Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 131 662
  • 832
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Винаги има и доволни и недоволни. Както се видя и в съседната тема, една потребителка не е във възторг и от Шилер (детето и завършва предучилищен клас).
Та аз съм от доволните Simple Smile. Детето завършва предучилищен клас. И ще бъде първи клас пак там. Коя ще ни е класната в първи клас не знам. Знам само, че първи клас ги поема друг учител. Предучилищните класове се водят от един преподавател, от 1 до 4 клас ги води друг. Не ни е "смотана" преподавателката по английски. Явно моето дете не е от класа на Пипи, тъй като нашата преподавателка не е сменяна. Също така не смятам, че преподавателката по руски е "смотана". Много приятна и усмихната, децата много я харесват, native speaker.
Вярно е, че физкултурния салон се нуждае от ремонт, но това не зависи от сдружението.
Следобедната пакетирана закуска не е задължителна. Ако не искаш, не плащаш за нея, а слагаш в раничката нещо по твое усмотрение. В нашия клас не закусват следобед от училищната закуска. Децата си носят закуска от вкъщи. Всяко дете си има чашка, носим чай и мед и класната им прави чай със следобедната закуска. На обяд не всичко яде, но моето дете е капризно по отношение на яденето.
Тоалетните съм ги виждала в началото на годината - като във всяко училище. Оплескват ги децата. Както се изразява голямото ми дете "в тоалетните на малките (1-4 клас) винаги мирише и е мръсно, защото не си пускат водата и опишкват (за 125-то иде реч) ".

# 91
Винаги има и доволни и недоволни. Както се видя и в съседната тема, една потребителка не е във възторг и от Шилер (детето и завършва предучилищен клас).
Та аз съм от доволните Simple Smile. Детето завършва предучилищен клас. И ще бъде първи клас пак там. Коя ще ни е класната в първи клас не знам. Знам само, че първи клас ги поема друг учител. Предучилищните класове се водят от един преподавател, от 1 до 4 клас ги води друг. Не ни е "смотана" преподавателката по английски. Явно моето дете не е от класа на Пипи, тъй като нашата преподавателка не е сменяна. Също така не смятам, че преподавателката по руски е "смотана". Много приятна и усмихната, децата много я харесват, native speaker.
Вярно е, че физкултурния салон се нуждае от ремонт, но това не зависи от сдружението.
Следобедната пакетирана закуска не е задължителна. Ако не искаш, не плащаш за нея, а слагаш в раничката нещо по твое усмотрение. В нашия клас не закусват следобед от училищната закуска. Децата си носят закуска от вкъщи. Всяко дете си има чашка, носим чай и мед и класната им прави чай със следобедната закуска. На обяд не всичко яде, но моето дете е капризно по отношение на яденето.
Тоалетните съм ги виждала в началото на годината - като във всяко училище. Оплескват ги децата. Както се изразява голямото ми дете "в тоалетните на малките (1-4 клас) винаги мирише и е мръсно, защото не си пускат водата и опишкват (за 125-то иде реч) ".

bouquet за отговора Hug
То в ДГ не знаем, какви са тоалентите - не ни пускат да ги видим, иначе у за там би имало коментар

# 92
Обучението в 10-то СОУ към Сдружението Луис Карол дава едно огромно предимство- малките паралелки и това че за сума от около 140 лева на месец детето ти хем учи английски език, хем е на занималня.
Дори и само това да е, е големият плюс.

Недейте забравяйте обаче нещо много важно! Годините между предучилищна и четвърти клас минават като миг и идва пети клас и дилемата: къде да учи детето след това? Към днешна дата 10-то е всичко друго, но не и място за дете със знания и амбиция за обучение в прогимназиален етап, т.е. след четвърти клас.

Има и нещо друго мнооого важно: аз съм мега, ултра, хипер доволна от обучението на детето ми, НО имам наблюдение и мога да похваля само един конкретен преподавател по общообразователните предмети и един по английски език.
Други съм ги виждала само във фоайето. И някои от тях не ми правят добро впечатление, ей, така, като хора и отношение към децата.

# 93
  • София
Тук идва въпросът, дали подготовката по останалите предмети (математика, по-точно) е на ниво, което би позволило детето да кандидатства в математическа например?

# 94
Тук идва въпросът, дали подготовката по останалите предмети (математика, по-точно) е на ниво, което би позволило детето да кандидатства в математическа например?

Къде? По време на началния етап ли? Ако да, то зависи от самия класен ръководител. Този на детето ми е повече от добър учител.

# 95
  • София
Да, в началният до 4-ти клас Peace

Добре е да се обръща внимание и на останалите предмети, защото все пак английския не е всичко.

# 96
Касита, бнлагодаря за отговора:) Аз съм с идеята детето да е там до 4клас, а в 5ти клас да е в др.училище. Затова е важна подготовката за матурите в 4 клас.

# 97
Да, в началният до 4-ти клас Peace

Добре е да се обръща внимание и на останалите предмети, защото все пак английския не е всичко.
Simple Smile Aбсолютно! И аз съм на същото мнение! Даже според мен в началния курс, основните предмети са по-важни от езика

# 98
Здравейте момичета,
Относно таксата от 300 лв., вчера се обадих в сдружението и ги попитах, ако я платим, а след това се откажем, какво става? Отговориха ми, че таксата не се връща!

# 99
  • София
Миналата година са ги връщали  Peace
Сега може и да се е променило.

Няма да ги загубите. Миналата година бях записала дъщеря ми в Послушковци и ест. платила входящата такса, но я приеха на второ класиране в Шилер. Изтеглих й документите и ми върнаха таксата, с 30 лв по- малко, уж заради разходите по изпита. Тогава бях толкова щастлива от успеха в Шилер, че просто махнах с ръка и ги прежалих тези 30 лв.

# 100
Предполагам,че тези 300лв. ще се дадат с/у някакъв документ от страна на ЛК. Има 14 дневен срок за разваляне на договор, ако не се лъжа в БГ закона е такъв.

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 12:08 от 0276

# 101
Дано да е така! Ние не сме приети на друго място, така че няма да ми се наложи да си искам обратно парите, но ми беше любопитно дали ще ги върнат, ако се откажеш от ЛК и затова попитах. Simple Smile

# 102
Дано да е така! Ние не сме приети на друго място, така че няма да ми се наложи да си искам обратно парите, но ми беше любопитно дали ще ги върнат, ако се откажеш от ЛК и затова попитах. Simple Smile

И ние сме като вас, така че ще се записваме в ЛК. Единственото, което малко ме тревожи, е дали децата ще получат добра подготовка по БЕЛ и математика. Това за мен са основните предмети, на които много държа. Моята амбиция е след 4-ти клас да се премести в СМГ или в Бастилията, но й трябва добра начална подготовка. Иначе четох много класации за училищата показали най-добри резултати на матурите след 4 клас и защо ли НЕ се учудих, че това са частните newsm78 То това са изкуствено надути резултати, както се установява в последствие, но нали и те трябва да събират ученици Grinning

# 103
Ако може да фалшифицираш резултати от ВО, то от математически състезания- трудно. Та, не е баш така с частните училища.
А иначе всеки иска СМГ, но чакайте първо да видите, иска ли и самото дете. Все пак има пет години.
Може дори изобщо да не му върви математиката.

# 104
Аз също се притеснявам малко, защото единствената ми информация за ЛК е от тази тема, нямам познати, чиито деца да учат там, даже сега разбирам, че до миналата година децата са приемани без изпит. Но като не ни стигнаха силите за Шилер ще се пробваме тук. А за след 4-ти клас - просто не ми се мисли все още.

Общи условия

Активация на акаунт