Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 131 661
  • 832
  •   1
Отговори
# 150
А в предучилищната следобед децата в занималнята до 17ч. ли са? И ако ходят на извънкласни занимания е след това? Извинявам се ако е коментирано по-рано, а пък на мен да ми е убягнало.

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 10:17 от vanilly

# 151
от 17 до 17.30 е взимането.
за допълнителните занимания, зависи - някои са от 17 до 18, други от 17.30 до 18.30.

# 152
А в предучилищната кога трябва да ги остявяме? Нещо ми се върти в главата след м/у 08.00 и 08.30, но не съм сигурна

# 153
На мен ми казаха, че трябва да ги оставяме до 8,15

# 154
Оставянето Е ОТ 8.00 ДО 8.15, и после съответно от 17,00 до 17,30 е взимането.В занималнята са до 17,00,после или транспорт или спорт зависи какво сте предвидили.

# 155
Оставянето Е ОТ 8.00 ДО 8.15, и после съответно от 17,00 до 17,30 е взимането.В занималнята са до 17,00,после или транспорт или спорт зависи какво сте предвидили.

Благодаря:) Утре отиваме да се записваме.

# 156
  • sofia
Аз също мога да кажа за сега хубави думи за хората, работещи в сдружението - няма молба, която да съм отправила към тях и да не са уважили искането ми. Местя детето си там от втори клас - организираха ми тест за детето, въпреки изключителната им натовареност по приемите в подготвителна и първи клас, показаха ми помещенията, които са ме интересували, организираха ми среща с бъдещата класна за да имам лични впечатления и отговориха на всичко, за което съм ги питала. Бяха много мили и към детето ми, когато съм звъняла по телефона винаги са били любезни. Надявам се и в бъдеще да запазя добрите си впечатления от тях.

# 157
Здравейте,
да си кажа и аз впечатленията за изпитите на сдружението Луис Карол, детето НЕ Е ПРИЕТО, така че няма да имам впечатления от работата.
Първо защо записах детето на изпитите към сдружението:

1. Основно заради паниката ми, че детето няма да влезе там където самото то иска, и че аз съм длъжна да му подсигуря добри резервни варианти. Та към тези резервни варианти прибавих и сдружението Луис Карол.
2. Заради носталгията по 55 училище, където аз съм тръгнала първолаче, а и баща и работи близо до училището (т.е. удобно му е да я кара и да я взема от там) - всъщност варианта да учи в 55 се указа почти пълна химера, а 10 изобщо не ни допадаше като локация.
3. Защото се подлъгах от форума че иде реч за нещо сериозно, от ранга на сдружение Шилер.

Та ще разкажа за събеседването и ще го сравня с другите училища в които имаше приемни процедури (НУКК и 134 СОУ (еврейското училище)).

1. Започвам от това, че бяхме поканени на СЪБЕСЕДВАНЕ на 10 април (първата дата). Това което се случи НЯМА НИЩО ОБЩО със събеседване обаче. За справка в 134 СОУ се осъществи истинско събеседване - детето и ние бяхме в една стая, ние при един психолог, детето при друг. С нас водеха разговор за детето, а на детето даваха задачки, в стаята присъстваше още един психолог. След събеседването тримата се събраха да обсъдят и да стравнят нещата.
2. ОРГАНИЗАЦИЯТА - под всякаква критика - казаха 10 април (ден много натоварен работно и за мен и за баща и, и за самата нея - следобяда и беше тържеството в ДГ). При записването - казаха ще се обадят да потвърдят. НЕ се обадиха, звъннахме ние предният ден - "да - утре, няма промяна и т.н". Та на 10 първата изненада беше че това няма да е точно събеседване. Второто лошо впечатление последна скоро - по едно време излезе една персона от стаята на децата - размени няколко думи с госпожата която беше в стаята и ни уведомиха че не сме за днес, объкали сме се и т.н. Естествено обяснихме, че вчера от офиса им са потвърдили датата, че така или иначе деня ни е доста натоварен - та решиха да оставят детето, не че щяхме да дойдем в друг ден. Раздадоха въпросник - попълнихме го, почнаха после дебати, въпроси с другите родители и стана ясно защо не сме за този ден  Laughing Те изпитвали за подготвителна група, не за първи клас  Laughing Попитах дали все пак са се усетили и дали са и дали правилните задачи, измънкаха ми че сигурно са се били оправили  Laughing а дано! За въпросника не ми се отваряше дума въобще Laughing Приключи изпита на децата, дебатите обаче продължаваха, вече и с присъствието на децата в стаята. Постояхме с идеята че нещата ще приключат по-срочно, но уви всеки от нас имаше ангажименти и за това културно се извинихме и тръгнахме да напускаме стаята, тогава ни сюрпризираха с поредното нещо - ама вие не знаете ли има ТАКСА от 30 лв. - ми не, не знаем - НИКОЙ НЕ НИ Е КАЗАЛ, за да знаем. Платих я и си тръгнахме и двамата псуващи на ум в какъв абсурд сме попаднали. Аз дори се извиних да баща и, че го помолих щерката да кандидаства и в сдружението  Embarassed
3. ТАКСАТА - както казах 30 лв. Толкова преценили - няма лошо, ама да предупреждават! За справка в НУКК е изпит (добре организиран, с участието на външни психолози) и таксата е 6 лв. В 134 СОУ събеседването се води от два екипа (всеки по 3ма човека) външни психолози, специално наети  за случая - такса няма.
4. ПСИХОЛОЗИТЕ. Както споменах и в НУКК и в 134 СОУ децата се оценяват от психолози. В сдружението попитах кой е при децата - казаха техен психолог и педагози. Нито психолога, нито педагозите ни бяха представени, нито им има имената в сайта на сдружението (както и на учителите - сдружението твърди че е много гордо с учителите си, но така или иначе не ги намерихме, обявени кои са, на сайта, нито ни ги представиха. Единственото което разбрахме е че са начални учители, не филолози). За справка и в сайта на НУКК и в сайта на 134 СОУ има имената на всички учители, на психолозите и на научните лаборатории. Екипите в 134 СОУ ходиха с баджове, на които ясно и видимо бяха изписани имената им. И така трябва да е! Въпрос на възпитание е представянето! По стечение на обстоятелствата и аз и баща и сме психолози и познаваме някой колеги, както и знаем особеностите на различните "школи" в България.
5. БАЗАТА - там не мога да взема отношение - не съм ходила до училищата 10 и 55, но пък от друга страна НУКК и 134 СОУ се славят с повече от прекрасни бази. Това, което не ми хареса е, че някак няма "разнообразие" в занятията - яко англиски и това е! Без спорт, без разни приложни занимания, без  музика и т.н. ако искаш след 17 часа - но тогава на детето определено няма да му се занимава с нищо, след цял ден яко учене. А става въпрос за обучение на деца, не на роботи-лингвисти

Това е моето наблюдение върху сдружението - ако им се занимава сериозно - ще се коригират и ще се научат как се правят нещата. Иначе, както каза една потребителка, ще се възползват от "гребена на вълната" - ще попечелят 2-3 години и после никой няма да е чул за тях. По повот как организирали изпит, въпреки тежката си програма -  да нормално е да направят изпит - струва 30 лв. - а явно така или иначе имат място. (сори за иронията).

За да няма коментари тип "ми то сега като детето ти не е прието и затова гроздето е кисело". Детето ми нямаше да учи в Луис Карол независимо дали беше прието или не. Това беше наше решение, веднага след като излязохме от изпита. Детето ми ще учи там където трябва да учи - а именно НУКК. Тя изкара детската градина към комплекса, където влезе пак благодарение на собствената си интелигетност и умения, сега не изпита се е представила пак повече от блестящо (в топ10 е). Защо не е приета в Луис Карол за мен е загатка - може тя да не се е справила, може "психолозите" да не са я предразположили, може да не са се понравили нашите отговори относно очакванията ни от образованието в сдружението ... а и точно какъв "изпит" е държала за мен е загатка! Искахме обратна връзка (и в деня на изпита (за нас беше важно да видим как се е представила, за да коригираме пропуските и за другите изпити) - беше ни отказана такава) и по официален път - отговориха ни след месец и нещо (точно преди пътуване в чужбина, от което се върнахме този уикенд), че ако все пак много настояваме - ще сме можели да видим теста в тяхно присъствие и с тяхни разяснения от тяхна страна. Мен разяснения не са ми нужни - това съм учила - но мисля че те са длъжни да връщат обратна връзка на всеки! Все пак събират и доста сериозна такса!

Та сигурно Луис Карол са чудесна платена занимална и много удобни, ако живееш около 10 училище, но за съжаление за момента не могат да претендират за нищо повече. Дано учителите им наистина са добри и да работят с любов с децата!

# 158
А някой знае ли дали предлагат тенис на корт от спортовете?

# 159
Само едно да кажа: няма как началните учители да са филолози. Може И да са, но не и само да са.

А някой знае ли дали предлагат тенис на корт от спортовете?

Не.

# 160
Не разбирам как хора, чиито таргети са НУКК и еврейското изобщо стигат до Луис Карол, обмислят кандидатстване там, а даже имат сили и да плюят в темата.... Shocked
Ми нали сте на най-елитното място, радвай се и продължавай напред.

Също така, temp, когато детето ти не е прието (ужасно съм озадачена, как дете с НУКК знания и способности, каквото е твоето, не е прието с фасулските изисквания на ЛК), винаги ще има съмнение в обективността на мнението ти. Няма как при това положение да си положително настроена  Peace.

# 161
мда, и мен мнението на temp леко ме озадачава, ама хайде, здраве да е Wink

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 10:31 от Анонимен

# 162
Вие обаче пропуснахте нещо много съществено в поста на temp- детето й кандидатства за първи клас, не са ПУ.
А/ за първи клас местата са ограничени;
Б/ препитването е не само събеседване тип "среща с психолози", а по-скоро изпит по английски.

# 163
а децата от ПК минават директно в 1 клас, нали? Или и за тях има препитване? Или само с подаване на съответните заявления към 10 СОУ и към ЛК става?

# 164
Само едно да кажа: няма как началните учители да са филолози. Може И да са, но не и само да са.

Няма никакъв проблем да са (да не е задължително), но наистина няма никакъв проблем да са. Филолозите просто владеят в пъти по-добре езика и са с доста по-добро поизношение - което е доста важно в тази възраст. И двете ми деца посещаваха преди 2-3 години, една школа по английски в която работиха изключително новозавършили филолози, повечето от тях възпитаници и на 1АГ преди това. И всички с чудесен подход към децата! Та не е нещо нечувано, не виждано и невъзможно за организиране Simple Smile
p.s. говоря за учителите по английски език на сдружението, не за учителите от 10 училище - които естествено ще са начални!

p.s.s. както казах не знам по какво е изпитвана дъщеря ми, както и от кой ....  Peace

Общи условия

Активация на акаунт