ЮЛСКИ бебета - тема 14

• 20 671
  • 737
  •   1
Отговори
# 75

Тоя Боци ще ме подлуди от крясъци. Гласът ли си опознава, що ли...не знам, ама на комшиите никак не им е весело.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 11:22 от blizna4e

# 76
Добро утро  Hug
У нас е "болница на края на града : - аз болна, бебе сополиво , Дари подозирам,че е шаркава  Sick Ще я водя после до педиатъра да види и да каже.

Близначе - аз не разбрах какво е станало у вас , но ти сама знаеш,че момичетата тук дават съвети с добро и с желание да помогнат . Недей да съжаляваш,че си споделила  Hug

Прегръдки на всички и специални поздрави на празнуващите   bouquet

# 77
Привет! Не успях да изчета всичко, но малкия е ужасен тази сутрин  ooooh!
За АМ-то, когато аз спрях да кърмя (преди около 2 месеца) нашия педи препоръча НАН - малкия не го искаше, после пробвах всичко възможно Аптамил, Фризолак, Хип, докато не открихме Хумана. В началото бях скептично настроена предвид доста по-ниската цена от другите млека, мислех си че е кофти за това е евтина. Обадих се на педи и той ми каза, че това е едно от най-качествените АМ, а цената е ниска поради слабата реклама. Купих го и бебе започна да го яде без проблем. От тогава сме на него и нямаме никави проблеми.
Много ти благодаря!Днес ще купя Фризо и ако ито не и хареса ще купя хумана Simple Smile

# 78
Добре де, всички дето давате бисквити и май само аз не давам, всички ли сте въвели глутена  newsm78

# 79
  • София
Джина,ползвам правени капки с гентамицин и адреналин, вълшебни са! Бързо да минават сополите!

Близначе,а Боци здрав ли е вече?

Пина, операта звучи супер, а за орисията- режисьор е най-така  Flutter

Мъхче, различни доктори различни кодове искат, в зависимост какви договори имат със ЗК. Най-добре да попиташ конкретния лекар какво му трябва.

Иве, да ти е жив и здрав Стани, много щастлив и все такъв умник Simple Smile

Агнес, да ти е жив и здрав Ого! Ти приемай поздравления, пък няма нужда да черпиш. Някой ден като стане мноооого богат Ого, той ще те черпи теб Simple Smile

Аз потъвам много здраво, май и аз се издокарах с грип. Вдигам температура скорострелно, но все пак още не е висока, имам адска хрема и едвам дишам. Правя инхалация след инхалация, децата ми се катерят по главата, което е супер, но имам нужда от почивка, а няма кой да ги гледа Sad

# 80
  • Бургас
малко се включвам ни в клин, ни в ръкав защото съм стигнала до 40 страница на предната тема и от там нататък още нищо не съм прочела и не знам какво обсъждате.
Включвам се с няколко въпроса:
1./ Замразената ви кърма как е ? (който има разбира се) ...аз вече изхвърлям 4ти контейнер от по 220мл защото след като я размразя не ме кефи миризмата й...пробвах с лъжичка да я дам на Алекс само да опита да видим дали ще мине номера...е прави кисели физиономии и не й харесва та все я изхвърлям.....Имам 5л в хладилника, всичко ли трябва а отиде на боклука?
2./ започнах захранването от 4 дни и сме на оризова каша по съвет на педката, та всеки ден като хвърлях контейнерите със замразена кърма и правих накрая кашата с вода, но вчера реших да се изцедя все пак и да я направя с кърма....голяма грешка, аз забравих че амилазата в кърмата разгражда въглехидратите и кашата се втечнява почти аламинутно....та вчера яде течна каша....от сега нататък ще си я правя пак с вода....а кърма само на плодови или зеленчукови пюрета, но пак трябва да се цедя, ако и останалата замразена е с кофти аромат Sad С АМ не съм правила тъй като сме на кърма и АМ не приема....затова да питам пак ли се втечнява кашата и с АМ ако се прави?

Да се отчета днес голяма дилема с тая урина докато я вземем с тези колектори, първия го залепих наобратно, после го отлепих и го залепих правилно, съответно той не лепеше добре и всичкото пишкано отиде отвън защото се разлепи, а после сложих нов и беше голям смях...малката по голо дупе, баща й прелива чаши с водам какти пина беше правила...аз друсам едно шише с вода да й шумоли там барем се сети да свърши работата...не стана та накрая тя легнала, аз надвесила се над нея и бутнах цица...е да ама пак не пишка. После се наложи да я държа около половин час права та да се изпишка поне да влезе и в контейнера, а не да изтече отстрани Simple Smile
Вчера минахме на контролен биха й ваксината на 6м, изтеглиха я 7кг я записаха, теглиха я с памперс 7180, ама викат заради памперса 7кг...а той беше сух току що сменен. ММ я измери в къщи преди да отидем вика 69см...там я измериха 67....както и да е Simple Smile Растем бавно и славно. За последния месец и 10 дни е качила 600гр. и 3см. Сега чакаме да ни разчетат изследванията за кръв и урина, иначе на ехографа всичко беше 6 точки.

# 81
На някои от кашите пише, че могат да се приготват както с АМ, така и с вода  Peace

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 12:36 от bani4arkata

# 82
Леле, какво стана с този форум?! Всички се изпонатръшкахме един след друг. Болните да се оправят бързо пожелавам.

ЧРД на Стани и ЧИД на Ого! Да растат здрави, щастливи и безгрижни дечица!

Ани88, как си? Аз по същия начин си счупих ръката когато бебока не беше и на месец станал. Тогава беше парче месо и криво ляво се оправях с него, сега не бих могла без помощ. Дано при теб да са се разминали нещата.

Снощи да ви кажа такова сънуване падна и все глупости затормозяващи. Самолетни катастрофи, тичане. Една част от съня ми беше, че сме с ММ на ресторант и забравихме бебето. Ей така си излязохме и го оставихме. Сетих се, чак като срещнахме една моя бивша съученичка и тя ми каза, че много съм напълняла, а аз се оправдах, че съм родила наскоро. Едно тичане обратно до ресторанта, те го пратили на социалните, социалните пък ни разпитваха защо толкова безотговорни, направо ужас. И се сетих как преди да забременея имаше една жена, която си беше забравила бебето в колата и то се беше задушило. Тогава моя приятелка, току- що родила, ми каза, че може да си го представи да и се случи и на нея, а аз си помислих колко зашматкана и безотговорна трябва да си, за да го допуснеш. Няма нужда да ви казвам как ми се е променило мнението сега. Особено за началото, когато всичко ми беше като на сън.

Николова, на мен една приятелка ми препоръча също хумана и хип млека. Но каза, че бебето и веднъж като пробвало Хип не щяло да пие никакво друго мляко. Май било по- сладичко. Стискам ти палци, дано успеете скоро.

Аз на моя се опитвах да му дам водичка вчера, но нещо не ми се получи. Държи си човчицата (или както там се казва) на чашката в устата и не знае какво да прави с нея. Тя е такава за преминаване от биба на чашка и не пуска вода освен ако не я засуче като биба. Е, не стана. Цръкнах му малко в устата. Е, такъв отвратен поглед ми хвърли. Днес борбата продължава. Някой, ако е имал успех по друг начин може да ми пише. Ако и днес не стане ще пробвам да му давам с лъжичка, но ще е голяма хамалогия.

Викат ме с ъ-ъ-ъ. Хубав ден на всички!

# 83
малко се включвам ни в клин, ни в ръкав защото съм стигнала до 40 страница на предната тема и от там нататък още нищо не съм прочела и не знам какво обсъждате.
Включвам се с няколко въпроса:
1./ Замразената ви кърма как е ? (който има разбира се) ...аз вече изхвърлям 4ти контейнер от по 220мл защото след като я размразя не ме кефи миризмата й...пробвах с лъжичка да я дам на Алекс само да опита да видим дали ще мине номера...е прави кисели физиономии и не й харесва та все я изхвърлям.....Имам 5л в хладилника, всичко ли трябва а отиде на боклука?
2./ започнах захранването от 4 дни и сме на оризова каша по съвет на педката, та всеки ден като хвърлях контейнерите със замразена кърма и правих накрая кашата с вода, но вчера реших да се изцедя все пак и да я направя с кърма....голяма грешка, аз забравих че амилазата в кърмата разгражда въглехидратите и кашата се втечнява почти аламинутно....та вчера яде течна каша....от сега нататък ще си я правя пак с вода....а кърма само на плодови или зеленчукови пюрета, но пак трябва да се цедя, ако и останалата замразена е с кофти аромат Sad С АМ не съм правила тъй като сме на кърма и АМ не приема....затова да питам пак ли се втечнява кашата и с АМ ако се прави?

Да се отчета днес голяма дилема с тая урина докато я вземем с тези колектори, първия го залепих наобратно, после го отлепих и го залепих правилно, съответно той не лепеше добре и всичкото пишкано отиде отвън защото се разлепи, а после сложих нов и беше голям смях...малката по голо дупе, баща й прелива чаши с водам какти пина беше правила...аз друсам едно шише с вода да й шумоли там барем се сети да свърши работата...не стана та накрая тя легнала, аз надвесила се над нея и бутнах цица...е да ама пак не пишка. После се наложи да я държа около половин час права та да се изпишка поне да влезе и в контейнера, а не да изтече отстрани Simple Smile
Вчера минахме на контролен биха й ваксината на 6м, изтеглиха я 7кг я записаха, теглиха я с памперс 7180, ама викат заради памперса 7кг...а той беше сух току що сменен. ММ я измери в къщи преди да отидем вика 69см...там я измериха 67....както и да е Simple Smile Растем бавно и славно. За последния месец и 10 дни е качила 600гр. и 3см. Сега чакаме да ни разчетат изследванията за кръв и урина, иначе на ехографа всичко беше 6 точки.
Аз имах доста замразена кърма и да миризмата и е по особена,остра.Моята беба и се мръщи един два дни но след това свикна,сега вече нямам и замразена и се налага даминаваме на ам!Не и се притесняваи на кърмата даваи смело на бебчо и това е!

# 84
Аз имах страшно много замразена кърма - 100 пакета по 300мл, но така и не я използвах, просто бебо отказа да я пие. Изхвърлих я защото четох че след 3-4 месеца не ставала вече. Ползвах едни пликчета за кърма на Лансинох и от нея кърмата миришеше на сапун, смених. Взимах едни други (не помня марката) от тях този мирис го нямаше но малкия пак отказваше кърмата. Не знам защо така, много ме е яд че си счупих ръцете да цедя и замразявам  Crossing Arms

Кашите и с АМ се втечняват ако не се дават на момента, като се замисля всички каши ни се втечняват дори и тези, които правя с вода.  newsm78

Ние също взехме преходно шише чаша, с водата не стана номера. 1-2 пъти му направих мялкото в него защото като е гладен дърпа и така свикна. Сега пие само вода с такова шише.

# 85
И аз използвак на лансинох плоковете за кърма,но моята беба си я пиеше,малко се дърпаше от началото ама свикна.Иначе и аз бях натрупала около 30литра кърма във фризера Simple Smile

# 86
какви са вашите преходни чаши,аз трябва да взимам някаква но си нямам и на идея каква да е!

# 87
   Добро утро!
   Да са живи и здрави рожденикът на Ива и именикът на Агнес!  bouquet
Таничка, и моята замразена кърма мирише кофти след размразяване, но аз правя с нея кашите и така малко замъглявам аромата и.Наистина, втечняват се, но като добавя плод или плодово пюре, горе долу го докарвам на гъстота, че иначе много ми свиди да я хвърлям, като знам как драпах да имам...Но пък може твоята хубавица да е по-капризна от Катето и да я усеща и смесена с каша.
   Вчера и ние бяхме на консултация, докторката каза буквално:"Никой не може да ме накара да сложа ваксина на бебе в този грипен период", понеже на Катеринката сега и е наред хепатитната, та ще чакаме, нищо че е здрава.Мога да почвам попарите и  кус куса, Плазмон имат много хубав, дребен.А за попарите, мисля да карам майка ми, понеже има хлебопекарна, да пече хляб без сол, може и от типово брашно и аз във фурната ще си правя сухарите за тях.
   Леле, тази нощ разбрах, че съм спала, само защото си спомням, че сънувах, имах чувството, че не съм мигнала, малката вампирела ми разказа играта - през половин час нещо хленчеше, въртеше се, а аз бързам да я укротя, че иначе буди кака си, която трябва да става в 6.20 за училище.Дали е възможно да се е пристрастила към зеления чай, който пия всяка вечер преди последното кърмене, а снощи пропуснах, защото гърдите ми бяха пълни и без чай, а тя да е изпитвала нужда от него...
Фроузън, какво прави астралното близначе, драсни два реда?
Ани, това е много неприятно, дано не си си пукнала капачката, щом ти се е подуло, как си сега, дали не трябва лекар да те види...
Николова, аз ползвам такъвhttp://electron.bg/philips-avent-mek-nakrainik-p-126477.html, може на шише да се сложи, а има и чаши такива.

# 88
  • Бургас
Тези дни се сетих как Росито съвсем изчезна Sad Таничка, ако я видиш (ама то и ти изчезна !) кажи и да намине защото осезаемо липсва !  Sad

Росито е мома Софиянка още, не се е прибрала в Бургас все още, ама ще я прослушам тия дни Simple Smile че ми залипсва Simple Smile
А аз липсвам заради лекции и изпити...сега лекциите свършиха, останаха само изпитите....утре имам изпит по счетоводство примерно...ггггррррр  Mr. Green

Моята чаша е на Томи Типи...води се първа чаша, ама малката само си дъвче накрайника да си чеше венците и не смуква да пийне нещо, ако случайно се обърка да смукне и й пусне вода почва да се дави и да я плюе, все едно не е очаквала че от там ще текне вода  Laughing

За кашите ако е с вода не ми се е втечнявала, ама вчера с тая кърма....Аз имам кърма в контейнерите на Авент тези чашките, имам и в пликчета на Канпол, ама от контейнерите ли не знам миризмата е гадна...

# 89
Ами ето, Росито е софиянка...и да не се обади ! Срамота. Щяхме да се видим.....

Терп, благодаря, добре сме вече. Всички са здрави Simple Smile

Ние спонтанно решихме да се качим на Витоша. С колата, но все пак....Опаковам Бо и тръгваме  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт