Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 131 673
  • 832
  •   1
Отговори
# 75
Радвам се да видя,че има раздвижване в темичката.Аз смятам да си запиша детето на предучилищна там,приети сме и ще се възползвам.
При записването за изпита ми казаха,че предучилищната се води от един преподавател,а после в 1 клас е друг.Имат спортове,извън сдружението,заплащат се и са към 10-то.

# 76
Записването на децата в ПГ е от 26.05-28.05. Носи се копие на акта за раждане и встъпителна такса в размер на 300.00 лв. Само не разбрах, при записване на детето в 10-то училище, трябва ли ми някакъв документ от ДГ?! newsm78

# 77
здравейте,

детето ми в момента е предучилищна към Луис Карол, та да споделя някои впечатления. Започвам с позитивните - детето се чувства добре, харесва му, госпожата ни е страхотна, което е едно от най-важните неща! Госпожата по английски и руски е леко смотана, но благодарение на оплакванията ни, от зимата имаме друга госпожа по английски, която изглежда по-готина, но по руски си остава тя. Честно казано, не мога да преценя нивото по английски, защото нямам база за сравнение - знае доста думички, съществителни, но не може да върже изречение. В часовете учат думички по теми (тяло, храни, животни, и т.н.), пеят песнички, в които се повтаря едно и също до откат, оцветяват... може би е нормално за тази възраст, не знам.

Като цяло, идеята на сдружението е хубава, изпълнението като че ли също върви горе-долу, но ръководството на сдружението е проблем Mr. Green Като чета това за сроковете за записване, че са преди класирането в цял Младост, мога 99% да кажа, че няма да ви върнат 300-те лева ако се отпишете. Миналата година приеха всички деца, които се явиха на изпит, дори и едно дете, което не се беше явило на изпит (беше болно, но се обадиха на майка му да й съобщят, че се е спправило успешно с изпита и е прието, то не се записа). В смисъл, ако търсите някакъв вид подбрана среда от деца, тук няма да намерите такава. Миналата година имаше кандидати за две паралелки, цяло лято се трудиха хората, и успяха да докарат деца за още една, нищо, че имаше срокове за изпити и записване до края на май. Предимството им е, че осигуряват следобедни занимания в малки групи, и е по-спокойно в тях отколкото в голямо "реномирано" училище. Иначе охраната е под всякаква критика, тоалетните също, в салона не се диша от прах. В смисъл, нормалното си квартално 10-то училище. Храната в стола е ужасна според моите разбирания (имат топъл обяд, но другото е сандвичи със салам, кренвиршки, пици, вафли, локумки, и др. подобни пакетирани боклуци, които ако държиш, може да му ги слагаш в раницата по твой избор).

Като цяло, зависи какво търсите и какви очаквания имате. Според мен целта на ръководството на сдружението е единствено и само ориентирана към печалба, и като минат наборите с по-голяма раждаемост след 3-4 години, никой няма да си спомня за какво сдружение е ставало въпрос. Не виждам амбиции за създаване на традиции и качество, а само за използване на ситуацията. И все пак, в сравнение с училище, където събират по 30 деца на следобедна занималня и нищо не учат, е по-добре. Въпросът е дали си заслужава. Относно класните за 1-ви клас - не искат да ни кажат нищо, септември щяло да се разбере.

малко дълго стана, опитах се да бъда изчерпателна. това е моята гледна точка.

# 78
Пипи,може ли да ми кажеш,какво свидетелство или удостоверение ви издават след предучилищна,от сдружението или от 10-то?
За храната няма да се спирам,имам племенник в Българско школо и там стола е пародия.

# 79
удостоверение от 10-то СОУ за завършена предучилищна група, тамън вчера ни го дадоха, само това пише на него, и имената на детето Simple Smile

# 80
Благодаря ти за отговора!
А какви странични занимания имат? EmbarassedМай вече съм нахална с въпросите си? Embarassed

# 81

Като цяло, зависи какво търсите и какви очаквания имате. Според мен целта на ръководството на сдружението е единствено и само ориентирана към печалба, и като минат наборите с по-голяма раждаемост след 3-4 години, никой няма да си спомня за какво сдружение е ставало въпрос. Не виждам амбиции за създаване на традиции и качество, а само за използване на ситуацията. И все пак, в сравнение с училище, където събират по 30 деца на следобедна занималня и нищо не учат, е по-добре. Въпросът е дали си заслужава. Относно класните за 1-ви клас - не искат да ни кажат нищо, септември щяло да се разбере.

малко дълго стана, опитах се да бъда изчерпателна. това е моята гледна точка.
[/quote]

Според теб заслужава ли си? Ще оставиш ли детето си и др.година там?

# 82
petrovaa, няма проблем Simple Smile засега Mr. Green

от училището тази година имаше футбол, шах, таекуондо, народни и латино танци. има някои уловки, таекуондото например е от 6 до 7 вечерта, специално за деца, които се справят с издържане от 8 до 7 Sunglasses

от сдружението предлагат разни занимания в клубчето им по интереси, които са обикновено от 5 до 6 или макс до 6.30. Не знам съвсем точно какви са, има йога, приложни изкуства, и други подобни, тип по-кротки занимания, подходящи за стая.

0276, въпреки че като цяло съм много доволна от предучилищната, особено в сравнение с детската градина, няма да го оставя там в първи клас, основно заради отношението на ръководството на сдружението.

# 83
А къде си се ориентирала, ако не е проблем да споделиш?

# 84
в интерес на истината, не съм съвсем сигурна Mr. Green обмислям вариант със 125 (ако ни приемат, защото сме извън карето с най-многото точки) в комбинация със занималнята (и английския, и китарата) на "Училище за щастливи деца", която се мести това лято в бившата детска градина точно до училището. Ако не, може 118-то, макар че е малко по-далеч от занималнята и логистиката ще е малко по-трудна... имаме да го мислим още.

# 85
Аз точно от логистична гледна точка обмислям варианта Луис Карол. Не мога да си позволя полудневно училище до 4-ти клас:( Дано им дават добра подготовка по математика!

# 86
Пипи, балгодаря ти за откровените отговори. Точно за това призовавахме във форума от извесно време- да се чуят и положителните, и отрицателните страни.

# 87
Здравейте Simple Smile
И моята дъщеря е приета, но аз имам малки колебания дали да я запиша. Ше съм благодарна, ако още хора се включат с отзиви от "кухнята"  bouquet

# 88
  • София
Като чета това за сроковете за записване, че са преди класирането в цял Младост, мога 99% да кажа, че няма да ви върнат 300-те лева ако се отпишете.
Връщат ги. Миналата година имаше детенце прието на второ класиране в Шилер. Върнаха внесената такса  Peace.

# 89
magina от написаните нещица от теб, разбирам, яе си доволна от обучението в ЛК. Детенцето ти в кой клас е?

Общи условия

Активация на акаунт