На 22 години съм и от тийнеджърка имам проблем с пъпките . Посещавам вече 4 години редовно козметичка, която смея да твърдя, че е много добра и определено външно имам подобрение. Тя обаче се възмущава, че при мен проблема е вътрешен и че не е нормално толкова много години да не спират да ми избиват пъпки. Тя ми почиства лицето, но имам и по гърба, деколтето, а понякога и в областта между гърдите и пъпа. Не съм започната с видовете акне, но май се води комедонно акне - особено по тялото са ситни пъпчици, без връх, но много дълбоки и тънки ( като "бели черни точки

Преди година си правих изследвания на хормоните и всичко беше в граници. Ходих при дерматолог, който ми прави изследване на кръвта. Там пак всичко беше ок.
Само, че според мен това не е нормално. Попринцип имам и проблеми с цикъла - доста често ми закъснява и имам болки в яйчниците. Казвам го защото си мисля, че двете неща са свързани.
Пробвала съм хапчета - Хималая, цинка на Биофарма. Ползвам Зинерит - страхотен е , но спра ли с него и всичко е наново.
Не съм от София и нямам много вяра на иследванията които са ми правили. Мисля си, че е най-добре да си направя такива в София например или просто при добър специалист и някъде където ще съм сигурна, че наистина кръвта която са взели е изследвана изобщо. Но се чудя в крайна сметка първо при гинеколог или при дерматолог да ида след като смятам, че двете неща са свързани. Искам да чуя и вашето мнение. Също и ако може да ме насочите към някой по-конкретно. От козметичката си знам за някакъв дерматолог от Плевен, който често изписва някакви гръцки лекарства и май наистина оправяли хората. За жалост обаче не знам името и подробности.