Събирам прегръдки за Ели!

• 26 626
  • 388
  •   1
Отговори
# 240
Според мен има нещо вярно в това
Страх ме е! Но, ако е вярно, че децата приличат на когото ги кръстиш, няма по-подходящ човек!
А вариант с лека промяна на името?  Rolling Eyes

# 241
  • Точно където трябва
За женско може и да се измисли, но за мъжко…Естел, май си суеверна…

# 242
Голяма прегръдка, топлина и надежда и от мен!

# 243
  • Пловдив
Ели,много ми харесва,че ще кръстиш бебето на баща му.Това,че не се кръщава на починал е суеверие т.е пълна измислица.За твое спокойствие може да говориш със свещеник,който ще те увери,че няма нищо лошо в това

мога ли втората година майчинство да прехвърля на сестра ми? Чисто законово.

За съжаление не.Може да прехвърлиш на бабите,дядовците,които трябва да работят.Ако е пенсионер човекът,се назначава за един ден във фирма и излиза в майчинство

# 244
  • в сърцето на един мъж...
Ели, радвам се за хубавите новини и дано вече да ти е леко до края Hug Колкото за името - щом искаш, кръсти го на мъжа ти Hug

# 245
  • Точно където трябва

За съжаление не.Може да прехвърлиш на бабите,дядовците,които трябва да работят.Ако е пенсионер човекът,се назначава за един ден във фирма и излиза в майчинство
Много тъпо...сестра ми е единствената, която би се справила. Свекървата едва успява да гледа себе си. Мислех сестра ми да не ходи на работа и да взема майчинството, за да мога и аз да се върна на работа...

# 246
  • Пловдив
за да мога и аз да се върна на работа...

Ако не прехвърлиш на никого майчинството,и се върнеш на работа ще получаваш 170 лв майчинство на месец.Щом няма на кого да го прехвърлиш,може да обмислиш яслата като опция.Може пък да тръгне детето леко и да няма много болести

# 247

Много тъпо...сестра ми е единствената, която би се справила. Свекървата едва успява да гледа себе си. Мислех сестра ми да не ходи на работа и да взема майчинството, за да мога и аз да се върна на работа...
не се притеснявай за това! в яслите обгрижват страхотно децата! варианти винаги има, бъди спокойна   bouquet

# 248
За женско може и да се измисли, но за мъжко…Естел, май си суеверна…
Донякъде.  Simple Smile

# 249
Подкрепа и от мен , ако мога с нещо да помогна ще се радвам Hug

# 250
Страх ме е! Но, ако е вярно, че децата приличат на когото ги кръстиш, няма по-подходящ човек!

Не бива! Наистина са само суеверия. Различните култури имат различни обичаи в този смисъл, някои никога не кръщават на жив човек. Значи - както си изберем  Hug

# 251
Не пиша , защото нищо ново не се случва около мен. Но може би така е по-добре. Гледам да лежа повече, пия си хапчетата и се моля за първи отчетливи ритничета. Дано да е така до края!
Ели ,всичко ще е наред !  Hug

# 252
Мила Ели,
разбирам те напълно, че след всички трудности и беди, през които си преминала, е нормално сякаш да станеш малко суеверна, и да се боиш вътрешно да не сгрешиш и да не предизвикаш по някакъв начин още беди.
Но специално този вид суеверия - за кръщаването на починал човек и за кръщаване на единия от родителите, според моето скромно мнение са абсолютно безпочвени, защото познавам десетки хора, които са си живи, здрави и добре реализирани, въпреки че са кръстени на починал човек или на някой от родителите си.
Мисли позитивно, и доколкото ти е възможно, недей да се затормозяваш със суеверия   bouquet

Лека седмица ти желая, пиши винаги, когато имаш нужда и желание   bouquet

# 253
  • Точно където трябва
Добро утро!
Мен по-скоро не ми се искаше да го давам толкова малко на ясла. На годинка ще се учи да ходи, да казва първи думички.
А за името какво всъщност е суеверието - знам просто, че не се кръщава първо дете на починал, но защо?
И не съм писала, но първите ритничета си ги имаме. Всъщност ги усещам от около месец, но в началото е едно странно и неясно. Сега вече съм убедена, че е бебчето. И си говорим.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 09:36 от elliee

# 254
Ели, браво за ритничетата. Нека се роди, пък ще го мислиш с яслата. Моят син също тръгна малък на ясла - на почти 1 година и 2 месеца (не ги не навършил още), но това не е проблем. Сега мисли за други неща, все хубави при това!

Общи условия

Активация на акаунт