ЮЛСКИ бебета - тема 14

• 20 671
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Перник
Таничка и аз имах кърма с гаден аромат и вкус на пластмаса от контейнерите и я изхвърлих. Не посмях да я давам. Иначе с АМ правя пюретата, малкото кърма която цедя я давам сутрин и вечер. При мен май вече свършва. Освен със зелен чай с какво друго мога да я "върна" евентуално

# 91
Румяна, тук едно момиче - Изабел беше казало за едни хомеопатични гранулки:"RICINUS COMMUNIS 5ch", при мен имаха чудодеен ефект, вземах три пъти дневно по 5, ако се вземат по повече, причиняват обратен ефект.

# 92
  • Перник
Флай мерси. Знам че много пъти е коментирана тея тема, но мен тогава не ме интересуваше толкова и не съм запомнила. Ще ги взема да пробвам

# 93
Момичета, това, че кърмата мирише на сапун, не значи, че е развалена. Това е защото мазнините в нея се променят, така да се каже. Тук в подфорума за кърмене има инфо по въпроса - как трябва да изглежда размразената кърма.

Руми, мога да ти препоръчам хомеопатия на Боарон за увеличаване на кърмата - ricinus communis 5 ch, струва към 4 лв. Пият се по 5 гранулки 3 пъти на ден. В аптеката ми казаха преdи всяко кърмене, но четох и никъде не видях такава препоръка. Пих го 5 гранули 3 пъти на ден. Хубаво е да спазиш минимално изискванията за пиене на хомеопатия - купи си нементова паста за зъби и 1 час преди и след приема на таблетката не трябва да си яла и пила вода.
Първия ден беше много странно, гърдите ми бяха пълни, но рефлекса за потичане беше слаб. На 2рия ден всичко беше ок. Щом усетиш, че кърмата се е увеличила, спираш да ги пиеш, за да не привикнеш.

Aз докато си напиша поста и Флайчето ти е казала Simple Smile

# 94
Nikolova, моята чашка е ей такава

http://www.amazon.co.uk/NUK-Disney-Learner-Non-Spill-Silicone/dp … =nuk+first+choice

За замразена кърма аз си бях маломлечна от самото начало, та имам само 200- 300 грама замразена. Като ви слушам май и нашата ще се хвърля. Аз я пазих за като въвеждам каша.

# 95
  • Бургас
Грийн, за зеленчуковите и плодовите пюрета по може да я ползваш, от колкото за каша....аз си реших за себе си че кашата ще си я правя с вода...че иначе става течна точно като вода и всичко заминава по дрехите и се плюе...

Иначе за кърмата тя може да не е развалена, ама ужасния й аромат изглежда дразни Алекс и се мръщи и не я иска...ще пробвам като почна зеленчуците да видя в зеленчуковото пюре дали ще я яде...ако не изхвърлям всичко. Честно казано аз като я подуша и ми се догадва от миризмата, а ако е прясно изцеденя въобще не мирише така...

Руми, за увеличаване на кърмата на мен ми помага по-често слагане на гърда на бебка и нощните кърмения...аз затова и не бърам насилствено да ги махам.

п.с. извинете ме ако има грешки ама май на клавиатурата й заминават батериите и изяжда половината букви Sad

# 96
Включвам се с няколко въпроса:
1./ Замразената ви кърма как е ? (който има разбира се) ...аз вече изхвърлям 4ти контейнер от по 220мл защото след като я размразя не ме кефи миризмата й...пробвах с лъжичка да я дам на Алекс само да опита да видим дали ще мине номера...е прави кисели физиономии и не й харесва та все я изхвърлям.....Имам 5л в хладилника, всичко ли трябва а отиде на боклука? Имах  си само две контейнерчета по 150мл и двете бяха странни като ги размразих и ги хвърлих
2./ започнах захранването от 4 дни и сме на оризова каша по съвет на педката, та всеки ден като хвърлях контейнерите със замразена кърма и правих накрая кашата с вода, но вчера реших да се изцедя все пак и да я направя с кърма....голяма грешка, аз забравих че амилазата в кърмата разгражда въглехидратите и кашата се втечнява почти аламинутно....та вчера яде течна каша....от сега нататък ще си я правя пак с вода....а кърма само на плодови или зеленчукови пюрета, но пак трябва да се цедя, ако и останалата замразена е с кофти аромат Sad
При мен досега каша не се е втечнила, но т.к. почнах със зеленчуци, оризовата каша беше супер много безвкусна и я правя с вода и добавям половин плодово пюре, така става супер.

Ние другата сряда ще ходим на изследвания, но не знам дали да дам да и правят последната хепатитна, че с този грип  newsm78 Иначе вие добре си растете.
Руми88 а защо цедиш? Като цедя, един път в седмицата за да добавям в зеленчуковото пюре, едва събирам по 60-80мл максимум, но детето иначе си цока и не показва с нищо, че е останало гладно.
Утре ще водя В. на зъболекар  Rolling Eyes почти съм убедена, че това дето ви казах, че го напипах е кътник, но пък пръв зъб - кътник, а и от две вечери спи по-спокойно  newsm78 не знам и аз какво е , и затова съм решила утре на зъболекар, да потвърди или отрече какво е това

# 97
  • Перник
Мерси Лъки  Hug
Таничка, аз само се цедя не го слагам на гърда. Още на втория месец ме разрани страшно много и му дадох от шише, а след като се оправих той вече беше свикнал на шишето, че е по лесно и неиска пак да зацока. Та от тогава се цедя само и му давам.

Мисти аз се цедя вечер последно в 20ч. и след това сутрин направо кум 7-8ч. и цедя по около 200мл. Сега съм и в цикъл и може би затова ми и понамала. Знам ли  newsm78

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 13:10 от Румяна88

# 98
  • София
На Лазар днес му беше второто падане. Не знам какво да кажа, ту ми се плаче, ту ми се вика.
Бях тръгнала да изхвърля поредното неизядено мляко, сложих го по средата на спалнята и тръгнах към бокса. Направих 5-6 крачки и "туп".
Сега е добре, ама аз много се отчаях, от себе си се отчаях.
Може и да имам нужда от почивка, за един час почивка, ама на-няма.

Да са живи и здравички празнуващите ни днес дечица, Ого и бате Стани-математика! Heart Eyes Hug

# 99
  • София
Леле, много сте писалии  Mr. Green
Вчера за мен ми беше кофти ден  Tired
Тая педиатърка е ебати паника, значи  #Cussing out Не й е харесвала кръвната картина, сигурно е имала анемия - таласемия и ни прати на консултация в ИСУЛ при детски хематолог. И се опита да ми втълпи, че аз съм й предала анемия при положение, че аз НЯМАМ анемия, желязото дори е на максималното  ooooh! Отделен е въпроса, че мъжът ми има анемия от ноември месец насам. Хемоглобина й е 106, а желязото й е 7 (на минималното е, но не е извън нормата)Е, отидохме и като видях дечицата, се депресирах бе  Hug Cry душички златни..
Измрънка ми, че е наддала много малко, само 160 гр.  Tired и сега е 7 и 160...
Но пък да ви похваля, че гарджето днес изяде почти цялото пюренце с пуйка  newsm44 newsm44 newsm44 Даже искаше и още, но нали е за пръв път и ме е страх да не прекаляваме много!  Crazy
Пък и от кръвните картина как установиха, че е имала две хромозоми  ooooh! Абе, какво да ви кажа... Цял ден асимилирах тия неща, че чак главата ме заболя  Sad
Ние сме малко сополиви (ама я има, я не... )
Терпи, остави хората, няма как да ги отсяваш... Все ще се получи така, че някой от редовните ще бъдат премахнати... А и какво печелим така. Нищо. Според мен е излишно време, излишна занимавка, пък и нека да ги има...  Crazy
Нелва, ние сме на най-долното, откакто е родена (ама рамката пък се сваля надолу и ми беше ОК), но сега е вдигната, че малката успешно стои на краката подпряна с нещо. А пък през нощта я чувам, когато е вече седнала  Mr. Green.. Та не смея  Crazy
Руми, когато е в проходилката я държа босичка, защото е топло вкъщи, иначе е с пантофки с кожа отдолу, че е ламинат и с чорапките се пързалят  Crazy
Агнеси, наистина хемоглобина му е разкошен  Heart Eyes Радвай се!!! Докато при Анджи е изцяло на кърма, но пък й е 106  Confused Да му е честито името и много да те радва, и да те слушка!
Ани, как си сега? Надявам се по-добре?  Hug
Иве, да му е честит рожден ден и да ви слуша многооо!  Hug
То и аз трябва да взема една преходна чаша..

# 100
момичета вече съм много притеснена и фризо и купих и него не го ще?Леле не знам какво ще правя?!Дано като е много гладна да го пие   Sad

# 101
Nikolova, аз ако съм на твое място щях да продължа да предлагам, примерно след половин един час. Като огладнее може и да я пие. Успех и чакаме да се похвалиш, че всичко е ОК  Hug

# 102
Аз от седмици насам планирам да купуваме преходна чаша и така и не сме купили нищо. Детето одъртя, от биберон си пие... до колкото може да се каже, че пие вода.
Днес за обяд яде пюре от картоф, морков, чушка, праз и патладжан. Много хубаво миришеше, докато се готви, чак ми се доядоха бабини, селски манджи.
Отдолу се подава един зъб. Драска и се вижда даже, но съвсем малко.

# 103
Николова, и моя се оказа многооооооооо капризен и сменях 3,4 млека, накрая открих мляко на Гербер, почнах директно от номер 2, но го пие, вече втора кутия струва 9.70лв за 350г.

# 104
ако знам че ще пие ще и купя,направо съм отчаяна......какво щеправим през нощта като се събуди..........

Общи условия

Активация на акаунт