Хранене на бебе с кисело мляко.Помогнете!

• 42 959
  • 201
  •   1
Отговори
# 105
Аз лично не познавам, просто като го прочетох и видях че се търси инфо, реших да го копна Wink
Нз колко е надежден източника, и аз не съм на мнение че педиатрите са наясно със всичко, но се разрових и  http://www.efanet.org/wp-content/uploads/2012/07/EFA-Book-on-Res … rgy-Bulgarian.pdf  по-надеждно от това здраве му кажи Simple Smile
Всеки родител избира сам как да храни детето си, избира кого да слуша и на кого да вярва.

# 106
Иначе какво да кажа като се захранихме с пюре от почти 4 месец Close Затова отккато сгреших, вече се информирам от хиляда места преди да предприема каквото и да е.

# 107
  • София
...., но ширещото се мнение, често почерпено от форуми и блогове, или от разговори с други майки на кафе в мола примерно, че киселото мляко е вредно и трябва да се избягва или пък да се включи в менюто някъде преди излизане в пенсия, според мен е пълна глупост  Simple Smile

Никой не е казал подобно нещо. Laughing

# 108
genovevam, както вече писах, всеки е свободен да прави каквото си иска, включително и да дава на бебето си кисело мляко. Щом си решила, че е полезно за 2-месечно бебе, щом смяташ това за правилно, направи го!
Никой не оспорва полезните съставки на киселото или прясното мляко, но не и за толкова малко бебенце, чиито стомахче и черва не са узрели за такава храна. Като стане на годинка, ако ще и по 3 кофички да яде, няма лошо.
Ако става на въпрос има и такива, които на изписването на бебето от родилния дом, носеха кебапче, увито в марля - да си опитало детето....  ooooh!  (бяха роми, макар че това не е важно)  Naughty

# 109
  • София
Четене с разбиране е едно елементарно нещичко, което, както много изследвания казват, е сериозен проблем на нашенската образователна система  Confused С прискърбие установявам, че наистина е така.
genovevam, точно за теб говоря ooooh!

# 110
Оставете я жената, едно си баба знае - едно си дума Whistling.

# 111
genovevam, както вече писах, всеки е свободен да прави каквото си иска, включително и да дава на бебето си кисело мляко. Щом си решила, че е полезно за 2-месечно бебе, щом смяташ това за правилно, направи го!
Никой не оспорва полезните съставки на киселото или прясното мляко, но не и за толкова малко бебенце, чиито стомахче и черва не са узрели за такава храна. Като стане на годинка, ако ще и по 3 кофички да яде, няма лошо.
Ако става на въпрос има и такива, които на изписването на бебето от родилния дом, носеха кебапче, увито в марля - да си опитало детето....  ooooh!  (бяха роми, макар че това не е важно)  Naughty
Това с кебапчето ме разби Joy Joy JoyВ родилното,което раждах имаше една циганка(евала на цигането) беше супер информирана и беше подготвена отвсякъде да бъде майка.Понеже раждаше секцио и си спомням как се молеше на акушерките да не му дават АМ,а иска да го кърми.

# 112
След толкова прочетени коментари вече се чудя,защо всички майки си мислят,че киселото мляко е толкова вредно,четете някъде нещо и веднага си мислите най-лошото,алергии,проблеми,астма и т.н...Според мен наистина си зависи от самото дете и как го приема то.Дъщеря ми от 2 месец беше на кисело мляко и си е едно прекрасно детенце без никакви алергии.

# 113
Дъщеря ми е на 2 год. и един месец. Кисело мляко опита доста след като навърши годинка. Не и хареса. В момента и давам един продукт ( детски ) на Данон, защото рекламата му много и харесва и ... реши че е супер. Пие АМ преди лягане и сутрин след ставане. Нормална закуска не яде. Синът ми е гледан по различен начин. Преди 15 години нещата бяха други. Кисело мляко прояде след 8-9 месец, беше захранен. Няма да забравя обаче шишето със захарна вода в болницата заради тежката жълтеница, което пи и в къщи доста време по настояване на педиатърката. Едва ли докторите са искали да му навредят с тази захар ( и на всички деца като него ), просто такива са били разбиранията.
Като се спомена за кебапче - по мое време имаше една госпожа от ромски произход, която мажеше на пръста си маргарин с мармалад от закуската и хранеше току що роденото си бебето - било гладно. Беше и пето или шесто.

# 114
  • София
След толкова прочетени коментари вече се чудя,защо всички майки си мислят,че киселото мляко е толкова вредно,четете някъде нещо и веднага си мислите най-лошото,алергии,проблеми,астма и т.н...Според мен наистина си зависи от самото дете и как го приема то.Дъщеря ми от 2 месец беше на кисело мляко и си е едно прекрасно детенце без никакви алергии.
Като вече е на кисело мляко за чий пускаш тема?! Рано е да се каже за алергия.... Недей да се чудиш, киселото мляко е вредно за пеленаче и толкова, затова , че ти и шепа дами на възраст мислят обратното, няма да направят киселото мляко подходяща и полезна храна за бебе. Може да го блъскаш и с глюкоза та и от киселото мляко да икономисате. ooooh!

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 05:48 от magnet_for_happiness

# 115
Ей Божеее...  Joy Не е истина просто.
Каква глюкоза - препечено брашно с вода да дава - още по-евтино ще излезе.

# 116
Четене с разбиране е едно елементарно нещичко, което, както много изследвания казват, е сериозен проблем на нашенската образователна система  Confused С прискърбие установявам, че наистина е така.
genovevam, точно за теб говоря ooooh!

Съгласна съм напълно, но този проблем с четенето с разбиране е масов през последните 1-2 десетилетия  Wink, затова мен не ме засяга  Grinning, аз съм продукт на тоталитарната образователна система, там се наблягаше на ученето на фундаментални научни факти...няма три-две, няма лиготене...А и както е отбелязала една потребителка за мен - "едно си баба знае ....", но с грешно продължение Laughing

както вече писах, всеки е свободен да прави каквото си иска, включително и да дава на бебето си кисело мляко. Щом си решила, че е полезно за 2-месечно бебе, щом смяташ това за правилно, направи го!

Ето още едно доказателство за недостатъците на сегашната образователна система - неумението на миналите през нея да прочетат докрай пасаж, по-дълъг от 2-3 реда ooooh!

# 117
Авторката питаше как да приготви оризова вода за млякото.Не се чудеше и питаше дали да го храни с кисело мляко.

# 118
  • София
Авторката питаше как да приготви оризова вода за млякото.Не се чудеше и питаше дали да го храни с кисело мляко.
Пишеше,че иска да смени АМ  с кисело и предвид тази глупост се изписаха постовете след това.

# 119
Пишеше,че иска да смени АМ  с кисело и предвид тази глупост се изписаха постовете след това.
Да.Това ясно.Ама тя си е решила за себе си .То затова не мисля ,че може да и се смени мнението.

Общи условия

Активация на акаунт