между гърдите и пъпа. Не съм започната с видовете акне, но май се води комедонно акне - особено по тялото са ситни пъпчици, без връх, но много дълбоки и тънки ( като "бели черни точки  Simple Smile"). Кожата ми е смесена.
Преди година си правих изследвания на хормоните и всичко беше в граници. Ходих при дерматолог, който ми прави изследване на кръвта. Там пак всичко беше ок.
Само, че според мен това не е нормално. Попринцип имам и проблеми с цикъла - доста често ми закъснява и имам болки в яйчниците. Казвам го защото си мисля, че двете неща са свързани.
Пробвала съм хапчета - Хималая, цинка на Биофарма. Ползвам Зинерит - страхотен е , но спра ли с него и всичко е наново.
Не съм от София и нямам много вяра на иследванията които са ми правили. Мисля си, че е най-добре да си направя такива в София например или просто при добър специалист и някъде където ще съм сигурна, че наистина кръвта която са взели е изследвана изобщо. Но се чудя в крайна сметка първо при гинеколог или при дерматолог да ида след като смятам, че двете неща са свързани. Искам да чуя и вашето мнение. Също и ако може да ме насочите към някой по-конкретно. От козметичката си знам за някакъв дерматолог от Плевен, който често изписва някакви гръцки лекарства и май наистина оправяли хората. За жалост обаче не знам името и подробности. Peace Peace Hug

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 20:48 от medissa

# 1
  • София
Ендокринолог, не гинеколог.

# 2
  • София
Ендокринолог заради хормоните,но тя пише,че хормоните са ОК.На гинеколог да не би да имаш поликистозни яйчници,но е малко вероятно.По-скоро дерматолог.Лично аз препоръчвам д-р Маркова(много се изписа за нея в интернет,а и тук във форума) и д-р Паскова с нейната Дермавита и д-р Венелинова от  Доверие(тя работи със здравната каса).Пиши после как са се развили нещата при теб.

# 3
Ами според изследванията хормоните са ок, но аз се съмнявам, че наистина изследват кръвта. Песимист съм в нашето здравеопазване и си представям как просто пишат някакви чиста.

# 4
Аз съм на 27г. и все още не мога да намеря решение на проблема. Преди да забременея и аз имах проблеми с цикъла, причината беше кисти на яйчниците - те бяха и причината за акнето. Пих противозачатъчни, лицето ми се изчисти, но щом спрях хапчетата започнаха да избиват отново с пълна сила.
След като родих цикълът ми е точно на 28 дни, чак ми е странно да е толкова редовен, ходих на гинеколог, няма кисти, всичко е наред. Обаче акнето става все по-упорито. В края на месеца ще посетя ендокринолог да видим и той какво ще каже. На дерматолог съм ходила много пъти - никакви изследвания, само изписват разни кремчета от които ефект - никакъв.
Според мен трябва да посетиш първо гинеколог да те види за кисти и след това ендокринолог.
Би ли споделила кои хормони си изследвала и какъв специалист те прати на тези изследвания, защото вече и аз не знам къде да ходя... Sad

# 5
Аз ходих на гинеколог защото имах малко проблеми. Тя ми изследва всички хормони ( те май са 6 или 8 не помня) - изследват се в различни дни спрямо цикъла. Като й споделих за проблема с кожата тя ме прави на кожен лекар - уж много добра. Тя естествено ми даде измивен гел и тоник за лице и цикн на Абофарма - нищо особено. Повече и не отидох.

Лекаря за който говорих в първия пост е д-р Господинов от Плевен. Бихте ли ми дали отзиви за него?

# 6
Чувала съм много добри отзиви за д-р Господинов, но аз лично не съм ходила при него. Една моя колежка ходи при него и е много доволна, друга позната е водила детето си. Доколкото знам взима малко скъпичко за прегледа. Ако и ендокринолога не ми помогне мисля точно при него да отида  Peace

# 7
Май прегледа е 50лв.  newsm78
Можеш ли да споделиш по-подробно какво представлява прегледа и само веднъж ли се налага да се ходи?

# 8
И аз така разбрах, че е 50лв. Нямам представа колко пъти се ходи, моята колежка е ходила няколко пъти, но не зная през колко време и дали по негова препоръка или тя така си е решила. Когато я видя ще я разпитам. Ако се налага да ходя 3-4 пъти примерно просто няма как да стане...  Confused

# 9
Днес звънях. Записах си час за другия четвъртък.
Прегледа е 60лв. Работи само във вторник и четвъртък от 16 до 18:30ч.

# 10
Благодаря за инфото. Ако разбера още нещо ще пиша. Дано да ти помогне.
Аз на 28-ми съм на ендокринолог и после ще мисля какво да правя...

Общи условия

Активация на акаунт